Ανακαίνιση μπάνιου

Θέλω να κάνω ανακαίνιση μπάνιου. Τι μου προτείνετε; Η ανακαίνιση του μπάνιου είναι από τις πρώτες προτεραιότητες όταν ξεκινάμε μια ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού. Σε γενικές γραμμές για να ανακαινίσουμε ένα μπάνιο πρώτη προϋπόθεση είναι να ανακαινηθούν και να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά και αποχετευτικά τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μπάνιο. Υπό την έννοια ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε μια καινούργια εικόνα του μπάνιου. Ενώ το υπόστρωμα του μπάνιου, το οποίο είναι τα υδραυλικά και τα αποχετευτικά να είναι είτε σάπια είτε έτοιμα να αποσαθρωθούν και να σαπίσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Άρα σε γενικές γραμμές ξεκινώντας από το μπάνιο αποξηλώνουμε τα πάντα. Και στη συνέχεια κάνουμε καινούργια υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση.

Μπάνιο Glass

Μια εξαιρετική πρόταση είναι να αας σχεδιάσουμε και να σας τοποθετήσουμε ένα μπάνιο glass. Εδώ μπορείτε να δειτε φωτιογραφίες από μπάνιο glass:

Ποιοτική Ανακαίνιση μπάνιου

Από εκεί και μετά οι περισσότερες απαιτήσεις που υπάρχουν για να ανακαινίσουμε και να κάνουμε πιο λειτουργικό ένα μπάνιο βρίσκονται στις παλιές μπανιέρες. Οι παλιές μπανιέρες αρχίζουν να μη χρησιμοποιούνται πλέον για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι ότι μέσα στις μπανιέρες έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα. Και ο κόσμος δεν θέλει τη μπανιέρα, αλλά προτιμά μια σύγχρονη ντουζιέρα. Η ντουζιέρα έχει τα εξής πλεονεκτήματα έναντι της μπανιέρας: Καταρχήν όταν λέμε για τοποθέτηση ντουζιέρας εννοούμε οτι θα υπάρχει και η καμπίνα της ντουζιέρας η οποία θα είναι από άθραυστο κρύσταλλο. Θα κλείνεται περιμετρικά, άρα όποιος θα μπει μέσα να κάνει το μπάνιο του κλείνει τα κρύσταλλα. Η ντουζιέρα θα είναι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα ράφια για να τοποθετηθούν τα σαμπουάν ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάποιος για να κάνει το μπάνιο του. Το γεγονός ότι δεν πετάγονται νερά και δεν γεμίζει ή πλημμυρίζει ολόκληρο το μπάνιο. Δεδομένου οτι η καμπίνα της ντουζιέρας προστατεύει όλο το υπόλοιπο μπάνιο από την υγρασία και από νερά, η ντουζιέρα προτιμάται από το ενενήντα τοις εκατό όσων θέλουν να κάνουν ανακαίνιση μπάνιου.
Ανακαίνιση μπάνιου Ανακαίνιση μπάνιου

Το έπιπλο του μπάνιου που θα τοποθετηθεί παίζει σημαντικό ρόλο τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από άποψη λειτουργικότητας. Αυτή τη στιγμή δεν τοποθετούνται πλέον οι παλιού νιπτήρες πορσελάνης. Δεδομένου οτι όταν υπάρχει ο πορσελάνινος νιπτήρας πάνω σε ένα έπιπλο, τότε το έπιπλο αυτό λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος. Όλα εκείνα τα αντικείμενα που πρέπει να αποθηκεύσουμε στο μπάνιο μας, είτε είναι τα ρούχα, είτε είναι τα άπλυτα, είτε όλα όσα χρειαζόμαστε γιοα την καθημερινή φροντίδα μας, μπορούν να αποθηκευθούν στο έπιπλο μπάνιου. Όλα αυτά, ανάλογα με το χώρο που υπάρχει διαθέσιμος μέσα στο μπάνιο. Σχεδιάζοντας τη νέα διαμόρφωση μπάνιου, το στοιχείο που λαμβάνουμε υπόψη είναι να διαμορφωθούν και οι κατάλληλοι χώροι, είτε το έπιπλο μπάνιου είτε μια στήλη δίπλα από το μπάνιο, μέσα στην οποία θα πρέπει να μπορούμε να αποθηκεύσουμε όλα τα πράγματα που μας είναι απαραίτητα και για το μπάνιο μας και για το πλυντήριο ρούχων. Για παράδειγμα απορρυπαντικά, σαμπουάν. Άρα το έπιπλο μπάνιου θα πρέπει να φτιαχτεί με όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό τρόπο, παράλληλα όμως να είναι και αισθητικά πιο όμορφο.

Ανακαίνιση μπάνιου από την enfe.gr

Από εκεί και πέρα η τοποθέτηση πλακιδίων, η τοποθέτηση λεκάνης κλπ είναι στην επιλογή του ιδιοκτήτη. Είναι θέμα γούστου. Εκεί βέβαια ο καθένας κάνει τους σχεδιασμούς του, επιλέγει εκείνα τα χρώματα που θεωρεί ότι θα είναι πιο όμορφα και πιο καλά. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα να αποφασίσουμε τα πλακίδια του μπάνιου που θα χρησιμοποιηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποφασίζει ο ιδιοκτήτης. Εμείς σαν εταιρεία εκείνο που πρέπει να προσέξουμε, και το προσέχουμε πάντα, είναι η στεγανοποίηση του μπάνιου. Δηλαδή τα υδραυλικά που τοποθετούνται και στη συνέχεια όταν μπει η μπανιέρα ή η ντουζιέρα ή οτιδήποτε αυτά θα πρέπει να στεγανοποιηθούν με το κατάλληλο υλικό. Ώστε να αποτρέψουμε κάθε πιθανότητα να υπάρχουν διαρροές και εργασίες από το μπάνιο. Σε γενικές γραμμές όταν ξεκινάει η ανακαίνιση μπάνιου διαστασιολογούμε το υπάρχον μπάνιο, φτιάχνουμε μια καινούργια κάτοψη. Δημιουργούμε μια καινούργια πρόταση πως ακριβώς πρέπει να μπουν τα στοιχεία μέσα στο καινούργιο μπάνιο. Και εφόσον το διαμορφώσουμε, αυτό το παρουσιάζουμε και σε τρισδιάστατη μορφή, συμφωνούμε οτι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή, και τελικά προχωρούμε στην εφαρμογή της.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.