Επιλέγω έπιπλα μπάνιου για ανακαίνιση

Ανακαίνιση μπάνιου, επιλογή επίπλων μπάνιου τι πρέπει να γνωρίζω για να πραγματοποιήσω μια επιτυχημένη ανακαίνιση στο μπάνιο μου.

Ανακαίνιση μπάνιου

Σε μια γενική ανακαίνιση ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου μια σημαντική εργασία από όλες τις εργασίες που θα εκτελεστούν είναι η ανακαίνιση μπάνιου. Κατά την γνώμη μου θα σας πω μέσα από την εμπειρία μου στις ανακαινίσεις, τι πρέπει έτσι να προσέξουμε, τι πρέπει να γνωρίζουμε γιατί το μπάνιο είναι ένα κομβικό σημείο μιας κατοικίας και η ανακαίνιση του θα πρέπει να περιέχει καταρχήν την ασφάλεια μιας καινούργιας υδραυλικής και αποχετευτικής εγκατάστασης καθώς και την αισθητική και λειτουργικότητα του μπάνιου. Ένας συνδυασμός όπως αυτόν θα πρέπει να γίνει ούτως ώστε να είναι μια επιτυχημένη ανακαίνιση στο μπάνιο μας.

Διαρρύθμιση του μπάνιου

Ας ξεκινήσουμε με την διαρρύθμιση του μπάνιου ο υπεύθυνος της εταιρείας ο οποίος θα αναλάβει να κάνει την ανακαίνιση είναι υποχρεωμένος και να σας παρουσιάσει προτάσεις για νέα διαρρύθμιση μέσα στο μπάνιο ούτως ώστε στο μπάνιο να γίνει ακόμα πιο λειτουργικό και πιο αποδοτικό και να έχει καλύτερη αισθητική για να μπορεί κάποιος να αισθάνεται όμορφα, τις στιγμές που βρίσκεται μέσα στο μπάνιο. Ας δούμε λίγο την νέα διαρρύθμιση ή επαναδιαρρύθμιση του μπάνιου. Αυτή τι στιγμή το 90% από όσους κάνουν ανακαίνιση στους χώρους τους, καταργούν την υφιστάμενη μπανιέρα και δημιουργούν μια ντουζιέρα γιατί κατά την γνώμη τους μάλλον και εγώ συμφωνώ, είναι πιο πρακτική επειδή στην μπανιέρα έχουν “σκοτωθεί” πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν γλιστρήσει, θεωρούν ότι η ντουζιέρα είναι πιο ασφαλείς, είναι πιο λειτουργική και ενδεχομένως να καταλαμβάνει και μικρότερο χώρο μέσα στο μπάνιο μας όποτε μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το μπάνιο και να το κάνουμε πιο λειτουργικό. Άρα με τα καινούργια δεδομένα σχεδιάζουμε πως στο μπάνιο θα είναι πιο λειτουργικό, όσον αφορά την λειτουργία του και μετά κοιτάμε και την αισθητική του.

Εξοικονόμηση αποθηκευτικών χώρων στην ανακαίνιση μπάνιου

Εκείνο που πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία είναι πως θα διασφαλίσουμε αποθηκευτικούς χώρους μέσα στο μπάνιο το γεγονός ότι μια ντουζιέρα μας βγαίνει σε κάποιο ενδεχομένως άλλο σημείο ή διαφορετικά το να στήσουμε το μπάνιο με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να υπάρχει ελευθερία κίνησης μέσα στο μπάνιο και παράλληλα να μπορούν να λειτουργήσουν όλα αυτά που περιέχονται στο μπάνιο δηλαδή και η ντουζιέρα, η λεκάνη, το έπιπλο μπάνιου κλπ. Αυτό είναι θέμα ευρύτερου σχεδιασμού και γνώσεων αυτός ο οποίος σχεδιάζει το μπάνιο θα πρέπει να έχει και λίγο την αίσθηση της αρχιτεκτονικής για να μπορεί να σχεδιάσει ένα μπάνιο πιο αποδοτικό και πιο αποτελεσματικό και πιο λειτουργικό και αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί μέσα σε μια κάτοψη που θα φτιάχνει διότι πολλές φορές σχεδιάζουμε τους χώρους επί τόπου μέσα στον χώρο, εκεί πέρα λέμε μέχρι εδώ θα πάει αυτό, μέχρι εδώ θα πάει αυτό, μέχρι το άλλο θα πάει αυτό, αυτό όμως δεν είναι τόσο σωστό γιατί δεν μπορούμε να έχουμε έτσι την αίσθηση του χώρου και την αίσθηση της λειτουργικότητας κατά αυτό τον τρόπο θα πρέπει η αποτύπωση να γίνει πάνω σε μία κάτοψη η οποία θα είναι με αναλογία μέτρων, όπου μέσα εκεί θα φαίνεται κατά πόσο υπάρχει ελεύθερος χώρος, κίνησης και λειτουργίας μέσα στο μπάνιο και κατά πόσο θα πρέπει να γίνει αναδιάταξη μέσα στο μπάνιο ούτως ώστε να γίνει αυτό πιο λειτουργικό.

Αποξηλώσεις πλακιδίων

Εφόσον λοιπόν καταλήξουμε στην νέα διαρρύθμιση που θα γίνει στο μπάνιο μας, αρχίζουμε τις αποξηλώσεις των πλακιδίων και όλων των υλικών και προϊόντων που υπάρχουν μέσα στο μπάνιο. ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στις αποξηλώσεις των πλακιδίων διότι την παλιά εποχή που χτιζόταν το μπάνιο ο τρόπος με τον οποίο κολλιόντουσαν τα πλακάκια στο τοίχο ήταν με τσιμεντοκονία είναι μερικές σβόλους, ολόκληρους σβόλους από τσιμεντοκονία οι οποίες μπαίναν στο τοίχο και πάνω εκεί κολλιόταν το πλακάκι, ο σβόλος αυτό έχει ένα πάχος 5 και ενδεχομένως 6 εκατοστά και πάνω εκεί κολλιόταν το πλακάκι. Τώρα αποξηλώνοντας τα πλακίδια θα πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτή η τσιμεντοκονία που χρησιμοποιούσαν για να κολλήσουν τα πλακάκια είναι αυτή τι στιγμή έχει καλή πρόσφυση και συγκόλληση με τα υπάρχοντα τούβλα, σοφά θα μπορούσε να είναι κάτω από αυτό το οποίο έμπαινε στην συνέχεια για να κολληθούν τα πλακάκια στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καλή, δεν έχουν καλή πρόσφυση και αποκολλιούνται πολύ εύκολα οπότε το να κολλήσουμε πλακάκια πάνω σε αυτήν την υφιστάμενη επιφάνεια είναι παρακινδυνευμένο υπό την έννοια ότι εφόσον αυτό το παλιό υλικό το οποίο υπάρχει δεν είναι καλά συγκολλημένο, αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα αποκολληθούν τα πλακάκια και θα έχουμε πρόβλημα μετά την ολοκλήρωση ας πούμε μιας ανακαίνισης και βεβαίως αν και εφόσον συμβεί αυτό θα πρέπει να ξανά κατασκευαστεί το μπάνιο από την αρχή. Άρα λοιπόν, αν και εφόσον αυτή η τσιμεντοκονία που ήταν κολλημένη τα πλακάκια δεν έχει καλή πρόσφυση το αφαιρούμε όλο και σοβατίζουμε ξανά το μπάνιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση που να μας διασφαλίζει ότι θα φτιάξουμε ένα ποιοτικό μπάνιο.

Καινούργιας υδραυλική και αποχετευτική εγκατάστασης

Στην συνέχεια μπαίνουμε στην διαδικασία κατασκευής μιας καινούργιας υδραυλικής και αποχετευτικής εγκατάστασης και αυτό είναι ένα μέγα ζήτημα υπό την έννοια ότι θα πρέπει εκεί να χρησιμοποιηθούν τα βέλτιστα τα καλύτερα υλικά ο τεχνίτης ο οποίος θα κάνει την κατασκευή θα πρέπει να είναι ένας καταρτισμένος τεχνίτης και βεβαίως οι κανόνες βάση το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί μια υδραυλική εγκατάσταση θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη προς την κατεύθυνση ότι να αποκλείει στην πορεία ή στην εξέλιξη την κάθε πιθανότητα διαρροής ή προβλημάτων στην εγκατάσταση, αντιλαμβάνεστε ότι αν κατασκευαστεί ένα μπάνιο με τον ίδιο τρόπο και δεν διασφαλιστούν τα προαναφερόμενα και στην συνέχεια υπάρχουν διαρροές κτλ. Προς πάσα κατεύθυνση εκεί δημιουργείται τεράστιο θέμα σε κάποιον ο οποίος μένει ήδη μέσα στο σπίτι και θα χρειαστεί να γκρεμίζει και να φτιάχνει και να ξανά κατασκευάζει πάλι από την αρχή.

Υδραυλική εγκατάσταση

Για το σκοπό αυτό θα πρέπει λοιπόν η υδραυλική εγκατάσταση να κατασκευαστεί με τον εξής τρόπο: Να μην υπάρχει σε καμία περίπτωση κόλληση ή ένωση σωληνώσεων μέσα στο τοίχο ή κάτω από το δάπεδο με τσιμεντοκονία, πουθενά δεν θα υπάρχουν κολλήσεις και ενώσεις σωληνώσεων, κάθε μία σωλήνωση θα ξεκινάει από τον πίνακα υδροληψίας ο οποίος θα υπάρχει ένας διακόπτης το οποίο θα διανύει και θα κλείνει την κάθε σωλήνωση ή την κάθε ροή η οποία θα φεύγει μονοκόμματα μέσα από τον πίνακα υδροληψίας και θα κατευθύνεται στον τελικό της προορισμό που μπορεί να είναι η απόληξη της ντουζιέρας ας πούμε στο μπάνιο, στο έπιπλο μπάνιου ζεστό-κρύο δύο παροχές, δύο παροχές της ντουζιέρας ζεστό-κρύο, μία παροχή στο πλυντήριο, μία παροχή στην λεκάνη, μία παροχή στην κουζίνα ζεστό-κρύο. Όλες αυτές οι παροχές θα πρέπει να ξεκινούν από τον πίνακα υδροληψίας, μονοκόμματα να φεύγουν και να πηγαίνουν στο τελικό προορισμό που θα είναι η απόληξη τους, είναι αυτά τα σημεία που προανέφερα προηγουμένως. Εάν και εφόσον λοιπόν κριθεί και εφαρμοστεί από κατάλληλο και καλά καταρτισμένο τεχνίτη αυτή η διαδικασία και αν γίνει σωστά αποκλείεται στην συνέχεια στην πορεία ή στην εξέλιξη ας πούμε στην συνέχεια να προκύψουν φαινόμενα, καινούργια φαινόμενα διαρροών, προβλημάτων, υγρασιών κλπ.

Τι να προσέξετε στην υδραυλική εγκατάσταση

Άρα ένα βασικό πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η κατασκευή της υδραυλικής και της αποχετευτικής εγκατάστασης. Από εκεί και μετά εφόσον διασφαλιστούν τα προαναφερόμενα η στεγανότητα δηλαδή των δύο κατασκευών και της υδραυλικής και της αποχετευτικής εγκατάστασης και γίνει τέστ στο τέλος πριν σκεπαστούν και πριν καλυφθούν με τισμεντοκονία κλπ. Τεσταριστούν ότι είναι ασφαλείς κτλπ. Στην συνέχεια τσιμεντόνονται πέφτει τσιμεντοκονία, σοβατίζεται ο τοίχος και στην συνέχεια προχωράμε στην εφαρμογή των πλακιδίων.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Εφαρμογή των πλακιδίων ο κανόνας είναι όπως εφαρμόζουμε τα πλακάκια στο δάπεδο θα πρέπει τουλάχιστον η κόλλα η οποία χρησιμοποιεί θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι είναι σε ένα περιβάλλον το οποίο έχει υγρασία κατά συνέπεια αν δεν υπάρχει η σωστή κόλλα αυτή τι στιγμή ενδεχομένως στην πορέια λόγω της υγρασίας κτλπ. Να έχουμε φαινόμενα αποκολλήσεων μετά από κάποια χρόνια ενδεχομένως, θα πρέπει να αποκλείσουμε και αυτή την περίοδο, η κόλλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι αυτή την οποία βάζει η Enfe.gr και την περιγράφει στην συγγραφή υποχρεώσεων που κάνει με τον ιδιοκτήτη το οποίο αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει την ανακαίνιση του σπιτιού του περιλαμβάνονται με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες όλα τα προϊόντα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και ποια είναι η αξία τους, κατά συνέπεια λέμε ότι η κόλλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι της κατηγορίας C2TES1 είναι η ιδανική κόλλα για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει μια ασφαλή και διαχρονική επικόλληση των πλακιδίων. Από εκεί και μετά είναι στην αισθητική του καθενός να επιλέξει τα είδη υγιεινής αυτά τα οποία αισθητικά αλλά και ποιοτικά είναι τα καλύτερα και βέβαια παίζουν δύο παράγοντες ρόλο είναι και η αισθητική αλλά είναι και η ποιοτική ο συνδυασμός των δύο αν θέλετε να είναι ένα προϊόν μια λεκάνη η οποία να είναι και όμορφη αλλά να είναι και ποιοτικά καλή, αυτό διασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιά είναι τα κατάλληλα κουφώματα αλουμινίου

Ένα μεγάλο ερώτημα σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού που απασχολεί τους ιδιοκτήτες είναι να επιλέξουν τα κατάλληλα κουφώματα αλουμινίου. ήδη γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα παλιά ξύλινα κουφώματα είναι προβληματικά και θα πρέπει να πεταχτούν το συντομότερο από την οικία τους. Και μπαίνει το ερώτημα εάν θα πρέπει να βάλουμε κουφώματα αλουμινίου ή PVC. Η δική μας πρόταση συγκλίνει σαφώς υπέρ των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων από αλουμίνιο. το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας ενότητα που έδωσε είναι κακός αγωγός της θερμότητας. όμως τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα περιλαμβάνουν ένα υλικό το οποίο ονομάζεται πολυαμίδιο και προσθέτει στο κούφωμα αλουμινίου την ιδιότητα της θερμοδιακοπής. Εφόσον μιλάμε για τέτοιες προδιαγραφές τότε η καλύτερη λύση είναι τα κουφώματα αλουμινίου.

επιλέγω έπιπλα μπάνιου για την ανακαίνιση

Γιατί να επιλέξετε το ανασηκούμενο κούφωμα

Μία επιπλέον δυσκολία που αφορά την τοποθέτηση κουφωμάτων είναι οι στενές μπαλκονόπορτες και τα μικρά μπαλκόνια. Το ανασηκούμενο κούφωμα αποτελεί μία εξαιρετικά ευέλικτη επιλογή που μπορεί να δώσει λύση σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις ανακαινίσεων σπιτιού. Ενδεχομένως τώρα να μην καταλαβαίνετε λεπτομερώς τι σημαίνει η έννοια του ανασηκούμενου κουφώματος. Θα το καταλάβετε όμως όταν τοποθετηθεί στο σπίτι σας και σας παρέχει τη δυνατότητα να έχετε πολλές καταστάσεις της πόρτας του μπαλκονιού. Σε γενικές γραμμές συνιστούμε το ανασηκούμενο κούφωμα διότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο και για αυτό το προτιμάει ο κόσμος.

Λεκάνες στην ανακαίνιση μπάνιου

Σχετικά με τις λεκάνες που έχουν βγει τώρα τελευταία, υπάρχουν κάποιες λεκάνες οι οποίες περιμετρικά εκεί που βγαίνει το νερό από το καζανάκι, εκεί που οι παλιές λεκάνες είχαν τρύπες περιμετρικά και έτρεχε νερό αλλά εκεί δεν υπήρχε και πορσελάνη και ήταν μια εστία μικροβίων όλο αυτό το πράγμα και δύσκολα καθαριζόταν κτλ. Έπιανε άλατα και δύσκολα καθαρίζεται η λεκάνη, ξέρετε όλες τις λεκάνες, έχουν βγει κάποιες καινούργιες λεκάνες οι οποίες δεν έχουν τρύπες εκεί από την αφετηρία της λεκάνης εκεί φεύγει το νερό το οποίο ακολουθεί μια περιμετρική ροή προς όλη την λεκάνη περιμετρικά αλλά όλο το λούκι αυτό το οποίο περνάει έχει εφαρμοστεί πορσελάνη, γυαλίζει καθαρίζεται πολύ εύκολα δεν έχει κρυφές τρύπες από μέσα που να μην μπορούν να καθαριστούν και να αποκτούν εστίες από βακτηρίδια, είναι ένας καινούργιος τύπος λεκάνης ο οποίος είναι πολύ πιο υγιεινή ας πούμε για λεκάνη υπό την έννοια ότι καθαρίζεται πολύ εύκολα και δεν έχει σημεία που μπορεί να εστιάζονται μικρόβια, πουρί, άλατα κτλπ.

Έπιπλο μπάνιου

Πάμε στην συνέχεια στο έπιπλο μπάνιου, το έπιπλο μπάνιου αυτή τι στιγμή αν θέλει κάποιος να έχει ένα καλό αποθηκευτικό χώρο, θα πρέπει να επιλέξει ένα μπάνιο το οποίο καταρχήν έχει συρτάρια, έχει δύο συρτάρια, τα συρτάρια είναι πιο λειτουργικά υπό την έννοια ότι τελευταία τύπου συρτάρια είναι πλήρως εξερχόμενα, άρα αν έχει δύο συρτάρια ένα πάνω και ένα κάτω μπορεί να αποθηκεύσει πάρα πολλά πράγματα, τραβώντας προς τα έξω χωρίς να σκύβει χωρίς τίποτα να έχει μπροστά του όλα τα προϊόντα τα οποία χρειάζεται και επιπλέον να πάνε πάνω στο καθρέφτη μια και μπαίνει ο καθρέφτης και όλη η επιφάνεια του να είναι καθρέφτης είναι καλό υπάρχει τύπου κρυφόντούλαπου υπό την έννοια ότι μπροστά είναι ένα καθρέφτης το οποίο θα ανοίγει και πίσω ακριβώς είναι ένας αποθηκευτικός χώρος, αυτή είναι μια έξυπνη επιλογή γιατί διασφαλίζει ότι μπορεί να αποθηκεύσει τα σαπούνια, τα κουτιά υγείας του και οτιδήποτε να έχει δηλαδή να επιλέξει ένα έπιπλο μπάνιο το οποίο να έχει πολύ καλούς αποθηκευτικούς χώρους, καλό και επίσης να αξιοποιήσεις και το χώρο πάνω από το πλυντήριο, το πλυντήριο ρούχων φτιάχνοντας στις διαστάσεις του πλυντηρίου ένα κουτί το οποίο εκεί θα υπάρχουν δύο ράφια ας πούμε και μια αναμονή ούτως ώστε να μπαίνουν εκεί τα άπλυτα τα απορρυπαντικά και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται στο μπάνιο κλπ.

Εργασίες ανακαίνισης

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν διασφαλίζεις και τα αποθηκευτικά αναγκαίου χώρου μέσα στο μπάνιο και την λειτουργικότητα του μπάνιου και καλής ποιότητας υλικά και προϊόντα, αυτά σε γενικές γραμμές έτσι για να πούμε ότι ένα μπάνιο θα αξίζει το κόπο να κατασκευάσουμε και να ανακαινίσουμε το μπάνιο μας υπό την έννοια ότι παραλαμβάνουμε ένα καινούργιο μπάνιο το οποίο έχει και λειτουργικότητα καλύτερη και αισθητική και βεβαίως υπό αυτή την έννοια η ανακαίνιση του μπάνιου που είναι ένα τμήμα όλη της συνολικής ανακαίνισης εάν και εφόσον ανακαινίσει το σπίτι του δεν μπορεί να δώσει σημασία στο μπάνιο κλπ. Το μπάνιο είναι ένας κάνονας στην ιστοσελίδα μας θα δείτε ότι δείχνουμε κατευθύνσεις ας πούμε και ιδέες και σκέψεις και το πως πρέπει να εκτελεστεί μια ανακαίνιση για όλες τις ανακαινίσεις που θα γίνουν μέσα στο σπίτι ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση δαπέδων, κουφωμάτων κλπ. Υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα μας για κάθε επιμέρους εργασία χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και πληροφορίες ούτως ώστε να μπορείτε να τις αντλήσετε να επιτύχετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε μία κατηγορία εργασιών της ανακαινισης σπιτιου που θα κάνετε στο ακίνητο σας.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.