Ανακαίνιση σπιτιού με συνεργεία ή με εταιρεία

Τίθεται το ερώτημα σε κάποιον ο οποίος θέλει να ανακαινίσει το χώρο του. Να επιχειρήσω μόνος μου με συνεργεία να κάνω την ανακαίνιση ή να απευθυνθώ σε κάποια εταιρεία; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά για κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις. Και τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος ούτως ώστε να κάνει την καλύτερη επιλογή.

Επιλογές ανακαίνισης

Θα προσπαθήσω να σας δώσω μια εκτίμηση κατά την γνώμη μου δηλαδή ποια είναι τα υπέρ και τα κατά για την μία περίπτωση και για την άλλη περίπτωση. Και αν και εφόσον επιλέξει είτε το ένα είτε το άλλο, τι είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να προσέχει. Τι είναι αυτό θα πρέπει να γνωρίζει ούτως ώστε τα χρήματα τα οποία θα δαπανήσει κάποιος για το χώρο του, για την ανακαίνιση του χώρου του να πιάσουν τόπο και από το να πιάσουν τόπο. Το λέω υπό την έννοια ότι το αποτέλεσμα το οποίο θα παραλάβει στο τέλος να έχει αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα διασφαλίζουν ότι το ακίνητο του έχει ανακαινιστεί σε βάθος. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στις επόμενες χρονιές δεν θα παρουσιάσει κάποια θέματα ή προβλήματα που θα αναγκάσει τον ιδιοκτήτη σε επανακατασκευές σε επαναδιορθώσεις. Ούτε σε διόρθωση σφαλμάτων από την ανακαίνιση την οποία θα κάνει. Να διασφαλίσει δηλαδή με δύο λόγια μία ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού.

Συνεργεία ανακαινίσεων

Να δούμε λοιπόν τι γίνεται με τα συνεργεία γενικά αυτή την στιγμή στο χώρο μας και αναφερόμενος στα συνεργεία. Ως γνωστόν αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη πλειοψηφία των συνεργείων που υπάρχουν στην αγορά είναι Αλβανικής καταγωγής. Χωρίς να θέλω βέβαια με αυτό που λέω να υποτιμήσω ή να χαρακτηρίσω κάτι και προέλευσης ας πούμε των τεχνιτών. Απλώς μια καταγραφή, απλή καταγραφή το τι γίνεται με τα συνεργεία αυτήν την στιγμή στην αγορά, στην πιάτσα. Δεν είναι μόνο Αλβανικής καταγωγής είναι και από όλες τις χώρες. Ιρακινοί, Νότιοι, μαύροι, άσπροι όλες οι φυλές του Ισραήλ. Έλληνες είναι λίγοι, πολύ λίγοι. Και αυτό υπό την έννοια γιατί είναι πολύ λίγοι οι Έλληνες αυτό είναι σαν απορία. Την τελευταία 20ετία ας πούμε πριν την κρίση του 2008 θεωρείται ότι είναι πολύ χαμηλού επιπέδου αν κάποιος Έλληνας τότε ασχολιόταν με οικοδομικές εργασίες. Δεν πήγαινε δηλαδή στην οικοδομή κάποιος Έλληνας. Αυτό είχε σαν συνέπεια όλη η τεχνογνωσία να μεταφερθεί στους ξένους Αλβανούς και οτιδήποτε άλλο. Άρα αυτή την στιγμή έχουμε μια υφιστάμενη πραγματικότητα σχετικά με τα συνεργεία μας στην αγορά. Δηλαδή ποια συνεργεία έχουν την καλύτερη τεχνογνωσία αυτή την στιγμή ούτως ώστε να εκτελέσουν μια ανακαίνιση μια οικοδομική εργασία η οποία να είναι ποιοτική εργασία και θα διασφαλίσει ότι έχει ποιότητα και αντοχή και διάρκεια στον χρόνο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας για τα συνεργεία ανακαινίσεων.

Πως δουλεύει ο μάστορας κατά την ανακαίνιση ενός σπιτιού

Δυστυχώς βέβαια κατά την εκτίμηση μου θα πω και από όσο γνωρίζω τα πράγματα τα συνεργεία αυτή την στιγμή δεν είναι οι τεχνίτες. Δηλαδή οι μαστόροι να το πούμε και έτσι δεν είναι ότι καλύτερο που υπάρχει. Και είναι ένας επιεικής χαρακτηρισμός. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και κάποιος άλλος χαρακτηρισμός αλλά δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Και αυτό υπό την έννοια ότι αυτό που τον ενδιαφέρει κάθε τεχνίτη κτλ. Ειδικότερα όταν καλείται να εκτελέσει μια εργασία σε κάποιον ιδιώτη ο οποίος, τον οποίο γνωρίζει ενδεχομένως για πρώτη φορά και συνοπορεία. Θα εκτελέσει την εργασία θα φύγει και δεν θα τον ξανά δει. Υπό το σκεπτικό αυτό λοιπόν ο κάθε τεχνίτης το μόνο που διαφέρει είναι πως θα πάρει τα χρήματα. Και μάλιστα πως θα πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα αδιαφορώντας για την ποιότητα της εργασίας, υπό την έννοια ότι τελειώνει την εργασία φεύγει ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις. Εγώ πήρα τα λεφτά μου, δεν με διαφέρει τίποτα. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το σκεπτικό των όποιων συνεργείων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά δεν ψάχνουμε να βρούμε την εξαίρεση αυτή την στιγμή. Ψάχνουμε να βρούμε το κανόνα και ο κανόνας είναι αυτός ο οποίος σας περιέγραψα.

Πως επιλέγουμε συνεργεία ανακαινίσεων στην enfe.gr

Ενδεικτικά έτσι ήθελα να σας πω ποια είναι η δική μου σχέση με τα συνεργεία τα οποία χρησιμοποιώ και βεβαίως υπό την έννοια ότι έχω κάνει μία αυστηρή επιλογή στα συνεργεία. Πέρασαν πολλά συνεργεία και είχα την δυνατότητα να επιλέξω τουλάχιστον κατά την γνώμη μου τα καλύτερα συνεργεία. Και αυτό συνοδευόμενο από το γεγονός ότι έχω πει ας πούμε στα συνεργεία ότι αυτή την στιγμή έχω την δυνατότητα να σας προσφέρω συνεχιζόμενη εργασία 365 ημέρες το χρόνο. Μπορείτε επιπλέον αν θέλετε να δουλεύετε και Σαββατοκύριακο. Θα μπορώ εγώ να σας διασφαλίσω την εργασία υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τολμήσετε πότε να μου κάνετε κακοτεχνία ή κάποια βιαστική δουλειά ή κάπου να με εξαπατήσετε. Και βεβαίως λαμβάνοντας υπόψιν σας ότι κάποιος εργαζόμενος αυτή την στιγμή που υπάρχει και μία κρίση και γενικά πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας όταν έχει διασφαλίσει 365 ημέρες το χρόνο δουλειά να θρέψει την οικογένεια του. Σαφώς λοιπόν προς το συμφέρον του δεν είναι να κάνει κάποια κακοτεχνία και να προσπαθήσει να με εξαπατήσει. Πολύ απλά γιατί θα χάσει αυτό που έχει θα έχει χάσει την συνεχιζόμενη εργασία. Θα χάσει τα μεροκάματα του δεν θα έχει να θρέψει την οικογένεια του κλπ. Άλλη λοιπόν σχέση η δική μου με τα συνεργεία άλλη σχέση ενός ιδιοκτήτη ο οποίος θα επιλέξει ένα συνεργείο για μία συγκεκριμένη εργασία. Θα έρθει το συνεργείο δεν θα το ξανά δει ποτέ. Δεν θα του δώσει άλλη δουλειά άρα το σκεπτικό του συνεργείου είναι αυτό το οποίο προανέφερα πως να τα αρπάξω, πως να φύγω κτλ.

Νοοτροπία των συνεργείων ανακαίνισης

Μία καθεστωτική νοοτροπία των συνεργείων, είναι αν κάποιος ή πολλές φορές και εγώ προσπαθώ να του πω ότι αυτό που έκανες δεν ήταν τεχνικά σωστό έπρεπε να γίνει έτσι, δεν το έκανες έτσι. Ενώ έπρεπε να το κάνεις έτσι και σε μένα πολλές φορές δεν παραδέχονται το γεγονός ότι δεν το έκαναν απόλυτα σωστά έκαναν λάθος και προσπαθούν και ισχυρίζονται ότι έτσι είναι έτσι το κάνουμε έτσι θα πρέπει να γίνει κλπ. Φανταστείτε λοιπόν όταν αυτό δημιουργούνται σε μένα πόσο μάλλον σε έναν ιδιώτη και αν λάβει υπόψιν του το γεγονός ότι κάνοντας μια ανακαίνιση δεν έχει να κάνει με ένα συνεργείο και τέλειωσε για να ολοκληρωθεί μια ανακαίνιση πρέπει να περάσουν 15-20 διαφορετικά συνεργεία. Λοιπόν πολύ δύσκολο και πολύ σπάνιο στην συγκεκριμένη περίπτωση να είναι τόσο τυχερός ούτως ώστε όλα τα συνεργεία που θα περάσουν να είναι ευσυνείδητα και να έχουν τεχνική κατάρτιση και όλα αυτά. Κατά συνέπεια κάπου εκεί στην μέση το κακό, εκεί κάπου θα υπάρχει διαφωνία με κάποιον, διαφωνίες, προβλήματα, τσακωμοί και άλλα πράγματα και ενδεχομέως κάπου στην μέση να σηκώσεις ψηλά τα χέρια.

Πως να ολοκληρώσεις επιτυχώς μια ανακαίνιση σπιτιού

Γενικά το να φτάσεις να ολοκληρώσεις επιτυχώς μια ανακαίνιση δυστυχώς δεν είναι και μια εύκολη υπόθεση όπως νομίζει κανένας δηλαδή την κάνω. Ανακαινίζω τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά το ένα το άλλο, το βάφω, τελείωσα κτλ. Δεν είναι καθόλου έτσι διότι είναι πολλές οι εργασίες είναι πολλά τα υλικά πολλά τα προϊόντα τα οποία πρέπει να μπουν μέσα στο κτίριο στο οποίο θα ανακαινιστεί. Και ειδικότερα ένα παλιό κτίριο το οποίο παρουσιάζει σημεία διάβρωσης στα δομικά του στοιχεία και σε πολλά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να επισκευαστούν με τον κατάλληλο τρόπο και με τα καλύτερα υλικά. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν θεωρώ ότι η επιλογή των συνεργείων από κάποιον ιδιώτη αυτή την στιγμή όσο και αν λέει καμιά φορά κάποιος ότι γνωρίζω την οικοδομή έχω ξανά χτίσει κλπ. Δεν είναι ακριβώς έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ημιμάθεια είναι η χειρότερη της αμάθειας. Μπορεί να έχεις ξανά χτίσει να έχεις ξανά χτίσει πολλές φορές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γνωρίζει όλες τις παραμέτρους της οικοδομής. Χαρακτηριστικά θα μπορούσα να πω ότι όσον αφορά με εμένα ότι 20-30 χρόνια έφτιαχνα καινούργια κτίρια, καινούργιες πολυκατοικίες, καινούργιες οικοδομές.

Ανακαίνιση παλαιού σπιτιού

Μετά το 2012 ασχολήθηκα με την ανακαίνιση παλιών σπιτιών. Και βεβαίως εκείνο που μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία σχέση το να φτιάχνεις ένα καινούργιο σπίτι με το να ανακαινίζεις ένα παλιό σπίτι. Το παλιό σπίτι έχει επιβαρυμένη κατάσταση. Είναι επιβαρυμένα όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού θα πρέπει μέσα από την εμπειρία να βγει η κατάλληλη τεχνογνωσία ούτως ώστε στο παλιό σπίτι για να το μετατρέψεις σε καινούργιο δεν είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση. Πολύ εύκολο θα ήταν θα μπορούσα να πω αν έφτιαχνε ένα καινούργιο σπίτι και να πει ότι παίρνω συνεργεία και φτιάχνω ένα καινούργιο σπίτι. Εκεί είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα διότι υπάρχει μια πεπατημένη και διευκολύνει τα πράγματα όμως στην περίπτωση του παλιού είναι διαφορετικά θα πρέπει αυτός ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθοδήγηση και την επίβλεψη των συνεργείων. Επίσης τα υλικά τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρωτίστως να έχει και την αντίστοιχη και την ανάλογη εμπειρία συνοδευόμενη και με την ευσυνειδησία του. Αυτό θα ήταν το πιο ιδανικό αλλά πρωτίστως η ευσυνειδησία είναι θέμα το οποίο δεν γνωρίζει κάποιος αν θα το βρει. Δεν θα το βρει η εμπειρία τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα καθοριστικός παράγοντας ούτως ώστε να γίνει μια επιτυχημένη ανακαίνιση. Εδώ έχουμε ένα άρθρο στο οποίο μιλάμε αποκλειστικά για τεχνικές ανακαίνισης παλιού σπιτιού.

Εταιρεία ανακαίνισης σπιτιού

Να πάμε λοιπόν να αναλύσουμε και λίγο την δεύτερη περίπτωση νομίζω με τα συνεργεία έχουμε πει κατά την γνώμη μου νομίζω από αυτά τα οποία σας είπα ενδεχομένως μπορείτε να βγάλετε κάποια να έχετε βγάλει απόψεις και συμπεράσματα. Να πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος το οποίο θα αναθέσει κάποιος στην ανακαίνιση του σε μια τεχνική εταιρεία. Σαφώς εκεί τα πράγματα διευκολύνονται και γίνεται πιο εύκολα και πιο απλά υπό την έννοια ότι ο ιδιοκτήτης απλός αναθέτει το έργο και στην συνέχεια αυτό που θα κάνει είναι να παραλάβει το έργο. Κατά συνέπεια δεν εμπλέκεται σε όλη αυτή στην ενδιάμεση διαδικασία επιλογής συνεργείων εκτέλεση των εργασιών παρακολούθησης και όλα αυτά. Απλώς αναθέτει, πληρώνει και παραλαμβάνει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση τίθεται το ερώτημα πως και με ποιον τρόπο και με ποια κριτήρια θα μπορέσω να επιλέξω την πλέον κατάλληλη εταιρεία η οποία κατά την γνώμη μου θα μου κάνει και πιο ποιοτική τις όλες εργασίες για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα σε αυτό το πως θα επιλέξει κάποιος την πλέον κατάλληλη εταιρεία εκεί να δούμε μερικές παραμέτρους οι οποίες είναι χαρακτηριστικοί και χαρακτηρίζουν την ποιότητα της κάθε εταιρείας ανακαινίσεων στο πως έχει την δυνατότητα και τον τρόπο να φτιάξει κάτι το οποίο να είναι ποιοτικό και να έχει αντοχή και διάρκεια στον χρόνο.

Επιλογή εταιρείας για να ανακαινίσετε το σπίτι σας

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μια εταιρείας όταν θέλουμε να αξιολογήσουμε και να επιλέξουμε μεταξύ κάποιων εταιρειών οι οποίες αναπτύσσονται στο διαδίκτυο αυτή την στιγμή είναι η εμπειρία. Η εμπειρία είναι όπως είπα και προηγουμένως ένα καθοριστικός παράγοντας και αυτό υπό την έννοια ότι αυτός ο οποίος θα εξουσιοδοτηθεί στην συνέχεια να παρακολουθεί την εξέλιξη και τα συνεργεία και να δίνει κατευθύνσεις και δρομολογήσεις θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικές εμπειρίες διότι το παλιό δεν έχει να κάνει με καινούργια κατασκευή είναι ένα παλιό το οποίο πρέπει να το μεταμορφώσεις σε καινούργιο και πρέπει να έχεις εμπειρικά αν θέλετε πάρα πολλές γνώσεις.

Εμπειρία του μηχανικού που θα αναλάβει την ανακαίνιση

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που θα έρθει μηχανικός της εταιρείας μας θα σας πει θα σας αναλύσει και θα αναλάβει την επίβλεψη στην συνέχεια, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την επιστήμη γιατί και εγώ μηχανολόγος είμαι αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την κατάρτιση κάθε ενός μηχανικού εκείνο που έχει σημασία κατά την γνώμη μου μηχανικός για έμενα θεωρείται αυτός ο οποίος έχει πάρει ένα πτυχίο ένα δίπλωμα αλλά παράλληλα έχει θρύψει και 30-40 κουστούμια στις οικοδομές κατά την γνώμη μου αυτός είναι ένας μηχανικός ο οποίος είναι πλήρης, ένας μηχανικός λοιπόν ο οποίος τελείωσε πήρε το δίπλωμα του έκανε γνωρίζει μερικά πράγματα μέσα από το πανεπιστήμιο χωρίς να έχει εμπειρία αν θέλεις μέσα από την οικοδομή σαφώς στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ασκήσεις επί χάρτου άλλο το πράγμα το ένα άλλο η εμπειρία άλλο το να κάνει κάποιος ασκήσεις επί χάρτου, άρα να διασφαλίσει κάποιος να κάνει την επιλογή μέσω εταιρείας ότι αυτός ο οποίος θα έχει την ευθύνη και την παρακολούθηση των συνεργείων θα είναι κάποιος ο οποίος ενδεχομένως να έχει ένα πτυχίο ή να μην έχει δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία, προτιμότερο να έχει βέβαια, παράλληλα όμως το βασικότερο το οποίο βασικό κριτήριο είναι θα πρέπει να έχει εμπειρία. Επίσης μια εταιρεία μπορεί να την δείτε έτσι και να βγάλετε μια εικόνα μέσω εταιρείας, συνεκτιμώντας τα έργα της εταιρείας δηλαδή στην ιστοσελίδα του ο καθένας έχει βάλει τα έργα του, τι έργα θα κάνει στην διαδρομή του, τι αποτέλεσμα έχει κλπ. Αν λοιπόν δείτε μέσα έχει μια καλή διαδρομή, μη έργα επιτυχημένα κλπ. Σαφώς και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή.

Συγγραφή υποχρεώσεων

Ένα άλλο βασικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εκτιμήσει κάποιος είναι έχει σχέση με την συγγραφή υποχρεώσεων δηλαδή με το συμφωνητικό, την γραπτή συμφωνία την οποία θα γίνει μεταξύ του ενός και του άλλου μέρους πως ακριβώς είναι δομημένη η γραπτή αυτή συμφωνία και τι περιλαμβάνει μέσα κατά την γνώμη μου λοιπόν και όπως έχουμε εμείς στην Enfe.gr φτιάξει την συγγραφή υποχρεώσεων, την γραπτή συμφωνία την οποία κάνουμε με τον ιδιοκτήτη η οποία είναι γύρω στις 40-50 σελίδες δεν θυμάμαι τώρα, είναι κάπου εκεί πέρα, το οποίο σημαίνει μέσα στην γραπτή αυτή συμφωνία περιλαμβάνονται τα πάντα δηλαδή χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών και των προϊόντων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και στην συνέχεια με βίντεο περιγράφεται ο τρόπος ο οποίος θα πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες δηλαδή δεν φτάνει μόνο υλικά και προϊόντα τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τα οποία είναι καθοριστικά βέβαια για την ποιότητα κατασκευής αλλά για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη ποιοτική κατασκευή σημαντικό ρόλο παίζει και ο τεχνίτης και ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελεστεί μία συγκεκριμένη εργασία ενδεικτικά να σας πω έτσι να πιάσω μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Επικόλληση πλακιδίων

Ας εξετάσουμε την επικόλληση πλακιδίων. Ας πούμε σε ένα παλιό δάπεδο το οποίο έχει πλακάκια ή οτιδήποτε άλλο το οποίο το αφαιρέσαμε και στην συνέχεια αγοράζουμε καινούργια πλακάκια για να τα κολλήσουμε πάνω σε αυτό το δάπεδο, στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, καταρχήν να ξεκινήσουμε το υπόστρωμα το οποίο είναι κάτω από τα πλακάκια θα είναι κάποια τσιμεντοκονία η οποία θα είναι 30-40 χρονών και στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή στην περίοδο που γινόταν η κατασκευή δεν υπήρχαν τα υλικά τα οποία υπάρχουν σήμερα και βεβαίως το γεγονός ότι πέρασαν τόσα χρόνια όλο αυτό το δομικό στοιχείο το οποίο είναι ένα μέρος του όλου κτιρίου είναι καταπονημένο ενδεχομένως να είναι σαθρό να μην έχει την απαιτούμενη στερεοποίηση, στερεότητα και κατά συνέπεια αν επιχειρήσουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση να κολλήσουμε τα πλακάκια πάνω εκεί οτιδήποτε υλικό καλό να βάλουμε όταν έχεις ένα υπόβαθρο το οποίο είναι σαθρό κλπ. Άρα δεν έχεις κάνει τίποτα το έχεις τελειώσει βέβαια θα παραδώσεις ένα έργο πολύ ωραία τα πλακάκια δηλαδή ο άλλος κλπ. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει με τις προδιαγραφές που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να είναι ασφαλής η επικόλληση των πλακιδίων.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση τοποθέτησης πλακιδίων. Θα πρέπει το υπόστρωμα αυτό να εμποτιστεί με συγκεκριμένες διηθητικές ρητίνες οι οποίες διηθήουν μέσα στο σώμα της τσιμεντοκονίας την στερεοποιούν την στεγανοποιούν και κατά συνέπεια αν στερεοποιήσεις το υπόβαθρο από εκεί και μετά μπορεί να κολλήσεις, πολύ εύκολα και του εκ του ασφαλούς ότι έχει να βάλεις στην συνέχεια πάνω στο πλακάκι. Από εκεί και μετά σε ένα συνδυασμό το τι πρέπει να αναφέρεται στην συγγραφή υποχρεώσεων για αυτό λέω πρέπει να είναι περιγραφική και να περιγράφει τα πάντα επικεντρωνόμαστε στο ίδιο παράδειγμα το οποίο είπα προηγουμένως σχετικά με τα πλακάκια για να κολλήσουν επειδή αυτή την στιγμή στην αγορά γίνεται από το να ξεκινήσουμε από την αρχή με την κατεύθυνση του υπεύθυνου του έργου ο ιδιοκτήτης επιλέγει τα πλακάκια τα οποία θα τοποθετήσει στην συνέχεια λοιπόν θα πρέπει αυτός ο οποίος έχει αναλάβει το έργο να αγοράσει και τις κόλλες, με την κόλλα αυτή θα κολλήσει τα πλακάκια. Με αυτό τον τρόπο γίνεται σωστά η τοποθέτηση των πλακιδίων.

Επιλογή κόλλας για την επικόλληση των πλακιδίων

Κόλλες υπάρχουν στην αγορά από 5 ευρώ μέχρι 15 ευρώ κόλλες εάν αυτός ο οποίος έχει την ευθύνη του έργου προτιμήσει να πάρει μια φθηνή κόλλα για να κάνει την δουλειά του και υπό την έννοια αυτή όταν υπάρχει μια κόλλα των 5 ευρώ και μια των 15 ευρώ μία κόλλα την οποία την αγοράζει κερδίζει 10 ευρώ ή στις 20 κόλλες κερδίζει 200 ευρώ, αν υπολογίσεις ότι από κάθε εργασία που γίνεται στην οικοδομή κερδίζει 200 ευρώ υπολόγισε από 15 εργασίες άμα κερδίζει από 15 ευρώ τι αποτέλεσμα θα έχει και τι όφελος θα έχει στο τέλος, βέβαια αν επιλέξει αυτή την διαδικασία από όλες τις εργασίες να τις κόβει την ποιότητα και για να έχει περισσότερο όφελος μπορεί να το κάνει χωρίς να τον πάρει χαμπάρι ο ιδιοκτήτης σαφώς στην συγκεκριμένη περίπτωση που ξέρει ο ιδιοκτήτης τώρα τι κόλλες υπάρχουν βλέπει μια άσπρη σκόνη εκεί πέρα και σου λέει αυτή είναι και αυτή, δεν είναι έτσι όμως εκεί θα πρέπει να δεσμευτεί η εταιρεία και για αυτό λέω για την συγγραφή των υποχρεώσεων πρέπει να περιλαμβάνει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, τι προϊόντα πρέπει να τοποθετηθούν και πως πρέπει να τοποθετηθούν π.χ Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν κόλλες κατηγορίας C, κόλλες κατηγορίας C1, υπάρχουν κατηγορίες C2, υπάρχει κόλλας κατηγορίας C2TΕ, υπάρχει και η κόλλα πολύ καλή κόλλα κατηγορίας C2TES1 αυτή είναι η πιο καλή κόλλα κάνει όμως την τριπλάσια τιμή από τι κάνει η C ας πούμε. Άρα εγώ στην συγγραφή υποχρεώσεων αναγράφω μέσα η κόλλα η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την επικόλληση των πλακιδίων θα είναι C2TES1, αν λοιπόν αυτό αναφέρεται μέσα στην συγγραφή υποχρεώσεων διευκολύνει τον ιδιοκτήτη ο οποίος θα έρθει όταν εκτελείται η εργασία και θα πει να δω τις κόλλες, να δω που είναι το τσουβάλι με την κόλλα, τι γράφει επάνω C2TES1, ωραία πάτε καλά προχωράτε, αν δε το αναφέρει δεσμεύει την εταιρεία τι κόλλα θα χρησιμοποιηθεί; Όχι! Ότι θέλει χρησιμοποιεί άμα δεν αναφέρει αυτή την χαρακτηριστική λεπτομέρεια η συγγραφή υποχρεώσεων η εταιρεία που έχει αναλάβει έχει την δυνατότητα κατά το διοικούμενο να χρησιμοποιήσει ότι κόλλα θέλει, εξαρτάται λοιπόν από την ευσυνειδησία του ανθρώπου που έχει την ευθύνη για την κατασκευή.

Επιλογή εταιρείας ανακαινίσεων

Άρα λοιπόν ένα συμπέρασμα για την επιλογή της εταιρείας είναι κατά πόσο η συγγραφή υποχρεώσεων δηλαδή η προσφορά αυτή παίρνει και δίνει είναι τόσο πολύ αναλυτική που περιγράφει τα πάντα, αν λοιπόν περιγράφονται τα πάντα μέσα στην συγγραφή των υποχρεώσεων απομακρύνεται κατά πολύ η πιθανότητα να υπάρχουν διαφωνίες, διχογνωμίες κατά την διάρκεια του χρόνου διότι ο καθένας αυτός ο οποίος έχει η εταιρεία έχει ένα μπούσουλα που λέει ότι αυτό εγώ θα εκτελέσω συγκεκριμένα αυτό και αυτό και αυτό, με αυτά τα υλικά, με αυτές τις προδιαγραφές, τελεία και παύλα. Δεν υπάρχουν αυτό βάζω εγώ, αυτό χρησιμοποιώ, όχι αυτό είναι καλό, αυτό δεν είναι καλό, δεν υπάρχουν αυτά άρα δηλαδή θα πρέπει η συγγραφή υποχρεώσεων και αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα η συμφωνία που γίνεται που υπογράφεται να είναι τόσο περιγραφική που να περιγράφονται τα πάντα, εάν και εφόσον υπάρχει αυτό τότε σαφώς όλα συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι το αποτέλεσμα το οποίο θα παραδώσει διότι είναι δέσμευση το ότι έχει υπογράψει η εταιρεία, υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να παρεκκλίνει και κατά συνέπεια θα εφαρμόσει τα οποία έχει υπογράψει και δεσμευτεί κατά συνέπεια είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Εξετάζουμε την ιστοσελίδα της εταιρείας

Ένα άλλο που πρέπει να προσεχτεί μπορεί να δει κάποιος να δει τα σχόλια παλαιότερων ετών τα οποία υπάρχουν μέσα στην ιστοσελίδα της εταιρείας δηλαδή τι λένε οι πελάτες και βεβαίως να διακρίνει αν αυτά τα σχόλια είναι αυθεντικά είναι αυθόρμητα είναι πάνω στην πράξη ή να είναι τεχνικά, αυτό αν θέλει κάποιος ο οποίος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και δει τα σχόλια θα μπορεί να διακρίνει αν αυτά είναι τεχνιέντως βαλμένα ή αν είναι αυθεντικά ή πραγματικά.

Ποιότητα της ιστοσελίδας

Επόμενο άλλο στοιχείο το οποίο θα πρέπει μπορεί κάποιος να συνεκτιμήσει είναι αξιολογώντας την ποιότητα της ιστοσελίδας δηλαδή κατά πόσο η ιστοσελίδα του καθενός παρέχει πληροφόρηση και στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν μια εταιρεία παρέχει με υπό μορφή βίντεο με υπό μορφή άρθρων κλπ. Πολύ μεγάλη πληροφόρηση, ενημέρωση πάνω στον οποίο εκτελείται μια ποιοτική εργασία σημαίνει αυτά τα οποία τα λέει τα περιγράφει, αυτονόητα λοιπόν είναι και μια δέσμευση της εταιρείας αυτά τα οποία περιγράφει μέσα στην ιστοσελίδα του θα τα εφαρμόσει γιατί δεν μπορεί άλλα να γράφει και άλλα να κάνει, αν ήθελε να κάνει αυτό το πράγμα δεν θα είχε μεγάλες περιγραφές μέσα στην ιστοσελίδα του για να έχει την ευελιξία και την δυνατότητα στην πορεία της εκτέλεσης της εργασίας. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι προδιαγραφές κατασκευής ιστοσελίδας.

Ασάφειες στη συγγραφή υποχρεώσεων

Αν θέλετε να τις δούμε πρακτικά να σας πω το τι ακριβώς γίνεται στην πράξη τεχνιέντως αφήνονται η συγγραφή υποχρεώσεων με πολλές ασάφειες ούτως ώστε να έχει την δυνατότητα ο εργολάβος ή εταιρεία στην συνέχεια κατά την διαδρομή της εταιρείας να πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά τα οποία περιγράφονται στην αρχική συγγραφή υποχρεώσεων και αυτό θα γίνεται υπό την έννοια ότι εφόσον στην συγγραφή υποχρεώσεων δεν περιλαμβάνονται χαρακτηριστικές λεπτομέρειες όσον αφορά την ποιότητα των υλικών που θα τοποθετηθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση απάνω στο παράδειγμα το οποίο είχα προαναφέρει εάν δεν δεσμεύεται ότι η εταιρεία θα βάλει αυτή την κατηγορία της κολλάς για να κολλήσει τα πλακάκια βεβαίως είναι και στην ευκαιρία του να βάλει ότι κόλλα θέλει μια κόλλα των 5 ευρώ και αν πάει ο ιδιοκτήτης και του πει ξέρεις κάτι αυτό δεν είναι καλό, δεν είναι ποιοτικό, υπάρχει κάποια δέσμευση, έχουμε υπογράψει κάτι που να λέει ότι εγώ θα πρέπει να βάλω αυτή την κόλλα, όχι άρα αυτήν βάζω, αυτή τοποθετούμε, αυτή είναι η πρακτική της εταιρείας μου και αυτήν βάζω και αν ο ιδιοκτήτης στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλει να γίνει πιο ποιοτική κόλλα επικόλληση των πλακιδίων σαφώς έχει την εναλλακτική δυνατότητα να του πει ξέρει κάτι πάρε αυτή την κόλλα παραπάνω και θα σου δώσω τόσα ή να του πει ο εργολάβος ή εταιρεία ότι αν θες να σου βάλω πιο ποιοτικό προϊόν αν θέλετε θα πρέπει να επιβαρυνθείτε και αυτό το ποσό.

Κουφώματα αλουμινίου

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα κουφώματα αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν κουφώματα από αλουμίνιο. Επιπλέον υπάρχουν πολλές επιλογές κουφωμάτων, όπως για παράδειγμα από pvc ή αλουμίνιο. Εμείς στην εταιρεία μας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου. Ο λόγος για τον οποίο τα επιλέγουμε είναι διότι παρέχουν θερμομόνωση. Αυτή η ιδιότητα οφείλεται στο πολυαμίδιο το οποίο είναι τοποθετημένο μέσα στο θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα. Μπορείτε να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο και να μάθετε τις προδιαγραφές των κουφωμάτων αλουμινίου.

Κόστος ανακαίνισης

Αυτό μας οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με το κόστος της ανακαίνισης. Φανταστείτε λοιπόν ότι αν υπολογίσει υπάρχουν 15-20 εργασίες οι οποίες θα πρέπει να εκτελεστούν και η ποιότητα η οποία βάζει ας πούμε κάθε τεχνική εταιρεία είναι χαμηλή και αναγκάζεται ο ιδιοκτήτης για κάθε μία εργασία να πληρώνει λίγο παραπάνω για να μπουν τα σωστά ποιοτικά χαρακτηριστικά φαντάσου λοιπόν πόσο ξεκινάει ο καθένας ο οποίος έχει 5 φραγκάκια στην άκρη τα έχει βάλει για να τελειώσει να κάνει την δουλειά του και στην πορεία προκειμένου να κάνει ακριβώς την δουλειά του με ποιότητα θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη του. Αυτό για εμένα δεν είναι συμβατό, δεν είναι σωστό, δεν το εγκρίνω, δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι έχω διαφορετική αντίληψη, διαφορετική άποψη θεωρώ ότι από την αρχή οι καλές και καθαρές δουλειές κάνουν τους καλούς φίλους και υπό την έννοια αυτή μπορώ να σας πω ότι με όλους τις ανακαινίσεις τις οποίες έχω ολοκληρώσει στην συνέχεια ποτέ δεν έχω έρθει σε συμφωνία με κανέναν, ποτέ δεν έχω διαφωνήσει και στο τέλος παραμένει και μια φιλία αν θέλετε μεταξύ μας η οποία συνεχίζεται και πέραν της ανακαίνισης, στις περισσότερες των περιπτώσεων και αυτό είναι ένα όφελος δικό μου, έχω μια διαφορετική αντίληψη από την υφιστάμενη κατάσταση που υπάρχει μια συνέχεια και μια φιλία για εμένα είναι ένα κεφάλαιο αυτή είναι η εκτίμηση και η άποψη μου καλώς ή κακώς ωφέλιμο ή όχι αυτό δεν έχει καμία σημασία ο καθένας έχει μια άποψη μια κατεύθυνση και δεν βασίζει τα πάντα στην ωφελιμότητα αν θέλετε και στο κέρδος. Εμείς πάντα φροντίζουμε να κρατάμε όσο το δυνατό πιο χαμηλά το το κόστος της ανακαίνισης.

Ανακαίνιση σπιτιού με συνεργεία ή με εταιρεία

Ευσυνειδησία του κατασκευαστή

Τελειώνω τας με αυτά που σας είπα σημαντικό ρόλο παίζει και η ευσυνειδησία η οποία θα έχει ο κατασκευαστής. Η ευσυνειδησία αυτή υπό την έννοια ότι αν θέλει 100 συμφωνίες να έχει υπογράψει με πάρα πολλές λεπτομέρειες μέσα κλπ. Εάν θέλει ο κατασκευαστής να ξεφτίσει την δουλειά να βάλει δεύτερης κατηγορίας πράγματα και υλικά μπορεί να το κάνει χωρίς να τον πάρει χαμπάρι ο ιδιοκτήτης. Άσχετα και αν έχει υπογράψει 100 λεπτομέρειες το πως ακριβώς θα γίνονται άρα παίζει ρόλο και η ευσυνειδησία του κατασκευαστή και βεβαίως αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι μετρήσιμο είναι θέμα ψυχολογίας είναι θέμα ενστίκτου κατά πόσο λοιπόν ο ιδιοκτήτης θα έρθει σε επαφή με άλλες 2-3 εταιρείες μέσα από το ένστικτο του θα βγάλει κάποιο συμπέρασμα ποιους από αυτούς τους οποίους ήρθε σε επαφή επικοινώνησε και μίλησε σχετικά με την ανακαίνιση του εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη υπό την έννοια ότι θεωρεί ότι είναι πιο ευσυνείδητος από τους άλλους.

Τελικά συμπεράσματα για τις ανακαινίσεις σπιτιών

Δεν ξέρω αν με αυτά που σας είπα συνέβαλα στο να δημιουργήσετε έτσι μια επιπλέον γνώση όσον αφορά για να κάνετε την καλύτερη επιλογή είτε των συνεργείων είτε της εταιρείας που θα αναθέσετε θέλω να πιστεύω ότι κάτι από όλα αυτά θα σας είναι χρήσιμο, κρατήστε αυτό που σας είναι χρήσιμο και απορρίψτε ότι δεν σας είναι χρήσιμο.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.