Ανακαίνιση μπάνιου και επικόλληση πλακιδίων

Ας μιλήουμε τώρα για ανακαίνιση μπάνιου και επικόλληση πλακιδίων. Θα σας δείξουμε τώρα με ποιον τρόπο γίνεται η ανακαίνιση, μια ποιοτική ανακαίνιση στο μπάνιο. Και ειδικότερα θα επικεντρωθούμε με ποιον τρόπο και με πιες εργασίες και με πια υλικά θα μπορέσουμε να πούμε ότι διασφαλίζουμε μία ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων στο μπάνιο.

Πλακίδια σε ανακαίνιση παλαιού σπιτιού

Να ξεκινήσουμε από την αρχή και να σας πούμε ότι τα παλιά πλακίδια όπως βλέπετε εδώ ήταν στο 90% των περιπτώσεων ανακαίνισης παλαιού σπιτιού. Στα παλιά μπάνια τα πλακίδια είναι κολλημένα στον τοίχο με τσιμεντοκονία. Δηλαδή όλο αυτό το κομμάτι έμπαινε στον τοίχο και ακριβώς επάνω στην τσιμεντοκονία ήταν κολλημένα τα πλακάκια. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για πριν αρκετά χρόνια με ποιον τρόπο γινόταν η επικόλληση πλακιδίων. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουμε όταν αναλαμβάνουμε ανακαίνιση παλαιού σπιτιού. Από τη στιγμή που δεν είχαν βρεθεί κόλλες που υπάρχουν σήμερα και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κολλιόντουσαν τα πλακίδια στο μπάνιο ήταν αυτός. Δηλαδή ένα κομμάτι τσιμεντοκονίας ολόκληρης έμπαινε στον τοίχο και ακριβώς επάνω εκεί γινόταν η τοποθέτηση πλακιδίων. Εδώ μπορείτε να πάρετε μαι γεύση από τιμές σε ανακαίνιση παλαιού σπιτιού.
τιμές σε ανακαίνιση παλαιού σπιτιού τιμές σε ανακαίνιση παλαιού σπιτιού

Ανακαίνιση και αποξήλωση πλακιδίων

Αυτό σημαίνει όμως το εξής σε μια ανακαίνιση. Όταν εμείς αποξηλώνουμε τα παλιά πλακάκια του μπάνιου επειδή η τσιμεντοκονία δεν είναι τόσο καλά κολλημένη και δεν έχει καλή πρόσφυση με το υπάρχον σοβά. Συνήθως σε πολλές περιπτώσεις κολλώντας όταν ξεκολλάμε τα πλακάκια. Φεύγουν και τμήματα της τσιμεντοκονίας. Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα κατά την ανακαίνιση διότι δεν θα γίνει ασφαλής επικόλληση των πλακιδίων. Για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή και επιτυχημένη δουλειά θα πρέπει πρωτίστως να αφαιρέσουμε όχι μόνο τα πλακίδια από το μπάνιο αλλά και όλα τα κομμάτια της τσιμεντοκονίας στο οποίο ήταν κολλημένα τα πλακάκια.
Ανακαίνιση και αποξήλωση πλακιδίων Ανακαίνιση και αποξήλωση πλακιδίων

Τοποθέτηση πλακιδίων

Αυτό λοιπόν σημαίνει το εξής ότι αφαιρώντας τα πλακάκια. Και εκείνο που θέλουμε να πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τοποθέτησης πλακιδίων κάποιοι προτιμούν να αποφύγουν. Δηλαδή αναλαμβάνουν μία ανακαίνιση και δεν κάνουν την διαδικασία να αποκολλήσουν όλο αυτό το τμήμα της τσιμεντοκονίας συνήθως τα αφήνουν ως έχει. Ξεκολλάνε τα πλακάκια και στην συνέχεια τοποθετούν τα καινούργια πλακάκια πάνω σε αυτό το τμήμα της τσιμεντοκονίας που ήταν κολλημένο το παλιό πλακάκι. Αυτός όμως δεν είναι σωστός τρόπος για την τοποθέτηση πλακιδίων. Επειδή η πρόσφυση αν θέλετε της τσιμεντοκονίας με το υπόστρωμα της τοιχοποιίας δεν είναι καλή. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και ασφαλής η επικόλληση των πλακιδίων. Εάν γίνει με αυτό τον τρόπο η τοποθέτηση των πλακιδίων.
επικόλληση πλακιδίων επικόλληση πλακιδίων
Κατά συνέπεια για να πούμε ότι για να έχουμε μια ασφαλή επικόλληση πλακιδίων πρέπει όλο αυτό το τμήμα μαζί πλακίδια και τσιμεντοκονία να αφαιρεθεί. Και στην συνέχεια όλο το μπάνιο να σοφατιστεί εκ νέου με έναν σοφά ο οποίος θα είναι τρεις και τέσσερις και πέντε πόντους και στην συνέχεια να γίνει η επικόλληση των πλακιδίων. Αυτή είναι η σωστή τεχνική για την τοποθέτηση πλακιδίων αν θέλουμε να κάνουμε ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού.
Τοποθέτηση πλακιδίων Τοποθέτηση πλακιδίων
 

Ανακαίνιση μπάνιου

Εδώ το μπάνιο που βλέπουμε όπου γίνεται η επικόλληση των πλακιδίων σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Βλέπουμε ότι όλο το μπάνιο έχει αφαιρεθεί η τσιμεντοκονία την οποία σας προανέφερα. Και όλο το μπάνιο έχει σοβατιστεί εκ νέου με ένα σοβά ο οποίος θα είναι τέσσερις έως πέντε φορές εκατοστά πάχους. Όμως αυτό σημαίνει ότι με αυτή την τεχνική ανακαίνισης μπάνιου διασφαλίζουμε ένα υπόστρωμα για την επικόλληση των πλακιδίων. Μιλάμε για υπόστρωμα το οποίο δεν είναι ένα σαθρό υπόστρωμα όπως ήταν οι τσιμεντοκονίες.
ανακαίνιση στο μπάνιο ανακαίνιση στο μπάνιο
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποκολληθεί σωστά το πλακίδιο στο μπάνιο και η ανακαίνιση να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα. Έχει σοβατιστεί όλο το μπάνιο εκ νέου. Και σε αυτή την περίπτωση τώρα πάνω σε σταθερό υπόβαθρο αυτή τη στιγμή γίνεται η επικόλληση των πλακιδίων. Οι γωνίες βλέπετε εδώ στα πλακάκια δεν κόβονται με φάλτσο όπως παλιά. Απλώς μπαίνει ένα προφίλ αλουμινίου το οποίο και αισθητικά είναι πολύ πιο όμορφο και οι γωνίες δεν χτυπιούνται. Δεν κόβονται με την διαδικασία του φάλτσου όπως ακολουθούσαν παλιά κατά την ανακαίνιση μπάνιου.
ανακαίνιση μπάνιου ανακαίνιση μπάνιου

Ασφαλής επικόλληση πλακιδίων στην ανακαίνιση μπάνιου

Από εδώ και μετά ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων στην ανακαίνιση μπάνιου. Βλέπουμε στον άλλο τοίχο του μπάνιου στον οποίο έχουν κολληθεί όλα τα πλακάκια κατά την ανακαίνιση του μπάνιου. Εδώ υπάρχει μια παράσταση, μια επιλογή πολύ όμορφη επιλογή από τον ιδιοκτήτη. Θυμίζει αν θέλετε κάτι πρωτοποριακό όσον αφορά την επιλογή του. Ωστόσο το σημαντικό είναι η όποια επικόλληση πλακιδίων να γίνει ασφαλής ούτως ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην συνέχεια.
Ασφαλής επικόλληση πλακιδίων στην ανακαίνιση μπάνιου Ασφαλής επικόλληση πλακιδίων στην ανακαίνιση μπάνιου

Τοποθέτηση πλακιδίων τιμές

Και όπως σας είπαμε και προηγουμένως εκτός από τις προαναφερθείσες εργασίες που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί μια ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων σημαντικό ρόλο στην ασφαλή επικόλληση παίζει και η κόλλα η οποία χρησιμοποιείται. Επίσης οι τιμές τοποθέτησης πλακιδίων εξαρτώνται σε κάποιο βαθμό από την τιμή της κόλλας. Εδώ πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν στην αγορά τέσσερις με πέντε κατηγορίες από κόλλες που επηρεάζουν τις τιμές τοποθέτησης πλακιδίων. Οι τιμές για αυτές τις κόλλες ξεκινούν από πέντε ευρώ το τσουβάλι μέχρι δεκαοχτώ ευρώ το τσουβάλι. Εμείς λοιπόν χρησιμοποιούμε την ανώτερη κόλλα η οποία υπάρχει είναι η Super Flex η οποία κόλλα πρέπει να έχει αυτά εδώ τα χαρακτηριστικά. Δηλαδή να είναι κατηγορίας σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα να είναι κατηγορίας C2TE S1.
τιμές τοποθέτηση πλακιδίων τιμές τοποθέτηση πλακιδίων
Αυτή η κόλλα λοιπόν είναι η ανώτερη κόλλα στην κατηγορία της για την τοποθέτηση πλακιδίων. Βεβαίως έχει δεκαοχτώ ευρώ το τσουβάλι αλλά μας διασφαλίζει μία επικόλληση πλακιδίων η οποία για σαράντα χρόνια δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα μπορούσαμε αν θέλατε στην Enfe.gr για να μειώσουμε το κόστος να πάρουμε κόλλες κατώτερης ποιότητας. Ώστε όταν μιλάμε για τοποθέτηση πλακιδίων τιμές να οικονομήσουμε αν θέλετε περισσότερα.
Τοποθέτηση πλακιδίων τιμές Τοποθέτηση πλακιδίων τιμές

Ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών

Σαφώς λοιπόν εμείς με την ποιότητα της κατασκευής δεν παίζουμε. Αναλαμβάνουμε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών. Για αυτό επιλέγουμε τις τεχνικές προδιαγραφές των υλικών και τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών ανακαίνισης να είναι άριστα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να σας δώσουμε μια πραγματικά ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού. Και όσον αφορά τα προϊόντα τα ανώτερα ποιοτικά προϊόντα για να έχουμε την δυνατότητα να μπορούμε να λέμε ότι σας παραδίδουμε ένα σπίτι ανακαινισμένο. Όχι απλώς ανακαινισμένο σπίτι αλλά ανακατασκευασμένο σπίτι. Για το οποίο θα μπορείτε πολύ απλά να το ερμηνεύσουμε να πούμε ότι σας παραδίδουμε ένα καινούργιο σπίτι. Όχι ένα σπίτι το οποίο θα έχει γίνει ένα «λίφτινγκ» εξωτερικά. Θα παραλάβετε μια αισθητικά καλή εικόνα. Αλλά το βάθος αν θέλετε της εκτέλεσης των εργασιών ανακαίνισης δεν μπορείτε να το γνωρίζετε. Εμείς έχουμε την δυνατότητα και την τόλμη να σας περιγράφουμε επακριβώς τι υλικά χρησιμοποιούμε σε κάθε εργασία ανακαίνισης. Και με ποιον τρόπο γίνονται οι εργασίες ούτως ώστε να υπάρχει μία άκρως ποιοτική ανακαίνιση. Επανερχόμαστε και βλέπουμε τελευταία την κατηγορία της κόλλας . Όπως έχετε καταλάβει θα είναι η καλύτερη για ασφαλή επικόλληση πλακιδίων. Είναι η αυτή ακριβώς η κατηγορία και αν και εφόσον όλα αυτά η επικόλληση πλακιδίων σε ένα μπάνιο γίνει με τις προϋποθέσεις και με τις προδιαγραφές που προαναφέρουμε. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μας με θέμα τις ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών.

Ανακαινιση σπιτιου

Σε αυτή την περίπτωση ανακαινισης σπιτιου θα είστε σίγουροι ο καθένας ότι δεν θα έχει προβλήματα στην συνέχεια. Πράγμα το οποίο συμβαίνει και με όλες τις εργασίες ανακαινισης. Και μέσα στον οδηγό ανακαίνισης τον οποίον βγάζουμε περιγράφουμε για κάθε εργασία. Ώστε η ανακαίνιση του σπιτιού σας να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.
ανακαινίσεις σπιτιών ανακαινίσεις σπιτιών
Τι υλικά χρησιμοποιούνται ποιες είναι οι προδιαγραφές τους. Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο τεχνίτης θα πρέπει να εκτελέσει τις εργασίες ανακαίνισης για να έχουμε μία ποιοτική ανακαίνιση από την Enfe.gr. Είναι πολλές οι τεχνικές λεπτομέρειες για μια επιτυχημένη ανακαινιση σπιτιου.
ανακαινιση σπιτιου ανακαινιση σπιτιου
Το βίντεο αυτό έχει αναφορά την ανακαίνιση του μπάνιου και την ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων. Ευχαριστούμε!

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.