Θέρμανση με φυσικό αέριο σε ανακαίνιση

Θέρμανση με φυσικό αέριο. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει το φυσικό αέριο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ή τις άλλες πηγές θέρμανσης που υπάρχουν;

Ανακαίνιση με αυτονομία θέρμανσης σε παλιές πολυκατοικίες

Το φυσικό αέριο είναι μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα καινούργιο σύστημα θέρμανσης. Το προτείνουμεόταξν κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού για όσους θέλουν να αλλάξουν την υφιστάμενη θέρμανση που έχουν. Επίσης και όσους θέλουν από τα διαμερίσματα, ειδικότερα στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών τα οποία βάση της τελευταίας νομοθεσίας έχουν την δυνατότητα να αυτονομηθούν και να φτιάξουν ένα αυτόνομο δικό τους σύστημα θέρμανσης χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας το φυσικό αέριο λοιπόν μαζί με την αντλία θερμότητας είναι αυτή τι στιγμή τα κορυφαία συστήματα θέρμανσης μακριά από όλα τα υπόλοιπα συστήματα και ειδικότερα με μεγάλες διαφορές με το καυστήρα πετρελαίου που υπάρχει μέχρι αυτή τι στιγμή. Εδώ προτείνουμε ιδέες σχετικά με αυτονομία θέρμανσης σε παλιές πολυκατοικίες.

Ανακαίνιση σπιτιού

Ας δούμε τι συμβαίνει σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Η μεγαλύτερη αν θέλετε εφαρμογή και χρήση του φυσικού αερίου γίνεται κυρίως στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών. Εκεί όπου αργά ή γρήγορα θα απαιτηθεί ανακαίνιση. Των παλιών πολυκατοικιών όπου υπάρχει και η μεγαλύτερηανάγκη για ανακαινίσεις σπιτιών. Τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις στις πολυκατοικίες σταμάτησαν και δεν λειτουργούν την κεντρική θέρμανση αλλά και να λειτουργεί η κεντρική θέρμανση κάποιος έχει το δικαίωμα και την δυνατότητα να αποκοπεί από το σύστημα της πολυκατοικίας και να φτιάξει ένα καινούργιο δικό του σύστημα θέρμανσης το οποίο θα το ελέγχει απόλυτα θα το ανάβει και θα το σβήνει όποτε θέλει και προπάντων πιο οικονομικό στην κατανάλωση ενέργειας. Όλα αυτά είναι κάποια στοιχεία, είναι κάποια κίνητρα τα οποία ωθούν τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες να αποκόβονται από το σύστημα της πολυκατοικίας είτε λειτουργεί είτε δεν λειτουργεί και να δημιουργούν και να φτιάχνουν δικό τους αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με προσιτό κόστος και αυτό είναι το βασικό.Εδώ έχουμε προτάσεις πάνω σε ανακαίνιση σπιτιού.

Θέρμανση με φυσικό αέριο σε ανακαίνιση

Συγκρίνουμε φυσικό αέριο έναντι του πετρελαίου

Το φυσικό αέριο λοιπόν έναντι του πετρελαίου και έναντι των άλλων αν θέλετε πηγών θέρμανσης που υπάρχουν αυτή τι στιγμή συγκεντρώνει μια πλευρά από πλεονεκτήματα, το πρώτο πλεονέκτημα είναι ότι κατά 30% έως 40% πιο οικονομικό όσον αφορά τις δαπάνες για θέρμανση, δηλαδή ενδεικτικά αν ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι χρειάζεται με πετρέλαιο 1.000 ευρώ το χρόνο για να θερμανθεί με φυσικό αέριο θα χρειάζεται 600 ευρώ υπάρχει εδώ μια σημαντική διαφορά και ένα σημαντικό όφελος, ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτείται δεξαμενές, τροφοδοσία με πετρέλαιο, τρέχα να βάλεις πετρέλαιο χώρους αυτό, να μυρίζει το πετρέλαιο κλπ. Είναι και αυτό ένα από τα πλεονεκτήματα.Εδώ θα βρείτε θα βρείτε προτάσεις που αφορούν αυτόνομες μονάδες θέρμανσης σε ανακαίνιση σπιτιού.

Πλεονέκτημα φυσικού αερίου

Τρίτο πλεονέκτημα είναι η εύκολη τοποθέτηση του. Ο καυστήρας φυσικού αερίου είναι ένα μικρό κουτί διαστάσεων 50 εκατοστά, 30 επί 50 εκατοστά ύψος είναι μικρό στον χώρο και μπορεί να τοποθετηθεί άνετα στην βεράντα αν θέλετε ενός διαμερίσματος έστω και αν είναι στενή η βεράντα διότι τοποθετείται ψηλά και δεν εμποδίζει την κυκλοφορία και την κίνηση μέσα στην βεράντα του σπιτιού.

Και άλλο πλεονέκτημα του φυσικού αερίου

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται καμινάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Διότι το φυσικό αέριο δεν βγάζει καυσαέρια. Υπάρχει ένα μπουρί το οποίο μπαίνει στον καυστήρα κατευθύνεται κατά 1 με 1.5 μέτρο προς τα έξω της πολυκατοικίας και μέχρι εκεί διότι κατά αυτό τον τρόπο δεν ενοχλεί τον ιδιοκτήτη του πάνω διαμερίσματος διότι σαν προεξοχή αυτά τα λίγα καυσαέρια που βγάζει βγαίνουν έξω από την βεράντα τότε δεν χρειάζεται καμινάδα είναι και αυτό ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Γιατί να επιλέξω φυσικό αέριο όταν κάνω ανακαίνιση

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι και οικονομικό ως προς τό κόστος της κτίσης του, ως το προς κόστος της κατασκευής του συστήματος. Είπαμε πριν ότι είναι πολύ πιο οικονομικό από το πετρέλαιο όσον αφορά την κατανάλωση. Δεύτερον είναι σχετικά οικονομική η τοποθέτηση του δηλαδή το κόστος της εγκατάστασης. Διότι ένα λέβητας, καυστήρας φυσικού αερίου, συμπύκνωσης να είναι και καλός ποιοτικός να κάνει πολύ καλή καύση και να έχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση όσον αφορά τις δαπάνες λειτουργίας. Ένας καυστήρας λοιπόν καλός κάνει 1.000-1.200 ευρώ οπότε αν υπολογίσουμε ένα πόσο περίπου άλλο τόσο άλλα 1.000 ευρώ που να στοιχίζει η παροχή του φυσικού αερίου από το πεζοδρόμιο μέχρι την βεράντα του σπιτιού είναι ένα σχετικό χαμηλό και βατό αν θέλετε κόστος για κάποιον ο οποίος θέλει να αυτονομηθεί να αποκτήσει αυτόνομο σύστημα να το ανάβει όποτε θέλει, να το κλείνει όποτε θέλει και να έχει 30%-40% εξοικονόμηση και ενδεχομένως 50% σε σχέση με τους απαρχαιωμένους παλιούς καυστήρες που υπήρχαν στις παλιές πολυκατοικίες. Κατά συνέπεια είναι μια πολύ καλή λύση και ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το ζεστό νερό το οποίο παρέχεται από τον καυστήρα του φυσικού αερίου

Εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακαίνιση

και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια διαφοροποίηση η οποία είναι η εξής. Δείχνουμε εμ ποιό τρόπο η επιλογή φυσικού αερίου κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας θα σας βοηθήσεινα κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας. Με τον λέβητα του φυσικού αερίου δεν χρειάζεται να υπάρχει αποθήκευση ζεστού νερού στο τύπου θερμοσίφωνα δηλαδή να θέλει κάποιος, νοικοκυρά να πλύνει τα πιάτα καταναλώσει 10 λίτρα νερό για να πλύνει τα πιάτα της για να γίνει αυτό όμως πρέπει να ζεστάνει ένα θερμοσίφωνα ο οποίος περιέχει 100 λίτρα, χρειάζεται 10 ζεστάνει 100, αυτό είναι μια επιπλέον δαπάνη με το φυσικό αέριο λοιπόν επειδή λειτουργεί με την πρακτική του ταχυθερμοσίφωνα όσο νερό καταναλώνεις τόσο πληρώνεις, δεν αποθηκεύεται νερό δεν απαιτείται θερμοσίφωνα έχει απευθείας ροή ζεστού νερού όσο χρειάζεσαι και όσο απαιτείται. Θέλει να πλύνει τα πιάτα η νοικοκυρά καταναλώνει 10 λίτρα νερό το χρέος, το κόστος αναλογεί για 10 λίτρα νερό και δεν ζεσταίνει 100 λίτρα για όπως είναι ένας θερμοσίφωνας και αυτό το πράγμα είναι άλλο ένα θετικό σημείο ένα θετικό πλεονέκτημα που έχει το φυσικό αέριο.

Αντλία θερμότητας

Είπαμε λοιπόν ότι το φυσικό αέριο και η αντλία θερμότητας είναι τα κορυφαία αν θέλετε συστήματα θέρμανσης αυτή τι στιγμή που υπάρχουν στην αγορά και επαναλαμβάνω για την αντλία θερμότητας ότι είναι ασυγκρίτως καλύτερη και από το φυσικό αέριο διότι έχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.Εδώ θα βρείτε ενημέρωση γύρω από αντλία θερμότητας.

Φυσικό αέριο

Ενδεικτικά όπως είπαμε πριν το τι εάν σπίτι χρειάζεται 1.000 ευρώ δαπάνες, για την θέρμανση το χειμώνα με πετρέλαιο θέρμανσης, με φυσικό αέριο θα χρειαστεί γύρω στα 600 ευρώ το χρόνο, με την αντλία θερμότητας θα χρειαστεί 300 ευρώ το χρόνο. Είναι ακόμα κατά 50% πιο οικονομική η αντλία θερμότητας και βεβαίως έχει τα ίδια πλεονεκτήματα που έχει το φυσικό αέριο και ένα επιπλέον πλεονέκτημα ακόμη το οποίο είναι ακόμα πιο οικονομική δηλαδή στο μισό από τι καίει το φυσικό αέριο. Ένα από τα αρνητικά σημεία της αντλίας θερμότητας είναι ότι το κόστος της εγκατάστασης, στο κόστος της χρήσης είναι πιο ακριβό, δηλαδή αν θέλεις 2.000 ευρώ ενδεικτικά για να τοποθετήσεις ένα σύστημα με την παροχή φυσικού αερίου συν τον λέβητα, για να βάλεις μια αντλία θερμότητας θα χρειαστεί 4.000 ευρώ, το διπλάσιο σχεδόν. Όμως και αυτό δεν είναι απαγορευτικό υπό την έννοια ότι η εξοικονόμηση που έχει είναι τέτοια ούτως ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα θα κάνει απόσβεση της αξίας ή του παραπάνω κόστος το οποίο χρησιμοποιεί και ένας δεύτερος λόγος είναι ότι δεν περνάει παντού φυσικό αέριο. Στον ακόλουθο σύνδεσμο διατίθενται ενημέρωση σχετικά με φυσικό αέριο. Δεν περνάει από όλα τα σπίτια. Κατά συνέπεια μετά το φυσικό αέριο η αντλία θερμότητας είναι μονόδρομος αν θέλει κάποιος να αποκτήσει ένα οικονομικό σύστημα για την θέρμανση του χώρου του. Ευχαριστώ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.