Αντλία θερμότητας σε ανακαίνιση

Ανακαίνιση στην θέρμανση με αντλία θερμότητας. Τι όφελος θα έχω αν τοποθετήσω μια αντλία θερμότητας για την θέρμανση του σπιτιού μου;

Ανακαίνιση

Ας υποθέσουμε οτι ξεκινάμε μια ανακαίνιση. Για παράδειγμα υποθέτουμε οτι αναλαμβάνουμε μια ανακαίνιση σπιτιού. Καταρχήν να εξηγήσω τι ακριβώς είναι η αντλία θερμότητας και γαι ποιούς λόγους τςι συνιστούμε σε ανακαινίσεις. Πάρα πολλοί μας ρωτάνε πολύ κόσμος γνωρίζει περίπου τι είναι αντλία θερμότητας. Δεν γνωρίζει όμως ακριβώς τι είναι η αντλία θερμότητας και ποια είναι τα πλεονεκτήματα τα οποία προσφέρει. Δεν γνωρίζει γαι ποιό λόγο να την τοποθετήσει στο ανακαινισμένο του σπίτι. Η αντλία θερμότητας είναι απλά μία πηγή θέρμανσης. Όπως είναι ο λέβητας πετρέλαιου, όπως είναι ο λέβητας αερίου. Σε αυτό το σύνδεσμο έχουμε πληροφορίες που αφορούν ανακαίνιση σπιτιού.

Αντλία θερμότητας σε ανακαίνιση

Αυτόνομες μονάδες θέρμανσης σε ανακαίνιση σπιτιού

Η αντλία θερμότητας είναι μια πηγή θέρμανσης. Είναι μια από τις αυτόνομες μονάδες θέρμανσης σε ανακαίνιση σπιτιού. Η αντλία θερμότητας παράγει ζεστό νερό το οποίο χρησιμοποιείται είτε για ζεστό νερό χρήσης στο σπίτι είτε για κυκλοφορίας στα σώματα του καλοριφέρ για να θερμανθεί το σπίτι μας. Η εμφάνιση του μοιάζει με ένα μεγάλο κλιματιστικό έχει τον όγκο και τα χαρακτηριστικά μιας εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην βεράντα του σπιτιού μας είτε στην ταράτσα είτε οπουδήποτε. Είναι μια από τςι πολλές επιλογές για υτόνομες μονάδες θέρμανσης σε ανακαίνιση σπιτιού. Μπορεί να επιλεγεί ο όγκος του αν θέλετε. Μας δίνει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται λεβητοστάσια. Δεν χρειάζεται δεξαμενές, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Είναι ένα απλό μηχάνημα είναι το οποίο τοποθετείται οπουδήποτε μας βολεύει το οποίο μας δίνει την δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού για την κυκλοφορία στα σώματα του καλοριφέρ. Ακολούθως προτείνουμε πληροφορίες γύρω από αυτόνομες μονάδες θέρμανσης σε ανακαίνιση σπιτιού.

Πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας

Τώρα ποια είναι τα πλεονεκτήματα του και τι είναι αυτό το οποίο το καθιστά τη νούμερο ένα πηγή θέρμανσης. Την καλύτερη πηγή θέρμανσης που υπάρχει πέρα και μακριά από οποιαδήποτε άλλη μονάδα θέρμανσης είτε είναι λέβητας πετρελαίου είτε είναι λέβητας αερίου είτε λέβητας πέλετ είτε οτιδήποτε άλλο είναι ασυγκρίτως καλύτερο και οικονομικότερο από όλες τις πηγές θέρμανσης για τους λόγους του οποίους θα αναλύσω στην συνέχεια και θα σας περιγράψω.

Αντλία θερμότητας σε ανακαίνιση σπιτιού

Η αντλία θερμότητας σε ανακαίνιση σπιτιού συνηθίζεται πολύ σε ανακαίνιση σπιτιού. Καταρχήν το μεγάλο πλεονέκτημα της αντλίας θερμότητας είναι η κατανάλωση της. Η αντλία θερμότητας επί της ουσίας μας δίνει τέσσερις μονάδες θερμικής ενέργειας και καταναλώνει μια μονάδα θερμικής ενέργειας που είναι ηλεκτρικό ρεύμα. Το υπόλοιπο 3 μονάδες της ενέργειας που μας δίνει της αντλεί από το περιβάλλον. Κατά συνέπεια για να γίνει πιο απλό και κατανοητό. Εάν καταναλώνει 100 ευρώ ας πούμε για ρεύμα η ενέργεια που μας παράγει είναι 4πλάσια διότι τα 3/4 της ενέργειας που μας δίνει τις αντλεί από το περιβάλλον. Η αναλογία δηλαδή το όφελος είναι 4 προς 1. Μας δίνει 4 και μας χρεώνει 1, άρα το οικονομικό όφελος. όσον αφορά τις δαπάνες για θέρμανση και για ψύξη θα εξηγήσουμε στην συνέχεια γιατί, τις δαπάνες για θέρμανση περιορίζονται στο 1/4 από οποιαδήποτε άλλη μονάδα θέρμανσης μπορούμε να επιλέξουμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι από μελέτες που έχουμε αναρτήσει, έχουμε αρκετές στην ιστοσελίδα μας στην Enfe.gr έχουμε σε βίντεο αν θέλετε αναλυτικό πίνακα που δείχνει ποια ακριβώς είναι η κατανάλωση της αντλίας θερμότητας με στοιχεία με παραστατικά θα τα δείτε αν μπείτε στην ανάλογη ενότητα θέρμανσης στην ιστοσελίδα μας. Εδώ βρίσκεται το σημείο της ιστοσελίδας μας όπου θα βρείτε ενημέρωση πάνω σε αντλία θερμότητας.

Σύγκριση αντλίας θερμότητας με άλλες πηγές θέρμανσης

Εκεί θα δείτε και πολλαπλά βίντεο τα οποία περιγράφονται την σύγκριση των λειτουργικών δαπανών για όλες τις μονάδες θέρμανσης και ψύξης που υπάρχουν αυτή τι στιγμή και υπάρχει αναλυτικός πίνακας ο οποίος εξηγεί και περιγράφει π.χ για 100 μέτρα για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, ποια είναι η κατανάλωση για το πετρέλαιο ποια για το αέριο, ποια για οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης και ποια είναι η κατανάλωση αν θέλετε για την αντλία θερμότητας. Θα τα δείτε σε βίντεο στην αντίστοιχη ενότητα στην Enfe.gr, στην αντίστοιχη κατηγορία εργασιών που αφορά την θέρμανση και ψύξη των κατοικιών.

Δεύτερο πλεονέκτημα της αντλίας θερμότητας

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα της αντλίας θερμότητας είναι ότι δεν θέλει συντήρηση, όπως το καλοριφέρ του πετρελαίου κάθε χρόνο πρέπει να καθαριστεί, πρέπει να συντηρήσει, να καθαρίσεις τα μπεκ και όλα αυτά άλλες δαπάνες αυτές τις οποίες πληρώνονται μια φορά το χρόνο βέβαια αλλά είναι και κάποιες δαπάνες. Λοιπόν, αυτό δεν θέλει καμία συντήρηση για 20 χρόνια μπορεί να δουλεύει χωρίς καμία παρέμβαση χωρίς καμία τροφοδοσία, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, χωρίς τίποτα, είναι και αυτό ένα από τα πλεονεκτήματα.

Ανακαίνιση με αντλία θερμότητας

Όαλ αυτά τα πλεονεκτήματα μας ενθαρρύνουν να συνιστιούμε θερμά ανακαίνιση με αντλία θερμότητας. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει διότι η αντλία θερμότητας έχει μια διαφορετική λειτουργία αν θέλετε από τις άλλες μονάδες θέρμανσης. Για να παρέχει την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας η αντλία θερμότητας με λειτουργία 24ώρου. Δηλαδή δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο. Πολύ απλά μια αντλία θερμότητας την ανοίγουμε Νοέμβρη μήνα βάζουμε μια θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει μέσα στο σπίτι μας 20, 21, 22 βαθμούς ανάλογα ο καθένας τι επιλέγει. Και την κλείνουμε τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι από τον Νοέμβρη μήνα μέχρι τον Απρίλιο μήνα θα υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι μία σταθερή θερμοκρασία 20, 21 βαθμούς ανάλογα τι θα επιλέξουμε. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για το σπίτι γιατί διατηρείτε συνέχεια ζεστό δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να παγώνει όταν γυρίζουμε το βράδυ να το ανάβουμε το πρωί την νύχτα να είναι παγωμένο. Μπορεί να το ξανά ανάψουμε και άντε πάλι το ίδιο και τα δομικά στοιχεία μία να παγώνουν μια να ζεσταίνονται. Απολαμβάνει όποιος έχει τοποθετήσει μια αντλία θερμότητας 24 ώρες το 24ωρο μια σταθερή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι του και αυτό είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία έχει η αντλία θερμότητας.

Θέρμανση και ψύξη με την αντλία θερμότητας

Ένα άλλο πλεονέκτημα το οποίο έχει βέβαια είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει εάν επιλέξουμε και για θέρμανση με την ίδια μονάδα και για θέρμανση και για ψύξη στο σπίτι μας. Παρέχεται αυτή η δυνατότητα υπό την προϋπόθεση ότι αν αντί για σώματα καλοριφέρ χρησιμοποιήσουμε και τοποθετήσουμε σώματα φαν-κόιλ τα οποία είναι σώματα βεβιασμένης ενέργειας έχουν ενα μικρό μοτεράκι από κάτω λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως λειτουργεί το καλοριφέρ μόνο που έχουν ένα μοτεράκι από κάτω το οποίο προωθεί τον αέρα να περάσει μέσα από τις κυψέλες αν θέλετε του σώματος και να ζεστάνει ή να ψύξει το σπίτι.

Ανακαίνιση με ψύξη και θέρμανση

Ουσιαστικά κάνουμε ανακαίνιση με ψύξη και θέρμανση. Πρακτικά δηλαδή η αντλία θερμότητας το χειμώνα αν και εφόσον τοποθετήσουμε σώματα φαν-κόιλ το χειμώνα μας δίνει ζεστό νερό κυκλοφορία ζεστού νερού. Κυκλοφορία ζεστού νερού σημαίνει θερμαίνω το σπίτι μου, το καλοκαίρι μας δίνει κρύο νερό. Λειτουργεί με την κυκλοφορία κρύου νερού. Το οποίο σημαίνει ότι το ίδιο το σώμα φαν-κόιλ από το χειμώνα λειτουργεί σαν θερμαντικό σώμα και το καλοκαίρι λειτουργεί σαν ένα σώμα που μας παρέχει ψύξη δροσισμό. Άρα υπάρχει μια διπλή ωφελιμότητα και δυνατότητα ούτε να βάλουμε κλιματιστικά ούτε τίποτα με την ίδια μονάδα να έχουμε την δυνατότητα το χειμώνα να έχουμε μία οικονομική, την πιο οικονομική θέρμανση αν θέλετε που μπορεί να υπάρχει και με μεγάλη διαφορά από οποιαδήποτε άλλη μονάδα θέρμανσης και το καλοκαίρι να μας παρέχει και ψύξη η οποία ισοδυναμεί σε κατανάλωση όσο καταναλώνει ένα κλιματιστικό ινβέρτερ Α τάξης δηλαδή ότι πιο οικονομικό θα μπορούσε να λειτουργήσει αν θέλετε σαν ψύξη.

Τελικό συμπέρασμα για την αντλία θερμότητας

Άρα συγκεντρώνουμε πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ένα προιόν το οποίο είναι λίγο ακριβότερο από τις άλλες μονάδες θέρμανσης και ψύξης, θέρμανσης ειδικότερα. Είναι λίγο ακριβότερα σαφώς αλλά αν δούμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει το γεγονός ότι πολύ γρήγορα θα γίνει η απόσβεση του όποιου επιπλέον ποσού. Είναι το κόστος της εγκατάστασης. Πολύ γρήγορη απόσβεση και στην συνέχεια έχουμε ένα οικολογικό προιόν το οποίο δεν μας ζητάει τίποτα. Δεν θέλει συντήρηση, δεν θέλει τίποτα μας παρέχει θέρμανση 24 ώρες το 24ωρο. Το πιο οικονομικό μέσο ειδικότερα στην θέρμανση. Κάποιος δηλαδή ο οποίος διαθέτει ένα χ παραπάνω ποσό είναι λίγο πιο ακριβότερες βέβαια αλλά αξίζει το κόπο διότι τα πλεονεκτήματα που έχει η αντλία θερμότητας δεν μπορούμε να τα βρούμε πουθενά. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.