Ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού 2020

Ποιοτική ανακαίνιση πως το επιτυγχάνω. Θέλει κάποιος να κάνει μια ανακαίνιση στο σπίτι του. Και ο προβληματισμός του και το ερώτημα που τίθεται σε συνδυασμό με τους στόχους και τις απαιτήσεις τις οποίες έχει δρομολογήσει. Έχει κατεύθυνση να κάνει μια ανακαίνιση η οποία να είναι ποιοτική ανακαίνιση. Μια ανακαίνιση η οποία να διαρκέσει στο χρόνο. Να έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αλλά και πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Τι πρέπει να γνωρίζει λοιπόν, τι πρέπει να κάνει. Εαν κάποιος που είναι η πλειοψηφία όσοι ανακαινίζουν τους χώρους τους και στόχος τους είναι να κάνουν μια ανακαίνιση η οποία να έχει ποιότητα. Να δούμε λοιπόν τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Να το ξεκινήσουμε έτσι για να μπορούμε στην συνέχεια να αναλύσουμε. Για κάθε περίπτωση τι πρέπει να προσέχει, τι πρέπει να γνωρίζει και πως ακριβώς πρέπει να κινηθεί. Τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση, το λέει η ίδια λέξη. Ότι μια ανακαίνιση θα έχει ποιότητα και αυτό θα φανεί στην πορεία μετά την ανακαίνιση. Στα χρόνια τα οποία θα περάσουν μετά την ανακαίνιση κατά πόσο δηλαδή η ανακαίνιση του σπιτιού θα έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

Ποιοτική ανακαίνιση

Στην ποιοτική ανακαίνιση έχουμε στο μυαλό μας τη διάρκεια στο χρόνο. Κατά πόσο στα επόμενα χρόνια, δεν ξέρω πόσα 5-10 δεν ξέρω από εκεί και μετά, στα επόμενα χρόνια εν πάση περιπτώσει δεν θα προκύπτουν τέτοια θέματα. Ούτε τέτοια προβλήματα ούτως ώστε να αναγκαστεί να κάνει νέες παρεμβάσεις, νέες διορθώσεις, νέες ανακατασκευές, νέες δρομολογήσεις κλπ. Να κατασκευάσει δηλαδή ένα παλιό σπίτι το οποίο θα το κάνει καινούργιο. Το οποίο στην συνέχεια δεν θα έχει καμία απαίτηση. Όλα θα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, θα περιέχουν μέσα ποιότητα οπότε δεν θα έχει θέματα στην συνέχεια. Το ζητούμενο δηλαδή σε κάθε περίπτωση είναι ανακαινίζω το χώρο. Ανακαινίζω το σπίτι μου χωρίς να έχω θέματα, χωρίς να έχω προβλήματα στην συνέχεια.

Τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση

Ας μιλήσουμε για ένα παλιό σπίτι. Έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες, δεν είναι το ίδιο από το να ανακατασκευάζει κάποιος ένα καινούργιο σπίτι. Σε μια τέτοια ανακαίνιση είναι τα στοιχεία, τα παλιά στοιχεία, τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Τα οποία λόγω της παλαιότητας των χρόνων και λόγω των υλικών το οποίο υπήρχαν κατά το διάστημα το οποίο γινόταν η κατασκευή του σπιτιού. Υλικά τα οποία δεν είχαν τόσο εξελιγμένα υλικά όσο υπάρχουν σήμερα. Λόγω λοιπόν και των δύο αυτό παραγόντων ένα παλιό σπίτι έχει πάρα πολλά θέματα και πάρα πολλά προβλήματα. Ας αρχίσουμε από τους δύο άξονες που χαρακτηρίζουν ένα παλιό σπίτι και ας ξεκινήσουμε από τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Τα δομικά στοιχεία του σπιτιού δηλαδή τι είναι. Είναι οι τοιχοποιίες, είναι τα δάπεδα, είναι οι οροφές, είναι τα τσιμέντα. Είναι το σκυρόδεμα, οι κολόνες και όλα αυτά. Είπα προηγουμένως ότι λόγω της παλαιότητας και λόγω και λόγω τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Ανάλογα βέβαια το κάθε ακίνητο έχει και την δικιά του ιδιαιτερότητα. Αλλά σε ένα βαθμό είτε λιγότερο είτε περισσότερο τα δομικά στοιχεία του σπιτιού παρουσιάζουν αποσάθρωση. Παρουσιάζουν θρυμματισμό, παρουσιάζουν κάποια θέματα και κάθε προβλήματα. Τα επιχρίσματα ας πούμε ας τα πάρουμε ένα ένα. Τα επιχρίσματα βέβαια το πως θα πρέπει να επισκευαστεί ένα παλιό σπίτι για να γίνει καινούργιο το αναλύω σε κάποιο άλλο βίντεο. Το οποίο έχει τίτλο “ανακαίνιση παλιού σπιτιού”. Εκεί θα πω περισσότερες λεπτομέρειες. Εδώ θα πούμε δύο γενικότητες για να καταλήξουμε και να απαντήσουμε στο ερώτημα με ποιο τρόπο θα μπορώ να επιτύχω μια ποιοτική ανακαίνιση του σπιτιού μου.

ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού

Τα δομικά στοιχεία του σπιτιού

Ξεκινάμε λοιπόν από τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Τα οποία θα πρέπει όπου υπάρχει ανάγκη και όπου υπάρχει θέμα αυτό είτε να επισκευαστεί είτε να ανακατασκευαστεί. Ας πάρουμε για παράδειγμα την τοποθέτηση πλακιδίων. Διότι αν δεν προσέξουμε στην αρχή, αν δεν κάνουμε μία καταγραφή σε τι κατάσταση ακριβώς είναι τα δομικά στοιχεία. Σε τι κατάσταση δηλαδή είναι οι σοφάδες, σε τι κατάσταση είναι οι χρωματισμοί οι παλιοί. Σε τι κατάσταση είναι η τισμεντοκονία την οποία είναι κάτω από το δάπεδο το οποίο θα το βγάλουμε τα άλλα τα πλακάκια και θα βάλουμε άλλα πλακάκια κλπ. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να εκτιμηθούν από την αρχή να γίνουν οι απαραίτητες ας πούμε έρευνες ούτως ώστε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Ότι π.χ στα επιχρίσματα στα σημεία αυτά θα πρέπει να αποκολληθούν και να εφαρμοστούν νέα επιχρίσματα. Εδώ έχουμε ένα άρθρο για την ασφαλή τοποθέτηση πλακιδίων.

Ανακαίνιση στους χρωματισμούς

Στις οροφές του σπιτιού πολλές φορές βλέπουμε τα επιχρίσματα να είναι μια χαρά. Αν όμως τα χτυπήσεις με ένα κοντάρι από κάτω θα δεις ότι είναι κούφια. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή αυτά τα επιχρίσματα θα αποκολληθούν και θα πέσουν κάτω. Όταν κάνουμε ανακαίνιση στα χρώματα πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα. Χρωματισμοί, βλέπεις τους χρωματισμούς και λες μια χαρά είναι το σπίτι μου βαμμένο κλπ. Βάλε μια σπάτουλα κάτω από τα χρώματα τα παλιά και βλέπεις ότι αποκολλιούνται λες και είναι φλούδες. Όλα αυτά λοιπόν, βλέπεις την τσιμεντοκονία. Κάτω στο δάπεδο βγάζεις τα πλακάκια και λες θα βάλω καινούργια πλακάκια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αν η τσιμεντοκονία από κάτω είναι σκέτο χώμα έχει αποσαθρωθεί δηλαδή λόγω της παλαιότητας και λόγω της κακής ποιότητας κατασκευής που έγινε κατά την περίοδο εκείνη αν κολλήσεις τα πλακάκια πάνω στην υφιστάμενη τσιμεντοκονία. Η οποία είναι αποσαθρωμένη μετά από λίγο θα ξεκολλήσουν τα πλακάκια και θα τρέχουν. Αυτή είναι μία περίπτωση δηλαδή χαρακτηριστικά σας λέω ας πούμε ότι εάν δεν επισκευαστούν τα δομικά στοιχεία του σπιτιού θα προκύψουν προβλήματα μετά την ανακαίνιση. Σε γενικές γραμμές, πράγμα το οποίο γίνεται, υπάρχουν εξελιγμένα υλικά από την στιγμή να επισκευαστεί με ειδικές ρητίνες. Είναι οι ρητίνες διήθησης οι οποίες εισχωρούν μέσα στο δομικό στοιχείο που μπορεί να είναι είτε σοφάς είτε τσιμεντοκονία είτε οτιδήποτε. Και στερεοποιούν την υφιστάμενη επιφάνεια. Θα πρέπει δηλαδή την επιφάνεια του σπιτιού να την δούμε από την αρχή σαν ένα ζητούμενο. Να δούμε που πάσχει, που πονάει, που έχει θέματα, που έχει διαβρωθεί λόγω της υγρασίας. Που υπάρχει θέμα ούτως ώστε να επισκευαστεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα πλέον κατάλληλα και βέλτιστα υλικά να επισκευαστούν τα δομικά στοιχεία του σπιτιού.

Ανακαίνιση στην ηλεκτρική εγκατάσταση

Πάμε λοιπόν κλείσαμε μια παρένθεση. Καλύψαμε ένα κεφάλαιο της ανακαίνισης. Επισκευάζονται όλα τα δομικά στοιχεία και πάμε στην συνέχεια για να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε για να κάνουμε μια ποιοτική ανακαίνιση. Ποιοτική ανακαίνιση σημαίνει ότι πρέπει να αλλαχθούν τα πάντα και να μην υπάρχουν εκπτώσεις και βελτιώσεις. Υπό την έννοια ότι θα πούμε παραδείγματος χάρη ότι θα βελτιώσω την ηλεκτρική εγκατάσταση. Μιλάμε για την υπάρχουσα ηλεκτρική εγκατάσταση θα κάνω μια βελτίωση, μία επέκταση κλπ. Μια τρύπα στο νερό, τίποτα δεν κάνεις για την ηλεκτρική εγκατάσταση. Αντίθετα εάν βάλουμε π.χ καινούργια τότε αλλάζουν όλα. Φεύγει ακυρώνεται η υφιστάμενη εγκατάσταση. Μπαίνει καινούργιος πίνακας, καινούργιοι πριζοδιακόπτες, καινούργιες καλωδιώσεις. Τοποθετούνται καινούργιες παροχές, ενισχυμένες παροχές καινούργια τα πάντα. Οπότε στο κεφάλαιο των ηλεκτρικών αυτή την στιγμή με την έννοια ότι έχουμε φτιάξει μια καινούργια ηλεκτρική εγκατάσταση. Ενδεικτικά σας το λέω αυτό σημαίνει ότι έχουμε ησυχάσει από το ενδεχόμενο στην συνέχεια να έχουμε θέματα και προβλήματα με την ηλεκτρική εγκατάσταση.

Ανακαίνιση στην υδραυλική εγκατάσταση

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τα υδραυλικά και με τα ηλεκτρικά το πως πρέπει να ανακαινίσουμε κάθε επιμέρους εργασία θα έχω αναφερθεί και θα αναφερθώ σε άλλα βίντεο. Εδώ σε γενικές γραμμές λέμε τι πρέπει να προσέχουμε για να γίνει ποιοτική ανακαίνιση. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ανακαίνιση στα υδραυλικά. Το δεύτερο συμπέρασμα που έτσι βγάλαμε είναι από τις εργασίες τις οποίες θα γίνουν. Κάθε μία εργασία να γίνεται ριζικά. Δηλαδή να καταργείται το παλιό και να δημιουργείται ένα νέο. Χωρίς να πούμε ότι θα βελτιώσουμε την εγκατάσταση. Πάμε ξέρω εγώ ας πούμε στα χρώματα. Βλέπετε τα χρώματα αποκολλιούνται και βγαίνουν τελείως. Και λέμε ότι σπατουλάρουμε πάνω και βάφουμε. Δεν κάνουμε τίποτα εκεί πάλι θα έχουμε θέματα στα επόμενα χρόνια. Εκεί πρέπει να αφαιρεθούν τα παλιά χρώματα εντελώς. Να σπατουλαριστεί το σπίτι και στην συνέχεια να εφαρμοστούν με ειδικά αστάρια, ρητινούχα αστάρια κλπ. Με τα πλέον σύγχρονα υλικά να εφαρμοστούν νέοι χρωματισμοί. Το οποίο σημαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε βγάλει το παλιό. Έφυγε το παλιό δεν κολλήσαμε πάνω στο παλιό να φτιάξουμε κάτι καινούργιο. Έφυγε λοιπόν το παλιό και σπατουλάρουμε και βάφουμε και φτιάχνουμε καινούργιους χρωματισμούς. Αν όλες οι εργασίες λοιπόν γίνουν με αυτό τον τρόπο στην συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον τα κάνουμε όλα καινούργια δεν θα έχουμε θέματα τελειώσαμε δηλαδή με τις επισκευές. Και βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις προϋπόθεση είναι και ο τεχνίτης. Είναι τα υλικά τα οποία θα μπουν αλλά και ο τεχνίτης ο οποίος θα κάνει την εφαρμογή ας πούμε.

Πως εκτελούνται οι εργασίες ανακαίνισης

Εμείς στην ιστοσελίδα μας έχουμε αναρτήσει πάνω από 200 βίντεο περίπου. Πάρα πολλά και τα περισσότερα από όλα αυτά περιγράφουν πως ακριβώς εκτελείται κάθε μία εργασία. Με ποιον τρόπο ο τεχνίτης θα πρέπει να εκτελέσει την εργασία. Γιατί δεν είναι μόνο τα υλικά είναι και ο τεχνίτης. Παραδείγματος χάρη μπορεί στην υδραυλική εγκατάσταση να φτιάξει μάλιστα πλέον κατάλληλα υλικά. Αν ο υδραυλικός όμως δεν έχει καλή τεχνική κατάρτιση και την θέληση ας πούμε να το φτιάξει στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Πως μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη υδραυλική εγκατάσταση, σε άλλο βίντεο μπορούμε να δούμε ας πούμε πως γίνεται μια επιτυχημένη υδραυλική εγκατάσταση, υπάρχουν κανόνες. Για κάθε μία εργασία υπάρχουν τεχνικές, υπάρχουν προδιαγραφές και υπάρχουν κανόνες πως ακριβώς θα εκτελεστεί. Και επειδή δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας ο οποίος να είναι δημοσιευμένος κάπου ούτως ώστε ένας ιδιοκτήτης να πάρει ένα αντίγραφο. Και να πει ότι ανακαινίζω το μπάνιο μου κύριε τεχνικέ θα κάνεις αυτό και αυτό και αυτό, δεν υπάρχει! Είναι θέμα εμπειρίας ανθρώπων οι οποίοι σειρά ετών 20-30 χρόνια ασχολούνται με το κλάδο της κατασκευής στην οικοδομή. Από εκεί και μέσα από την εμπειρία του κάθε κατασκευαστή προκύπτει και το πως θα πρέπει να θα εκτελεστεί κάθε μία εργασία. Κατά συνέπεια προσέχουμε να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο το πως θα γίνει αυτό. Είναι η επιλογή είναι μια άλλη ιστορία. Σε κάποιο άλλο βίντεο θα το έχουμε εξηγήσει ο οποίος θα αναλάβει να εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες με συγκεκριμένα υλικά τα οποία θα περιγράφεται και με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο θα εκτελεστούν οι εργασίες.

Επιλογή υλικών ανακαίνισης

Εάν λοιπόν εφαρμοστούν όλα αυτά αποφεύγουμε κάθε πιθανότητα στην συνέχεια να έχουμε προβλήματα. Και στην συνέχεια αν θέλετε πάμε στην επιλογή των υλικών τις οποίες θα κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης. Τα υλικά έχουν σχέση και με την αισθητική του σπιτιού. Έχουν σχέση όμως και με την ποιότητα. Τα προϊόντα και τα υλικά δηλαδή τα προϊόντα μάλλον τα οποία θα επιλέξει έχουν σχέση και με την ποιότητα. Για παράδειγμα π.χ τι είδους πλακάκια θα επιλέξει. Υπάρχουν πλακάκια στην αγορά από 5 ευρώ μέχρι 50 ευρώ, 100 ευρώ ας πούμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Βέβαια δεν θα πάει κάποιος να πάρει πλακάκια με 100 ευρώ το μέτρο. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούν να το κάνουν αυτό. Υπάρχουν όμως σε προσιτές τιμές πλακάκια τα οποία είναι ποιοτικά πλακάκια. Είναι γρανιτοπλακάκια με καλή αισθητική και πολύ καλή ποιότητα. Και να είναι πρώτης κατηγορίας να μην είναι β κατηγόριας ας πούμε. Πάμε στην συνέχεια στην κόλλα την οποία θα χρησιμοποιήσει ας πούμε ο πλακάς ο οποίος θα βάλει τα πλακάκια. Μπορεί να πάρεις τα καλύτερα πλακάκια να τα πληρώσεις ακριβά κτλ. Αλλά ο τεχνίτης ο οποίος τα τοποθετεί να πάρει μια κόλλα η οποία είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και επί της ουσίας έχει βάλει ένα καλό προϊόν αλλά να μην το στηρίξει και στερέωση καλά. Με συνέπεια στην συνέχεια να έχεις προβλήματα δηλαδή είναι πολυσύνθετο, όλη η διαδικασία το να ανακαινίσεις ένα παλιό σπίτι.

Άνθρωποι με εμπειρία στις οικοδομές

Αυτός ο οποίος θα κάνει την ανακαίνιση θα πρέπει πρώτον να είναι ευσυνείδητος. Είναι προϋπόθεση δηλαδή το να είναι ευσυνείδητος και από εκεί και μετά να γνωρίζει μέσα από μια εμπειρία πάρα πολλών χρονών στην οικοδομή. Να γνωρίζει τι υλικά υπάρχουν πως πρέπει να γίνουν οι εργασίες. Τι θα κάνει ο τεχνίτης, να μπορεί να ελέγχει τον τεχνίτη. Και να του πει ότι αυτό θα το κάνεις έτσι, αυτό θα το κάνεις έτσι. Εάν δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να έχει την δυνατότητα και τις γνώσεις να πει πρώτα πρώτα στον ιδιοκτήτη τι προϊόντα θα πρέπει. Και τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα προιόντα τα οποία θα πρέπει να επιλέξει. Άρα εάν κατευθύνει τον ιδιοκτήτη και του υποδείξει ακριβώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και του πει με αυτά τα χαρακτηριστικά θα επιλέξεις τα προϊόντα τα οποία θα βάλεις στο σπίτι σου. Εαν και εφόσον συμβεί αυτό, αυτό σημαίνει ότι το πρώτο στάδιο έχει στεφθεί με επιτυχία. Στη συνέχεια το δεύτερο στάδιο είναι αυτά τα υλικά. Αυτά τα προϊόντα τα οποία θα προμηθευτεί ο τεχνίτης να έχει την δυνατότητα να το τοποθετήσει σωστά. Και πάμε και στα υλικά να δούμε έτσι την υδραυλική εγκατάσταση. Παίρνουμε τα καλύτερα υλικά, πολυστρωματικούς σωλήνες, πίνακες κλπ. Ο τεχνίτης λοιπόν αυτή την στιγμή θα πρέπει να έχει τις γνώσςις ούτως ώστε αυτά τα υλικά να τα τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο που να αποκλείουν την κάθε πιθανότητα στην συνέχεια να έχει θέμα. Παραδείγματος χάρη θα πρέπει αυτός ο οποίος έχει αναλάβει η εταιρεία οτιδήποτε την κατασκευή να υποδείξει στον υδραυλικό. Ότι αυτό θα μου το κάνεις με πίνακα υδροληψίας παραδείγματος χάρη τα υδραυλικά αυτό σημαίνει τι δηλαδή;

Ανακαίνιση μπάνιου

Ότι όλες οι σωληνώσεις οι οποίες μπαίνουν στο δάπεδο, μπαίνουν μονοκόμματες και δεν υπάρχει καμία ένωση πουθενά. Από την τελική κατάληξη μιας σωλήνωσης. Η οποία θα είναι παραδείγματος χάρη το έπιπλο μπάνιου ή ντουζιέρα που πηγαίνουν ζεστό-κρύο. Λοιπόν αυτή η σωλήνωση θα ξεκινάει από το σημείο το οποίο τερματίζει και θα καταλήγει μονοκόμματα μέχρι το πίνακα υδροληψίας. Εκεί που θα υπάρχει ένας διακόπτης για κάθε μία παροχή. Για κάθε παροχή δηλαδή θα υπάρχει ένας διακόπτης. Δηλδή ένας διακόπτης για την ντουζιέρα, ένας διακόπτης για το πλυντήριο ρούχων. Ένας διακόπτης για το πλυντήριο πιάτων, ένας διακόπτης για το έπιπλο μπάνιου, ένας διακόπτης για την κουζίνα για τον νεροχύτη της κουζίνας. Ούτως ώστε αν υπάρχει κάποιο θέμα να μπορεί ο ιδιοκτήτης να κλείσει τον έναν διακόπτη ας πούμε της κουζίνας. Και τα υπόλοιπα το μπάνιο να δουλεύουν κανονικά. Υπάρχει και αυτό το πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιεί κάποιος πίνακα υδροληψίας. Αλλά το βασικότερο δεν είναι αυτό. Το βασικότερο είναι οι σωληνώσεις. Όλες που περνάνε στο δάπεδο είναι μονοκόμματες. Δηλαδή δεν υπάρχουν ενώσεις. Γιατί αν υπάρχουν ενώσεις μπορεί αυτή την στιγμή να δοκιμαστεί το δίκτυο και να πρεσαριστεί να μην δείξει κάτι αλλά στην συνέχεια λόγω των συστολοδιαστολών ζεστό-κρύο κτλ.

Τι να προσέξετε στις υδραυλικές εργασίες

Οι ενώσεις αυτές κάπου μπορούν να χαλαρώσουν και στην συνέχεια κάπου μπορούν να σπάσουν και να δημιουργηθούν θέματα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Αν πιάσουμε όλες τις εργασίες θα δούμε πάρα πολλά παραδείγματα. Πως και με ποιον τρόπο θα πρέπει να εκτελείται κάθε εργασία με γενικές γραμμές. Όμως αυτή την στιγμή δεν απαντάμε στο ερώτημα το πως θα πρέπει να εκτελεστεί κάθε μία εργασία. Αυτό το κάνουμε σε άλλο βίντεο και σε άλλες περιπτώσεις που εξειδικεύουμε πως πρέπει να γίνει κάθε εργασία. Αυτή την στιγμή συζητάμε πως θα διασφαλίσει κάποιος ότι θα κάνει μια ανακαίνιση η οποία θα είναι ποιοτική ανακαίνιση η οποία θα έχει τέτοια ποιότητα κατασκευής που θα αποκλείει στην συνέχεια στην πορεία του χρόνου να δημιουργούνται θέματα και προβλήματα. Ένα άλλο θέμα το οποίο βγαίνει αυτή την στιγμή είναι με τα πλακάκια. Αυτό που είπα προηγουμένως παίρνει κανένας τα καλύτερα πλακάκια. Ωραία, λοιπόν αν δεν βάλει και την καλύτερη κόλλα δηλαδή το καλύτερο πρέπει να συνοδεύεται και με το καλύτερο δεν μπορεί να πάρει ένα καλό και να βάλει ξαφνικά ένα μέτριο. Το καλύτερο πρέπει να είναι με το καλύτερο. Δηλαδή το καλύτερο πλακάκι θα πρέπει να μπει και με μια πολύ καλή κόλλα για να γίνει ένας συνδυασμός ούτως ώστε η εργασία στο σύνολο της που λέγεται επικόλληση πλακιδίων να έχει τέτοια κατασκευή που να είναι αθάνατη ας το πούμε.

Ανακαίνιση σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού

Άρα αυτός που έχει αναλάβει την ανακαίνιση η εταιρεία κατευθύνει τον ιδιοκτήτη. Να του πει τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα τα οποία θα επιλέξει. Και στην συνέχεια βέβαια ο ίδιος ο κατασκευαστής ο οποίος έχει αναλάβει την ανακαίνιση θα ελέγχει τον τεχνίτη. Μπορεί να είναι καλός ο τεχνίτης. Αλλά δεν είναι όλοι ευσυνείδητοι. Για να δούμε την πιάτσα αυτή την στιγμή πως δουλεύει πολύ μικρό ποσοστό από τους τεχνίτες είναι ευσυνείδητοι και κάνουν καλά την δουλειά τους. Όλοι κοιτούν πόσα θα αρπάξουν και πως θα τα πάρουν και πως θα φύγουν για να πάνε στο σπίτι τους. Και δεν βαριέσαι να πάει να καμπουριαστοί τι θα γίνει στην συνέχεια δεν με ενδιαφέρει. Εγώ πήρα τα λεφτά τα έβαλα στο σπίτι μου κλπ. Με αυτή την νοοτροπία λοιπόν λειτουργεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα, ποσοστό ας πούμε από τους τεχνίτες. Μπορεί να είναι καλοί τεχνίτες αλλά να μην έχουν την διάθεση. Αν λοιπόν ο τεχνίτης όμως έχει πάνω του κάποιον υπεύθυνο εργολάβο. Ή μια υπεύθυνη εταιρεία που θα του πει κοίταξε να δεις αυτόν τον τρόπο θα το κάνεις έτσι, αυτό θα το κάνεις έτσι, αυτό θα χρησιμοποιήσεις αυτό το υλικό και αυτό θα το κάνεις έτσι και με αυτό τον τρόπο. Στην συνέχεια θα κάνεις αυτό θα το ελέγχεις στην συνέχεια και θα πάει και ο ίδιος ας πούμε στην συνέχεια να ελέγξει κάθε μία εργασία που γίνεται κατά πόσο έχει γίνει με τις εντολές τις οποίες του έκανα.

Κουφώματα αλουμινίου

Μία πολύ σημαντική παράμετρος κατά την ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι η επιλογή των κουφωμάτων αλουμινίου. Πλέον στο έτος 2020 κυκλοφορούν στην αγορά κουφώματα με τριπλα τζάμια τα οποία απομονώνουν τελείως το θόρυβο. Το πιθανότερο είναι ότι σε ένα παλιό σπίτι υπάρχουν μονά ή στην καλύτερη περίπτωση διπλά τζάμια στα κουφώματα. Και επίσης συνήθως τα κουφώματα είναι ξύλινα και όχι από αλουμίνιο. Η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου αναβάθμιση πολύ την ποιότητα της διαμονής στο σπίτι. Επίσης τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου είναι θερμοδιακοπτόμενα. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν τη ζέστη στο εσωτερικό του σπιτιού το χειμώνα. Επιπλέον το θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα μπλοκάρει την αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού το καλοκαίρι. Η εταιρεία μας σε κάθε ανακαίνιση φροντίζει να τοποθετεί τα καλύτερα κουφώματα αλουμινίου.

κουφώματα αλουμινίου

Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανοιγόμενα

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί τύποι κουφωμάτων αλουμινίου. Μία πολύ καλή επιλογή είναι να τοποθετήσουμε κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανοιγόμενα. Αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση που την προτείνουμε πολύ συχνά σε ανακαίνιση σπιτιού όταν υπάρχει επαρχία χώρου. Τα συρόμενα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν μία πληθώρα επιλογών. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι αρέσει πολύ στον κόσμο. όπως αναφέρθηκε παραπάνω πάντα δίνουμε την άποψή μας για την επιλογή των υλικών που θα τοποθετηθούν σε μία ανακαίνιση σπιτιού ή γραφείου. Επιπλέον τα συρόμενα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου έχουν εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Αυτό τα καθιστά νούμερο ένα επιλογή στις ανακαινίσεις σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας στη σελίδα του κατασκευαστή και να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανοιγόμενα.

Κατασκευάζουμε ποιοτικό σπίτι

Δηλαδή με δύο λόγια καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος ο οποίος θέλει να φτιάξει ένα ποιοτικό σπίτι θα πρέπει να εμπιστευτεί κάποιον ο οποίος γνωρίζει. Και ακούει πολλές φορές ότι κάποιος, κάποιοι λένε ότι εγώ ξανά σπίτι δεν έχω κανένα θέμα, μπορώ να φτιάξω ένα καινούργιο. Δεν γίνεται η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Για να έχεις την δυνατότητα αυτή την στιγμή να πεις ότι φτιάχνω μια ποιοτική ανακαίνιση. Κάνω ποιοτικές εργασίες θα πρέπει να έχεις φάει κάποια 20-40 χρόνια στην οικοδομή κατασκευάζοντας κτίρια και κατασκευές. Να έχεις τις εμπειρίες πρώτον βασικότερο. Και δεύτερον να είσαι ευσυνείδητος. Το θέμα της ευσυνειδησίας λοιπόν είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει ο ιδιοκτήτης ακολουθώντας το ένστικτο του ή κατά πόσο σωστά τα λέει. Ή κατά πόσο αυτή θα είναι μια καλύτερη εταιρεία η άλλη θα είναι η καλύτερη κλπ. Εκεί ακολουθείς το ένστικτο σου και αν θέλεις όμως παίρνεις υπόψιν σου και ορισμένες παραμέτρους συγκριτικούς μεταξύ μιας εταιρείας και της άλλης. Αξιολογείς την ιστοσελίδα μιας εταιρείας και της άλλης. Αξιολογείς το πως περιγράφει την συγγραφή υποχρεώσεων την οποία γίνεται. Πόσο αναλυτική είναι και πόσο περιγράφει αναλυτικά τι προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν και με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες κλπ.

Αξιολόγηση εταιρείας ανακαινίσεων

Κάνει μια αξιολόγηση της εταιρείας ανακαινίσεων. Ακολουθείς το ένστικτο σου επιλέγεις την καλύτερη εταιρεία που κατά την γνώμη σου είναι η καλύτερη. Και αν και εφόσον στηριχθούν όλα όσα έχω προαναφέρει στο παλιό βίντεο. Χωρίς βέβαια μέσα σε ένα βιντεάκι να μπορώ να εξηγήσω κάθε μία εργασία επιμέρους πως πρέπει να γίνει. Όμως το εξηγώ σε άλλα βίντεο για κάθε μία εργασία τα εξηγώ σε άλλα βίντεο. Κατά συνέπεια κάποιος ο οποίος έχει παρακολουθήσει την σειρά από τα βίντεο, όλα τα βίντεο τα οποία έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας, εκεί μπορεί να πεις ότι θα μπορεί να αναπτύξει. Αν τα διαβάσει και τα δει όλα αυτά αναπτύσσει και μια εμπειρία ας πούμε και μια γνώση στο πως θα πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες και με ποιον τρόπο θα κάνει μια ποιοτική ανακαίνιση. Δηλαδή ένα τελευταίο το οποίο λέμε σε κάποιον ο οποίος έχει αυτή την στόχευση ότι ας ανοίξει στην ιστοσελίδα μας στην Enfe.gr για να δει τα βίντεο όλα. Με ποιον τρόπο εκτελούνται οι εργασίες. Πως ακριβώς επιτυγχάνεται μία εγκατάσταση. Μια επιτυχημένη ανακαίνιση να δει τα βίντεο μας και από εκεί και μετά να μπορεί να κάνει τις επιλογές του.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.