Υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση σε ανακαίνιση διαμερίσματος

Ας δούμε τώρα τα υδραυλικά σε ανακαίνιση διαμερίσματος. Θα σας δείξουμε τώρα σε μια ανακαίνιση μπάνιου πως εφαρμόζεται η αποχετευτική και υδραυλική εγκατάσταση. Πως κάνουμε ανακαίνιση στα υδραυλικά και με ποιους τρόπους χρησιμοποιούνται οι ενώσεις στις σωληνώσεις και στο αποχετευτικό δίκτυο για να μπορούμε να έχουμε το 100% της ασφάλειας ότι δεν θα έχουμε διαρροές.

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Βλέπουμε εδώ ένα μπάνιο το οποίο έχουν αποξηλωθεί τα πλακίδια στους τοίχους και έχει γίνει η υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση. Ακολουθεί ανακαίνιση στα υδραυλικά. Εδώ βλέπουμε το εντοιχισμένο καζανάκι της KARAG. Η αποχέτευση του εντοιχισμένου καζανιού, η λεκάνη θα είναι κρεμαστή, όταν μπαίνει εντοιχισμένο το καζανάκι η λεκάνη είναι κρεμαστή δεν ακουμπάει δηλαδή στο δάπεδο και βλέπουμε τις σωληνώσεις των εγκαταστάσεων. Εδώ είναι το πλυντήριο, οι παροχές στο δάπεδο, εδώ είναι ένα καινούργιου τύπου πατοσίφωνο το οποίο είναι και μοντέρνο και αισθητικά όμορφο άρα και αποτελεσματικό και η χρήση του πατοσίφωνου είναι απαραίτητη στο μπάνιο διότι συγκεντρώνεται εκεί το νερό με αποτέλεσμα η αποχέτευση να μην μυρίζει στο πατοσίφωνο.
Ανακαίνιση στα υδραυλικά Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Αποχετευτικό δίκτυο

Λοιπόν συγκεντρώνονται όλο το αποχετευτικό δίκτυο εκτός την λεκάνη η οποία έχει δικό της αποχετευτικό δίκτυο συνδέεται απευθείας η λεκάνη με το δίκτυο ενώ τα άλλα αποχετευτικά παραδείγματος χάρη εδώ που είναι το πλυντήριο πάμε στην συνέχεια εδώ που θα είναι η χτιστή ντουζιέρα, βλέπουμε ένα καινούργιου τύπου σιφόνι ίνουξ το οποίο είναι και πρακτικό και αποτελεσματικό και πολύ όμορφο συγκεντρώνεται λοιπόν στο πατοσίφωνο οι αποχετεύσεις, εδώ θα μπει το έπιπλο μπάνιου η αποχέτευση του λοιπόν οδεύει.

Επιλογή πατοσίφωνου σε ανακαίνιση διαμερίσματος

Εξετάζουμε αναλυτικά την ανακαίνιση διαμερίσματος. Βλέπετε εδώ και πηγαίνει στο πατοσίφωνο και η αποχέτευση της ντουζιέρας εδώ η όδευση της προς το πατοσίφωνο και στο πλυντήριο ρούχων με την όδευση του προς το πατοσίφωνο εδώ λοιπόν συγκεντρώνονται η αποχετευτική εγκατάσταση από τα πλυντήριο, ντουζιέρα και έπιπλο μπάνιου μέσα συγκεντρώνει νερό είναι μονίμως με νερό κα κατά αυτό τον τρόπο δεν μυρίζει η αποχέτευση όπως επίσης και αυτό το σιφόνι στην ντουζιέρα μέσα είναι καινούργιου τύπου και έχει και αυτό ενσωματωμένο πατοσίφωνο ούτως ώστε να μην μυρίζει η ντουζιέρα είναι ένα πολύ όμορφο πολύ καλό υλικό σε πολύ καλής ποιότητας.
ανακαίνιση διαμερίσματος ανακαίνιση διαμερίσματος

Υδραυλικές ενώσεις

Τώρα να πάμε στις υδραυλικές ενώσεις εδώ βλέπουμε το σημείο το οποίο θα τοποθετηθεί η ντουζιέρα και συγκεκριμένα η στήλη της ντουζιέρας μέσα από την οποία θα κρέμεται και σε αυτό το χώρο εδώ πέρα δεξιά και αριστερά όλο αυτό θα γίνει ντουζιέρα με τζάμι και κάθισμα για να κάθεται κάποιος είναι μια ευρύχωρη αν θέλετε ντουζιέρα θα επανέλθω λίγο στις υδραυλικές ενώσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνονται με ειδική πρέσα, το υλικό πρέπει να είναι πολύ καλό.

Διαρροές

Όχι κινέζικο για να μην υπάρχουν διαρροές και σε αυτή την περίπτωση θα σας δείξουμε βέβαια σε άλλο βίντεο για να έχουμε απόλυτα ήσυχο το κεφάλι μας ότι το υδραυλικό σύστημα αν θέλετε δεν θα παρουσιάσει προβλήματα στο μέλλον θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση όλο το δίκτυο να πρεσαριστεί σε δέκα ατμόσφαιρες πίεσης και να μείνει υπό πίεση 3 ώρες περίπου εάν και λοιπόν είναι ένα πολύ βασικό πράγμα και αυτό υπό την έννοια ότι αυτή τι στιγμή μέσω σωληνώσεις υπάρχει νερό και υπό πίεση και δεν υπάρχει καμία διαρροή.

Πιθανότητα διαρροής

Αυτό δεν αποκλείει στην συνέχεια κάποια ένωση κάπου να παρουσιάσει κάποια διαρροή σε αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι απαραίτητο αν θέλετε το δίκτυο όλο πριν επικαλυφθεί να πρεσαριστεί σε δέκα ατμόσφαιρες ενδεικτικά το νερό της βρύσης είναι δύο με τρείς ατμόσφαιρες αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αν το δίκτυο πρεσαριστεί με πίεση τρεις φορές πιο πάνω από την πίεση του δικτύου σαφώς αν υπάρξει κάποιο ελλαττωματικό υλικό ή οτιδήποτε σχετικό θα το εμφανίσει και αν εμφανιστεί κάπου αυτό το επιδιορθώνουμε.

Κολλήσεις στο αποχετευτικό δίκτυο

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν και αν οι κολλήσεις στις οποίες δίνονται στο αποχετευτικό δίκτυο. Όλα εδώ είναι διάφορες κολλήσεις αυτές θα πρέπει να είναι ειδική κόλλα, χρησιμοποιούμε την αμερικάνικη κόλλα η οποία είναι υψίστης ασφαλείας και το αποχετευτικό δίκτυο βέβαια αυτή τι στιγμή έχει δοκιμαστεί έχει μπει νερό μέσα υπό πίεση και στο αποχετευτικό δίκτυο δεν υπάρχει καμία απολύτως διαρροή πουθενά έχουμε τσεκάρει λοιπόν όλη την εγκατάσταση αυτή την στιγμή και την αποχετευτική εγκατάσταση και την υδραυλική εγκατάσταση και στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον πρεσάραμε το δίκτυο με 10 ατμόσφαιρες έχει μείνει 3 ώρες πρεσαρισμένο το αποχετευτικό δίκτυο και αυτό έχει γεμίσει νερό και έχει πρεσαριστεί αυτή τι στιγμή μπορούμε να πούμε ότι με ασφάλεια μπορούμε να κάνουμε τα γεμίσματα και να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες εργασίες.

Εντοιχισμένο καζανάκι

Είναι πολύ καλό βέβαια για ένα μπάνιο το εντοιχισμένο καζανάκι είναι πολύ πιο όμορφο αισθητικά αν θέλετε και το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι η λεκάνη δεν ακουμπάει κάτω στο δάπεδο ούτως ώστε να δυσκολεύει την νοικοκυρά στον καθαρισμό της λεκάνης, γύρω γύρω από την λεκάνη είναι κρεμαστή η λεκάνη και βεβαίως πολύ ρωτάνε ότι εντάξει αν χαλάσει το καζανάκι, ωραία αν χαλάσει τι κάνουμε; Εδώ υπάρχει όλο αυτό είναι η είσοδος στο καζανάκι υπάρχει πρόσβαση δηλαδή λοιπόν μέσα στο καζανάκι οτιδήποτε και αν χαλάσει εδώ θα μπει πλακέτα αν θέλετε ίνοξ πλακέτα οτιδήποτε. Και αν χαλάσει έχει την δυνατότητα ο υδραυλικός να βάλει το χέρι του μέσα και να αντικαταστήσει κάτι αν με την πάροδο του χρόνου μετά από 5, 10, 20, 30 χρόνια κάτι χαλάσει αυτό δεν σημαίνει ότι το καζανάκι αχρηστεύετέ μπορεί το φλουτέπ του ή κάτω να χαλάσει ή κάποια στιγμή μετά από χρόνια σε αυτή την περίπτωση αντικαθίσταται όπως ακριβώς ένα απλό καζανάκι το οποίο είναι σε επικαθήμενη λεκάνη.

Σωληνώσεις προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Εδώ βλέπουμε βέβαια την όδευση των σωληνώσεων προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα που είναι στην ταράτσα. Εδώ είναι ένας γενικός διακόπτης για τον ηλιακό να δούμε σε λίγο και την αποχετευτική εγκατάσταση της κουζίνας.

Ανακαίνιση κουζίνας

Πάμε λοιπόν στην κουζίνα στο βάθος εδώ υπάρχει για το μπάνιο οι σωληνώσεις ζεστού, κρύου έχουν περαστεί, έχουν τσιμεντωθεί αυτή τι στιγμή εφόσον βέβαια έχει ελεγχτεί το δίκτυο όπως είπαμε προηγουμένως και πάμε στην εγκατάσταση της κουζίνας, εδώ θα μπει ο νεροχύτης της κουζίνας, βλέπουμε την αποχέτευση του και το ζεστό κρύο. Η σωλήνωση της αποχέτευση της κουζίνας σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζει μια μεγάλη διαδρομή γύρω στα έξι μέτρα περίπου μέχρι να συνδεθεί στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή υπό την έννοια ότι η σωλήνωση της αποχέτευσης πρέπει να παρουσιάζει μια κλήση της τάξεως του 4% σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν προβλήματα θα τραβάει θα βουλώνει συνέχεια. Και θα υπάρχει ένα προβληματικό σημείο στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν εάν και έχουμε μια απόσταση 6 μέτρων να διανύσουμε μας βοηθάει λίγο το γέμισμα του δαπέδου και έχουμε εξασφαλίσει αυτή τι στιγμή 5.5% κλίση υπεραρκετή κλίση ένα δύσκολο σημείο αναγκαστήκαμε να πάμε πολύ βαθιά στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο για να μπορέσουμε να συνδέσουμε όμως τελικά το καταφέραμε φέραμε την κλίση στα επιθυμητά όρια και αυτή τι στιγμή η ανακαίνιση της κουζίνας.
Ανακαίνιση κουζίνας Ανακαίνιση κουζίνας

Υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση

Η υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση και αυτή είναι οκ είναι πρεσαρισμένα τα πάντα έχουν ελεγχθεί τα πάντα και αποκλείουμε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα είτε αποχετευτικό είτε υδραυλικό. Και επανέρχομαι επισημαίνοντας το εξής πράγμα ότι πριν επικαλυφθούν οι σωληνώσεις απαραίτητη προϋπόθεση και δεν το εφαρμόζει σχεδόν κανείς διότι οι περισσότεροι πρεσάρουν το δίκτυο με την πίεση του δικτύου η οποία όμως είναι πολύ χαμηλή για να είναι ασφαλές το δίκτυο δεν μπορεί να πρεσαριστεί με τρεις ατμόσφαιρες θα πρέπει να πρεσαριστεί με 10 ατμόσφαιρες για να διασφαλιστούμε 100% ότι δεν υπάρχει διαρροή.

Επικάλυψη των σωληνώσεων

Εδώ είναι τα μαστόρια που προετοιμάζουν την τσιμεντοκονία για την επικάλυψη των σωληνώσεων και γεμίσματα του δαπέδου. Ο υδραυλικός μόλις έχει τελειώσει και αυτή τι στιγμή αρχίζει η διαδικασία να τσιμεντωθούν όλες οι σωληνώσεις να οροθετηθεί η ντουζιέρα και την επόμενη ακριβώς ημέρα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση των πλακιδίων.

Η ποιότητα των σωληνώσεων

Στην συνέχεια του βίντεο παρακολουθήσαμε σχετικά με την υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση και με ποιον τρόπο θα διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην συνέχεια. Σημαντικό ρόλο ειδικότερα στην αποχετευτική εγκατάσταση παίζει η ποιότητα των σωληνώσεων κατά πόσο δηλαδή είναι ποιοτικές και μπορούν να αντέξουν σε βάθος χρόνου βλέπουμε εδώ τις προδιαγραφές της σωλήνας την οποία τοποθετούμε να δούμε και την διατομή της αν θέλετε το πάχος της εδώ είναι 7 χιλιοστά. Είναι σωλήνα βαρών τύπου και με την κατάλληλη κόλλα αν και εφόσον κολληθεί καλά σαφώς αυτή η σωλήνωση δεν έχει κανένα πρόβλημα συγκριτικά θα σας δείξουμε την σωλήνα η οποία υπήρχε το προ υπάρχον δίκτυο είναι μια σωλήνα πάχους 3 χιλιοστών σαφώς σε αυτή την περίπτωση με αυτή την ποιότητα του υλικού δεν έχει διασφαλίσει ότι θα υπάρξει απόλυτη στεγανοποίηση στο αποχετευτικό δίκτυο αυτά βεβαίως γίνονται σε εργολαβικές κατασκευές και δυστυχώς οι περισσότεροι του 95% χρησιμοποιούν αυτού του τύπου σωληνώσεις για οικονομία.

Κόστος ανακαίνισης σε υδραυλικά και αποχετευτικά

Δεν μπορείς όμως να τσιγκουνευτείς αν θέλετε σε θέματα υδραυλικά και αποχετευτικά γιατί όποιες ζημιές προκληθούν στην συνέχεια θα έχουν και μεγάλο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία φαίνεται λοιπόν εδώ ότι βλέπουμε ότι το πάχος του σωλήνα pvc είναι 8 χιλιοστά δηλαδή 2μισή φορές επάνω από κοινώς από αυτά που χρησιμοποιούνται στο 95% των περιπτώσεων των αποχετευτικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα σωλήνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές που αντέχει μεγάλες πιέσεις και κατά αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνω ότι η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο ούτως ώστε να διασφαλιστεί κάποιος ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην συνέχεια.
Κόστος ανακαίνισης Κόστος ανακαίνισης

Ανακαίνιση σπιτιού

Στην συνέχεια του βίντεο ανακαίνισης σπιιού βλέπουμε εδώ την υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση στην κουζίνα. Πολύ κρίσιμο σημείο για κάθε ανακαίνιση σπιτιού. Εδώ βλέπουμε πως ακριβώς περνάνε μέσα από το δάπεδο οι σωληνώσεις τςη ανακαίνισης. Εδώ είναι ο νεροχύτης της κουζίνας. Εδώ βλέπετε το πατοσίφωνο το οποίο χρησιμοποιείται είναι πολύ όμορφο και πολύ ασφαλές, η διαδρομή της αποχέτευσης της κουζίνας η οποία καταλήγει στο αποχετευτικό δίκτυο για να είναι επιτυχημένη η ανακαίνιση μια τέτοια εγκατάσταση επειδή βλέπετε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαδρομή από την κουζίνα μέχρι την αποχέτευση. Αποτελεί προϋπόθεση είναι τουλάχιστον να έχει 4% κλίση αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε είναι προβληματική η εγκατάσταση σε αυτή την περίπτωση έχουμε 5% κλίση. Κατά την ανακαίνιση σκάψαμε πιο πολύ το δάπεδο για να πάρουμε την κλίση. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση η οποία θα δουλεύει κανονικά χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ανακαίνιση.
ανακαίνιση ανακαίνιση

Κανόνες της ανακαίνισης υδραυλικών

Στα υδραυλικά υπάρχουν τηρημένοι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά. Δεν είναι τόσο απλά τα υδραυλικά όσο τουλάχιστον φαίνεται για να μπορέσουν να λειτουργήσουν για να υπάρξει καλή λειτουργία όλων των υδραυλικών χρειάζονται να τηρηθούν ορισμένοι συγκεκριμένοι κανόνες θα τους αναλύσουμε και θα σας τα πούμε σε κάποιο επόμενο.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.