Θέρμανση διαμερίσματος με αντλία θερμότητας

Θέρμανση διαμερίσματος με αντλία θερμότητας. Μια νέα ανακαίνιση, ολική ανακαίνιση στον Άλιμο. Τυπικό παράδειγμα για ανακαινίσεις σπιτιών. Και να δούμε ένα πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης το οποίο εγκαταστήσαμε με αντλία θερμότητας, ήταν ένα σπίτι το οποίο έχουμε κάνει γενική ανακαίνιση, άλλαξε και το σύστημα θέρμανσης το οποίο ήταν παλιό, με τις παλιές πολυκατοικίες και εγκατέστησε ένα υπερσύγχρονο σύστημα θέρμανσης με αντλία θερμότητας να δούμε καταρχήν την εγκατάσταση, είναι αντλία θερμότητας σπλιτ η οποία είναι σε δύο κομμάτια το ένα είναι το εξωτερικό κομμάτι, εδώ βλέπουμε τις σωληνώσεις οι οποίες συνδέονται με το άλλο κομμάτι το οποίο είναι εδώ και είναι το εσωτερικό τμήμα της αντλίας θερμότητας υπάρχουν δύο είδη αντλίας θερμότητας η πρώτη είναι οι μονομπλόκ οι οποίες όλα είναι συγκεντρωμένα μέσα σε ένα όπως είναι αυτό το κουτί έξω και υπάρχουν οι σπλιτ οι οποίες είναι σε δύο τεμάχια το ψυχροστάσιο είναι εδώ στο ένα εσωτερικά και ο κομπρέσορας και το μοτέρ είναι στο εξωτερικό και οι δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο αποτελεσματικές και δεν διαφέρουν σχετικά με την απόδοση.

Αυτόνομη θέρμανση

Εδώ βλέπουμε με τον τρόπο τον οποίο έχει συνδεθεί η αντλία και να δούμε πως συνδέεται με το διαμέρισμα και πως γίνεται η αυτονομία θέρμανσης στο διαμέρισμα. Καταρχήν κατά την διάρκεια της ανακαίνισης στο διαμέρισμα περάσαμε καινούργιες σωληνώσεις για τα σώματα καλοριφέρ, οι σωληνώσεις όλες οι οποίες είναι στα σώματα καλοριφέρ συγκεντρώνονται όλες βλέπετε σε αυτό το κολεκτέρ. Παλιά όταν κάναν εγκατάσταση αυτονομία τέτοιας μορφής συνήθως το κάνανε με 2-3 σωληνώσεις καλύπταν όλο το σπίτι, εδώ βλέπουμε για να λειτουργήσει αποδοτικά το σύστημα θα πρέπει στο σημείο αυτό που είναι το κολεκτέρ και συγκεντρώνονται όλες οι σωληνώσεις για κάθε σώμα ξεχωριστά αυτή τι στιγμή βλέπετε ότι εδώ υπάρχει 8 κυκλώματα, αυτό σημαίνει ότι αν υπολογίσουμε ότι το κάτω κομμάτι είναι επιστροφή και το πάνω είναι η εισαγωγή για κάθε σώμα από εδώ φεύγει μία εισαγωγή και μία επιστροφή στο άλλο σώμα το ίδιο, εδώ μπορεί κάποιος αν θέλει να κλείσει ένα σώμα μέσα από το κολεκτέρ και να απομονώσει ένα σώμα ξεχωριστά ποιο παλιά κάποιοι εργολάβοι ας πούμε για λόγους οικονομίας βγάζουν μια εισαγωγή ας πούμε περνάει μέσα από το ένα το σώμα στην συνέχεια περνάει μέσα από το άλλο σώμα, στην συνέχεια μέσα από το άλλο, μέσα από 3 σώματα και επιστρέφει και αυτό γίνεται με 3-4 κλάδους όλο το σπίτι δεν είναι αποτελεσματικό όμως αυτό διότι όταν το νέρο πάει στους 70 βαθμούς ή στους 60 βαθμούς στο ένα σώμα μετά όταν πάει στο άλλο θα πάει στους 45 στο τρίτο σώμα θα πάει στους 30-35 και επιστρέφει στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 2 τελευταία σώματα δεν θα θερμαίνονται ικανοποιητικά ή θα αργούν να ζεστάνουν ή δεν θα θερμαίνονται ικανοποιητικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως βλέπετε με αυτό τον τρόπο κατασκευής, όλα τα σώματα ζεσταίνονται ομοιόμορφα υπό την έννοια ότι για κάθε σώμα υπάρχει μία είσοδο ζεστού νερού και μία επιστροφή, κατά αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε, φτιάχνουμε ένα σύστημα αυτόνομης θέρμανσης το οποίο αποδίδει 100%.

Το καλύτερο μηχάνημα για παραγωγή θέρμανσης και ψύξης

Σε συνδυασμό λοιπόν με την αντλία θερμότητας που αυτή τι στιγμή είναι το καλύτερο μέσον ή μηχάνημα για παραγωγή θέρμανσης και ψύξης και όταν λέω το καλύτερο αυτό είναι υπό την έννοια ότι η αντλία θερμότητας την βάζεις μία φορά, την πληρώνεις μία φορά, την έχεις για μια ζωή δεν έχει συντήρηση, δεν έχει φθορές, δεν έχει ζημιές για 20 χρόνια θα ξεχάσεις το service, θα ξεχάσεις τους καυστήρες, θα ξεχάσεις τους καυτηρατζίδες, ξεχνάς τους πάντες και το κυριότερο είναι η οικονομία που παρέχει η αντλία θερμότητας υπό την έννοια ότι ένα σπίτι 100 τετραγωνικών που είναι αυτό εδώ υπολογίζουμε ότι για όλο τον χρόνο καταναλώνει γύρω στα 300-350 ευρώ ρεύμα και αυτό βεβαίως υπό συνεχή λειτουργία διότι η αντλία θερμότητας δουλεύει συνέχεια δεν σταματάει καθόλου δηλαδή την ανοίγουμε τον Νοέμβριο βάζουμε μια θερμοκρασία 22 βαθμούς και την κλείνουμε τον Απρίλιο. Σε όλο το διάστημα αυτό υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία 22 βαθμών στο σπίτι, μέρα-νύχτα-μεσημέρι 24 ώρες το 24ώρο και αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα και με αυτή την λειτουργία 24 ώρες το 24ώρο είναι η υπερβολική οικονομία που γίνεται υπό την έννοια ότι σας είπα για όλο τον χρόνο ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών για να θερμανθεί θα καταναλώσει 300 με 350 ευρώ ρεύμα σε αντίθετη περίπτωση που με πετρέλαιο θα χρειαζόταν 1.000 με 1.500 ευρώ.

Επιλέγουμε αντλία θερμότητας

Υπό την έννοια αυτή μπορεί η αντλία θερμότητας να είναι λίγο πιο ακριβή αλλά είναι το τέλειο το πιο ιδανικό σύστημα για την θέρμανση και την ψύξη της πολυκατοικίας ενός διαμερίσματος, στην συγκεκριμένη περίπτωση εδώ τοποθετήθηκε μόνο για θέρμανση με θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ, τα σώματα καλοριφέρ, τα κλασικά σώματα καλοριφέρ και χρησιμοποιείται μόνο η θέρμανση εάν θέλει όμως κάποιος μπορεί αντί αντικαθιστώντας τα σώματα καλοριφέρ με σώματα φαν κόιλ μπορεί με το ίδιο μηχάνημα να έχει και θέρμανση το χειμώνα αλλά και ψύξη το καλοκαίρι και βεβαίως με την ίδια οικονομία όπως είναι και στην θέρμανση το ίδιο είναι και στην ψύξη άρα διασφαλίζει δύο δυνατότητες με ένα μηχάνημα να έχει οικονομικότατη θέρμανση και ψύξη 365 ημέρες το χρόνο.

Απόσβεση αντλίας θερμότητας

Γενικά είναι λίγο πιο ακριβή η εγκατάσταση και το μηχάνημα η αντλία θερμότητας αλλά όπως είπα προηγουμένως την πληρώνεις μία φορά και κάνεις απόσβεση μέσα σε 2 χρόνια. Σχετικά είναι το καλύτερο μέσον, αν θέλουμε να δούμε και τι άλλο μπορεί να τοποθετήσει κάποιος σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας για να κάνει αυτόνομη θέρμανση, είναι το φυσικό αέριο, εάν και εφόσον περνάει το φυσικό αέριο από μπροστά σαφώς και αυτό είναι μια καλή λύση αλλά δεν φτάνει την αντλία θερμότητας η οποία έχει την διπλάσια οικονομία από έναν λέβητα φυσικού αερίου δεν συζητάμε βέβαια για λέβητα πετρελαίου που εκεί πάμε στην τετραπλάσια οικονομία.

Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου

Το μυστικό για μία επιτυχημένη ανακαίνιση είναι να αλλάξει εντελώς η εμφάνιση του σπιτιού. Λίγα πράγματα μπορούν να επιφέρουν τόσο δραματικές αλλαγές στο σαλόνι όσο ένα ωραίο κούφωμα από αλουμίνιο. Πόσο μάλιστα όταν επιλέξουμε να τοποθετήσουμε ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου τα οποία θα βοηθήσουν και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Πολλοί άνθρωποι πήγαινε στους κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου Και προσπαθούν να επιλέξουν κούφωμα με βάση το χρώμα ή με βάση τις προδιαγραφές. η δική μας άποψη είναι ότι το σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου είναι να διαθέτουν θερμοδιακοπή. δηλαδή προτείνουμε σταθερά και ανεπιφύλακτα να τοποθετήσετε θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας.

θέρμανση διαμερίσματος με αντλία θερμότητας

Δείτε πόσο καταπληκτικό είναι το ανασηκούμενο κούφωμα

Μία ειδική κατηγορία κουφωμάτων αλουμινίου είναι τα ανασηκούμενα κουφώματα. Πρόκειται για μία κατηγορία κουφωμάτων που ανεβαίνει κατακόρυφα και σταθερά στις απαιτήσεις των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος επιλέγει αυτού του είδους τα κουφώματα. μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του κατασκευαστή για να μάθετε από πρώτο χέρι πόσο καταπληκτικό είναι το ανασηκούμενο κούφωμα.

Πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας

Ποια είναι η φιλοσοφία και πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας είναι ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα το οποίο παίρνει την ενέργεια την οποία δίνει μέσα στο σπίτι, την παίρνει μέσα από τον ατμοσφαιρικό αέρα μέσα από την ατμόσφαιρα και έχει την δυνατότητα να αποδίδει στο χώρο, για να το δούμε έτσι πιο απλά και κατανοητά 4 μονάδες θέρμανσης ή ψύξης και να καταναλώνει η μία τις υπόλοιπες 3 μονάδες τις αντλεί από το περιβάλλον και για αυτό είναι πιο οικονομική και υπό την έννοια ότι είναι 1 προς 4 δηλαδή καταναλώνει 1 μια μονάδα αποδίδει 4, για αυτό βεβαίως είναι και 4 φορές πιο οικονομική από το πετρέλαιο.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.