Ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών

Σε αυτό το άρθρο απαντάμε στο ερώτημα: Όταν λέτε ότι αναλαμβάνετε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις, τι εννοείτε; Γιατί ο "οδηγός ανακαίνισης" είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όποιον αποφασίσει να κάνει ανακαίνιση στο χώρο του;

Τι σημαίνει ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών

Πολύ απλά όταν λέμε ότι στην Enfe.gr αναλαμβάνουμε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις εννοούμε ότι αυτό το οποίο θα παραλάβετε όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση για τα επόμενα 40 χρόνια δεν θα απαιτηθεί να γίνει καμία άλλη απολύτως παρέμβαση ή επισκευή ή διόρθωση. Το ζητούμενο είναι πως και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε στον παρόν βίντεο καθώς και στον οδηγό ανακαίνισης ο οποίος υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα μας.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής σπιτιού

Για να επιτευχθεί λοιπόν το ζητούμενο ούτως ώστε ένα σπίτι να ανακαινισθεί με υψηλή ποιότητα κατασκευής σπιτιού θα πρέπει πρώτον ο τρόπος που θα εκτελεστούν οι εργασίες ανακαίνισης και δεύτερον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ότι καλύτερο προσφέρει η εξέλιξη της σημερινής τεχνολογίας σε υλικά. Για να μπορέσουμε ο συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων να πετύχουμε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα ανακαίνισης.

Προβλήματα στις ανακαινίσεις παλαιών σπιτιών

Είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για ανακαίνιση ενός παλαιού ακινήτου 40 ή 50 χρονών τα υλικά που χρησιμοποιόντουσαν στο διάστημα της κατασκευής του να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με τα σημερινά εξελιγμένα υλικά. Σε αυτό λοιπόν αν προσθέσουμε και την παλαιότητα ενός ακινήτου ή ενός σπιτιού αντιλαμβάνεστε ότι για να ανακαινίσουμε ένα τέτοιο σπίτι και να το κάνουμε καινούργιο δεν είναι και τόσο απλή και τόσο εύκολη υπόθεση.  Συνήθως στα παλιά σπίτια συναντάμε πολύ σαθρά υλικά στις τοιχοποίιες, χρωματισμούς που είναι έτοιμους να αποκολληθούν, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις επικίνδυνες και ανεπαρκείς, σάπιες υδραυλικές αποχετευτικές εγκαταστάσεις, υποστρώματα δαπέδων από σκέτο χώμα και άλλα πολλά.

Εργασίες ανακαίνισης

Εάν λοιπόν προβούμε όπως συνηθίζεται, συνήθως στην αγορά το 90% περίπου των περιπτώσεων στο κοινό το λεγόμενο επισκευή και βάψιμο τότε βεβαίως το αποτέλεσμα το οποίο θα σας παρουσιάζουμε θα είναι βεβαίως ένα αποτέλεσμα ανακαίνισης το οποίο θα σας παραδώσουμε βελτιωμένο αισθητικά και λειτουργικά, η διάρκεια του όμως θα είναι μικρή διότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα προβλήματα. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις για να έχουμε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα θα πρέπει να εκτελεστούν οι εξής εργασίες ανακαίνισης: Πρώτον ότι σάπιο, σαθρό υπάρχει μέσα στο παλιό κτίριο, σοβάδες, δάπεδα, υδραυλικά, ηλεκτρικά, τα πάντα αφαιρούνται και στην συνέχεια γίνεται η εργασία για το επόμενο στάδιο. Τρίτον τα νέα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να τα αντικαταστήσουν τα αφαιρεθέντα τμήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχουν πολυμερικές ρητίνες, ρητινούχα γαλακτώματα, οπλισμένο με ίνες προπυλενίου, συνθετικά υαλοπλέγματα καθώς και άλλα υλικά, τα οποία θα μας διασφαλίσουν ποιότητα στην κατασκευή και την ανακαίνιση.

Περισσότερα για την ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού

Αυτό εννοούμε όταν λέμε ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού, αλλά υπάρχει και συνέχεια δεν τελειώνουμε με αυτό. Στην συνέχεια οι οποίοι παλιοί χρωματισμοί που υπάρχουν μέσα στο κτίριο στο 90% των περιπτώσεων είναι έτοιμοι να αποκολληθούν. Έστω και αυτό  οπτικά αν φαίνεαι και βλέπετε έναν χρωματισμό ο οποίος είναι σταθερός, αν μπει μια σπάτουλα από κάτω όλα τα χρώματα αποκολλούνται. Καλό λοιπόν για το ιδανικό αποτέλεσμα της ανακαίνισης σπιτιού είναι εφόσον έχουμε δημιουργήσει ένα σταθερό υπόβαθρο να αποκολληθούν και όλα τα χρώματα. Ούτως ώστε πάνω σε μία παρθένα επιφάνεια, εφόσον προηγουμένως χρησιμοποιήσουμε αστάρια εμποτισμού και ενισχυμένα πολυμερικά στοιχεία στην συνέχεια να προβούμε σε εξωμαλυτικές στρώσεις με ενισχυμένες παρετίνες εφαρμόζοντας με σπάτουλα με συγκεκριμένο τρόπο και να ολοκληρώσουμε την τελική επιφάνεια προς βαφή. Ένα άλλο στοιχείο για τις ανακαινίσεις το οποίο ήθελα να δώσω, όταν θέλουμε να επικολλήσουμε κάποια πλακάκια σε δάπεδα ή σε τοίχους δεν παίρνουμε ένα απλό πλακάκι και μια απλή κόλλα και το κολλάμε σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Για να έχουμε λοιπόν ένα ασφαλή αποτέλεσμα ανακαίνισης σπιτιού θα πρέπει καταρχήν να δημιουργήσουμε ένα συμπαγές υπόστρωμα με τα υλικά και τους τρόπους τους οποίους προανέφερα στην συνέχεια η επιφάνεια να στρωθεί με συνδετικά ρητινούχα υλικά π.χ γαλαξιακό αστάρι κ.α. Και το βασικότερο για την ανακαίνιση: η κόλλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να κολληθούν τα πλακάκια να είναι ανώτερης κατηγορίας και συγκεκριμένα να περιγράψω την κόλλα να είναι κατηγορίας τουλάχιστον S2TEC1 ενισχυμένη κόλλα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να εγγυηθούμε να υπάρχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα ανακαίνισης σπιτιού. Αν λοιπόν όπως συνηθίζεται πάρουμε ένα πλακάκι και μία κόλλα και το κολλήσουμε σε λίγο χρονικό διάστημα πολύ απλά θα ψάχνετε τα πλακάκια. Στην κεντρική μας σελίδα μπορείτε να βρείτε περισσότερα άρθρα για την ανακαίνιση ενός σπιτιού.
ανακαίνιση ενός σπιτιού ανακαίνιση ενός σπιτιού

Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά

Πάμε σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση στα παλιά σπίτια πολύ απλά ακυρώνουμε όλη την ηλεκτρική εγκατάσταση. Στην ανακαίνιση δεν χρησιμοποιούμε τίποτα από τα παλιά καινούργιους πίνακες, καινούργιες καλωδιώσεις, καινούργιες σωληνώσεις, καινούργιους πριζοδιακόπτες. Μια σύγχρονη ασφάλεια, ενισχυμένες πρίζες, όπου απαιτείται. Ιντερνετ και ότι απαιτεί γενικά μια σύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση για να μπορείτε να πέιτε ότι θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας μετά το πέρας της ανακαίνισης. Ενημερωθείτε πάνω στην ανακαίνιση στα ηλεκτρικά
ανακαίνιση στα ηλεκτρικά ανακαίνιση στα ηλεκτρικά

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Υδραυλικά και αποχετευτικά και εδώ είναι μια κατηγορία η οποία θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα διότι θα πρέπει να έχουμε ασφαλείς κολλήσεις και ασφαλείς συνδέσεις. Και σε αυτή την περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα των υλικών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν π.χ σε μια αποχετευτική σωλήνωση δεν μπορούμε να βάλουμε μία σωλήνα ενός Μιλι Μερτ την οποία θα την κολλήσουμε με μία απλή κόλλα διοτί εκεί πολύ σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κάποιες διαρροές. Θα πρέπει να μπουν PVC σωλήνες 3 χιλιοστών βαρέων τύπου με αμερικάνικη κόλλα ειδικών προδιαγραφών για να μας διασφαλίζουν 100% στεγανότητα. Διαβάστε για την ανακαίνιση στα υδραυλικά
Ανακαίνιση στα υδραυλικά Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Ποιοτικά υλικά για ανακαίνιση σπιτιού

Τώρα λοιπόν τα προαναφερόμενα αφορούν υλικά για ανακαίνιση σπιτιού που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Καθώς και τον τρόπο που πρέπει να εφαρμοστούν σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθούν επιτυχώς τα προαναφερόμενα στην συνέχεια μεγάλο ρόλο παίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν. Και ας αρχίσουμε έτσι ενδεικτικά μιλάμε για κουζίνες, ντουλάπες. Ποιοτικά χαρακτηριστικά των πλακιδίων, ηλεκτρολογικό υλικό, πόρτες, εξοπλισμός μπάνιου. Ποιοτικά χαρακτηριστικά των χρωμάτων και των ασταριών, εξωτερικά κουφώματα αλουμίνια ή PVC κτλπ. Όλα αυτά λοιπόν τα προϊόντα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον οδηγό ανακαίνισης τον οποίο κατασκευάζουμε αυτή τι στιγμή και θα ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα μας. Θα περιγράφονται όλα αυτά τα προϊόντα με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά τις εγγυήσεις τις οποίες έχουν και γενικά ότι ποιοτικό στάνταρ διαθέτει κάποιο προϊόν που επιλέγεται σε μια ανακαίνιση ούτως ώστε να είναι ένα αξιόπιστο προϊόν το οποίο θα έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Σίγουρα έχετε αναρρωτηθεί με ποια κριτήρια να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Στην αγορά αυτή τι στιγμή υπάρχουν όπως γνωρίζετε για πάντα τα πάντα από κινέζικά προϊόντα μέχρι προϊόντα κορυφαία ποιότητας και αισθητικής. Πολύ απλά λοιπόν εμείς απλά λέμε το εξής σε μία ανακαίνιση ποιοτική την οποία αναλαμβάνουμε και διευκρινίζουμε ότι πολύ ξεκάθαρα δεν αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις επιφανειακού λίφτινγκ. Δεν αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις με προϊόντα χαμηλών προδιαγραφών και χαμηλής ποιότητας. Εάν κάποιος θέλει να κάνει μια τέτοια μορφής ανακαίνισης σαφώς δεν είμαστε οι άνθρωποι του. Εμείς χρησιμοποιούμε τα τελευταία και τα πιο εξελιγμένα υλικά που χρησιμοποιούνται αυτά βεβαίως θα μπορείτε να τα δείτε στον οδηγό ανακαίνισης.

Κουφώματα αλουμινίου ή συνθετικά κουφώματα PVC

Ενδεικτικά όμως θα σταθώ σε ένα όσον αφορά τα εξωτερικά κουφώματα του σπιτιού. Μπορεί να είναι κουφώματα αλουμινίου ή PVC. Και αυτό γιατί τα κουφώματα εκτός από την αισθητική και την λειτουργικότητα τους παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Και όπως γνωρίζετε από εδώ και πέρα κάθε κατοικία κάθε ακίνητο θα έχει βάση την νομοθεσία την οποία ψηφίζεται στην Βουλή θα έχει και την ταυτότητα του. Η ταυτότητα του κτιρίου λοιπόν μεταξύ άλλων θα περιέχει και μέσα την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου δηλαδή πόσες θερμικές απώλειες έχει ένα κτίριο. Εάν λοιπόν στο κτίριο αυτό χρησιμοποιηθούν κουφώματα εξωτερικά τα οποία μπορεί να είναι είτε αλουμίνια θερμοδιακοπτόμενα με ενεργειακά τζάμια 4 εποχών είτε PVC κουφώματα τα οποία είναι πιο οικονομικά μεν αλλά έχουν τις ίδιες και ακόμα καλύτερες αν θέλετε προδιαγραφές όσον αφορά την θερμομόνωση και την ηχομόνωση του κτιρίου κατά συνέπεια είτε το ένα προϊόν χρησιμοποιήσετε είτε το άλλο προϊόν θα έχετε το ίδιο ενεργειακό αποτέλεσμα. Μάθετε περισότερα για τα κουφώματα αλουμινίου.
κουφώματα αλουμινίου κουφώματα αλουμινίου

Κουφώματα και ενεργειακό πιστοποιητικό

Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι και το ένα και τα κουφώματα PVC αλλά και τα κουφώματα αλουμινίου θα έχουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα έχουν συντελεστές ηχοθερμομόνωσης ούτως ώστε στην συνέχεια όταν θα πρέπει και επιβάλλεται να βάλετε ενεργειακό πιστοποιητικό. Το οποίο θα περιγράφει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου να υπάρχει η δυνατότητα να μπορείτε μόνο με την τοποθέτηση των κουφωμάτων να ανεβάσετε την ενεργειακή κατηγορία του σπιτιού σας κατά 2 έως 3 βαθμίδες. Το οποίο είναι σημαντικό υπό την έννοια ότι βάση της νομοθεσίας όσο πιο καλή είναι η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου τόσο μικρότερη εφορία θα πληρώνετε. Δηλαδή λειτουργεί το πράγμα όπως τα αυτοκίνητα τα οποία όσα ρυπαίνουν περισσότερο πληρώνουν περισσότερη φορολογία, το ίδιο λοιπόν θα ισχύει και για τα κτίρια. Όσο λιγότερες θερμικές απώλειες έχει κάθε κτίριο τόσο λιγότερη φορολογία θα πληρώνετε. Και βεβαίως δεν είναι μόνο αυτό είναι και η εξοικονόμηση που θα έχετε στην τσέπη σας. Δεδομένου ότι με πολύ καλά κουφώματα η κατανάλωσης ενέργειας την οποία θα καταναλώνετε θα είναι στο ήμισυ είτε ακόμα πιο χαμηλά από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Άρα σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν πολύ καλά προϊόντα για να υπάρχει μια ποιοτική ανακαίνιση.

Άκρως ποιοτική ανακαίνιση

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για να γίνουν όλα αυτά, για να γίνει μια άκρως ποιοτική ανακαίνιση όπως την περιγράφουμε πριν. Υπό την έννοια ότι το σπίτι το οποίο θα παραλάβετε για 40 χρόνια να μην χρειαστεί καμία άλλη απολύτως παρέμβαση. Αλλά και με τα όλα όσα προηγούμενα σας περιέγραψα όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου κλπ. Θα υπάρχει σαφώς ένα αυξημένο κόστος από μια άλλη ανακαίνιση της τάξεως «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε» .

Κόστος ανακαίνισης σπιτιού

Αυτά σαφώς επηρεάζουν κάπως το κόστος ανακαίνισης του σπιτιού. Θα χρειαστούν βεβαίως πολύ περισσότερα εργατικά, πολύ περισσότερα και πολύ ακριβότερα υλικά. Και αρκετά πιο ακριβότερα προϊόντα τα οποία όμως θα έχουν αντοχή και διάρκεια για μια ζωή. Ίσως ανεβάζουν λίγο το κόστος ανακαναίνισης όμως αξίζει το κόπο και να σας πω για τον εξής λόγο, ενδεικτικά θα πω το εξής. Σε αυτή την περίπτωση που σας μιλάω το κόστος μιας ανακαίνισης συγκριτικά με την ανακαίνιση «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε» θα έχει αυξηθεί ας πούμε κατά 10-15%. Είναι το Maximum που μπορεί να αυξηθεί το κόστος μιας ανακαίνισης. Όμως η ωφελιμότητα και το αποτέλεσμα το οποίο θα έχετε από μία ποιοτική ανακαίνιση θα είναι βέλτιστο κατά 80%. Δηλαδή πολύ απλά για μια πολύ καλή ποιοτική ανακαίνιση πληρώνετε 10% πιο πάνω και η ωφελιμότητα την οποία έχετε είναι στο 80%. Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιο ενδεικτικό κόστος ανακαίνισης σπιτιού.
κόστος ανακαίνισης σπιτιού κόστος ανακαίνισης σπιτιού

Οδηγός ανακαίνισης

Εδώ υπάρχει και ένα τελευταίο ερώτημα το οποίο το θέτει από μόνος του, για ποιους λόγους εμείς στην Enfe.gr παρουσιάζουμε τον οδηγό ανακαίνισης. Ο οποίος όπως σας προανέφερα αυτός είναι ο πρόλογος του οδηγού ανακαίνισης. Μέσα στον οδηγό ανακαίνισης θα αναφέρονται ανά εργασία με την παραμικρή λεπτομέρεια. Με ποιον τρόπο θα εκτελείται η εργασία, ποια ακριβώς υλικά θα χρησιμοποιηθούν. Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και το κάνουν για 4 λόγους.

Για ποιο λόγο φτιάξαμε τον οδηγό ανακαίνισης

Ο πρώτος λόγος είναι ότι για να έχετε την δυνατότητα αυτό να το βγάλετε μέσα από την σελίδα μας ούτως ώστε να το διαβάσετε, να το εκτυπώσετε, να το μελετήσετε. Ούτως ώστε να αποκτήσετε πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Για να μην έχει την δυνατότητα να σας κοροϊδέψει κανένας αυτός είναι ο πρώτος λόγος. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν αναθέσετε την ανακαίνιση σε κάποια συνεργεία δική σας επιλογής και επιθυμείτε με αυτό τον τρόπο να κάνετε την ανακαίνιση σας, σε αυτή την περίπτωση θα έχετε το κατάλληλο εργαλείο για να μπορείτε να μπείτε μέσα στο σπίτι και να ελέγχετε την ποιότητα της κατασκευής γιατί θα έχετε την γνώση θα έχετε το εργαλείο. Ο τρίτος λόγος είναι ότι αν αναθέσετε σε κάποια άλλη εταιρεία να σας κάνει την ανακαίνιση μπορείτε όλα αυτά που θα βρείτε στον οδηγό ανακαίνισης τον οποίο παρουσιάζουμε στην σελίδα μας. Να τα θέσετε ως προαπαιτούμενα για να μπορέσει να καταγραφούν στην συγγραφή υποχρεώσεων την οποία υπογράψατε για να μπορέσουν να εφαρμοστούν και να έχετε μια ποιοτική ανακαίνιση. Και ο τέταρτος ο τελευταίος λόγος ο οποίος παρουσιάζουμε τον οδηγό ανακαίνισης είναι ότι αν αναθέσετε την ανακαίνιση σας σε εμάς στην Enfe.gr σας δίνουμε το εργαλείο αυτό για να έχετε την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να μας ελέγχετε αν αυτά τα οποία λέμε και αν αυτά τα οποία γράφουμε τα εφαρμόζουμε στην πράξη.

Εργαλείο για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν θέλουμε να συγκαλύψουμε τίποτα σε μια ανακαίνιση όλα θα είναι σε μια διαφάνεια εσείς θα έχετε στα χέρια σας το εργαλείο και το υλικό αυτό για να μπορείτε να μπείτε μέσα και να πείτε: "Ελάτε εδώ κύριε εκπρόσωπε της Enfe.gr εδώ γράφετε ότι η τάδε εργασία θα εκτελεστεί με αυτόν και αυτόν τον τρόπο και θα χρησιμοποιηθούν αυτά και αυτά και αυτά τα υλικά, για να δω λοιπόν τα εφαρμόζετε στην πράξη;" Θέλουμε τον έλεγχο σας. Δίνουμε το εργαλείο για να μπορείτε να μας ελέγχετε αν μας αναθέσετε την ανακαίνιση σας όσον αφορά ότι εφαρμόζουμε αυτά τα οποία περιγράφουμε και αυτά τα οποία λέμε. Και καταλήγω με το εξής το οποίο προανέφερα στην αρχή ότι το σπίτι σας το φτιάχνετε μόνο μία φορά όμως σε αυτό το σπίτι μένετε μέσα για μια ζωή. Ευχαριστώ πολύ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.