Κουφώματα Αλουμινίου

Θέλω να αλλάξω τα εξωτερικά κουφώματα του σπιτιού μου με κουφώματα αλουμινίου. Τι μου προτείνετε; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο σχετικά με τον τύπο των εξωτερικών κουφωμάτων καθώς και τι διαφορές υπάρχουν από τον ένα τύπο στον άλλον, τι εξοικονόμηση μπορεί να έχει σε ενέργεια, κλπ.

εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου

Συγκεκριμένα, για τα εξωτερικά κουφώματα, στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να είναι τα κουφώματα αλουμινίου. Αυτό γίνεται λόγω των κλιματολογικών συνθηκών της Ελλάδας, της ηλιοφάνειας κλπ. Τα κουφώματα αλουμινίου λειτουργούν αντίστροφα ως προς την τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων σε σχέση με το pvc. Το pvc τοποθετείται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα Ευρωπαϊκά κράτη, Γερμανία κλπ. Σαφώς εκεί υπάρχει διαφορετικό κλίμα, η ηλιοφάνεια είναι μικρή, και τα συνθετικά κουφώματα pvc έχουν πολλές και καλές ηχοθερμομωνοτιές δυνατότητες. Έχουν όμως το μειονέκτημα ότι με τον πολύ ήλιο μετά από ένα διάστημα κιτρινίζουν και γίνονται προβληματικά. Ο ήλιος υπάρχει στην Ελλάδα, και γιαυτό έχουν επικρατήσει τα κουφώματα αλουμινίου.
κουφώματα αλουμινίου κουφώματα αλουμινίου
Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στα κουφώματα αλουμινίου. Πριν από μια πενταετία υπήρχαν τα αλουμίνια τα συμβατικά. Τα συμβατικά αλουμίνια τα τοποθετούσαν οι πάντες, με διπλά τζάμια, και αυτή ήταν η τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας. Μέχρι την τελευταία πενταετία. Μετά την τελευταία πενταετία η τεχνολογία έχει κάνει πάρα πολλά βήματα σε αυτόν τον τομέα. Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε ένα κούφωμα αλουμινίου πενταετίας, με διπλά τζάμια. Αυτό το συγκεκριμένο κούφωμα, επειδή το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας, καθώς και επειδή τα διπλά τζάμια δεν έχουν και μεγάλο συντελεστή θερμομόνωσης, λειτουργούσαν σανθερμογέφυρες. Δηλαδή αν έκανε ζέστη στον εξωτερικό χώρο, στην εξωτερική πλευρά του αλουμινίου, τότε αν πιάσουμε την εσωτερική πλευρά του αλουμινίου θα ήταν ζεστή. Το αντίθετο, αν έκανε πολύ κρύο έξω και πιάσουμε την εσωτερική πλευρά του αλουμινίου θα ήταν κρύα. Δηλαδή η εξωτερική και η εσωτερική πλευρά του αλουμινίου θα είναι το ίδιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τζάμια.

θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Πλέον η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί. Έχουν δημιουργηθεί και κυκλοφορούν στην αγορά τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου. Στη δική μας εταιρεία το θεωρούμε προϋπόθεση, το τοποθετούμε στις standard προδιαγραφές και το εφαρμόζουμε ακόμα και στα βασικά μας πακέτα. Διότι θεωρούμε ότι η επιλογή των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων έχει μεγάλη συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τι σημαίνει θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα. Αυτό σημαίνει οτι η εξωτερική πλευρά του αλουμινίου δεν έρχεται σε επαφή με την εσωτερική του πλευρά, αλλά μεσολαβεί ένα καινούργιο υλικό το οποίο ονομάζεται πολυαμίδιο και είναι άριστο μονωτικό υλικό. Το πολυαμίδιο ενώνει την εξωτερική πλευρά του αλουμινίου με την εσωτερική πλευρά του αλουμινίου. Άρα τόσο η ζέστη όσο και το κρύο δεν μεταφέρονται από έξω προς τα μέσα. Δηλαδή το χειμώνα μπορεί να έχει πολύ κρύο στο εξωτερικό μέρος του αλουμινίου ενώ το εσωτερικό να είναι ζεστό, προσαρμοσμένο στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Επιπλέον αυτών, έχουν βγει και τα λεγόμενα ενεργειακά τζάμια τα οποία έχουν πολύ μεγάλη συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στα ενεργειακά τζάμια αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Υπάρχουν τα απλά ενεργειακά τζάμια, υπάρχουν τα ενεργειακά τζάμια δυο εποχών και υπάρχουν και τα ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών, τα οποία είναι τα πλέον εξελιγμένα, με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Αυτό σημαίνει οτι το ενεργειακό τζάμι, κατά τον ίδιο λόγο που προαναφέρθηκε για τα αλουμίνια, η εξωτερική θερμοκρασία από το ένα τζάμι δεν μεταφέρεται στο άλλο τζάμι, στην εσωτερική του πλευρά. Είτε ζέστη είναι αυτό, είτε κρύο.

Κουφώματα αλουμινίου σε ανακαίνιση

Συνδυασμός αυτών των δυο πραγμάτων, θερμοδιακοπτόμενα προφιλ αλουμινίου και ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών, αποδεδειγμένα και βάσει επίσημων μελετών, σε σύγκριση με τα προ πενταετίας αλουμίνια παρέχουν μια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 40%. Αν και είναι λίγο ακριβότερα, αξίζει όμως η επιλογή τους, διότι αυτά που παρέχουν είναι πολλαπλάσια σε σύγκριση με τα συμβατικά κουφώματα. Για αυτό και εμείς στην enfe.gr έχουμε κατατάξει τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα στα πακέτα μας σαν standard επιλογές, σαν standard προϋποθέσεις που διασφαλίζουν μια ποιοτική ανακαίνιση.
ανακαίνιση ανακαίνιση

Ποιοτική ανακαίνιση

Η ποιοτική ανακαίνιση δεν έχει σχέση μόνο με την ποιότητα κατασκευής. Η ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού έχει σχέση και με το άλλο κεφάλαιο το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, το κεφάλαιο της ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού. Άρα η τοποθέτηση τέτοιων αλουμινίων αναβαθμίζει ενεργειακά το σπίτι. Μπορείτε να πάτε στον αρμόδιο επιθεωρητή ο οποίος κατατάσσει σε κάποια ενεργειακή κατηγορία το σπίτι σας, άλφα, βήτα γάμα ή δέλτα. Μόνο με την τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου αυτής της μορφής, ενεργειακά το σπίτι σας αναβαθμίζεται δυο έως τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθος των ανοιγμάτων τα οποία έχει. Η ωφελιμότητα που προκύπτει από αυτό είναι ότι θα έχετε ένα 40% εξοικονόμηση ενέργειας σε θέρμανση ψύξη.

Ενεργειακή αναβάθμιση με κουφώματα αλουμινίου

Και βέβαια ότι το ακίνητό σας αναβαθμίζεται ενεργειακά σε καλύτερη κατηγορία άρα πολλαπλασιάζεται και η αξία του. Και στη συνέχεια με την επικείμενη ψήφιση νομοσχέδια που εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη θα κερδίζετε επιπλέον. Το νομοσχέδιο αυτό τιμωρεί τα ενεργοβόρα κτίρια και επιβραβεύει τα κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ενεργειακές αναβαθμίσεις αυτής της μορφής. Κατά συνέπεια βάσει νομοθεσίας θα προκύπτει πλέον ότι τα κτίρια τα οποία έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά με τέτοιας μορφής αλουμίνια θα πληρώνουν και λιγότερη φορολογία. Όπως για παράδειγμα τα αυτοκίνητα τελευταίας που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους πληρώνουν λιγότερη φορολογία. Κατά τον ίδιο τρόπο θα υπαχθούν και τα ακίνητα, στα πλαίσια αυτής της λογικής που εφαρμόζεται ήδη σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει πραγματικά ένα μικρό επιπλέον κόστος το οποίο εμείς δεν το προσφέρουμε επιπλέον αλλά το έχουμε ως standard σε όλα τα πακέτα μας. Εκμεταλλευόμενοι τα πακέτα μας, αν έχετε την υπομονή να τα μελετήσετε σε βάθος, θα δείτε ότι και σε αυτόν τον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης λειτουργούμε πρωτοποριακά, φροντίζοντας οι υπηρεσίες μας και τα υλικά που θα τοποθετήσουμε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας να είναι αναβαθμισμένα και να σας παρέχουν ευκολίες, επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι όταν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει κουφώματα, θα πρέπει να μπούνε θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου με ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών. Η σειρά που χρησιμοποιούμε εμείς αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη. Είναι η σειρά E45 της ETEM. Μπορείτε να μπείτε στο διαδίκτυο και να αναζητήσετε τα πιστοποιητικά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχιε το καθένα όσον αφορά τη θερμομόνωση και την εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχει το συγκεκριμένο προφίλ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.