Εξοικονόμηση ενέργειας με αντλίες θερμότητας

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας με αντλίες θερμότητας. Τι είναι οι αντλίες θερμότητας, και τι εξοικονόμηση θα έχω αν τοποθετήσω μια αντλία θερμότητας στο σπίτι μου;

Τι είναι οι αντλίες θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας αυτή τη στιγμή είναι μια εξέλιξη της τελευταίας πενταετίας και σχετίζεται άμεσα με τη θέρμανση και την ψύξη σε κάθε οικία. Είναι σαφώς ένα πρωτοποριακό προϊόν, το οποίο αυτή τη στιγμή καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Ανάλογα με τον τύπο της αντλίας θερμότητας, υπάρχει ένα μέτρο το οποίο θα είναι της τάξης του 3%, 4% ή 5%. Αυτό το μέτρο σημαίνει το εξής: Αν έχει την τιμή 4, το οποίο συνηθίζεται στην πλειοψηφία των αντλιών θερμότητας, αυτό σημαίνει ότι το μηχάνημα αυτό καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια μια μονάδα και αποδίδει εντός του σπιτιού ενέργεια τεσσάρων μονάδων.
αντλίες θερμότητας αντλίες θερμότητας
Τώρα βέβαια θα ρωτήσετε τις τρεις μονάδες που τις βρίσκει. Τις τρεις μονάδες τις αντλεί από την ατμόσφαιρα, διότι βρίσκεται στη βεράντα, είναι εξωτερική συσκευή. Αντλεί λοιπόν τρεις μονάδες ενέργειας από το περιβάλλον, παίρνει ένα από τη ΔΕΗ, και αποδίδει τέσσερα. Πρακτικά από εγκαταστάσεις που έχουμε κάνει, αν μπείτε στο site μας και πατήσετε αντλίες θερμότητας, εκεί θα δείτε συγκεκριμένο παράδειγμα με συγκεκριμένους συντελεστές. Η κατάληξη είναι ότι θα δείτε πως εφαρμόζονται αυτά πρακτικά για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών. Αυτά έγιναν από μελέτες σε συνεργασία με μηχανολόγους, και μελετήθηκαν όλα τα κοστολόγια. Εδώ αν προσθέσουμε ότι η αντλία θερμότητας δεν λειτουργεί όπως το καλοριφέρ. Τροφοδοτεί βέβαια τ ασώματα του καλοριφέρ, αλλά δεν λειτουργεί όπως το καλοριφέρ υπό την έννοια ότι ανοίγουμε και κλείνουμε το καλοριφέρ ανάλογα να το έχουμε ανάγκη ή όχι. Η αντλία θερμότητας για να έχει τη μέγιστη οικονομία θα πρέπει να ανοίγει για παράδειγμα τους χειμερινούς μήνες, να μπαίνει μια σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών, και να κλείνει τον Απρίλιο. Δηλαδή το σπίτι θα βρίσκεται σε μια σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών. Εκεί έχει τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Εξοικονόμηση ενέργειας με αντλίες ενέργειας

Με αυτές τις προϋποθέσεις έχουμε υπολογίσει η ετήσια κατανάλωση, η επιβάρυνση ρεύματος για τη θέρμανση ενός σπιτιού υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει σταθερή θερμοκρασία από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι κάτι το καινούργιο, κάτι το νέο, το οποίο προσφέρει τεράστια οικονομία. Είναι μια κίνηση που θα βοηθήσει την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Πόσο κοστίζουν οι αντλίες ενέργειας

Το μόνο αρνητικό αυτή τη στιγμή είναι ότι ακόμα παραμένουν ψηλά σε κοστολόγιο. Είναι ένα ακριβό προϊόν και πολλοί δεν θέλουν τα το επιβαρυνθούν. Όμως αν κρίνουμε το προϊόν αυτό καθευτό τότε είναι το καλύτερο προϊόν για ψύξη και θέρμανση. Διότι το ίδιο προϊόν παράγει το χειμώνα θέρμανση και το καλοκαίρι ψύξη. Είναι ένα οικολογικό προϊόν. Δεν έχει καμία σχέση με το πετρέλαιο ή το γκάζι τα οποία επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Ειδικά μέσα στο λεκανοπέδιο. Όμως οι αντλία θερμότητας είναι ένα προϊόν που παράγει μηδενικούς ρύπους.

Αντλίες ενέργειας και περιβάλλον

Συνεπώς αν το δούμε και από την άλλη διάσταση, την περιβαλλοντολογική, έχει τεράστια συμβολή όσον αφορά το περιβάλλον και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Είναι ένα καινούργιο προϊόν, περιμένουμε να πέσουν οι τιμές. Ήδη έχουν αρχίσει και βγαίνουν κάποιες εταιρείες οι οποίες παράγουν το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή. Πιστεύουμε ότι είναι η εξέλιξη του μέλλοντος, η λύση του μέλλοντος. Τη στιγμή που το κόστος τους θα γίνει προσιτό για τον καθένα τότε θα μπορεί ο καθένας να το αποκτήσει και να έχει αυτονομία στη θέρμανση και στην ψύξη καταναλώνοντας πολύ μικρά ποσά για ενέργεια. Προς το παρόν το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ακριβή η τιμή του.

Αντλίες ενέργειας στις ανακαινίσεις

Οι αντλίες ενέργειας αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για κάθε ανακαίνιση. Ένα από τους λόγους που κάποιος κάνει ανακαίνιση σπιτιού είναι για να περιορίσει τα έξοδά του και την οικονομική επιβάρυνση από την ψύξη και τη θέρμανση. Οι αντλίες θερμότητας βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεπώς μετά από την ανακαίνιση θα έχετε μείωση στα σχετικά κόστη. Η ανακαίνιση θα σας βοηθήσει να κάνετε οικονομία.
ανακαινίσεις ανακαινίσεις
Εμείς έχουμε κάνει πάρα πολλές εφαρμογές σαν εταιρεία, έχουμε κάνει τα test μας, έχουμε μετρήσει τα ρολόγια της ΔΕΗ, όλα αυτά έχουν μελετηθεί και βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας. Τόσο δικές μας μελέτες όσο και μελέτες άλλων εταιρειών συμφωνούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Συμπερασματικά η αντλία θερμότητας είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν, είναι ότι καλύτερο για θέρμανση ή για ψύξη, περιμένουμε να πέσουν λίγο οι τιμές, και στη συνέχεια θα είναι μονόδρομος για ψύξη και για θέρμανση.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.