Εξελίξεις στις ανακαινίσεις σπιτιών

Μάθετε τις εξελίξεις στις ανακαινίσεις σπιτιών. Αυτό το video δεν είναι εργασία ανακαίνισης. Δεν τραβήχθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σπιτιού. Απλά το παραθέτουμε εδώ διότι αφορά τις ανακαινίσεις σπιτιών και την αυτόνομη θέρμανση.

Αυτόνομη θέρμανση

Εδώ έχουμε ένα απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την αυτόνομη θέρμανση. Ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε αυτό το απόσπασμα δεν είναι τόσο για τις πληροφορίες που δίνει για την ίδια την αυτονομια θέρμανσης. Είναι διότι ένας από τους ομιλητές είναι ο κύριος Βασίλης ο οποίος μιλάει για την αυτόνομη θέρμανση. Εδώ μπορείτε να μάθτε περισσότερα για την αυτόνομη θέρμανση.
Αυτόνομη θέρμανση Αυτόνομη θέρμανση

Αυτόνομη θέρμανση και ανακαίνιση

Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε το απόσπασμα είναι διότι ανακαίνιση σπιτιού και αυτονομία θέρμανσης καλό είναι να γίνονται μαζί. Οι εργασίες στην ανακαίνιση σπιτιού δίνουν τη δυνατότητα ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε την υποδομή για την αυτονομη θέρμανση. Διότι πολλές από τις εργασίες που χρειάζεται η αυτόνομη θέρμανση παρουσιάζουν επικάλυψη με εργασίες ανακαίνισης σπιτιού.
Αυτόνομη θέρμανση και ανακαίνιση Αυτόνομη θέρμανση και ανακαίνιση

Εξελίξεις στην ανακαινιση σπιτιού

Συνεχώς έχουμε εξελίξεις στις ανακαινίσεις σπιτιών. Κάποιες απο αυτές τις εξελίξεις αφορούν το τεχνικό κομμάτι της ανακαίνισης, δηλαδή νέα υλικά και νέες τεχνικές. Όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες εξελίξεις στο θέμα της ανακαίνισης σπιτιού που αφορούν τη νομοθεσία. Για παράδειγμα πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη διαμερίσματος να εγκαταστήσει αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας.
Εξελίξεις στην ανακαινιση σπιτιού Εξελίξεις στην ανακαινιση σπιτιού
-Προκειμένου να αυτονομηθεί ενεργειακά ένας ιδιοκτήτης ωστόσο το τοπίο είναι ακόμα ασαφές. - Σε γενικές γραμμές πάντως δεν χρησιμοποιούν θέρμανση. - Βλέπω πάντως ζεσταίνεστε με ηλεκτρική σόμπα. - Ναι πράγματι γιατί το κτίριο μας εδώ βάση καταστατικού ανάβει την θέρμανση μετά τις 7 το βράδυ που το γραφείο είναι κλειστό.

Τροπολογία για την αυτόνομη θέρμανση

- 20 μέρες λοιπόν μετά την ψήφιση της τροπολογίας κανένας δεν μπορεί να απαντήσει ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις για όσους θα αυτονομηθούν στο κόστος συντήρησης της κεντρικής θέρμανσης; Όσοι θα αυτονομηθούν θα πληρώνουν ή όχι πάγιο το οποίο συνδέεται με την κατανάλωση πετρελαίου στην κεντρική θέρμανση; - Αν λοιπόν τοποθετήσω αυτονομία στο διαμέρισμα μου σε μια παλιά πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση θα καλούμε να πληρώσω και το πάγιο συντήρησης του καυστήρα; - Αυτό κατά 30% δεν το γλιτώνει κανένας ακόμη και αυτός που δεν έχει άμεση εξάρτηση από την κεντρική θέρμανση.
Τροπολογία για την αυτόνομη θέρμανση Τροπολογία για την αυτόνομη θέρμανση
- Ο Κ.Παπαφλέσας δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού πολυκατοικιών στα Βόρεια Προάστια όπως μας λέει 1 στις 4 πολυκατοικίες έβαλαν φέτος πετρέλαιο. - Θα υπάρχει το πάγιο δεν είναι δηλαδή να πάει να βάλει ο άλλος ας πούμε 2000-3000 λίτρα κτλ. Θα πρέπει να πληρώσει κάποιο πάγιο η πολυκατοικία πάλι θα υπάρχει πρόβλημα.

Αυτονομια θέρμανσης στους Αμπελόκηπους

- Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βλέπετε σε μια πολυκατοικία 40 χρόνων στους Αμπελοκήπους. Το διαμέρισμα αυτονομήθηκε ενεργειακά χωρίς την απόφαση της γενικής συνέλευσης πως έγινε όμως αυτό και πόσο του στοίχισε;
Αυτονομια θέρμανσης στους Αμπελόκηπους Αυτονομια θέρμανσης στους Αμπελόκηπους
- Θα πρέπει καταρχήν να κατασκευάσουμε εξωτερικά είτε στην βεράντα του διαμερίσματος ένα κολεκτέρ το οποίο είναι αυτό εδώ, αυτό που βλέπουμε, το οποίο πρακτικά είναι δηλαδή από εδώ έρχεται το ζεστό νερό το δίκτυο αυτό των σωληνώσεων κατευθύνεται προς το θερμαντικό σώμα. Και πάνω σε αυτό το σύστημα της αυτονομίας θέρμανσης έχει κουμπώσει μια διαθερμότητας. - Το συνολικό κόστος εγκατάστασης για αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου ανέρχεται σε περίπου 2.000 ευρώ και για κεντρική σε 5.000 ευρώ.

Ανακαίνιση σπιτιού

Είναι σημαντικό όταν γίνεται ανακαίνιση σπιτιού να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα για αυτόνομη θέρμανση. Θα γίνει που θα γίνει η ανακαίνιση, ας προβλέψουμε μέσω της αυτόνομης θέρμανσης να μειώσουμε τα έξοδα. Εμείς από τη δική μας πλευρά πάντα ενημερώνουμε τον ιδιοκτήτη σπιτιού στο οποίο κάνουμε ανακαίνιση για τα οφέλη που θα έχει αν συνδυάσει την αυτόνομη θέρμανση με την ανακαίνιση του σπιτιού του.
Ανακαίνιση σπιτιού Ανακαίνιση σπιτιού

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.