Επικοινωνία ENFE ανακαινίσεις

Αυτό το βίντεο το βγάλαμε για  μια πρώτη επικοινωνία   για να μας γνωρίσετε όπως γράφουμε  στην αρχή, ποιοι  είμαστε και με ποιον τρόπο λειτουργούμε.

Μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις

Λέμε λοιπόν στην πρώτη σελίδα μας  και στην πρώτη εικόνα της σελίδας μας  ότι αναλαμβάνουμε μόνο ποιοτικές εργασίες. Το λέμε και το εννοούμε ακριβώς. Βεβαίως πολύ εύλογη θα ήταν  και μια απάντηση  σε αυτόν τον ισχυρισμό  με το αιτιολογικό ότι ¨ Έλα  ρε πατριώτη, όλοι τα ίδια λέτε, ο καθένας έρχεται εδώ  και λέει και  τι σε νοιάζει εσένα, εγώ θα στο κάνω κούκλα, θα σου κάνω παπάδες, θα σου κάνω αγγέλους  κλπ.¨ Και μια παροιμία λέει αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Χρήσιμα εργαλεία για όποιον χτίζει ή ανακαινίζει

Άρα λοιπόν το ζητούμενο όταν ισχυρίζεσαι και επικαλείται κανείς κάτι για τις ανακαινίσεις δεν είναι μόνο  να το λες, δεν είναι μόνο να το γράφεις. Είναι και να το αποδεικνύεις  στην πράξη. Προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν  για να αποδείξουμε δηλαδή  το  γεγονός ότι  μονό ποιοτικές ανακαινίσεις αναλαμβάνουμε. Παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα μας δυο εργαλεία τα οποία είναι απαραίτητα  και αναγκαία και χρήσιμα  για όποιον χτίζει ή ανακαινίζει.

Οδηγός ανακαίνισης

Το πρώτο εργαλείο είναι ο οδηγός ανακαίνισης  ENFE.GR.  Τι ακριβώς είναι μέσα σε γενικές γραμμές, τι ακριβώς είναι ο οδηγός ανακαίνισης. Είναι ένα κείμενο το οποίο  συνοδεύεται από βίντεο εφαρμογής προϊόντων και υλικών. Περιλαμβάνει δηλαδή σε γενικές γραμμές τι οδηγός ανακαίνισης. Περιλαμβάνει επακριβώς και  με λεπτομέρεια για  κάθε μία επιμέρους εργασία που   γίνεται  σε μία κατασκευή  ή σε μία ανακαίνιση. Ποια είναι τα πλέον κατάλληλα  υλικά και προϊόντα. Ποια είναι τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά  αυτών  των προϊόντων στις ανακαινίσεις. Καθώς και με ποιον  τρόπο πρέπει να γίνει η  εφαρμογή αυτών των προϊόντων  για κάθε επιμέρους εργασία ανακαινίσεων ούτως ώστε να προκύψει το βέλτιστο  δυνατό αποτέλεσμα. Και για εμάς το βέλτιστο αποτέλεσμα  για μία ανακαίνιση είναι όταν παραδίδουμε  ένα σπίτι ή ένα επαγγελματικό χώρο  για τα επόμενα  30-40 χρόνια να μην απαιτηθεί  καμία απολύτως βελτίωση, ανακατασκευή διόρθωση, παρέμβαση ή οτιδήποτε σχετικό. Εδώ θα βρείτε τον οδηγό ανακαίνισης.
Οδηγός ανακαίνισης Οδηγός ανακαίνισης

Πακέτα ανακαίνισης Luxury

Το δεύτερο εργαλείο μας  είναι τα πακέτα μας  και συγκεκριμένα τα πακέτα ανακαίνισης Luxury. Τα οποία είναι προς την ίδια κατεύθυνση  αλληλοσυνδέονται  θα μπορούσα να πω  με τον οδηγό ανακαίνισης. Στα πακέτα Luxury ανακαίνισης, στα πακέτα μας επιπλέον  των περιγραφών που αλληλοσυνδέονται  με τον οδηγό ανακαίνισης. Περιλαμβάνουμε και τις αξίες των προϊόντων  και των υλικών τα οποία θα τοποθετηθούν κατά την εκτέλεση των εργασιών ανακαίνισης. Και βεβαίως αν μελετήσετε έτσι  επακριβώς τα πακέτα μας και δείτε τι άλλο υπάρχει στην πιάτσα. Θα δείτε ότι στα πακέτα μας δεν  υπάρχει καμία ασάφεια, καμία αοριστία  όπως θα δείτε αν περιηγηθείτε  στο ίντερνετ  σε διάφορες ιστοσελίδες με πακέτα ανακαίνισης. Περιγράφονται πακέτα ανακαινίσεων με τεράστιες ασάφειες  και αοριστίες μέσα. Εμείς λοιπόν τα πακέτα για τις ανακαινίσεις μας είναι  ποσοτικοποιημένα και κοστολογημένα. Επακριβώς  οι αξίες των προϊόντων. Περιλαμβάνονται ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών περιλαμβάνονται  και αναγράφονται τα πάντα.

Γιατί υπάρχουν αοριστίες σε πακέτα ανακαίνισης στο διαδίκτυο:

Τώρα γιατί υπάρχουν  στην πιάτσα πακέτα ανακαινίσεων με ασάφειες και αοριστίες  υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ένας λόγος μπορεί να είναι η άγνοια. Λογικό είναι  κάποιος μπορεί  να μην γνωρίζει  περισσότερες λεπτομέρειες για το πως  πρέπει να εκτελεστεί μια συγκεκριμένη εργασία  και τι υλικά πρέπει να μπουν κλπ.  Κατανοητό! Ένας άλλος λόγος όμως είναι  το τεχνηέντως  αφήνουμε ασάφειες  και αοριστίες  τεχνηέντως  για ποιους λόγους  τα ευκόλως  εννοούμε παραλείπονται  είναι κατανοητό.

Γιατί έχουμε πακέτα ανακαίνισης

Με βάση λοιπόν τα πακέτα μας  ο καθένας  από εσάςνα γίνει ειδικός στις ανακαινίσεις. Εφόσον μιλάμε και λέμε είναι ποσοτικοποιημένα και κοστολογημένα  περιλαμβάνονται τα πάντα. Αν μελετήσει λοιπόν ο καθένας  τα πακέτα μας  θα μπορεί να προσαρμόσει τη δική του ανακαίνιση. Και στη συνέχεια να βγάλει από μόνος του το κόστος  της ανακαίνισης. Κατά προσέγγιση βέβαια  αλλά πολύ κοντά  ας πούμε στην πραγματικότητα. Λοιπόν αυτά τα δυο εργαλεία λοιπόν  σας προσφέρουμε  και ο συνδυασμός αυτών των δυο εργαλείων αποδίδει μια  σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα  σχετικά με το  τι σημαίνει  ποιοτική ανακαίνιση. Και πως μπορεί  να εκτελεστεί  τι υλικά, τι προϊόντα   και με ποιον τρόπο πρέπει  να χρησιμοποιηθούν  για να φτάσουμε μια ανακαίνιση όπως είπαμε πριν  στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Το οποίο είναι το επιδιωκόμενο. Όποιος λοιπόν χρησιμοποιήσει  αυτά τα δυο εργαλεία  επισταμένως  τα μελετήσει,  τα αξιολογήσει και τα αξιοποιήσει  το σίγουρο είναι θα βγει ωφελημένος. Διότι μέσα σε αυτές τις σελίδες, μέσα σε αυτά τα βίντεο τα οποία  υπάρχουν, εμπεριέχονται δεκαετίες  εμπειρίες  με εκατοντάδες πειραματισμούς και  εφαρμογές σε ανακαινίσεις σπιτιών. Δεν είναι τόσο απλό  πράγμα το να πάρεις ένα σπίτι 40-50 χρονών  να το κάνεις και να το μετατρέψεις  σε νεόδμητο. Γιατί αυτός είναι ο στόχος στις ανακαινίσεις. Χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ευσυνειδησία θα μπορούσα να πω γιατί αυτό είναι το βασικό.

Πως να αξιοποιήσετε τα εργαλεία ανακαινίσεων

Όποιος λοιπόν μελετήσει με  προσοχή τα  δυο αυτά εργαλεία και ειδικότερα τον οδηγό ανακαίνισης  μετατρέπεται αυτόματα ο ίδιος  από άγνοια ή σχετική άγνοια που να έχει με το αντικείμενο  μετατρέπεται σε γνώστη, σε ειδικό  και θα έλεγα ενδεχομένως  και  σε εμπειρογνώμονα  στο αντικείμενο. Άρα  αρχίζει γνωρίζει το αντικείμενο  και αυτό θα είναι το όφελος  το οποίο θα έχει αν ξεκινήσει  μια ανακαίνιση για το χώρο του. Άρα στην συνέχεια  κάποιος ο οποίος  θα μελετήσει επισταμένως  και τα πακέτα και τον οδηγό ανακαίνισης  θα έχει τις γνώσεις αν θέλετε  για να παρέμβει και να υποδείξει  σε κάθε συνεργείο  το οποίο θα αναθέσει  την ανακαίνιση του. Να υποδείξει και να επιβάλλει αν θέλετε  με ποιον τρόπο πρέπει να εκτελεστεί κάθε συγκεκριμένη εργασία.  Για να μην πάνε τα λεφτά τους στον αέρα  για να πιάσουν τόπο  και για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ανακαίνιση. Αποκτά τις γνώσεις, αποκτά το εργαλείο αυτό. Έχει τα συνεργεία μπροστά του, έχει τον εργολάβο. Άρα μπορεί να υποδείξει και να  επιβάλλει με ποιον τρόπο  και τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν στην ανακαίνιση. Και με ποιον τρόπο θα πρέπει να εκτελεστεί  η κάθε εργασία ανακαινίσεων.

Πως να αξιοποιήσετε τον οδηγό ανακαίνισης

Τώρα για ποιους λόγους βγάλαμε τον οδηγό ανακαίνισης. Έτσι να σας  εξηγήσουμε αυτό τον οδηγό ανακαίνισης και αυτά τα εργαλεία  εν πάση περιπτώσει.  Ένας βασικός λόγος είναι ο εξής:  Είναι λόγος ευσυνειδησίας  αν θέλετε λόγω το ότι  βλέπω τι γίνεται  στην πιάτσα. Γνωρίζω το συνάφι μας αν θέλετε  το οποίο σε γενικές γραμμές  όσοι έχουν χτίσει  γνωρίζουν δεν είναι ότι καλύτερο. Μιλάμε για μεθόδους του πασαλείμματος, του αρπακόλλα  άντε να τα αρπάξουμε  να τελειώνουμε  και πέρα πάνε οι άλλοι. Αυτή είναι η πιάτσα των ανακαινίσεων. Έτσι λειτουργεί  στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς βέβαια να ισοπεδώνω τα πάντα στις ανακαινίσεις. Διότι υπάρχουν και ευσυνείδητοι επαγγελματίες στην ανακαίνιση σπιτιού που  γνωρίζουν και ξέρουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Και είναι ευσυνείδητοι  σε αυτό το οποίο πράττουν. Η πλειοψηφία όμως δεν είναι δυστυχώς αυτής της κατηγορίας. Αν λοιπόν μελετήσετε  και αξιοποιήσετε  τον οδηγό ανακαίνισης  δεν θα μπορεί πλέον  να σας κοροϊδέψει κανένας στην ανακαίνιση του σπιτιού σας. Ούτε εργολάβος, ούτε μαστοράντζα, ούτε συνεργείο, ούτε τίποτα. Εκμεταλλευόμενος  αν θέλετε,  γιατί αυτό που γίνεται  εκμετάλλευσής της άγνοιας  του καθενός για το συγκεκριμένο αντικείμενο ανακαινίσεων.

Ευσυνειδησία στις ανακαινίσεις σπιτιών

Και λογικό είναι ο καθένας  μπορεί να είναι  μαθηματικός δεν θα μπορεί να γνωρίζει  της τέχνη. Ας πούμε του οικοδομή γιατί είναι μια τέχνη  και αυτό είναι μια επιστήμη  και μάλιστα η καλύτερη επιστήμη είναι η εμπειρική επιστήμη αν θέλετε. Γιατί στην πράξη  αποδεικνύονται όλα  και όχι στην θεωρία αν θέλετε. Δεν  θα μπορεί ο καθένας λοιπόν στις ανακαινίσεις εκμεταλλευόμενος την άγνοια σας να  σας κοροϊδέψει. Και δεν μπορεί γιατί  διότι δεν θα έχετε πλέον άγνοια  θα είστε γνώστης του αντικείμενου ανακαίνισης σπιτιού. Οα γνωρίζετε το αντικείμενο της ανακαίνισης, άρα μπορείτε να επιβάλλετε και να υποδείξετε  πως θα γίνουν οι εργασίες ανακαίνισης σπιτιού.

Δέσμευση του εργολάβου ανακαινίσεων

Ένας δεύτερος λόγος είναι αν αναθέσετε την ανακαίνιση σας  σε έναν εργολάβο είτε σε συνεργεία με μονωμένα ή οτιδήποτε  θα έχετε την δυνατότητα  να τους δεσμεύσετε  από την αρχή. Δηλαδή ότι  έτσι και με αυτόν τον τρόπο  θα πρέπει να εκτελεστούν  οι εργασίες ανακαίνισης. Και στην συνέχεια  να τους υποδεικνύετε  και να είστε παρόν  και να τους υποδεικνύετε  με ποιον τρόπο  θα εκτελέσουν την κάθε εργασία στην ανακαίνιση του σπιτιού σας. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια ωφελημένοι θα είστε εσείς. Γιατί θα έχετε ένα  πολύ καλό αποτέλεσμα  το οποίο ενδεχομένως να μην το είχατε  και κάποιος να εκματελευόταν  την άγνοια σας αν θέλετε  να σας πασάλειβε  το χώρο. Να σας παρέδιδε ένα αισθητικά καλό  χώρο  να το βλέπετε όμορφο και ωραίο  αλλά στο βάθος  να υπάρχει το σαράκι αν θέλετε.

Πως να μας ελέγχετε στις ανακαινίσεις

Και ένας τρίτος λόγος είναι  αν επιλέξετε εμάς  να μπορείτε και να έχετε το εργαλείο αυτό  για να μπορείτε να μας ελέγχετε, να μας ελέγχετε τι; Αν εφαρμόζουμε στην πράξη  αυτά τα οποία γράφουμε  και επανέρχομαι  στον αρχικό ισχυρισμό  το ότι αναλαμβάνουμε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις  και στο δια ταύτα  ότι αν λέγετε ή γράφετε  κάτι πρέπει  και να  υποδεικνύεται  το να περιγράφουμε  όλο αυτά τα στοιχεία  με τόσο αναλυτικό τρόπο  σημαίνει αν θέλετε  με απλή λογική  συνεπάγεται  ότι κατά  αυτόν  τρόπο, εφόσον τα γράφουμε, τα αναλύουμε και τα προβάλλουμε, σημαίνει ότι δεσμευόμαστε κιόλας  να το εφαρμόσουμε  και αν δεν τα εφαρμόσουμε   θα ελεγχθούμε διότι   σας έχουμε δώσει εσάς  το εργαλείο για να μας ελέγχετε. Με απλή λογική βέβαια  αν σκοπεύαμε να μην εφαρμόσουμε  αυτά τα οποία γράφουμε  να κάνουμε πασαλείμματα  και να παραδίδουμε τις δουλειές έτσι  πολύ απλά  δεν θα τα γράφαμε  είναι μια απλή λογική  και να το πάω λίγο πιο μακριά  με αυτό τον τρόπο, με αυτά που γράφουμε  και όπως τα αναλύουμε  αυτοπαγιδευόμαστε αν θέλετε  και εμείς  δηλαδή αν ήθελα σε μία ανακαίνιση  που θα αναλάβαινα  το πασαλείψω λίγο το πράγμα, έτσι να το μπουρδουκλώσω  που λέμε, άντε να το σκεπάσουμε, να φύγουμε να πάρουμε τα λεφτά  και να φύγουμε  έχω αυτοπαγιδευτεί όμως  αν θέλετε με αυτά τα οποία γράφω  γιατί θα έρθεις  με το χαρτί στο χέρι, θα εκτυπώσει τον οδηγό ανακαίνισης  και θα ρθει να μου πει οπ  πατριώτη  εδώ γράφεις αυτά και αυτά  γιατί δεν τα έβαλες.  Άρα αυτοπαγιδευόμαστε αν θέλετε  με αυτό τον τρόπο.

Παραδείγματα ανακαινίσεων

Και  να ξεφύγουμε και λίγο από την θεωρία γιατί  όλα αυτά  ήταν θεωρητικά  και να πάμε λίγο στην πράξη  με 2-3 παραδείγματα ανακαινίσεων. Γιατί δεν μπορώ βέβαια να σας αναλύσω  όλο τον οδηγό ανακαίνισης  είναι μια ολόκληρη τεράστια εικόνα  πολλές οι εργασίες, πολλά τα υλικά, πολλές  οι τεχνικές εφαρμογές τους  πάρα πολλά, αλλά ενδεικτικά με 1-2 παραδείγματα  για να πάρετε μια εικόνα για το τι σημαίνει  αν θέλετε και πόσο χρήσιμο και πόσο ωφέλιμο  είναι ο οδηγός ανακαίνισης. Θα σας πω κάτι  το οποίο κανένας δεν δίνει σημασία  και κανένας δεν το τονίζει  η πιο βασική εργασία  σε μία ανακαίνιση. Και λέμε κανένας δεν δίνει σημασία σε αυτό  όλοι το προσπερνάνε  πιο βασική αν θέλετε εργασία  είναι η εξής:  Σε ένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο  ο οποίος ανακαινίζεται  και κατά συνέπεια όταν μιλάμε για  μία  ολική ανακαίνιση τα πάντα στο σπίτι  σκάβονται  τοιχοποιίες, δάπεδα,  καθαιρέσεις τοιχοποιίας, επιχρίσματα,  σκαψίματα του ηλεκτρολόγου, σκαψίματα του υδραυλικού, όλο το στοιχείο το δομικό  στοιχείο   του σπιτιού σκάβεται αν θέλετε.  Τα δάπεδα που αποξηλώνονται τα πάντα  όλα σκάβονται.

Εργασίες ανακαίνισης

Και βέβαια όταν αν θέλετε  να πάω λίγο πίσω, όταν  μπει σε ένα σπίτι και το δεις  οπτικά πριν αν θέλετε  βλέπεις μια εικόνα  σχετικά καλή ή μέτρια αν θέλετε. Όταν όμως αρχίζουν τα μερεμέτια  οι καθαιρέσεις οι  αποξηλώσεις, τα γκρεμίσματα, τα σκαψίματα,  τα κομπρεσέρ που δουλεύουν  όλα αυτά  εκεί αποκαλύπτονται πολλά πράγματα  τα οποία δεν φαίνονται οπτικά από την πρώτη επαφή για την ανακαίνιση. Είναι κρυφά είναι πίσω  και δεν φαίνονται, αποκαλύπτονται λοιπόν  όταν μπαίνει το κομπρεσέρ  δημιουργούνται κραδασμοί, όταν καθαιρούνται η τοιχοποιία, στο να αποξηλώνουν τα πάντα, όταν  σκάβει ο ηλεκτρολόγος, όταν σκάβει ο υδραυλικός  εκεί αποκαλύπτεται  σε τι κατάσταση  είναι το δομικό στοιχείο  της οικοδομής, του διαμερίσματος,  του επαγγελματικού χώρου κλπ.
Εργασίες ανακαίνισης Εργασίες ανακαίνισης
Και η πρώτη μας μέριμνα είναι  θα πρέπει να είναι να επισκευάσουμε να σκληρύνουμε  και να   στερεοποιήσουμε  τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Αυτή είναι  η πιο βασική εργασία σε μια ανακαίνιση. Και όταν λέμε δομικά στοιχεία  για να γίνω πιο αναλυτικός. Δομικά στοιχεία του σπιτιού  ή του χώρου  εννοούμε τα επιχρίσματα τις  πλάκες  σκυροδέρματος, τοιχοποιίες, υπόστρωμα των δαπέδων  κάτω  γενικά ότι δομικό υπάρχει  μέσα στο σπίτι.  Και να σας πω ότι τι συναντάμε  συνήθως  στις περισσότερες περιπτώσεις ανακαίνισης. Αλλού σε μεγαλύτερο βαθμό  αλλού σε μικρότερο βαθμό. Αλλά σε ένα σπίτι  30 έως 50 χρονών συναντάμε  όλα αυτά τα οποία θα σας πω  στην συνέχεια  είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

Μερεμέτια σε μια ανακαίνιση σπιτιού

Συναντάμε συνήθως άσχετα  αν αυτό  δεν φαίνεται  από την πρώτη εικόνα όταν μπήκαμε μέσα στο σπίτι  είπαμε όταν αρχίζουν  τα σκαψίματα   και τα μερεμέτια. Συναντάμε συνήθως  αποσαθρωμένους σοφάδες  που αν τους πιάσεις τρίβονται πανεύκολα  και αποκολλιούνται πανεύκολα, σοφάδες της οροφής. Οι οποίοι φαίνονται μια χαρά, αν μπει λίγο  το κομπρεσέρ και δουλέψει  για να περάσει ο ηλεκτρολόγος κλακ πέφτουν όλοι κάτω και αποκολλιούνται, επιχρίσματα που τα χτυπάς λίγο και βλέπεις φεύγει κομμάτι κομμάτι. Στις ανακαινίσεις συναντάμε επίσης σίδερα από μπετόν,   από σκυρόδερμα  είτε σε  κολώνες είτε σε πλάκες οροφής  τα οποία είναι σκουριασμένα. Με συνέπεια  όταν το σίδερο  σκουριάζει είτε από υγρασίες  είτε  δηλαδή από πολλούς λόγους  εν πάση περιπτώσει. Όταν το σίδερο μέσα στο  μπετόν  αν θέλετε μέσα στο σκυρόδερμα σκουριάζει  τότε αρχίζουν  και θρυμματίζονται  κομμάτια από το μπετόν  και αποκολλιούνται. Ρηγματώνεται δηλαδή  ο φέρων οργανισμός  του κτιρίου  αν θέλετε. Άρα είναι ένα βασικό  πράγμα  που αυτά θα πρέπει να διορθωθούν  από την αρχή  το καθένα με τον δικό του τρόπο  με τα δικά του υλικά.

Ανακαίνιση στα δάπεδα

Επίσης συναντάμε υποστρώματα δαπέδων  τα οποία είναι σχεδόν χώμα. Δηλαδή όταν αποκολλήσουμε  με το υφιστάμενο δάπεδο  κάτω μπορεί να είναι μωσαϊκό μπορεί να είναι  πλακάκι μπορεί να είναι  οτιδήποτε άλλο  και υπάρχει από πάνω η τσιμεντοκονία  πάνω σε αυτές, συνήθως αυτό το πράγμα από  κάτω  είναι εντελώς αποσαθρωμένο  το πιάνεις με το χέρι σου και  το βγάζεις δηλαδή  με ένα κατσαβίδι κλακ κλακ  κάνεις  και βγάζει κομμάτια   αν θέλετε.  Όλα αυτά λοιπόν τα δομικά στοιχεία  του σπιτιού  θα πρέπει με τις κατάλληλες μεθόδους  και με τον κατάλληλο τρόπο  και με τα κατάλληλα υλικά  τα οποία περιγράφονται στον οδηγό ανακαίνισης  θα πρέπει να τα επισκευάσουμε  να τα σκληρύνουμε  και να τα σταθεροποιήσουμε  και μετά να προχωρήσουμε στις επόμενες εργασίες. Το πως ακριβώς βέβαια θα με ρωτάτε το πως ακριβώς θα γίνει αυτό;

Σωστή χρήση του οδηγού ανακαίνισης

Μα αυτό ακριβώς  περιλαμβάνεται στον οδηγό ανακαίνισης  πως και με ποιον τρόπο  με τι υλικά και προϊόντα  και πως πρέπει να εφαρμοστούν  ούτως ώστε  καταρχήν τα δομικά στοιχεία της  δομής  να αποκτήσουν την απαιτούμενη σκληρότητα  αντοχή για να προχωρήσουν  οι επόμενες εργασίες.  Για κάθε βέβαια επιμέρους εργασία   για αυτό δεν μπορώ να κάνω και γενική ανάλυση  παραδείγματα εννοώ, χρειάζονται συγκεκριμένοι τρόποι, συγκεκριμένα υλικά και  συγκεκριμένοι μέθοδοι  για να επισκευαστούν. Σε γενικές γραμμές να σας δώσω μια εικόνα  με τι υλικά συνήθως  επισκευάζουμε τα δομικά στοιχεία  του κτιρίου για να το φέρουμε σε λογαριασμό αν θέλετε  και υπάρχουν στην αγορά ευτυχώς  αυτή τι στιγμή  πάρα πολλά υλικά  τα οποία μπορούν αν θέλετε  το χώμα  να το μετατρέψουν σε πέτρα  υπάρχουν αυτά τα υλικά  και μεταξύ άλλων  από τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως  για αυτό το σκοπό  εποξικές ρητίνες  είναι ρητινούχα γαλακτώματα  είναι διοισθητικές ρητίνες  της διοισθήσης, ρητίνες σκλήρυνσης, ρητινούχοι ινοπλισμένοι  σοφάδες  με ίνες προπυλενίου, κονιάματα ινοπλισμένα τσιμεντού βάσεις  και εν πάση περιπτωσεις  να μην σας ζαλίζω  πάρα πολλά τα υλικά  προς αυτή την κατεύθυνση  που είναι ικανά το χώμα  να το μετατρέψουν σε πέτρα, αρκεί αυτός ο οποίος το εκτελεί  να γνωρίζει το αντικείμενο  να γνωρίζει τα υλικά  και προπάντων να είναι ευσυνείδητος. Γιατί αν δεν είναι ευσυνείδητος  και να γνωρίζει δεν θα μπει στην διαδικασία  να ξοδέψει παραπάνω χρήματα, να πάρει αυτά τα υλικά τα οποία είναι ακριβά υλικά, αν δεν είναι φτηνά υλικά  δεν είναι τσιμέντο και άμμο  είναι ακριβά υλικά  δεν θα μπει σε διαδικασία, θα μπει στην διαδικασία ενδεχομένως  του πασαλείμματος, του μπουρδουκλώματος,  το ισοπεδώνουμε  και άντε γεια.  Το σαράκι όμως μέσα μένει αν θέλετε.

Ανακαίνιση σπιτιού

Και όλα αυτά γιατί πρέπει  να γίνουν δηλαδή σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Γιατί θα  πρέπει  το δομικά  στοιχεία  να αποκτήσουν  αυτές τις αντοχές  τις οποίες περιγράφω κατά την ανακαίνιση.  θα πρέπει γιατί όταν γίνει η εφαρμογή  των νέων υλικών ανακαίνισης. Επιχρίσματα καινούργια  εκεί που απαιτείται, επισκευές, τοιχοποιία, σοβατίσματα, σκαπουλαρίσματα,  μερεμέτια,  επικόλληση πλακιδίων  κλπ.  Όταν δηλαδή να εφαρμόζονται  τα νέα υλικά και  προϊόντα  πάνω στο υφιστάμενο δομικό στοιχείο, το παλιό δομικό στοιχείο θα πρέπει να έχει αποκτήσει  την απαιτούμενη σκληρότητα  και στερεότητα  και στερεοποίηση. Ούτως ώστε να επιτύχουμε  το παλιό με το καινούργιο να αποκτήσουν  την απαραίτητη πρόσφυση. Αυτή είναι η σωστή τεχνική για ανακαινίσεις σπιτιών. Αν θέλετε μεταξύ τους, να ομογενοποιηθούν  ως ένα ενιαίο σώμα στην ανακαίνιση του σπιτιού. Αν λοιπόν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο  και καταφέρουμε να ομογενοποιήσουμε το παλιό με το καινούργιο  δομικό στοιχείο και όλο να γίνει μία  σκληρή επιφάνεια. Ένα σκληρό υπόστρωμα  το οποίο μπορεί να υποδεχθεί πάνω του οτιδήποτε  τότε έχουμε φτάσει  εκτελέσει το 50%  της ανακαίνισης. Αν λοιπόν  δεν εκτελεστούν έτσι, δεν γίνουν οι απαραίτητες εφαρμογές  αυτών που σας είπα ότι γενικά αυτή η εργασία ανακαίνισης. Για περισσότερους περνάει έτσι στο ντου-κου  που λέμε. Ότι υπάρχει ρίχνουμε ένα καινούργιο σοφά, ρίχνουμε  πάνω ένα καινούργιο επικάλυμμά το επικαλύπτουμε  και πάμε. Εδώ θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη σωστή ανακαίνιση σπιτιού.
Ανακαίνιση σπιτιού Ανακαίνιση σπιτιού

Δομικά στοιχεία ανακαινίσεων

Αν λοιπόν  δεν γίνει αυτή η εργασία  όπως ακριβώς περιγράφεται  και τα δομικά στοιχεία επικαλυφθούν  πρόχειρα τότε προσωρινά  το αποτέλεσμα το οποίο θα παραλάβετε αν θέλετε, οπτικά  θα είναι το ίδιο με την μία περίπτωση  και με την άλλη περίπτωση  η διαφορά είναι  ότι στην μία περίπτωση  ο χώρος για τα επόμενα 30-40 χρόνια  δεν θα  απαιτηθεί καμία απολύτως παρέμβαση  επισκευή, ανακατασκευή κλπ.  Γιατί όλα θα έχουν γίνει καινούργια  από την αρχή και θα έχουν στερεοποιηθεί  και ομογενοποιηθεί τα πάντα  και η άλλη περίπτωση είναι  παίρνουμε ένα όμορφο σπίτι πολύ όμορφο  ωραίο  σε λίγα χρονάκια όμως  αρχίζουν οι περιπέτειες, αρχίζουν τα σκασίματα. Αρχίζουν οι αποκολλήσεις, αρχίζουν χίλια δυο προβλήματα  και τότε πάμε για καινούργια ανακατασκευή. Στην δεύτερη θα μάθεις, ο εβραίος λέει το πρώτο σπίτι  πουλάει, το δεύτερο νοικιάζει, το τρίτο  το κρατάει. Το ίδιο θα συμβεί  και σε αυτή την περίπτωση, στην πρώτη ανακαίνιση  θα την πατήσεις, στην δεύτερη θα το συμμαζέψεις, στην τρίτη ενδεχομένως θα μάθεις.

Πως να ελέγξετε τα συνεργεία ανακαίνισης

Εμείς λοιπόν πάμε πιο μπροστά  και παίρνουμε την περίπτωση   ο Χ τάδε είναι μαθηματικός  και γνωρίζει  πολύ καλά τα μαθηματικά αλλά δεν γνωρίζει την τέχνη της οικοδομής. Άρα δεν μπορεί να ελέγξει  κατά πόσο ποιοτική είναι η εργασία. Είναι ευάλωτος αν θέλετε  στο να τον κοροϊδέψει  να τον παραπλανήσει  οποιοσδήποτε εργολαβάκος  ή οποιαδήποτε μαστοράντζα, οποιοσδήποτε τέτοιος  γιατί δεν μπορεί να έχει τις  γνώσεις  και αυτές οι γνώσεις αν θέλετε  δεν μπορεί να τις βρει κανένας πουθενά, δεν υπάρχει ούτε σε κάποιον κρατικό φορέα  ούτε σε κάποια ιστοσελίδα  ούτε κάπου εν πάση περιπτώσει  μια τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη εργασία  η οποία να περιγράφει  επακριβώς με ποια είναι  τα πλέον κατάλληλα υλικά  και προϊόντα  για κάθε επιμέρους εργασία  ξεχωριστά, με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει  η εφαρμογή τους. Ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό θα το βρείτε μόνο στον οδηγό ανακαίνισης για αυτό επιμένουμε και  λέμε ότι είναι  εργαλείο αν θέλετε  για εσάς. Για να  μπορείτε να μην πάνε τα λεφτά σας  χαμένα. Για να μην χρειαστεί στην συνέχεια  να κάνετε ανακατασκευές και επισκευές  να κάνετε μια ανακαίνιση στο χώρο σας. Και να ξενοιάσετε μια και έξω. Έχετε λοιπόν το εργαλείο  για να επιτύχετε το αποτέλεσμα το οποίο  θέλετε αν λοιπόν επανέρχομαι πάλι  δεν στερεοποιηθούν, δεν ομογενοποιηθούν, δεν σκληρυνθούν  τα δομικά στοιχεία  και γίνει μία επικάλυψη  στην συνέχεια και παρουσιαστεί  ένα σπίτι, εγώ θα το παρομοιάσω  με το κοινό λεγόμενο  σαν μια παροιμία  είναι σαν να χτίζεις σπίτια στην άμμο, γιατί όταν το χτίζεις στην άμμο μόλις το δεις στην άμμο  θα είναι  μια χαρά, μετά από λίγο όταν υποχωρήσει η άμμος   θα πέσει  το ίδιο συμβαίνει και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  και με την ποιότητα της ανακαίνισης.

Συγκεκριμένο παράδειγμα ανακαίνισης

Τελειώνοντας έτσι θέλω να αναφερθώ  σε ένα επιμέρους συγκεκριμένο παράδειγμα  να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος  μία αναφορά κάνω σε μία  εργασία έτσι για να το κάνουμε   λίγο πιο αν θέλετε  πιο συγκεκριμένο  αν θέλετε το πράγμα  να πούμε σε μια συγκεκριμένη εργασία που  είναι η επικόλληση πλακιδίων  υπάρχει λοιπόν ένα παλιό   υπόστρωμα, υπάρχουν αυτή τι στιγμή  ένα υφιστάμενο δάπεδο μπορεί να είναι  μωσαϊκό, μπορεί να είναι πλακάκια, μπορεί να είναι πλάκες μωσαϊκού, μπορεί να είναι  οτιδήποτε  το οποίο το βγάζουμε αν θέλετε  το αφαιρούμε  και στην συνέχεια θα πρέπει να  επικολλήσουμε νέα πλακάκια, νέα πλακίδια, τι γίνεται τώρα σε αυτή την περίπτωση  και τι εφαρμόζεται αν θέλετε στην πιάτσα  και πως λειτουργεί η πιάτσα, η εργολαβική πιάτσα  να το πούμε έτσι  διότι υπάρχουν  η κοινώς λεγόμενη   αν θέλετε στο συνάφι μας ή στο  δικό μας πεδίο αν θέλετε, οι κοινώς λεγόμενες εργολαβικές  κατασκευές, εργολαβική κατασκευή τι σημαίνει  ότι πιο ευτελές  και ότι πιο πρόχειρο υπάρχει  να το βάλουμε να το παραδώσουμε και να το  τελειώσουμε  αυτή είναι η εργολαβική κατασκευή  και μάλιστα έχει επικρατήσει  αν θέλετε στην πιάτσα  υπό την έννοια ότι αν πάμε σε κάποιο κατάστημα  ας πούμε  να πάρουμε κάποιο συγκεκριμένο  προϊόν  οικοδομικό-δομικό προϊόν  σε ρωτάει ο επαγγελματίας  τι το θέλεις; Θέλω ένα  επισκευαστικό σοφά  αν θέλετε. Σε ρωτάει τι να το κάνεις;   Για σένα το θέλεις ας πούμε ή για  εργολαβικό; Όχι λέει  εργολαβικό είναι. Α πάρε αυτό  σου λέει αυτό τον σοφά των 5 ευρώ, αν πάρεις έναν καλό θέλεις 15 ευρώ  το τσουβάλι  δεν γίνεται και παίρνεις  των 5 ευρώ. 5 ευρώ αποτέλεσμα θα έχεις  αυτό είναι το θέμα. Έτσι λειτουργεί η πιάτσα  τι να κάνουμε;   Θα μου πείτε εσείς σε  διαφέρεις; Έτσι λέω. Για να τα γράφω, για να κάνω όλη αυτή την δουλειά  σημαίνει ότι αυτό το πράγμα  το κάνω από μεράκι, επειδή μου αρέσει, επειδή θέλω να δω, θα μου πείτε  ότι τι ρομαντικός, πείτε το και έτσι, θέλω να δω και να παραδώσω  ένα αποτέλεσμα στα οποία στην συνέχεια  θα έχω την προσωπική ικανοποίηση  αν θέλετε για εμένα πρωτίστως  ότι παρέδωσα κάποιο σπίτι  το οποίο έχει γίνει  πολύ καλή δουλειά  και ένα σπίτι το οποίο  το πήρα παλιό  και το μετέτρεψα σε καινούργιο, είναι το μεράκι  αν θέλετε  και στο κάτω κάτω πρέπει να το έχεις κιόλας.

Ολοκλήρωση του παραδείγματος για την ανακαίνιση σπιτιού

Να πάμε λοιπόν στο συγκεκριμένο παράδειγμα  που είπαμε πριν ότι αποκολλήσαμε το υφιστάμενο δάπεδο  και πάμε να κολλήσουμε  καινούργιο δάπεδο  μία πρακτική είναι η εξής  παίρνουμε τα πλακάκια, παίρνουμε μία κόλλα  πλακιδίων  που κάνει 5 ευρώ το τσουβάλι  λευκές είναι όλες οι κόλλες  δεν υπάρχουν τίποτα το διαφορετικό  παίρναμε πάνω την κόλλα βάζουμε  το πλακάκι, κάνουμε αρμολόγηση στο πλακάκι, παραδίδουμε μια χαρά, α πολύ ωραίο το πλακάκι, πολύ ωραία εικόνα  μια χαρά. Εμ δεν είναι μια χαρά!  Στις περισσότερες περιπτώσεις αν θέλετε  για να σας πω στο πως  πρέπει να γίνει  αυτή η εργασία  και πόσες σημαντικές είναι  οι λεπτομέρειες αν θέλετε  για κάθε εργασία  είναι αυτές οι οποίες κάνουν την διαφορά  οι πολλές λεπτομέρειες. Δεν είναι λεπτομέρειες λοιπόν  ότι αν δούμε ότι αφαιρέσουμε  το υφιστάμενο δάπεδο  το υπόστρωμα από κάτω  με ένα κατσαβίδι αν το κάνουμε έτσι  γίνεται  κομματάκια και πετιέται.  Αν λοιπόν δεν μπορέσουμε να στερεοποιήσουμε  αυτό το υπόστρωμα  και στην συνέχεια  να χρησιμοποιήσουμε καλή κόλλα  για να έχουμε καλό αποτέλεσμα  δεν θα κάνουμε τίποτα. Αν λοιπόν  επικρατήσει η πρώτη εφαρμογή  η οποία είπα, παίρνει  μια κόλλα των 5 ευρώ  το κολλάμε  και τελειώσαμε, πολύ ωραία, σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίζουν τα πλακάκια να πετιούνται πάνω  και να τα  κλωτσάς μπροστά σου.

Πως πρέπει να γίνει σωστά η ανακαίνιση σπιτιού

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν  θα πρέπει το υπόστρωμα καταρχήν  με ειδική ρητίνη διοίσθησης  να εμποτιστεί μέχρι κορεσμού ούτως ώστε  να αρχίσει η πρώτη  σκλήρυνση αν θέλετε  του  υποστρώματος, μετά με δεύτερη ρητίνη, σκληρυντική ρητίνη  αν θέλετε να στερεοποιήσουμε  όλο το υπόστρωμα  ούτως ώστε να έχουμε  ένα σταθερό υπόστρωμα  πάνω στο οποίο θα κάνουμε την εφαρμογή  των πλακιδίων. Πάμε μετά στην εφαρμογή των πλακιδίων, τι κόλλα θα χρησιμοποιήσουμε,  ποιος το γράφει, γράφει πουθενά κανένας; Δείξτε το μου, τι κόλλα χρησιμοποιεί  για να κολλήσετε τα πλακάκια; Δεν το γράφει κανένας! Γιατί δεν το γράφει;   Τα ευκόλως υπονοούμενα παραλείπτονται. Εμείς λοιπόν το γράφουμε και λέμε ότι  η κόλλα που θα χρησιμοποιήσουμε  είναι κατηγορίας C2TES1   ή C2TE η οποία θα ενισχυθεί  με ειδικά προϊόντα  ενίσχυση του κονιάματος  συγκεκριμένα πράγματα, θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την κόλλα  το υπόστρωμα θα το στερεοποιήσουμε  με αυτόν και με αυτόν τον τρόπο  η κόλλα που θα χρησιμοποιήσουμε  είναι αυτή, βέβαια αυτή η κόλλα κάνει  15 ευρώ το τσουβάλι  δεν κάνει 5 ευρώ. Εντάξει, εμείς έτσι λειτουργούμε και αν δεν λειτουργούσαμε έτσι  δεν θα μπορέσαμε να επιτύχουμε μία  ποιοτική ανακαίνιση εφόσον  λοιπόν  στρατηγικά αν θέλετε  ο στόχος μας και η επιδίωξη μας είναι να αναλαμβάνουμε  μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις  το λέμε, το εννοούμε  και το γράφουμε και το  υπογράφουμε αν θέλετε.

Ποιοτική ανακαίνιση

Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν  πιστεύω ότι  να ήταν σχετικά χρήσιμα  όσα σας περιέγραψα. Και θέλω να πιστεύω ότι σας  έδωσα μια τάξη μεγέθους, μια γενική περιγραφή  αν θέλετε  στο τι σημαίνει  και πως εκτελείται  μια ποιοτική ανακαίνιση. Εδώ θα μάθετε πως γίνονται οι ποιοτικές ανακαινίσεις.
ποιοτικές ανακαινίσεις ποιοτικές ανακαινίσεις
Σας ευχαριστώ που είχατε την υπομονή  να δείτε όλο αυτό το  μακρύ βίντεο.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.