Τρόπος για ασφαλή επισκευή μερεμετιών με ρητίνες σε ανακαινίσεις

Θα σας δείξουμε τώρα σε μία ανακαίνιση με ποιον τρόπο πρέπει να επισκευάζονται τα μερεμέτια. Τεχνικές ανακαίνισης ούτως ώστε να υπάρχει τέλεια πρόσφυση μεταξύ του παλιού σοφά και το καινούργιο υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Για να μην έχουμε στην συνέχεια αποκολλήσεις και ρηγματώσεις τοιχοποιίας. Βέβαια πολύ απλοϊκά θα μπορεί να πει κάποιος ¨ε τι έγινε ρε ένα μερεμετάκι είναι μια επισκευή και τελειώσαμε¨. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Διότι σε μια ανακαίνιση όπου τα πάντα σκάβονται μέσα στο σπίτι δημιουργείται νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, υδραυλική εγκατάσταση, καθαιρέσεις τοιχοποιιών, μερεμέτια. Όλο το σπίτι επί της ουσίας σκάβεται.

Επισκευή μερεμετιών σε ανακαίνιση

Άρα ο τρόπος που θα επισκευαστούν τα μερεμέτια είναι μία από τις βασικότερες εργασίες σε μία ανακαίνιση. Διότι αν δεν επισκευαστούν με το σωστό τρόπο και με τα κατάλληλα υλικά, όλες αυτές που βλέπουμε εδώ οι γραμμές κλπ. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα ρηγματωθούν στην κυριολεξία. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τεράστια ταλαιπωρία στον κάθε ιδιοκτήτη. Θα αναγκαστεί να επανεπασκευάσει τα συγκεκριμένα μερεμέτια. Θα ταλαιπωρηθεί και σε κόστος αλλά με τεράστιο πρόβλημα. Άρα η δουλειά θα πρέπει αυτή τα μερεμέτια είναι μια βασική εργασία η οποία θα πρέπει να εκτελεστεί με το σωστό τρόπο. Εδώ μπορείτε να μάθετε λεπτομερώς πως γίνεται η επισκευή μερεμετιών σε ανακαίνιση https://enfe.gr/anakainisi-spitiou-kai-meremetia/

Πως επισκευάζουν τα μερεμέτια στις ανακαινίσεις

Εδώ θα σας δείξουμε με ποιον τρόπο επισκευάζουν τα μερεμέτια το 99% των περιπτώσεων στις ανακαινίσεις και στις κατασκευές. Πολύ απλά εδώ είναι μια γραμμή του ηλεκτρολόγου. Στη συνέχεια της ανακαίνισης κάτω ακριβώς δημιουργείται ένας κοινός σοφάς. Ο οποίος είναι από τσιμέντο, ασβέστη και άμμο και εφαρμόζεται πάνω στις γραμμές του σοφά. Και κατά αυτό τον τρόπο θεωρείται ότι επισκευάστηκε το μερεμέτι. Περνάει και από πάνω το μάρμαρο και όλα τελειώσανε. Υοτίθεται οτι έτσι παραδίδεται το αποτέλεσμα της ανακαίνισης.

Έχουμε επιτύχει το ζητούμενο;

Για να δούμε λοιπόν κατά πόσο έχουμε επιτύχει το ζητούμενο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή τα δύο σώματα ο παλιός με τον καινούργιο σοφά να ομογενοποιηθούν. Και να ενοποιηθούν με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε να γίνουν μια ενιαία επιφάνεια. Για να μην έχουμε ρηγματώσεις και αποκολλήσεις στην συνέχεια.

Προβλήματα με τους σοβάδες στις ανακαινίσεις

Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε επιτύχει. Επαναλαμβάνω ότι ο κλασσικός τρόπος ο οποίος επισκευάζονται τα μερεμέτια στις ανακαινίσεις. Αυτή τη στιγμή στο 99% των περιπτώσεων είναι αυτό που σας δείχνουμε. Δηλαδή φτιάχνουμε τσιμεντοκονίαμα μαζί με ασβέστη και το επισκευάζουμε. Για να δούμε λοιπόν κατά πόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επιτύχει καλή συγκόλληση μεταξύ αυτών των δύο σωμάτων. Δείξε μας εδώ λίγο. Κοιτάξτε εδώ τι έχουμε κάνει. Δείτε εδώ αποκολλήθηκαν όλα έτσι γίνεται και βλέπουμε γιατί όμως έγινε αυτό. Γιατί υπάρχουν σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση δύο ξένα σώματα. Το ένα είναι ο παλιός σοφάς. Βλέπουμε εδώ που αποκολλιέται και ο σοφάς. Βλέπουμε ότι και ο παλιός σοφάς αποκολλιέται.

Κακής ποιότητας επισκευή μερεμετιών

Λοιπόν αυτό γιατί έγινε διότι μεταξύ του παλιού και του νέου σοφά είναι δύο ξένα σώματα. Θα πρέπει να γίνει ειδική επεξεργασία ούτως ώστε να πετύχουμε. Πρώτον να σκληρύνουμε τον παλιό σοφά ο οποίος με την πάροδο του χρόνου έχει αρχίσει να θρυμματίζεται εύκολα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω ελλείψεις των υλικών όταν κατασκευαζόταν να ήταν και κακής ποιότητας. Άρα θα πρέπει να στερεοποιήσουμε τον υπάρχον σοφά. Για να δούμε και το σοφά σε τι κατάσταση είναι. Εδώ βλέπουμε ότι και ο σοφάς είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Άρα εδώ αποκολλιέται και ο σοφά. Δηλαδή έχουμε δύο προβληματικά σημεία. Ένα παλιό επίχρισμα στο οποίο θρυμματίζεται και αποκολλιέται. Κοιτάξτε πάρα πολύ εύκολα και πάνω σε αυτό το σαθρό υπόστρωμα βάλαμε ένα απλό τσιμεντοκονίαμα και επισκευάσαμε αυτό το μερεμέτι.

Τι κάναμε επί της ουσίας;

Μια τρύπα στο νερό! Μετά από ένα χρόνο όταν παραδώσουμε το σπίτι ο ιδιοκτήτης όλο το σπίτι γύρω θα σκάσουν και θα αποκολλιούνται κομμάτια. Αυτό είναι 100% σίγουρο. Το είδατε στην πράξη πόσο εύκολα λοιπόν αποκολλιέται. Για αυτά τα κομμάτια και δημιουργούμε μια προβληματική κατάσταση. Θα παραδώσουμε βέβαια το σπίτι. Εμείς όταν το παραδώσουμε δεν θα φαίνεται τίποτα. Θα είναι όλα επικαλυμμένα. Επί της ουσίας όμως όλα στο βάθος θα υπάρχει το πρόβλημα το οποίο θα εμφανιστεί στην συνέχεια.

Καλής ποιότητας επισκευή μερεμετιών

Να σας δείξουμε λοιπόν με ποιον τρόπο πρέπει να επισκευάζονται τα μερεμέτια. Ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι μετά την επισκευή τα δύο ξένα σώματα δηλαδή ο παλιός, ο υφιστάμενος σοφάς με το καινούργιο υλικό το οποίο θα τοποθετήσουμε θα σας πούμε στην συνέχεια τι υλικό θα τοποθετήσουμε. Να ενωθούν και να ομεγενοποιηθούν να γίνουν ενιαία σώματα. Καταρχήν εδώ βλέπουμε από κάτω ότι προχωρήσαμε.

Επιλογή υλικών στην οικοδομή

Είπαμε και προηγουμένως ότι υπάρχουν αυτή τι στιγμή τόσα υλικά αν θέλετε στην οικοδομή. Ρητίνες, εποξικές ρητίνες, κονιάματα, ενισχυτικά κονιαμάτων κλπ. Τα οποία αν τα γνωρίζουμε σωστά και αν εφαρμοστούν σωστά είναι ικανά να μετατρέψουν το χώμα σε πέτρα. Αυτό κάναμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Βλέπετε εδώ ο σοφάς στο κάτω σημείο του. Εδώ είναι το πάνω σημείο του το οποίο δείξαμε. Το προβληματικό είναι το κάτω σημείο το οποίο κάνουμε την επισκευή. Δηλαδή βλέπετε ότι αυτό είναι ένα μαύρο χρώμα τι ακριβώς κάναμε. Εφαρμόσαμε καταρχήν ειδική ρητίνη διήθησης ούτως ώστε τον παλιό σοφά να τον στερεοποιήσουμε να τον ομογενοποιήσουμε και να τον κάνουμε σκληρό σαν πέτρα. Διότι είδαμε πιο πάνω ότι ο σοφάς ήταν προβληματικός και αποκολλιούνταν πολύ εύκολα.

Επιβεβαιώνουμε οτι βάλαμε σωστά το σοβά

Για χτύπα στο σημείο το οποίο έχει γίνει η δουλειά. Χτυπάει, χτυπάει αλλά δεν ξεκολλάει τίποτα. Δηλαδή τι ακριβώς έχει γίνει ο υπάρχον σοφάς. Λοιπόν, ο παλιός σοφάς με την ρητίνη εμποτισμού και στην συνέχεια με ρητίνη με εφαρμογή ειδικού τσιμέντου. Έχουμε επιτύχει και το έχουμε κάνει σκληρό σαν πέτρα. Αλλά το πρώτο στάδιο το έχουμε επιτύχει το ομογενοποιήσαμε και σκληροποιήσα με τον παλιό σοφά. Και στην συνέχεια θα εφαρμόσουμε ένα τέτοιο μείγμα, ρητινούχο μείγμα το οποίο θα σας δείξουμε πως θα γίνει η εφαρμογή.

Ομογενοποιούμε και σκληραίνουμε το σοβά

Αφού λοιπόν σας δείξαμε ότι ομογενοποιήσει και σκληρύνει τον υπάρχον σοφά θα πρέπει να εφαρμόσουμε πάνω ένα ισχυρό κονίαμα. Το οποίο θα ενοποιηθεί και θα κολλήσει με το υπόστρωμα το οποίο σας δείξαμε προηγουμένως και να γίνει ενιαίο σώμα. Εδώ χρειάζονται πολύ καλά υλικά. Βλέπουμε ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιούμε είναι ένα ινοπλισμένο κονίαμα υψηλής αντοχής για εξομαλύνσεις για πάχος 2 εκατοστά. Αυτό το κονίαμα λοιπόν είναι ένα ρητινούχο κονίαμα το οποίο είναι ινοπλισμένο, ινοπλισμένο τι σημαίνει; Είναι μια μικρογραφία του οπλισμού των μπετών. Όπως το μπετόν οπλίζεται με σίδερα και εφαρμόζεται είναι μια μικρογραφία ο σοφάς αυτός περιέχει μέσα ίνες ιάλου οι οποίες λειτουργούν ως οπλισμός μια μικρογραφία του οπλισμένου σκυροδέματος. Με δυο λόγια πρακτικά είναι ένα ισχυρό κονίαμα το οποίο έχει άριστη πρόσφυση. Ούτε ρηγματώνεται και εκεί που κολλάει δημιουργεί μια ενιαία επιφάνεια.

Πως εφαρμόζουμε το σοφά

Θα δούμε τώρα πως εφαρμόζεται. Έχουμε φτιάξει το κονίαμα πως εφαρμόζουμε, με τον ίδιο τρόπο όπως εφαρμόζουμε ένα παραδοσιακό απλό σοφά. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που εφαρμόσαμε και αυτό το σοφά. Με μόνο την διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε η προεργασία η οποία σας δείξαμε προηγουμένως. Δεν έγινε η προεργασία, δεν σκληρύνθηκε ο παλιός υπάρχον σοφάς. Το καινούργιο κονίαμα δεν είναι τόσο ισχυρό ούτως ώστε να ενοποιηθούν τα δύο σώματα. Λοιπόν περάσαμε εδώ μια πρώτη στρώση ινοπλισμένο ρητινούχο κονίαμα. Στην συνέχεια θα πάνω εφαρμόσουμε υαλόπλεγμα το οποίο θα το εγκιβωτισθούμε θα εγκιβωτισθεί μέσα στον υπάρχον σοφά. Ούτως ώστε να μην μπορεί και να θέλει ο σοφάς να ρηγματωθεί. Ββλέπουμε εδώ κάτω την άκρη του υαλοπλέγματος πόσο έχει εγκιβωτιστεί μέσα στο σοφά και μετά το υαλόπλεγμα. Περνάμε μία δεύτερη εξισωτική στρώση από τον ίδιο τον σοφά.

Επισκευή των σοβάδων

Εδώ βλέπουμε το παλιό τμήμα την αποτυχημένη συνταγή την οποία αν φτιάχναμε όπως επισκευάζεται. Όπως γίνονται οι επισκευές στο 99% των περιπτώσεων που γίνονται ανακαινίσεις και κατασκευές όλες οι επισκευές. Για οικονομικούς λόγους βέβαια. Γιατί αυτά που σας δείξαμε και τα υλικά και την ρητίνη διήθησης και το ινοπλισμένο κονίαμα είναι ακριβά υλικά. Και βεβαίως ο καθένας μας σκοπό να έχει τον πρώτο λόγο αποφεύγει να χρησιμοποιήσει ακριβά υλικά ή ενδεχομένως να μην γνωρίζει.

Ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών από την enfe.gr

Σε αυτή την περίπτωση εμείς στην Enfe.gr δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την πρακτική που σας δείξαμε προηγουμένως. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε μια προβληματική επισκευή σε ένα σπίτι το οποίο στην συνέχεια μετά από ένα χρόνο θα αρχίσει να ρηγματώνεται. Εμείς κάνουμε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις. Εφαρμόζουμε ακριβώς αυτή την μέθοδο την οποία σας δείχνουμε τώρα. Βλέπουμε ότι έχει εξομαλυνθεί όλη η επιφάνεια η οποία κάναμε μια πειραματική δοκιμή. Για να σας δείξουμε και σε αυτή την περίπτωση ο παλιός σοφάς μαζί με τον καινούργιο κονίαμα το ινοπλισμένο ρητινούχο κονίαμα που χρησιμοποιήσαμε και τον εγκιβωτισμό ενός πλέγματος αυτή την στιγμή τα δύο σώματα έχουν ενωθεί. Έτσι γίνονται οι ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών.
ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών

Κορυφαία ποιοτητα στην ανακαίνιση σπιτιού

Έχουν γίνει ένα ενιαίο σώμα. Και δεν υπάρχει ούτε στην μία στο δισεκατομμύριο περίπτωση στην συνέχεια να υπάρχουν ρηγματώσεις ή αποκολλήσεις. Διότι χρησιμοποιήθηκαν τα πλέον κατάλληλα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Και βεβαίως τα υλικά από μόνα τους δεν κάνουν το αποτέλεσμα. θα πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός δύο πραγμάτων. Δηλαδή τα πλέον κατάλληλα υλικά με τον καλύτερο τεχνίτη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο γενικά σε μια οικοδομή, σε μια ανακαίνιση, σε μια κατασκευή. Ο συνδυασμός αυτών των δύο προαναφερόμενων πραγμάτων δημιουργεί καλό αποτέλεσμα. Και εμείς στην Enfe.gr χρησιμοποιούμε τα πλέον δεδειγμένα και κατάλληλα υλικά. Και έχουμε και τα καλύτερα συνεργεία. Έχουμε τεχνίτες οι οποίοι γνωρίζουν πως και πρέπει με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει η εφαρμογή αυτών των υλικών από την Enfe.gr. Ευχαριστούμε

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.