Ανακαίνιση υδραυλικών και αυτονομία θέρμανσης

Βρισκόμαστε στο Κουκάκι και θα σας περιγράψουμε πως θα γίνεται μία ανακαίνιση υδραυλικών αλλά παράλληλα και τοποθετησης αυτόνομης θέρμανσης από την ENERGY Fine Eurohome ανακαινίσης - κατασκευές ποιότητας.

Παλιά υδραυλική εγκατάσταση

Εδώ βλέπουμε μία παλιά σωλήνωση του καλοριφέρ, μια παλιά υδραυλική εγκατάσταση, την οποία την βγάλαμε, μόλις ακριβώς σκάψαμε πλάι πλημμύρισε όλος ο τόπος νερά, βλέπουμε ότι η σωλήνα αυτή είναι διαβρωμένη σε τέτοιο βαθμό έχει κλείσει τον κύκλο της, άρα δεν μπορεί να παραμείνει μέσα, διότι θα δημιουργήσει συνέχεια προβλήματα.

Παλιά υλικά μπάνιου

Εδώ να δούμε και τα παλιά τα υλικά τα οποία βγήκανε, αποξηλώσαμε , αυτή είναι η παλιά μπανιέρα την οποία βγάλαμε στην οποία μέσα υπάρχουν και τα παλιά υλικά, βλέπετε εδώ τον συλλέκτη που υπήρχε μέσα στο μπάνιο, όλων των αποχετεύσεων κουζίνα, μπάνιο κλπ. Από μολύβι ο οποίος είναι αποσαθρωμένα και σκουριασμένα .

Ανακαίνιση υδραυλικών

Όπως επίσης βλέπουμε ότι και όλες αυτές οι σωληνώσεις άλλες είναι τρύπιες άλλες είναι διαβρωμένες. Άρα όταν μιλάμε για ανακαίνιση υδραυλικών , πρωτίστως κανόνας είναι ότι όλοι οι σωλήνες, ότι παλιό υπάρχει σε σ σωλήνωση μέσα αντικαθίσταται.
Ανακαίνιση υδραυλικών Ανακαίνιση υδραυλικών

Υδραυλική εγκατάσταση

Βλέπουμε εδώ την καινούργια υδραυλική εγκατάσταση στην κουζίνα , καινούργιες παροχές , καινούργια αποχετευτική εγκατάσταση και καινούργιες σωληνώσεις παντού .

Σωλήνες της αποχέτευσης της κουζίνας

Βλέπουμε εδώ τις σωλήνες της αποχέτευσης της κουζίνας , καινούργια κουζίνα , στην οποία πάντα κατασκευάζουμε , με υλικό πολυαιθυλένιο. Το οποίο κολλιέται με ειδική κόλλα PVC το οποίο το σφραγίζει και το κάνει αδιάβροχο. Και ένας λόγος που δεν τοποθετούμε εμείς πλέον τις σωλήνες Valsir. Τύπου Valsir οι οποίες είναι με , σφραγίζουν με λάστιχο. Είναι ο λόγος ότι τα λάστιχα αυτήν την στιγμή που τοποθετούνται για να σφραγιστούν οι σωλήνες. Συνήθως μπαίνουνε ποντίκια από την αποχέτευση τρώνε το λάστιχο με αποτέλεσμα η ένωση να γίνεται προβληματική. Επικρατεί αυτήν την στιγμή αν θέλετε στις ανακαινίσεις για λόγους ευκολίας να χρησιμοποιείται αυτού του τύπου αποχετευτικοί σωλήνες οι οποίες ενώνονται με λάστιχο , τις οποίες όμως τις αποφεύγουμε , διότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα στην συνέχεια κάποια ποντίκια τα οποία θα μπούνε να φάνε το λάστιχο , και να αρχίσουν μετά να τρέχουν νερά από παντού.

Ανακαίνιση στο μπάνιο

Εδώ είμαστε στο μπάνιο που θα ανακαινιστεί. Βλέπουμε την σωλήνα που χρησιμοποιούμε , καινούργιοι σωλήνες οι οποίες είναι πολυστρωματικές με μόνωση. Το βλέπουμε χαρακτηριστικά εδώ. Η σωλήνα της αποχέτευσης την οποία βλέπετε είναι αυτό που σας είπαμε προηγουμένως ότι είναι από πολυαιθυλένιο , το οποίο όμως κολλιέται με ειδική κόλλα PVC, για να έχουμε σίγουρη και εγγυημένη σφράγιση. Διότι σε διαφορετική περίπτωση με το άλλο υλικό , το οποίο ενώνεται με λάστιχα , στο μέλλον θα μας δημιουργήσει προβλήματα . Εδώ βλέπουμε η παροχή που πάει , πηγαίνει στην κουζίνα , καινούργιες σωληνώσεις , σωλήνωση η οποία θα βγει η ντουζιέρα εδώ . Εδώ η σωλήνωση πηγαίνει στο πατάρι για το θερμοσίφωνα . Εδώ είναι δύο καινούργιες σωλήνες , στους οποίους θα μπει πάνω η πετσετοκρεμάστρα του μπάνιου. Εδώ έχουμε ένα άρθρο με το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για την ανακαίνιση μπάνιου.

Αποχετευτική εγκατάσταση

Εδώ είναι η εγκατάσταση για το έπιπλο μπάνιου για τον νιπτήρα. Βλέπουμε την αποχετετυτική εγκατάσταση και την υδραυλική εγκατάσταση όπως ακριβώς γίνεται ακατα την ανακαίνιση μπάνιου. Και όλα αυτά , όλες οι παροχές έχουν κατάληξη σε έναν μηχανοσίφωνα. Στο οποίο είναι στο κέντρο του μπάνιου , το οποίο συλλέγει όλες τις αποχετεύσεις π.χ αποχέτευση από την ντουζιέρα , αποχέτευση από το πλυντήριο ρούχων, όπως επίσης κι την αποχέτευση από το έπιπλο μπάνιου. Όλα αυτά συλλέγονται μέσα σε αυτό τον μηχανοσίφωνα και φεύγουν προς σε αυτήν την κατεύθυνση και ενώνονται στην κεντρική αποχέτευση .

Παλιά σωλήνα του καλοριφέρ

Χαρακτηριστικά εδώ κοιτάξτε , βλέπουμε μία παλιά σωλήνα του καλοριφέρ, η οποία είναι ενσωματωμένη μέσα στον τοίχο. Βλέπουμε εδώ κάτω ότι είναι εντελώς σάπια , άρα δεν υπάρχει να ανακαινίσουμε μόνο τα υδραυλικά , υπάρχουνε σε κάθε διαμέρισμα οι σωληνώσεις του παλιού καλοριφέρ. Δείτε εδώ και με άλλη μία σωλήνωση, η οποία είναι το παλιό σύστημα του καλοριφέρ. Δείτε την από κοντά είναι εντελώς σάπια, άρα για να καταλήξουμε ανακαινίζοντας τα υδραυλικά σε ένα παλιό σπίτι δεν φτάνει μόνο να ανακαινίσουμε την υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση.

Ανακαίνιση και αυτονομία θέρμανσης

Πρέπει να ανακαινιστεί αν θέλετε και ότι έχει σχέση με την θέρμανση γιατί οι σωληνώσεις οι οποίες υπάρχουνε αυτήν την στιγμή είναι διαβρωμένες και έτοιμες ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσουνε . Προτείναμε στον ιδιοκτήτη το οποίο αποδέχθηκε παράλληλα με την υδραυλική εγκατάσταση να περάσουμε καινούργιες σωληνώσεις. Οι οποίες θα καταλήγουν στην βεράντα , οι οποίες θα είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή όταν το θέλει. Να τοποθετήσει έναν λέβητα είτε υγραερίου είτε οτιδήποτε και να λειτουργήσει σαν αυτόνομη θέρμανση. Χωρίς να έχει ανάγκη, αν θέλετε από την παλιά θέρμανση των πολυκατοικιών , οι οποίες εκ των πραγμάτων έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχουν κλείσει τον κύκλο τους δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουνε και κατά συνέπεια κάθε ένας που κάνει μία ανακαίνιση πρέπει να κάνει πρόβλεψη αν θέλετε για ένα καινούργιο δίκτυο αυτονομίας θέρμανσης , το οποίο θα περαστεί σε συγκεκριμένη περίπτωση , περνάμε ένα καινούργιο δίκτυο , το αφήνουμε στην αναμονή και όποτε θέλει έχει έτοιμη την αυτονομία θέρμανσης.
Ανακαίνιση και αυτονομία θέρμανσης Ανακαίνιση και αυτονομία θέρμανσης

Διαδρομή των σωληνώσεων στην ανακαίνιση

Βλέπουμε και πάλι την διαδρομή των σωληνώσεων μέσα στο μπάνιο τα πάντα καινούργια αντικαθίσταται κατα την ανακαίνιση του σπιτιού. Είδατε τις παλιές σωληνώσεις σε τι χάλια βρίσκονταν φύγαν τα πάντα καινούργιες σωληνώσεις , καινούργια αποχετευτική εγκατάσταση , η οποία εδώ βλέπουμε τον κεντρικό μηχανοσίφωνα , το οποίο συνδέονται όλες οι αποχετεύσεις από πλυντήριο νιπτήρα , ντουζιέρα , και εδώ βλέπουμε σε αναμονή θα ενωθούν σε λίγο δύο σωληνώσεις καινούργιες πάλι , στις οποίες θα συνδεθεί η πετσετό-κρεμάστρα , άρα έχουμε ξεκινήσει και την διαδικασία δημιουργίας αυτονομίας θέρμανσης με καινούργιες σωληνώσεις .

Καλοριφέρ

Εδώ βλέπουμε την σύνδεση του καλοριφέρ με το κεντρικό σύστημα αν θέλετε της πολυκατοικίας , το οποίο σας είπαμε πριν είναι σάπιο και διαβρωμένο , εμείς για λόγους ασφαλείας , βλέπετε ότι έχουμε τραβήξει καινούργιες παροχές με τις οποίες συνδέονται τα σώματα , και οι παροχές αυτές θα καταλήξουν στην βεράντα που τους ώστε να είναι σε αναμονή η αυτονομία θέρμανσης .

Κολεκτέρ

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι να βγούμε στην βεράντα , όπου θα βγει το κεντρικό κολεκτέρ , το οποίο θα είναι η απόληξη της αυτόνομης θέρμανσης .

Καινούργιο ανακαινισμένο δίκτυο σωληνώσεων

Αυτό εδώ που βλέπουμε σωληνώσεις είναι από το καινούργιο δίκτυο σωληνώσεων των οποίων κατασκευάζουμε και δεν έχει ολοκληρωθεί . Πρόκειται για ένα καινούργιο και εντελώς ανακαινισμένο δίκτυο σωληνώσεων. Ήδη έχουμε συνδέσει το ένα σώμα του καλοριφέρ και στην συνέχεια θα συνδεθούν όλα , για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να είναι ήσυχος ότι δεν έχει προβλήματα στο μέλλον .

Ενώσεις των σωληνώσεων

Θα δούμε σε λίγο πρακτικά πως γίνονται οι ενώσεις των σωληνώσεων που τους ώστε να έχουμε εγγυημένη ένωση, χωρίς να υπάρχουνε πιθανότητα καμία για οποιαδήποτε διαρροές . Με δύο λόγια ο ιδιοκτήτης έχει εξασφαλίσει δύο πράγματα πρώτον μία καινούργια υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση και σε δεύτερο χρόνο έχουν μπει όλες οι σωληνώσεις καταλήγουν στο μπαλκόνι σε ένα κεντρικό κολεκτέρ . Υπάρχουν δίκτυα προς όλα τα σώματα του σπιτιού και έχει την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ακυρώσει την θέρμανση που έχει από την πολυκατοικία , να τοποθετήσει έναν καυστήρα και να δημιουργήσει αυτόνομη θέρμανση χωρίς να έχει ανάγκη από το σύστημα της πολυκατοικίας .

Πως ενώνουμε δύο σωλήνες

Θα δούμε τώρα πως ενώνουμε δύο σωλήνες . Εδώ βλέπουμε πως μπορούμε να ενώσουμε δύο σωλήνες πολυστρωματικούς με ασφάλεια , που τους ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα για να υπάρξει κάποια διαρροή ,εδώ βλέπουμε το συνδετικό ‘’Τ’’ το οποίο μπαίνει μέσα στην πολυστρωματική , αυτή εδώ ένα λεπτό Κώστα , αυτό εδώ τι είναι ; Αυτή είναι κάποια πρέσα η οποία έχει κάποια χαρακτηριστικά ; τι είναι ; Ναι είναι η πρέσα επιχεία για αυτήν την σωλήνα με σάβικια είναι με εγγύηση , πόσο κάνει αυτή η πρέσα ; Τέλος πάντων τώρα έχουνε βγει και τέγρα , 1500ευρώ ; Περισσότερο ; Μάλιστα . Για να να δούμε τώρα πως ακριβώς γίνεται , σφράγισε το , κλείστο , σφράγισε το , τέλειωσε ; Σφράγισε ; Αυτήν την στιγμή βλέπουμε την σωλήνωση , η οποία έχει πρεσαριστεί με αυτήν την πρέσα έχει σφραγίσει και αποκλείεται κάθε πιθανότητα αυτή την στιγμή να υπάρχει διαρροή όταν οι ενώσεις γίνονται με αυτή την διαδικασία .

Σωλήνα PVC στις ανακαινίσεις μας

Εδώ βλέπουμε τα ρακόρ από σωλήνες στις οποίες σας είπαμε πριν οι οποίες ενώνονται με λάστιχα , βλέπετε εδώ ένα λάστιχο και γιατί Κώστα εμείς προτιμούμε στις ανακαινίσεις μας την σωλήνα PVC με ειδική κόλλα ένωσης και αποφεύγουμε τις καινούργιες αυτές αν θέλεις σωληνώσεις με λάστιχα ; Τι προβλήματα δημιουργούνται όταν η σωλήνωση γίνει με λάστιχα ; Σε περίπτωση που δαγκωθεί θα έχεις τρεξίματα , και ένας άλλος λόγος δεν είναι ότι μέσα στην αποχέτευση μπαίνουν τα ποντίκια , τα οποία θα φάνε και δαγκώνουνε το λάστιχο , άρα η σύνδεση είναι προβληματική ; Δεν συμβαίνει αυτό ; Ναι είναι και αυτό .

Εξασφάλιση από διαρροή

Εδώ βλέπουμε πρακτικά πως πρεσάρετε και πως γίνεται η ένωση ένα λεπτό , ολοκλήρωσε το , πατιέται με όλη του την δύναμη και αυτή την στιγμή έχουμε την ένωση αυτή , η οποία με την πρέσα ενώθηκε σφραγίστηκε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε διαρροής σε καμία περίπτωση .

Ανακαινίσεις από την ENERGY Fine Eurohome

Όλα αυτά από την ENERGY Fine Eurohome www.enfe.gr, και πάντα με την χρυσή σφραγίδα διασφάλισης της www.enfe.gr στο διαδίκτυο και στην σελίδα μας θα μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς σημαίνει κάθε ανακαίνιση να συνοδεύεται από την σφραγίδα www.enfe.gr

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.