Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Υπάρχει πρόβλημα στα υδραυλικά στο σπίτι. Θέλω να κάνω ανακαίνιση υδραυλικών. Τι πρέπει να προσέξω;

Τι να προσέξω στην ανακαίνιση στα υδραυλικά

Η ανακαίνιση των υδραυλικών και των αποχετευτικών σε ένα παλιό σπίτι είναι το πρώτο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε μια ανακαίνιση. Ήδη από την εμπειρία μας και από όσα βλέπουμε σε παλιά σπίτια στα περισσότερα είτε κατά τη διάρκεια που θα μας καλέσουν να πάμε να δούμε είτε σε προγενέστερες χρονικές περιόδους έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν σχέση με τις διαρροές, με τις παλιές σωληνώσεις οι οποίες έχουν φθαρεί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα σπίτια είτε να δημιουργηθούν υγρασίες και να βλέπεις κάποιου στόχους να έχουν απαράδεκτη μορφή. Συνήθως στα πατάρια των μπάνιων εκεί που υπάρχει ο θερμοσίφωνας εκεί υπάρχουν οι περισσότερες διαρροές. Βλέπουμε να έχουν πλημμυρίσει τα πατάρια, τα μπάνια μέσα να έχουν αποσαθρωθεί. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει να έχει πλημμυρίσει ολόκληρο το σπίτι. Τα παρκέ που υπάρχουν μέσα στο σπίτι να έχουν γεμίσει νερό και να έχουν προκληθεί πάρα πολλές ζημιές με υψηλό κόστος αποκατάστασης για τον ιδιοκτήτη.

Προτάσεις για την ανακαίνιση στα υδραυλικά

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα υδραυλικά και τα αποχετευτικά είναι τα πρώτα που πρέπει να αντικατασταθούν. Και η αντικατάστασή τους σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει με τα πλέον σύγχρονα υλικά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Οι σωληνώσεις θα πρέπει να είναι καινούργιας μορφής σωληνώσεις, οι λεγόμενες πολυστρωματικές σωλήνες, είτε να είναι κανονική σωλήνα χαλκού επειδή και οι δυο αυτοί τύποι έχουν μεγάλες αντοχές και μεγάλη διάρκεια ζωής.
ανακαίνιση στα υδραυλικά ανακαίνιση στα υδραυλικά
Και οι συνδέσεις γίνονται με κάποιο τρόπο ώστε αποκλείουν κάποια πιθανή στη συνέχεια διαρροή. Στα υδραυλικά επίσης διακρίνουμε δυο τύπους: είτε με ενώσεις των σωλήνων μέσα στις τοιχοποιίες, αλλά μπορούν να γίνουν επίσης με πίνακα αυτονομίας, πίνακα υδροληψίας. Τι σημαίνει πίνακας υδροληψίας: σημαίνει ότι κάθε παροχή προς πάσα κατεύθυνση η οποία θα υπάρχει μέσα στο σπίτι ξεκινάει από ένα κεντρικό σημείο.
ανακαίνιση υδραυλικών ανακαίνιση υδραυλικών
Και όταν λέμε παροχή εννοούμε μια σωλήνα προς τη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα. Άλλη μια παροχή η οποία θα είναι προς το νιπτήρα. Άλλη μια παροχή η οποία θα είναι προς το πλυντήριο πιάτων. Μια άλλη παροχή προς το πλυντήριο ρούχων. Μια άλλη παροχή προς εξωτερικές βρύσες στις βεράντες ή στα μπαλκόνια. Αν καταλήξουμε να κάνουμε την καινούργια μας υδραυλική εγκατάσταση με πίνακα υδροληψίας τότε αυτό σημαίνει ότι κάθε παροχή ξεκινάει από τον πίνακα υδροληψίας και καταλήγει απευθείας και καταλήγει στα σημεία που προαναφέραμε χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσα καμία ένωση. Δηλαδή είτε στο πλυντήριο πιάτων, είτε στο πλυντήριο ρούχων, είτε στη ντουζιέρα, είτε στις εξωτερικές βρύσες στις βεράντες.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου ανακαίνισης υδραυλικών

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι οτι δεν υπάρχουν πουθενά ενώσεις με συνέπεια να αποκλείεις 100% την πιθανότητα να υπάρξει στο μέλλον κάποια διαρροή. Το δεύτερο πλεονέκτημα του πίνακα υδροληψίας είναι ότι εφόσον η κάθε παροχή είναι ξεχωριστή, μέσα στον πίνακα υδροληψίας κάθε παροχή έχει και ξεχωριστό διακόπτη. Αν θέλουμε για παράδειγμα να κλείσουμε την παροχή νερού στις βρύσες της τάδε βεράντας, τότε κλείνουμε το διακόπτη χωρίς κατ ανάγκη να διακοπεί η παροχή νερού προς ις υπόλοιπες παροχές. Ή αν έχουμε μια διαρροή νερού για παράδειγμα στον θερμοσίφωνα τότε κλείνοντας ένα διακόπτη κλείνουμε μόνο αυτή την παροχή. Όλες οι υπόλοιπες παροχές δουλεύουν κανονικά.

Υλικά της ανακαίνισης

Τόσο στη μια όσο και στην άλλη περίπτωση τα υλικά που χρησιμοποιούμε διασφαλίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προκύψει πρόβλημα διαρροής. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνίτης ο οποίος θα κάνει την εγκατάσταση θα πρέπει να έχει και γνωστική και πρακτική δυνατότητα και εκπαίδευση και γνώση και να έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά. Με λίγα λόγια, πολύ πιο απλοϊκά, ο υδραυλικός πρέπει να έχει πολύ καλή κατάρτιση, πολύ καλή εμπειρία, και πολύ καλές γνώσεις για να διασφαλίσουμε ότι τα υδραυλικά μας τα φτιάχνουμε μια φορά και τελειώνουμε, και δεν έχουμε προβλήματα στο μέλλον.

Ανακαίνιση στα υδραυλικά από τη enfe.gr

Εμείς σαν εταιρεία, βεβαίως, επειδή σε καθημερινή βάση βλέπουμε πάρα πολλά πράγματα και πάρα πολλές ζημιές που έχουν γίνει μέσα από τις διαρροές υδραυλικών εγκαταστάσεων έχουμε επιλέξει τους κατάλληλους μαστόρους και χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά ώστε να αποκλείσουμε ότι καμία περίπτωση στη συνέχεια δεν θα έχουμε προβλήματα με τα υδραυλικά και τα αποχετευτικά.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.