Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά

Σε αυτή το άρθρο απαντάμε σε ένα ερώτημα σχετικά με την ανακαίνιση στα ηλεκτρικά: Έχω ένα παλιό σπίτι στο οποίο η εγκατάσταση ηλεκτρικών είναι παμπάλαια. Τι πρέπει να γνωρίζω για μια σωστή ανακαίνιση ηλεκτρικών; Η ανακαίνιση στα ηλεκτρικά τίθεται κατά προτεραιότητα όσον αφορά κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει ανακαίνιση το σπίτι του. Ιεραρχικά θα πρέπει να προτάξει τα εξής: μετά από την ανακαίνιση των υδραυλικών κατά προτεραιότητα μπαίνει η ανακαίνιση των ηλεκτρικών. Και είναι ένα θέμα πολύ βασικό διότι με το ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορούμε να παίζουμε διότι εκτός από την πρόκληση κάποιων ζημιών τίθεται και θέμα κινδύνου ηλεκτροπληξίας το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Οι παλιές εγκαταστάσεις δεν μας παρέχουν καμία απολύτως προστασία. Δηλαδή αν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο, είτε βραχυκυκλώματος είτε χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό του σίδερο που μπορεί να βραχυκυκλώσει μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία. Κατά συνέπεια αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις μας προφυλάσσουν από την περίπτωση της ηλεκτροπληξίας διότι διαθέτουν τους κατάλληλους αυτοματισμούς με τους οποίους αν έρθουμε σε επαφή με το ρεύμα κατά οποιοδήποτε τρόπο πέφτουν τα συστήματα, πέφτει ο ρελές, άρα προστατευόμαστε από την πιθανότητα να υποστούμε ηλεκτροπληξία.
Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά
Από εκεί και μετά ένας δεύτερος παράγοντας είναι ότι οι απαιτήσεις αυτή τη στιγμή σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τις απαιτήσεις κατανάλωσης ρεύματος που υπήρχαν πριν από τριάντα ή σαράντα χρόνια έχουν αυξηθεί και πρέπει η καλωδίωση, ο πίνακας και ολόκληρη η ηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στις καινούργιες απαιτήσεις. Για παράδειγμα αν αυτή τη στιγμή θέλουμε να τοποθετήσουμε ένα κλιματιστικό στο σαλόνι μας. Είναι ένας μεγάλος χώρος και θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα κλιματιστικό από 18 έως 25 χιλιάδες btu, ανάλογα με τη διαστασιολόγηση του σαλονιού. Για να λειτουργήσει αυτό το κλιματιστικό θα πρέπει να υπάρχει νέα παροχή από τον πίνακα η οποία θα καταλήγει στο κλιματιστικό. Η καλωδίωση, δηλαδή το μέγεθος των καλωδίων για να αντέξουν αυτό φορτίο θα πρέπει να είναι από δυομισάρια και πάνω. Οι παλιές εγκαταστάσεις δεν είχαν ποτέ καλωδιώσεις του ενός χιλιοστού. Άρα οι παλιές καλωδιώσεις δεν μπορούν να αντέξουν τα καινούργια φορτία που απαιτούνται στη σημερινή εποχή.

Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά σε παλιά εγκατάσταση

Σε γενικές γραμμές δηλαδή μια παλιά εγκατάσταση για να γίνει επαρκής και ασφαλής θα πρέπει να ξηλωθεί και να ανακαινηθεί στο σύνολό της. και όταν λέω στο σύνολό της εννοώ τοποθέτηση καινούργιου σύγχρονου πίνακα ο οποίος θα διαθέτει τις κατάλληλες ασφάλειες και τους αυτοματισμούς ασφαλείας. Θα πρέπει οι καλωδιώσεις να έχουν και την αντίστοιχη διατομή ανάλογα με την απαίτηση κατά περίπτωση το τι θα τοποθετήσουμε και πόσο ηλεκτρικό ρεύμα θα καταναλώνει. Σε πολλές περιπτώσεις οι καλωδιώσεις δεν μπορεί να είναι διακλαδιζόμενες διότι δεν επαρκεί το ρεύμα για τη χρήση που θέλουμε να χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα μια παροχή στην κουζίνα θα πρέπει να είναι αυτόνομη και να ξεκινάει κατευθείαν από τον πίνακα. Το ίδιο σε ένα μεγάλο κλιματιστικό. Επίσης στις σύγχρονες εγκαταστάσεις προστίθενται και νέες απαιτήσεις όπως είναι οι γραμμές για internet που δεν υπήρχαν παλιά. Όπως είναι οι παροχές για τηλεοράσεις ή η παροχή για δορυφορική τηλεόραση. Όπως είναι επίσης και η καλωδίωση ή η προεγκατάσταση για συναγερμό. Όλα αυτά λοιπόν μαζί έχουν σχέση με μια ολοκληρωμένη και νέου τύπου ηλεκτρική εγκατάσταση.

Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά από την enfe.gr

Καταλήγοντας με δυο λόγια θα υπάρξουν στην ιστοσελίδα μας σύντομα εξειδικεύσεις με περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά με δυο λόγια αυτή τη στιγμή θέλοντας να μην έχουμε πρόβλημα στο μέλλον δεν είναι σωστό να προβούμε σε ημι ανακαίνιση ή σε μπάλωμα της παλιάς ηλεκτρικής εγκατάστασης. Δηλαδή να αφήσουμε τα παλιά καλώδια και να βάλουμε καινούργιους πριζοδιακόπτες για να είναι αισθητικά πιο όμορφοι, να διορθώσουμε τον πίνακα κλπ. Όλα αυτά είναι ημίμετρα. Εάν θέλει κάποιος να διορθώσει απλώς τα ηλεκτρικά του θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο μέλλον θα αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα. Εν κατακλείδι, κλείνοντας, η θέση μας είναι ότι όταν μιλάμε για ηλεκτρική εγκατάσταση, ανακαίνιση μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης, θα πρέπει να φύγει ότι παλιό υπάρχει και να τοποθετηθεί μια καινούργια σύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση η οποία πρώτον να είναι απόλυτα ασφαλής για τους ανθρώπους και δεύτερον θα καλύπτει πλήρως όλες τις απαιτήσεις οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.