Ανακαίνιση στα εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου

Από την Energy Fine Eurohome ποιοτικές ανακαινίσεις και κατασκευές www.enfe.gr. Σε αυτό το σημείο θα σας δείξουμε πως εννοούμε την ανακαίνιση των εξωτερικών κουφωμάτων, τα κουφώματα αλουμινίου τα οποία τοποθετούμε. Βλέπουμε εδώ μία μπαλκονόπορτα, η οποία έχει κατασκευασμένο το εξωτερικό ρολό. Αυτήν την στιγμή το ένα φύλλο της βρίσκεται σε ανάκλιση, είναι τα λεγόμενα ανοιγό-ανακλινόμενα κουφώματα, τα οποία αυτήν την στιγμή είναι τα καλύτερα που υπάρχουν στην αγορά . Γενικά ανοιγό-ανακλινόμενο κούφωμα είναι το πλέον στεγανό, το πλέον ηχομονωτικό ηχοθερμομονωτικό κούφωμα, και το πιο ασφαλές κούφωμα, που το οποίο θα μπορεί κάποιος να τοποθετήσει όταν κάνει ακαναίνιση στο σπίτι του.
Ανακαίνιση στα εξωτερικά κουφώματα Ανακαίνιση στα εξωτερικά κουφώματα

Τι είναι η θερμοδιακοπή

Η σειρά κουφωμάτων αλουμινίου που χρησιμοποιούμε, να δούμε και την άλλη μπαλκονόπορτα είναι η TM E45, θερμοδιακοπτομένης σειράς. Και όταν λέμε θερμοδιακοπτόμενη είναι η έννοια της θερμοδιακοπής. Στη συνέχεια εξηγούμε τι είναι η θερμοδιακοπή: Έχει σχέση το ότι, μεταξύ του εξωτερικού τμήματος του προφίλ αλουμινίου, το οποίο βλέπουμε εδώ, και του εσωτερικού τμήματος παρεμβάλλεται ένα μονωτικό υλικό, το οποίο λέγεται πολυαμίδιο. Και αυτό έχει τα χαρακτηριστικά του, το ότι η θερμοκρασία επειδή το αλουμίνιο είναι καλό αγωγός της θερμότητας, η θερμοκρασία η οποία υπάρχει στο εξωτερικό μέρος του προφίλ δεν μεταφέρεται στο εσωτερικό του. Είτε αυτό είναι ζέστη είτε αυτό είναι ψύξη, κατά την έννοια αυτή δεν έχουμε απώλειες θερμότητας . Αυτό είναι η θερμοδιακοπή.
θερμοδιακοπή θερμοδιακοπή

Ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών

Τα τζάμια τα οποία μπαίνουν είναι ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών, το οποίο και αυτό σημαίνει ότι με τον συνδυασμό όλων αυτών σε ένα ανοιγό-ανακλινόμενο κούφωμα, διασφαλίζουμε τουλάχιστον 40% εξοικονόμησης ενέργειας δεδομένου ότι τα κουφώματα αυτά αντιστοιχούν αν θέλετε σε μόνωση που παρέχει μία τοιχοπιοία, η οποία θα είναι 40 πόντους πλάτος και στην μέση θα έχει μονωτικό υλικό άνω τον 7 εκατοστών . Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα αλουμίνια τα εξωτερικά κουφώματα παίζουνε σημαντικό ρόλο, όσον αφορά στην εξοικονόμησης ενέργειας .

Μπαλκονόπορτα αλουμινίου σε ανακαίνιση

Εδώ βλέπουμε και άλλη μία μπαλκονόπορτα από αλουμίνιο σε καλύτερο φωτισμό η οποία όπως προείπαμε είναι άκρως ενεργειακά τα κουφώματα, με θερμοδιακοπτόμενα προφίλ και ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών, ιδανικά για ανακαίνιση σπιτιού. Πράγμα το οποίο αναβαθμίζει το σπίτι αν θέλετε σε κατηγορία ενεργειακή κατηγορία τουλάχιστον κατά 2 έως 3 βαθμίδες, το οποίο σημαίνει ότι το ενεργειακό πιστοποιητικό. Το οποίο συνοδεύει αν θέλετε τα κουφώματα αυτά, έχει ανεβασμένο κατά 2 έως 3 μονάδες το δείκτη αν θέλετε προστασίας από την ζέστη και το κρύο . Αυτό έχει ως συνέπεια βάση της νομοθεσίας, η οποία ήδη βρίσκεται παν ψηφιστεί στην βουλή ότι το συγκεκριμένο σπίτι θα πληρώνει μειωμένο ένφια λόγω του ότι δεν είναι ενεργοβόρο σπίτι. Με δυο λόγια, αυτήν την στιγμή όπως συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαικά κράτη τα σπίτια τα οποία είναι ενεργοβόρα δηλαδή έχουν μεγάλες απώλειες θερμότητας, κατά κάποιον τρόπο τιμωρούνται αν θέλετε από την πολιτεία πληρώνοντας υψηλότερους φόρους, όπως και στα αυτοκίνητα, το οποίο συμβαίνει ότι κάποια αυτοκίνητα εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, το ίδιο ψηφίζεται και εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή και στην Ελλάδα όπως και σε άλλα Ευρωπαικά κράτη, το ότι τα σπίτια, τα οποία έχουνε καλή μόνωση αν θέλετε, αρχίζοντας από τα κουφώματα ενδεχομένως και εξωτερική θερμομόνωση, τα σπίτια δηλαδή τα οποία είναι λιγότερο ενεργοβόρα θα πληρώνουν λιγότερο ένφια από εδώ και στο εξής .
Μπαλκονόπορτα αλουμινίου σε ανακαίνιση Μπαλκονόπορτα αλουμινίου σε ανακαίνιση

Ασφάλεια ανοιγό-ανακληνόμενων κουφωμάτων αλουμινίου

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ανοιγό-ανακλινόμενων κουφωμάτων αλουμινίου είναι το γεγονός ότι τα κουφώματα αυτά είναι απολύτου ασφαλείας, κλειδώνουν περιμετρικά, υπάρχει περιμετρικός μηχανισμός, ο οποίος κλειδώνει σε 8 σημεία βλέπουμε εδώ. Αν θέλετε να δούμε, βλέπουμε εδώ πως κλειδώνει ένα ανοιγό-ανακλινόμενο κούφωμα αλουμινίου ανοίγοντας την πετούγια βλέπετε ένα σημείο κλειδώματος, το οποίο κλειδώνει . Αν προχωρήσουμε πιο κάτω στην συνέχεια βλέπουμε την κλειδαριά της και στην συνέχεια έναν άλλο πείρο ο οποίος κλειδώνει και αυτό, το ίδιο ακριβώς γίνεται περιμετρικά από όλο το κούφωμα. Εδώ βλέπουμε ένα σημείο ακόμα κλειδώματος με τον πείρο ο οποίο είναι αυτός εδώ, προχωρώντας στην συνέχεια βλέπουμε και άλλο σημείο κλειδώματος, ο οποίος κλειδώνει όπως κλειδώνουν όλοι οι πείροι και γενικά αυτή η πόρτα, όπως την βλέπουμε έχει 8 σημεία περιμετρικού κλειδώματος, δηλαδή κλειδώνοντας την πόρτα με την πετούγια, η πόρτα αυτή ασφαλίζει περιμετρικά σε 8 σημεία, επί της ουσίας δηλαδή μιλάμε για τα χαρακτηριστικά μίας πόρτας ασφαλείας .
Ασφάλεια ανοιγό-ανακληνόμενων κουφωμάτων αλουμινίου Ασφάλεια ανοιγό-ανακληνόμενων κουφωμάτων αλουμινίου

Επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου σε ανακαίνιση σπιτιού

Με λίγα λόγια τελειώνοντας την περιγραφή μας για τα κουφώματα αλουμινίου που προτείνουμε για ανακαίνιση σπιτιού. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα αν θέλετε σε κάθε ανακαίνιση, σε όποιους θέλουν να κάνουν αντικατάσταση κουφωμάτων με κουφώματα αλουμινίου. Εάν και αυτό είναι εφικτό να αποφύγουν;! Τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα, τα οποία δεν έχουν τόσους καλούς συντελεστές αγωγιμότητας να χρησιμοποιούν τα ανοιγό-ανακληνόμενα κουφώματα, διότι έχουνε πάρα πολλά πλεονεκτήματα .

Ανακαίνιση κουφωμάτων

Όλα αυτά την ανακαίνιση κουφωμάτων βλέπουμε με το ρολό, να δούμε και λίγο την εξωτερική όψη τους . Η εξωτερική τους όψη των κουφωμάτων είναι αυτή, το κουτί με το ρολό μπαίνει πάνω από το κούφωμα και δεν φαίνεται καθόλου, εδώ στην συνέχεια θα δούμε μία πόρτα η οποία έχει κατεβασμένο το ρολό είναι σε μία ευθεία, το κουτί το οποίο τυλίγεται στο ρολό είναι στο πάνω σημείο της πόρτας, στο ίδιο πλάτος με την πόρτα αλλά δεν υπάρχει καλαισθησία αν θέλετε όσον αφορά την όψη των εξωτερικών κουφωμάτων . Θα δούμε και ένα άλλο κούφωμα το οποίο αυτή τη στιγμή το βλέπουμε από έξω η μία πόρτα του είναι σε ανάκληση μερικώς κατεβασμένο το ρολό και πάνω το κουτί το οποίο τυλίγεται το ρολό . Όλα αυτά από την ENERGY fine Eurohome ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών www.enfe.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ανακαίνιση κουφωμάτων.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.