Ανακαίνιση σπιτιού και μερεμέτια

Ανακαίνιση σπιτιού και μερεμέτια πάνε μαζί. Θα σας δείξουμε τώρα επισκευάζουμε τα μερεμέτια σε μια ανακαίνιση από την Enfe.gr. Καταρχήν θέλουμε να διευκρινίσουμε ένα πράγμα όταν μιλάμε εμείς για ανακαίνιση σπιτιού εννοούμε ανακατασκευή. Γενική ανακατασκευή του σπιτιού και αυτό υπό την έννοια ότι ένα σπίτι το παραλαμβάνουμε παλιό και το παραδίδουμε καινούργιο. Καινούργιο σπίτι υπό την έννοια ότι οι εργασίες και τα υλικά τα οποία θα τοποθετηθούν θα είναι τέτοιας ποιότητας. Οι εργασίες ανακαίνισης θα εκτελεστούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο ούτως ώστε το σπίτι για 40 επόμενα χρόνια να μη χρειαστεί επισκευή ή ανακαίνιση.
Ανακαίνιση σπιτιού και μερεμέτια Ανακαίνιση σπιτιού και μερεμέτια

Μερεμέτια στην ανακαίνιση σπιτιού

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν οτιδήποτε είναι ρηγματωμένο είτε σαθρό στην επιφάνεια και στις τοιχοποιίες του σπιτιού θα πρέπει να αφαιρεθεί. Και στη συνέχεια να επισκευαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε επί της ουσίας να γίνει καινούργιο. Ενδεικτικά βλέπουμε τώρα ένα παλιό σπίτι όπου οι σοφάδες στο ταβάνι έχουν αποκολληθεί. Βλέπετε με ποιον τρόπο αρχίζουμε να τις επισκευάζουμε. Θα σας πούμε στη συνέχεια με ποιον τρόπο πρέπει να γίνει η ανακαίνιση του σπιτιού ούτως ώστε να μην έχουμε κάποια καινούργια αποκόλληση των σοφάδων. Επίσης μερεμέτια δημιουργούνται όπως βλέπετε στα δοκάρια όπου εδώ τα επιχρίσματα ήταν τόσο σαθρά ούτως ώστε αναγκαστήκαμε να τα αποκολλήσουμε και στην συνέχεια να τα επισκευάσουμε.
Μερεμέτια στην ανακαίνιση σπιτιού Μερεμέτια στην ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση σπιτιού στα ηλεκτρολογικά

Η ανακαίνιση σπιτιού στα ηλεκτρολογικά αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εργασιών ανακαίνισης. Επίσης μερεμέτια δημιουργούνται στα σκαψίματα του ηλεκτρολόγου. Ο ηλεκτρολόγος θα σκάψει σχεδόν όλο το σπίτι για να μπορούν να περάσει η νέα ηλεκτρική εγκατάσταση. Δεδομένου ότι εμείς δεν βελτιώνουμε την παλιά εγκατάσταση ηλεκτρολογικών. Ακυρώνουμε την παλιά ηλεκτρολογική εγκατάσταση και κατασκευάζουμε μια εντελώς καινούργια ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Υπό αυτή την έννοια βλέπετε ότι τα μερεμέτια της ανακαίνισης είναι πάρα πολλά. Απέναντι βλέπετε τις καλωδιώσεις οι οποίες περνάει ο ηλεκτρολόγος σε αυτό το σημείο δεν έχουν ούτε ξεκινήσει να επισκευαστούν. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ανακαίνιση σπιτιού στα ηλεκτρολογικά.
ανακαίνιση σπιτιού στα ηλεκτρολογικά ανακαίνιση σπιτιού στα ηλεκτρολογικά

Ανακαίνιση σπιτιού στα χρώματα και στην τοιχοποιία

Επίσης σημαντική είναι η ανακαίνιση σπιτιού στα χρώματα. Επίσης εδώ βλέπουμε μία τοιχοποιία . Στο σημείο το οποίο είναι μαύρο αυτή την στιγμή, τα υπάρχοντα επιχρίσματα ήταν τόσο σαθρά. Υπό αυτή την έννοια να αναγκαστήκαμε να αποκολλήσουμε όλα τα επιχρίσματα και να τα φτιάξουμε από την αρχή. Μπορείτε να διαβάσετε το εξειδικευμένο άρθρο μας για την ανακαίνιση σπιτιού στα χρώματα.
Ανακαίνιση σπιτιού στα χρώματα Ανακαίνιση σπιτιού στα χρώματα

Μερεμέτια στους σοβάδες

Εδώ βλέπουμε πάλι το σημείο που της οροφής που ο σοφάς ήταν έτοιμος για αποκόλληση το οποίο το έχουμε αποκολλήσει όπως βλέπετε και σε αυτό το σημείο. Όλο το σπίτι εδώ έχει περαστεί μονωτικό ούτως ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να έχουμε προβλήματα υγρασίας στην συνέχεια. Όπως επίσης και ανεπισκεύαστα τμήματα τα οποία έχουν αυτή την μορφή τα οποία προκύπτουν είτε από προβλήματα τοιχοποιίας από εξαγωγές πορτών και από σαθρούς σοφάδες τους οποίους αναγκαζόμαστε να αποκολλήσουμε και να τους ξανά επισκευάσουμε. Βλέπετε πάλι μερεμέτια σε ένα τμήμα στην οροφή ο οποίος έχει αποκολληθεί ο σοφάς και θα επισκευαστεί.
Μερεμέτια στους σοβάδες Μερεμέτια στους σοβάδες

Επισκευή και ανακαίνιση σπιτιού

Προσωραάμε στα ενδότερα της ανακαίνισης και επισκευής σπιτιού. Να δούμε τώρα ένα τμήμα του σοφά ενδεικτικά για να μπούμε στην λεπτομέρεια. Εξεταάζουμε το πως θα πρέπει να γίνει μία ανακαίνιση ούτως ώστε να αποκτήσει συνάφεια με το υπάρχον είτε υπόστρωμα είτε με τα υπάρχοντα επιχρίσματα. Δηλαδή τα επιχρίσματα να δέσουν μεταξύ τους για να μην έχουμε φαινόμενα ρηγματώσεων είτε αποκολλήσεων στην συνέχεια. Εδώ βλέπουμε την εργασία ανακαίνισης του ηλεκτρολόγου. Ο οποίος έχει περάσει δύο γραμμές στην συνέχεια το τμήμα αυτό έχει περαστεί με οικοδομική ρητίνη και τσιμέντο ούτως ώστε τα σαθρά υλικά να αποκτήσουν μια συμπαγή αν θέλετε μορφή.  Ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια τα υλικά τα οποία θα επικολλήσουμε πάνω να αποκτήσουν συνάφεια να δέσουν μεταξύ τους.
Επισκευή και ανακαίνιση σπιτιού Επισκευή και ανακαίνιση σπιτιού

Επισκευές των μερεμετιών

Πάνω λοιπόν σε αυτό το τμήμα το οποίο σας το δείχνουμε ενδεικτικά για να σας δώσουμε μια ακριβή περιγραφή πως πρέπει να γίνουν οι επισκευές όλων των μερεμετιών.  Περνιέται μπαίνει ένα υαλόπλεγμα το οποίο στην συνέχεια θα δεχθεί τα επόμενα υλικά τα οποία θα τα δούμε στη συνέχεια.
Επισκευές των μερεμετιών Επισκευές των μερεμετιών

Τεχνικές ανακαίνισης σπιτιού

Βλέπετε εδώ το κονίαμα το οποίο χρησιμοποιούμε δεν φτιάχνουμε μια απλή λάσπη από τσιμέντο ασβέστη και άμμο διότι δεν θα έχουμε καλή συνάφεια και επικόλληση και σύνδεση των παλιών με των καινούργιων υλικών. Χρησιμοποιούμε έτοιμο επισκευαστικό κονίομα υψηλών αντοχών.
τεχνικές ανακαίνισης σπιτιού τεχνικές ανακαίνισης σπιτιού

Τεχνικές για τα μερεμέτια

Με αυτό το κονίομα λοιπόν έχει επισκευαστεί το μερεμέτι το συγκεκριμένο το οποίο σας δείχνουμε και στην συνέχεια φαίνεται μέσα εγκιβωτισμένο και το πλέγμα το οποίο έχει τοποθετηθεί. Στη συνέχεια πάνω σε αυτό το ισχυρό ινοπλισμενο κονίαμα το οποίο έχουμε τοποθετήσει το περνάμε με οικοδομική ρητίνη. Είναι ένα υλικό το οποίο κάνει συμπαγές το υπάρχον υπόστρωμα ούτως ώστε το επόμενο υλικό το οποίο θα κολλήσει να γίνει ένα σώμα με το υπάρχον υπόστρωμα.
Τεχνικές για τα μερεμέτια Τεχνικές για τα μερεμέτια
Στη συνέχεια και η τελική στρώση η οποία θα περάσουμε πάνω στο συγκεκριμένο μερεμέτι είναι ένας ταχύπηκτος ινοπλισμένος σοφάς της Marmoline. Πρόκειται για ένα ταχύπηκτο επισκευαστικό ινοπλισμένο σοφά ο οποίος έχει εξαιρετικά υψηλές αντοχές.

Οικοδομική ρητίνη για ανακαινίσεις

Η οικοδομική ρητίνη για ανακαινίσεις την οποία σας δείξαμε και περάσαμε προηγουμένως στο συγκεκριμένο μερεμέτι το οποίο σας δείξαμε είναι της ADIPLAST. Βλέπουμε λοιπόν έχει στεγνώσει ήδη η ρητίνη και έχει τοποθετηθεί επάνω ένα καινούργιο υαλόπλεγμα. Ούτως ώστε να δέσει όλο το υλικό το παλιό με το καινούργιο και να γίνει ένα. Πάνω λοιπόν σε αυτό το υαλόπλεγμα τοποθετούμε την τελική στρώση από τον ταχύπηκτο ινοπλισμένο σοφά και ινοπλισμένο. Αυτό σημαίνει ότι έχει μέσα ίνες προπυλενίου οι οποίες δένουν τον σοφά. Και τον κάνουν να συμπεριφέρεται και να δέσει με το υπάρχον υπόστρωμα και να γίνει ένα σώμα.
Οικοδομική ρητίνη για ανακαινίσεις Οικοδομική ρητίνη για ανακαινίσεις

Ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr

Βλέπουμε τώρα την τελική επιφάνεια όπως δημιουργείται και το γεγονός ότι στην ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr χρησιμοποιούμε ταχύπηκτο ινοπλισμένο σοφά είναι υπό την έννοια ότι o σοφάς αυτός έχει υψηλές αντοχές πρώτον. Και δεύτερον ότι το γεγονός ότι ο σοφάς σε 10 λεπτά θα έχει στεγνώσει. Σημαίνει ότι ταχεία στέγνωση του σοφά αποτρέπονται τα φαινόμενα τη ρηγμάτωσης. Όπως παρατηρείτε στον κλασσικό σοφά κατά συνέπεια αυτή την στιγμή στην ανακαίνιση έχουμε ένα μερεμέτι το οποίο το έχουμε επισκευάσει. Και βεβαίως εγγυόμαστε σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού από τη Enfe.gr ότι αυτό το σημείο και γενικά όλα τα σημεία του σπιτιού για τα επόμενα 40 χρόνια δεν θα παρατηρηθεί κανένα φαινόμενο. Καμμία ανάγκη νέας ανακαίνισης στο σπίτι.  Είτε νέας ρηγμάτωσης είτε αποκόλλησης είτε οτιδήποτε σχετικό.
Ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr Ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr
Αυτή η διαδικασία ανακαίνισης λοιπόν θα ακολουθηθεί σε όλο αυτό τα σημεία τα οποία ήταν σαθροί οι σοφάδες, ρηγματώσεις καλωδιώσεις του ηλεκτρολόγου κ.λπ.  Τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουν επισκευαστεί έχει γίνει όμως η προεργασία έχει περαστεί η οικοδομική ρητίνη μαζί με τσιμέντο σαν πρώτη στρώση. Και δεύτερον έχει περαστεί μονωτικό τσιμεντοειδούς βάσεις. Ούτως ώστε υπό αυτή την έννοια να αποτραπεί κάθε πιθανότητα νέας υγρασίας που θα μπορεί να βγάλει αυτό το σπίτι.
Ανακαίνιση σπιτιού Ανακαίνιση σπιτιού
Όταν λοιπόν υπό αυτή την έννοια με τον τρόπο που σας περιγράψαμε επισκευαστούν όλα τα μερεμέτια. Λεπτομέρειες της ανακαίνισης σπιτιού,  τα οποία είναι πάρα πολλά όπως τα βλέπετε μέσα σε ένα σπίτι. Αν η επισκευή γίνει με αυτό τον τρόπο είναι μία διαδικασία και μία τεχνική η οποία διασφαλίζει ότι το σπίτι από παλιό σπίτι αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται δεν ανακαινίζεται. Ανακατασκευάζεται από την αρχή και γίνεται καινούργιο. Στην κεντρική μας σελίδα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις τεχνικές ανακαίνισης σπιτιού από την enfe.gr.
ανακαινίσεις σπιτιών ανακαινίσεις σπιτιών

Κόστος ανακαίνισης σπιτιού

Ας μιλήσουμε και λίγο για το κόστος ανακαίνισης σπιτιού. Βεβαίως όλη αυτή τη διαδικασία ανακαίνισης σαφώς περιέχει πολύ περισσότερα μεροκάματα εργασίας και πολύ ακριβά υλικά. Τα οποία όμως αν δεν χρησιμοποιηθούν και εφαρμόσουμε την μέθοδο του παραδοσιακού σοφά για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα μερεμέτια στην συγκεκριμένη ανακαίνιση σπιτιού. Επειδή υπάρχουν δύο διαφορετικά υλικά. Το ένα είναι ο παλιός σοφάς ο υπάρχον. Και δεύτερον ο καινούργιος σοφάς με καινούργια σύνθεση. Η μία περίπτωση με την άλλη και χωρίς να μπουν οι ειδικές ρητίνες πλέγματα και όλα αυτά που σας περιγράψαμε λοιπόν σε αυτή την ανακαίνιση. Βεβαίως παραδίδοντας το σπίτι ο όποιος ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα ανακαινισμένο σπίτι το οποίο επιφανειακά, οπτικά θα είναι πολύ ωραίο εφόσον είναι βαμμένο κ.λπ . Γενικότερα είναι πολλές οι παράμετροι που επηρεάζουν το κόστος σε μια ανακαίνιση σπιτιού.
Κόστος ανακαίνισης σπιτιού Κόστος ανακαίνισης σπιτιού

Ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού

Αν δεν γίνει ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού, τότε μοιραία σε λίγα χρόνια θα προκύψει καινούργια ανακαίνιση πάνω στην παλιά ανακαίνιση. Όμως στην συνέχεια είναι βέβαιο ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα θα αρχίσουν πάλι τα προβλήματα οι ρηγματώσεις, οι αποκολλήσεις, σοφάδων, επιχρισμάτων. Με συνέπεια όταν τελειώσει ήδη μια ανακαίνιση να απαιτηθεί στην συνέχεια να γίνει μια καινούργια ανακαίνιση πάνω στην παλιά ανακαίνιση για να βελτιωθούν τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται στην συνέχεια. Αν όμως ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία για την ανακαίνιση του σπιτιού σαφώς εγγυόμαστε και βεβαίως προκύπτει και από τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται. Όλα αυτά συμβαίνουν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Εμείς τα γνωρίζουμε και σας καθηδηγούμε στο σωστό δρόμο. Εδώ γράφουμε τι πρέπει να γίνει σε μια ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού.
Ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού Ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού

Ολοκλήρωση ανακαίνισης σπιτιού

Ότι το παλιό σπίτι αυτή τη στιγμή γίνεται καινούργιο αυτό είναι ένα τμήμα της ανακαίνισης. Στη συνέχεια θα σας δείξουμε και σε όλα τα στάδια με ποιον τρόπο θα γίνονται και πρέπει να γίνονται οι εργασίες ανακαίνισης. Επίσης και τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτως ώστε να ανακατασκευαστεί και να γίνει καινούργιο ένα παλιό σπίτι. Μπορείτε να ενημερωθείτε επιπλέον πάνω σε θέματα ανακαίνιση σπιτιού από το εξειδικευμένο άρθρο μας για ανακαίνισης σπιτιού.
Ολοκλήρωση ανακαίνισης σπιτιού Ολοκλήρωση ανακαίνισης σπιτιού

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.