Ανακαίνιση με σκαψίματα ηλεκτρολόγου και υδραυλικού

Στην ανακαίνιση του σπιτιού μου από τα σκαψίματα του ηλεκτρολόγου και του υδραυλικού κτλ. Θα δημιουργηθούν πολλά μερεμέτια. Πως πρέπει να επισκευαστούν ούτως ώστε στο μέλλον να μην παρουσιαστούν ρηγματώσεις και αποκολλήσεις;

Μερεμέτια στις ανακαινίσεις

Σε μια ανακαίνιση ενός σπιτιού σχεδόν όλες οι τοιχοποιίες του σπιτιού σκάβονται. Είτε από τον ηλεκτρολόγο ο οποίος θα πρέπει να κάνει μια καινούργια ηλεκτρική εγκατάσταση. Αλλά και από τον υδραυλικό. Επίσης είτε από καθαιρέσεις τοιχοποιίες και στις ενώσεις του εκεί θα πρέπει να επισκευαστούν. Σε γενικές γραμμές γίνονται πάρα πολλά μερεμέτια. Και το ερώτημα αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο εντός εισαγωγικών παρεξηγημένο. Υπό την έννοια ότι πάρα πολύ απλοϊκά σκεφτόμενοι μπορούν να πουν έλα μωρέ τι είναι ένα μερεμετάκι. Κάποια μερεμετάκια εκεί πέρα τα επισκευάζουμε φτιάχνουμε σε λάσπη τσιμέντο και ασβέστη. Τα επισκευάζουμε και τελειώνουμε δεν είναι κάτι το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερο τρόπο. Ας πούμε με τον οποίο θα πρέπει να επισκευαστεί είναι απλό το πράγμα. Το επισκευάζουμε και προχωράμε στις επόμενες εργασίες. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι όταν έχουμε μερεμέτια σε ανακαινίσεις.

Πιθανές ρηγματώσεις και αποκολλήσεις μετά την ανακαίνιση

Αν λοιπόν ρητά και κατηγορηματικά το λέω. Τα μερεμέτια τα οποία θα προκύψουν από την ανακαίνιση όπως προανέφερα. Εάν και εφόσον πάρουμε ένα παραδοσιακό επίχρισμα, παραδοσιακό σοφά, παραδοσιακό ασβεστοτσιμεντοκονίαμα. Το οποίο εφαρμόσουμε και καλύψουμε τα μερεμέτια σαφώς σε πρώτη φάση αν θέλετε θα εμφανιστεί μια ενιαία επιφάνεια. Κατά την ανακαίνιση θα σπατουλαριστεί, θα βαφτεί και όλα δείχνουν ότι όλα θα πάνε καλά.
Ανακαίνιση με σκαψίματα ηλεκτρολόγου και υδραυλικού Ανακαίνιση με σκαψίματα ηλεκτρολόγου και υδραυλικού
Δυστυχώς δεν θα πάνε καλά σε αυτή την περίπτωση. Και θα εξηγήσω στην συνέχεια τους λόγους για ποιον λόγο. Και το αν λέω δεν θα πάνε καλά είναι μαθηματικά βέβαια ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκεί που επισκευάστηκαν τα μερεμέτια θα εμφανιστούν ρηγματώσεις και ενδεχομένως αποκολλήσεις.

Περιπέτειες μετά την ανακαίνιση

Οπότε μπαίνει ο ιδιοκτήτης σε μια τεράστια περιπέτεια μετά την ανακαίνιση. Μιλάμε για τη στιγμή στην οποία θα έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού του. Θα είναι δύσκολο να βρεθεί στην ανάγκη να ξανακάνει μερική ανακαίνιση, επισκευάζοντας αν θέλετε στην συγκεκριμένη περίπτωση με το σωστό τρόπο τα μερεμέτια ούτως ώστε να μην εμφανιστούν στην συνέχεια τα φαινόμενα των ρηγματώσεων. Κατά την περίπτωση την οποία σκάβουμε αν θέλετε τους τοίχους όπως προανέφερα.

Τεστ καλής πρόσφυσης

Εκεί κάνουμε και ένα τεστ αν θέλετε για να δούμε το υπάρχον επίχρισμα πόσο συμπαγές ή σαθρό. Μπορεί να είναι και πόση καλή πρόσφυση έχει με το τούβλο ή κατά πόσο έχει χάσει την πρόσφυση του. Συναντάμε εκεί τα πάντα σχεδόν. Συναντάμε επιχρίσματα τα οποία θρυμματίζονται πάρα πολύ εύκολα, και θρυμματίσματα τα οποία είναι σχετικά σκληρά.
Τεστ καλής πρόσφυσης Τεστ καλής πρόσφυσης
Συναντάμε επιχρίσματα τα οποία είναι καλά προσκολλημένα αν θέλετε προς το τούβλο. Το οποίο είναι το υπόστρωμα και επιχρίσματα τα οποία με το κομπρεσέρ. Μόλις το ακουμπήσει στο τοίχο αρχίζουν να φεύγουν κομμάτια κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση εάν και εφόσον τα επιχρίσματα είναι σε σχετική κακή κατάσταση. Και η πρόσφυση αν θέλετε και η σκληρότητα τους έχει χαθεί.

Επισκευή μερεμετιών

Εκεί θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη ας πούμε βάση αν θέλετε στο πως θα επισκευάσουμε το μερεμέτι. Στην αντίθεση περίπτωση και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε κάποια δρομολόγηση πως ακριβώς θα επισκευαστεί το μερεμέτι. Άρα εκεί είναι και πιο εύκολα σχετικά τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή τι στιγμή έχουμε και θα πρέπει να ομοιογενοποιήσουμε αν θέλετε και να κολλήσουμε δύο ξένα σώματα.
Επισκευή μερεμετιών Επισκευή μερεμετιών
Δηλαδή έναν παλιό σοφά ο οποίος με την πάροδο του χρόνου ενδεχομένως να έχει χάσει την σκληρότητα του και την πρόσφυση του. Είναι ελαφρώς σαθρό ή πάρα πολύ σαθρό αν θέλετε με ένα καινούργιο κονίαμα. Το οποίο τα δύο αυτά σώματα εάν και εφόσον δεν υπάρξει ειδικό κονίαμα όπως θα εξηγήσω και στην συνέχεια δεν υπάρχει συμβατότητα απλώς εφάπτονται.

Σωστή επισκευή μερεμετιών

Δηθεν κολλιόνται, εμφανίζεται ότι εντάξει έχει επισκευαστεί το μερεμέτι αλλά δεν υπάρχει, δεν έχει εξασφαλιστεί η συγκόλληση του παλιού με του καινούργιου. Σε βαθμό που να είναι και να θεωρείται ότι δημιουργήσαμε πλέον ένα ενιαίο σώμα. Εξακολουθούν να είναι δύο ξένα σώματα τα οποία είναι απλά κολλημένα σε ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό αλλά δεν έχει διασφαλιστεί το γεγονός ότι θα πρέπει στα μερεμέτια να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά. Ούτως ώστε η ενοποίηση τους να έχει το αποτέλεσμα μιας επιφάνειας η οποία θα είναι ένα ενιαίο σώμα. Εδώ βλέπουμε πως γίνεται η επισκευή μερεμετιών.

Επιτυχημένες ανακαινίσεις

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να έχουμε επιτυχημένες ανακαινίσεις. Θέλουμε να απαλλάξουμε αν θέλετε τον ιδιοκτήτη από το γεγονός ότι στην συνέχεια θα εφαρμοστούν ρηγματώσεις. Δεν θέλουμε να αναγκαστεί να μπει σε καινούργια έξοδα, καινούργιες δαπάνες, καινούργιες ταλαιπωρίες κτλ. Θα πρέπει καταρχήν να σκληρύνουμε. Ατρή την τεχνική ανακαίνισης την έχουμε πει και σε άλλα βίντεο. Αυτά τα οποία σας λέω βεβαίως είναι θεωρητικά.
Επιτυχημένες ανακαινίσεις Επιτυχημένες ανακαινίσεις

Οδηγός ανακαίνισης

Κάτω από το ερώτημα και στην ιστοσελίδα μας στον οδηγό ανακαίνισης. Επίσης στα πακέτα μας. Στην περιγραφή των πακέτων εκεί θα δείτε και βίντεο εφαρμογής στις ανακαινίσεις. Πως δηλαδή αυτά τα οποία σας λέω τώρα θεωρητικά και προφορικά. Με ποιο τροπο ακριβώς γίνονται στην πράξη με βίντεο και το αποτέλεσμα το οποίο προκύπτει πάλι με βίντεο ανακαινίσεων. Εκεί θα δείτε πιο σημαντικές λεπτομέρειες από εργασίες ανακαίνισης σπιτιού. Και εκεί θα καταλάβετε πόσο αν θέλετε σημαντικό είναι η επισκευή των μερεμετιών. Την οποία με κάποια απλοϊκή αν θέλετε ερμηνεία κάποιος θα μπορούσε να πει ένα μερεμετάκι τι έγινε το επισκευάζουμε.

Ομογενοποίηση και στερεοποίηση του υποστρώματος

Επαναλαμβάνω δεν είναι ακριβώς έτσι και το επεξήγησα στις προηγούμενες περιπτώσεις. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα θα πρέπει το υπόστρωμα δηλαδή το σημείο το οποίο έχουν σκαφτεί και που έχουν δημιουργηθεί τα μερεμέτια. Αφενός το επίχρισμα αφετέρου το υπόστρωμα το υφιστάμενο να το στερεοποιήσουμε. Το ζητούμενο είναι να το ομοιογενοποιήσουμε και να το καταστήσουμε πολύ σκληρό. Και μια πολύ σκληρή και ενιαία επιφάνεια από ενδεχομένως αποσαθρωμένη είναι ή μη αποσαθρωμένη που ήταν ή με κακή πρόσφυση. Εμείς θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο καταρχήν το σημείο των μερεμετιών να το σκληρύνουμε σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να γίνει πέτρα.

Πως πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες ανακαίνισης

Και πως πρέπει να εκτελεστούν όλες οι εργασίες σε μία ανακαίνιση κάθε μία εργασία έχει το δικό της τρόπο τα δικά της υλικά το δικό της τρόπο με τον οποίο οι τεχνίτες θα πρέπει να κάνουν εφαρμογές. Ούτως ώστε να έχουμε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βεβαίως έχουμε διασφαλίσει ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα υπάρχει την παραμικρή δυνατότητα. Παραμικρή περίπτωση στο μέλλον να αντιμετωπιστεί πρόβλημα εμφάνισης ρηγματώσεων ή αποκολλήσεων κλπ. Διότι έχουμε ομοιογενοποιήσει έχουμε σκληρύνει το υπόστρωμα και το σημείο το οποίο επισκευάστηκε το μερεμέτι. Είναι πλέον μια ενιαία επιφάνεια τα δύο σώματα παλιού καινούργιου έχουν συγκολληθεί πλήρως. Άρα έχουμε επιτύχει το ζητούμενο για μια ανακαίνιση σπιτιού.
ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση με ρητίνη διήθησης και με τσιμέντο

Έχω επαναλάβει θα το πω και σε άλλα βίντεο ότι υπάρχουν υλικά αυτή τι στιγμή στην αγορά. Υλικά τα οποία μπορούν να κάνουν θαύματα μετατρέπουν το χώμα σε πέτρα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν το έχω επαναλάβει και σε άλλο βίντεο το λέω και τώρα παίρνουμε οικοδομική ρητίνη διήθησης την οποία την εφαρμόζουμε. Ακολουθούν 2-3-4 χέρια. Απορροφάται από το υπάρχον υπόστρωμα σε αρκετό μεγάλο βάθος και σκληραίνει αν θέλετε το υπόστρωμα. Εάν λοιπόν εφόσον κάνουμε την πρώτη εφαρμογή. Κάνουμε και μια δεύτερη εφαρμογή με ρητίνη διήθησης και με τσιμέντο. Στη συνέχεια να το περάσουμε με 2-3 χέρια το αφήσουμε να στεγνώσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όταν θα πάμε να δούμε το αποτέλεσμα που έχουμε κάνει θα δούμε ότι όλη η προαναφερόμενη επιφάνεια έχει γίνει ενιαία. Η επιφάνεια έχει σκληρύνει σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να έχει γίνει πέτρα. Άρα πετύχαμε το πρώτο αν θέλετε ζητούμενο και πάμε στο δεύτερο. Τι υλικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ούτως ώστε να επισκευάσουμε το μερεμέτι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε με ένα απλό ασβεστοτσιμεντοκονίαμα να το φτιάξουμε και να το πληρώσουμε και να το γεμίσουμε. Διότι ενδεχομένως πάλι θα εμφανιστούν τα προαναφερόμενα φαινόμενα.

Ρητινούχο ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα

Θα πρέπει λοιπόν το ασβεστοτσιμεντοκονίαμα να είναι ένα ρητινούχο ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα. Το οποίο θα περιέχει ίνες προπυλενίου. Μέσα τα οποία λειτουργούν σαν οπλισμό θα περιέχει ρητίνη και θα είναι ένα πιστοποιημένο αν θέλετε κονίαμα το οποίο είναι ισχυρών αντοχών και ισχυρής πρόσφυσης. Σε αυτή την περίπτωση περνάμε σε δύο στάδια. Σε δύο χέρια το πληρώνουμε αν θέλετε γεμίζουμε το μερεμέτι μέχρι στην μέση το περίπου. Περιμένουμε σε ένα βαθμό να στεγνώσει όχι πλήρως. Και στη συνέχεια παίρνουμε ένα υαλόπλεγμα το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το οποίο το εγκιβωτίζουμε το τοποθετούμε δηλαδή πάνω στην πρώτη στρώση την οποία κάνουμε.

Δεύτερη στρώση πάνω στο υαλόπλεγμα

Και στην συνέχεια, εφαρμόζουμε την δεύτερη στρώση πάνω στο υαλόπλεγμα σε ίση επιπεδότητα αν θέλετε με την υφιστάμενη τοιχοποιία. Και βεβαίως αν και εφόσον τηρήσουμε με πρωτόκολλο αν θέλετε όλες τις προαναφερόμενες ενέργειες τοποθετήσουμε τα υλικά τα οποία προαναφερόμενα τον τρόπο με τον οποίο προανέφερα. Βεβαίως ο τρόπος αυτός επαναλαμβάνω θα το δείτε σε βίντεο εφαρμογής στην ιστοσελίδα μας. Εφόσον έχετε την υπομονή να περιηγηθείτε και να σπαταλήσετε λίγο από τον χρόνο σας για να δείτε πως θα πρέπει να γίνουν αν θέλετε.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.