Εδώ εξετάζουμε ανακαίνιση με ρωγμές στις τοιχοποιίες. Πως να κάνουμε ανακαίνιση όταν υπάρχουν ρωγμές στις τοιχοποιίες. Απαντάμε στο εξής ερώτημα. Οι τοιχοποιίες στο σπίτι μου παρουσιάζουν σημαντικές ρωγμές. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως πρέπει να το επισκευάσω.
Ανακαινίσεις σε παλιά σπίτια
Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται οταν κάνουμε ανακαινίσεις στα παλιά σπίτια. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα παλιά σπίτια ειδικότερα στις ανακαινίσεις τις οποίες εκτελούμε από την Enfe.gr. Ενδεχομένως πολλές φορές να μην έχει εμφανιστεί πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Ίσως υπάρχουν κάποιες ρωγμές πριν αρχίσει η ανακαίνιση. Όμως φαίνονται καθαρά στην πορεία όταν αρχίζουμε τα σκαψίματα στο τοίχο επισκευές ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ. Εκεί εμφανίζονται κάποιες ρωγμές. Οπότε είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ανακαινίσεις. Εμεις στην enfe.gr θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε σωστές εργασίες ώστε να αντιμετωπιστεί με τα πλέον κατάλληλα και τα βέλτιστα υλικά που υπάρχουν αυτή τι στιγμή. Ούτως ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα και να μην εμφανιστεί στην συνέχεια ανάγκη ανακαίνισης σπιτιού.
Ανακαινίσεις
Απλή περίπτωση ανακαίνισης
Ας πάρουμε την απλή περίπτωση ανακαίνισης. Δηλαδή να επισκευαστεί εάν θέλετε με τον παραδοσιακό τρόπο. Ας υποθέσουμε οτι ανακαινίζουμε φτιάχνοντας ένα κονίαμα με τσιμέντο και ασβέστη και το επισκευάσουμε. Σε αυτή την περίπτωση σαφώς δεν έχουμε κάνει τίποτα. Η εργασία θα είναι επιφανειακή και θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα. Ναι μεν θα το έχουμε επισκευάσει αλλά στην συνέχεια θα εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα. Σχετικά με το ερώτημα αυτό πρέπει να εξετάσουμε δύο πράγματα. Σε τι βάθος καταρχήν είναι η ρωγμή και παίρνοντας ένα ένα κομπρεσεράκι σκάβουμε όλη την ρωγμή για να δούμε το βάθος της. Αν δηλαδή η ρωγμή είναι αφορά τα επιχρίσματα. Εάν σχετίζεται με τους σοφάδες κοινώς λεγόμενους και σταματάει μέχρι εκεί είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Θα σας εξηγήσω στην συνέχεια με ποιον τρόπο πρέπει να επισκευαστεί σωστά. Για να δοθεί η λύση που θα δοθεί να είναι οριστική και όχι ας πούμε περιορισμένου χρόνου. Η δεύτερη περίπτωση που είναι και η πιο δύσκολη είναι να μην διατρέχει μόνο το επίχρισμα αλλά να επεκτείνεται και μέσα στα τούβλα.
Ανακαίνιση ρωγμές στις τοιχοποιίες
Υλικά ανακαίνισης
Στη δεύετρη περίπτωση ανακαίνισης αν θέλετε εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τόσα πολλά υλικά στην αγορά. Διατίθενται τόσο σωστά τόσο πολύ καλά υλικά που μπορούν αν θέλετε να πάρουμε ένα κομμάτι από χώμα και να το μετατρέψουμε σε πέτρα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σε περίπτωση που κάποιος σε κάποιον εμφανιστεί ας πούμε αυτό το φαινόμενο. Μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Επισκευάζουμε και ανακαινίζουμε τα πάντα. Ευτυχώς αυτή τι στιγμή υπάρχουν στην αγορά τέτοια υλικά ανακαινίσεων που μπορούμε να επισκευάσουμε τα πάντα. Αρκεί να γνωρίζεις τα υλικά και να ξέρεις πως θα το εφαρμόσεις. Αυτό είναι ένα ζητούμενο και εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα πλέον βέλτιστα υλικά.
Εξειδικευμένος τεχνίτης για την ανακαίνιση
Αλλά και ο τεχνίτης ο οποίος θα κάνει την ανακαίνιση να είναι εξειδικευμένο. Θέλουμε να πουμε ο τεχνίτης ο οποίος να γνωρίζει το πως θα το εφαρμόσει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Λοιπόν που έχουμε ρωγμή και στα τούβλα τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Σκάβουμε και το τούβλο στο μισό περίπου αν θέλετε του πάχους του αν είναι ξέρω εγώ 10 εκατοστά, αυτό θα το σκάβουμε στα 5 εκατοστά και στην συνέχεια παίρνουμε ειδική ρητίνη διήθησης. Έτσι λέγεται διηθητική ρητίνη δηλαδή απορροφάται από το δομικό στοιχείο το οποίο εφαρμόζεται και κάνουμε επάλειψη 2-3-4 χέρια. Επαλείφουμε όσο χρειαστεί ούτως ώστε να απορροφηθεί πλήρως μέσα από το τούβλο. Και στη συνέχεια με την ίδια ρητίνη την αναμειγνύουμε με τσιμέντο και κάνουμε πάλι 1-2-3 επαλείψεις ας πούμε. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο ούτως ώστε να παίρνουμε ένα σκεπάρνι και να χτυπάμε το αντικείμενο στο σημείο εκείνο το οποίο έχουμε προβεί στις ενέργειες στις οποίες προανέφερα. Και να το χτυπάμε και να έχουμε την αίσθηση ότι χτυπάμε πάνω σε μία πέτρα.
Γέμισμα με ρητινούχο ινοπλισμένο κονίαμα
Με αυτή την εφαρμογή έχουμε ήδη μετατρέψει τα σημεία εκείνα του ανκαινιζόμενου σπιτιού τα οποία έχουμε σκάψει τα έχουμε μετατρέψει σε πέτρα. Τα οποία έχουν σκληρύνει ήδη έχουν σκληρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Και στην συνέχεια τα επισκευάζουμε ή γεμίζουμε αν θέλετε το κενό το οποίο σκάψαμε με ένα ρητινούχο ινοπλισμένο κονίαμα. Το οποίο θα κάνουμε πρόσμιξη ίνες προπυλενίου και οικοδομική ρητίνη πάλι σε δύο στρώσεις θα βάλουμε πρώτη στρώση. Σε δεύτερη στρώση θα βάλουμε υαλόπλεγμα συνδετικό μέσα το οποίο θα αποτρέπει τις ρηγματώσεις και ολοκληρώνουμε αν θέλετε με την ανακαίνιση η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι μία επισκευή. Η οποία σε βάθος χρόνου οπουδήποτε άλλου μπορεί να σκάσει ο τοίχος στο σημείο το οποίο επισκευάσαμε. Με αυτό τον τρόπο που σας είπα δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση να σκάσει.
Ρωγμή στο βάθος του επιχρίσματος
Φεύγουμε από την πιο δύσκολη περίπτωση ανακαίνισης λοιπόν που είναι οι ρωγμές και τις τοιχοποιίες. Και πάμε στην συνέχεια όταν η ρωγμή έχει βάθος αν θέλετε όσο είναι το βάθος του επιχρίσματος. Λοιπόν σε αυτή την περίπτωση τι σημαίνει; Το αντιμετωπίζουμε στις ανακαινίσεις στην συνέχεια όταν αρχίζουμε και σκάβουμε τους τοίχους για να περάσουμε ηλεκτρολογικά καλώδια κλπ. Ότι ο σοφάς σε ένα βαθμό έχει χάσει την πρόσφυση του την συγκολληκότητα του. Έτσι για να το πω πιο απλά με το υπόστρωμα το τούβλο κάτω το οποίο έρχεται σε επαφή.
Που οφείλεται η κακή πρόσφυση με το τουβλο
Δεν έχει πολύ καλή πρόσφυση και αυτό οφείλεται ενδεχομένως στα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τότε όταν έγινε. Οφείλεται κυρίως στο πέρασμα του χρόνου σε κακή συντήρηση του σπιτιού. Δηλαδή οφείλεται σε υγρασίες. Είτε γενικά είτε σε αστοχίες όταν έγινε η κατασκευή. Είτε η φυσιολογική φθορά η οποία έρχεται από το χρόνο ο οποίος περνάει και τα δομικά στοιχεία. Όλα αυτά χάνουν ας πούμε αν θέλετε την σκληρότητα και την πρόσφυση που είχαν όταν εφαρμόστηκαν. Με συνέπεια να εμφανίζονται τα ίδια φαινόμενα. Επαναλαμβάνω και πάλι ότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στις ανακαινίσεις σπιτιών. Συνήθως στις περισσότερες φορές οι σοφάδες, τα επιχρίσματα δεν έχουν καλή πρόσφυση.
Αποκόλληση των επιχρισμάτων
Και όταν αρχίζουμε και σκάβουμε αρχίζουν και αποκολλώνται τμήματα των επιχρισμάτων. Εκεί θα πρέπει να εξετάσουμε πόσο αν θέλετε πιο πολύ ή πιο λίγο έχει χάσει την πρόσφυση του αν θέλετε το επίχρισμα με το τούβλο κάτω. Εάν αποκολλιέται δύσκολα αν θέλετε ένα κομμάτι αυτό σημαίνει ότι εν πάση περιπτώσει είμαστε σε καλό δρόμο και είναι πολύ πιο εύκολη αν θέλετε η επισκευή του. Εάν όμως βάλουμε ένα κομπρεσεράκι και εκεί που σκάβουμε για να δούμε το βάθος της ρωγμής. Και όταν σκάβουμε εκεί πέρα αρχίζει και έτσι ξαφνικά αποκολλιόνται μεγαλύτερα από τα τμήματα των επιχρισμάτων από δεξιά και αριστερά εκεί που σκάβουμε.
Ριζική λύση επισκευής των επιχρισμάτων
Εκεί θα πρέπει να πάμε σε μια ριζική λύση επισκευής όλων των επιχρισμάτων ούτως ώστε να μην επισκευάσουμε μόνο τοπικά στο σημείο αυτό. Το οποίο μπορεί να γίνει βεβαίως αλλά να προλάβουμε και τα επόμενα. Αυτό γιατί αν δηλαδή η πρόσφυση όπως σας περιέγραψα είναι πολύ λίγη δηλαδή σκάβοντας φεύγουν μεγάλα κομμάτια του σοφά αυτό σημαίνει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα εμφανιστούν σε όλα τα σημεία του σπιτιού τέτοια φαινόμενα. Οπότε θα μπει στην συνέχεια σε μία δεύτερη τρίτη τέταρτη στις επισκευές και χαίρε βάθως αμέτρητο. Αν και εφόσον θα εξετάσουμε την πρώτη περίπτωση που δεν είναι μεγάλο, δηλαδή δεν έχει μεγάλη έκταση σκάβοντας δηλαδή αν θέλετε αυτή την ρωγμή δεν αποκολλιούνται πολύ μεγάλα τμήματα απλώς εκεί γύρω αποκολλιούνται τα τμήματα τα οποία έχουμε σκάψει.
Μερεμέτια σε ανακαινίσεις
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό εφαρμόζουμε βέβαια όταν επισκευάζουμε τα μερεμέτια. Όταν κάνουμε ανακαινίσεις που δημιουργούνται από γκρεμίσματα τοίχων. Επίσης σε εργασίες ανακαίνισης ενδεχομένως που κάνουμε για να ενοποιήσουμε χώρους. Επίσης ζημιές από τα σκαψίματα του ηλεκτρολόγου και του υδραυλικού. Και όλα αυτά όταν ανακαινίζεις ένα σπίτι ίδια πρακτική και ίδια μεθοδολογία ακολουθείται όταν επισκευάζουμε τα μερεμέτια. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση όπως περίπου κάναμε το προηγούμενο. Στο οποίο επισκευάσαμε τα τούβλα.
Μερεμέτια σε ανακαινίσεις
Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν παίρνουμε οικοδομική ρητίνη διήθησης την οποία επαλείφουμε με μία βούρτσα όλο το σημείο το οποίο έχουμε σκάψει 2 και 3 και 4 φορές. Θα επαναλάβουμε όσες φορές χρειαστεί ούτως ώστε να απορροφηθεί πλήρως. Αν θέλετε να απορροφηθεί από το επίχρισμα. Στη συνέχεια σε δεύτερο χρόνο παίρνουμε την ίδια ρητίνη με τσιμέντο μαζί. Και κάνουμε 2-3 επαλείψεις μέχρι να φτάσουμε στο σημείο το εξής το οποίο αν εφόσον σκληρυνθεί μετά από 1-2 μέρες. Καλύτερα ας το αφήσουμε 2 μέρες να σκληρυνθεί και να απορροφηθεί πλήρως η ρητίνη. Εδώ μπορείτε αν μάθετε λεπτομέρειες πάνω σε μερεμέτια σε ανακαινίσεις.
Ολοκλήρωση της επισκευής
Και η διαδικασία η οποία σας περιέγραψα δηλαδή θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να παίρνουμε ένα σκεπάρνι να χτυπάμε αυτό το οποίο πριν κάνουμε την παρέμβαση. Αν το χτυπούσαμε θα αποκολλιόταν πολύ εύκολα. Θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο με την διαδικασία και με τον τρόπο που σας περιέγραψα να το χτυπάμε με το σκεπάρνι και όχι μόνο να αποκολλιέται αλλά να μην θρυμματίζεται εντελώς. Να μας δίνει την αίσθηση ότι χτυπάμε μία πέτρα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της επισκευής και στην συνέχεια πάμε στο δεύτερο στάδιο. Εκεί βέβαια δεν μπορούμε να πάρουμε ένα απλό τσιμεντοκονίαμα το οποίο θα είναι τσιμέντο ασβέστης και νερό και να το επισκευάσουμε. Διότι δεν θα κάνουμε δουλειά υπό την έννοια ότι δεν θα επιτύχουμε να ενώσουμε το παλιό με το καινούργιο, αυτό είναι το ζητούμενο.
Εφαρμογή με υαλόπλεγμα
Για ενωθεί λοιπόν το παλιό το οποίο έχουμε ήδη σκληρύνει σε μεγάλο βαθμό τα υλικά τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια είναι θα πάρουμε ένα ρητινούχο ινοπλισμένο κονίαμα. Υπάρχουν στην αγορά διάφορες μάρκες που έχουν, το οποίο θα προσθέσουμε μέσα ίνες προπυλενίου. Και στην συνέχεια εφόσον το διαβρέξουμε, αυτό θα γίνει σε δύο χρόνους. θα κάνουμε μία εφαρμογή αν θέλετε στο μισός του πάχους του επιχρίσματος.
επιχρίσματα
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε υαλόπλεγμα το οποίο θα εγκιβωτίσουμε μέσα στο πρώτο χέρι. Το οποίο έχουμε βάλει από το συγκεκριμένο κονίαμα. Και στην συνέχεια εφόσον εγκιβωτίσουμε το υαλόπλεγμα θα πάρουμε πάλι το ίδιο υλικό το οποίο θα το εφαρμόσουμε πάνω στην συγκεκριμένη επιφάνεια. Στο σημείο το οποίο να έρθει περασιά ας πούμε σε ευθεία γραμμή με τον υπόλοιπο τοίχο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ρητά και κατηγορηματικά μπορώ να πω ότι στην συγκεκριμένη επισκευή στο συγκεκριμένο σημείο έχει αν θέλετε επισκευαστεί με τέτοιο τρόπο που δεν πρόκειται να εμφανιστεί πάλι.
Γιατί να επιλέξω υαλόπλεγμα
Πρώτον αυτό και δεύτερον συγκρατεί και τον υπόλοιπο σοφά δεξιά και αριστερά διότι έχει συγκολληθεί μαζί του. Κατά συνέπεια απαγορεύει αν θέλετε σε εισαγωγικά να εμφανιστούν στην συνέχεια και στο πλαινό αν θέλετε, στο πλάι αριστερά και δεξιά παρόμοιες ρωγμές, σκισίματα κλπ. Η άλλη περίπτωση η οποία προανέφερα όταν θα δούμε. Αν δούμε δηλαδή όταν σκάβουμε για να δούμε το βάθος της ρωγμής και σκάβοντας αρχίζουν να αποκολλιόνται μεγάλα κομμάτια.
Αυτό σημαίνει ότι τα επιχρίσματα και σε όλο σχεδόν το σπίτι είναι περίπου σε αυτή την κατάσταση. Ναι μεν λίγο καλύτερα αλλά εν πάση περιπτώσει αν δεν έχουν εμφανιστεί ρωγμώσεις μέχρι τώρα πολύ σύντομα θα εμφανιστούν και σε άλλα σημεία. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάμε σε μία γενικότερη επισκευή αν θέλετε όλων των επιχρισμάτων και για να μην μπούμε στην διαδικασία να καθαιρέσουμε όλα τα επιχρίσματα. Γιατί μπαίνουμε αυτή τι στιγμή σε μια μεγάλη περιπέτεια.
Σίγουρο αποτέλεσμα ανακαίνισης
Μπορούμε όμως να πετύχουμε ένα πολύ καλό και σίγουρο αποτέλεσμα στην ανακαίνιση. Αν μπούμε στην διαδικασία και σκάψουμε σε λωρίδες. Όλο ανά 1 μέτρο περίπου μια κάθετη λωρίδα αν θέλετε 30 εκατοστών πάχου και πλάτος άνα 1 μέτρο περίπου. Σκάβουμε σε όλο το σπίτι περιμετρικά σε όλες τις τοιχοποιίες του σπιτιού. Και στη συνέχεια επισκευάζουμε με τους τρόπους τους οποίους προανέφερα κάθε με μία λωρίδα την οποία θα έχουμε φτιάξει με μονωμένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τι έχουμε πετύχει. Εκεί το οποίο έχουμε κάνει τις επισκευές. Δηλαδή εκεί δημιουργούμε ένα σκληρό τμήμα το οποίο δεν αποκολλιέται με καμία περίπτωση και με καμία δύναμη.
Σκάβουμε λωρίδες που συγρατούν τους σοβάδες
Όταν όμως έχουμε κάθετες λωρίδες δεξιά και αριστερά ανά 1 μέτρο έχουμε μία λωρίδα. Και την έχουμε επισκευάσει με τον τρόπο τον οποίο σας προανέφερα. Αυτό εφόσον έρχεται σε πολύ καλή πρόσφυση και συγκόλληση λόγο των υλικών που χρησιμοποιούμε με τον υφιστάμενο σοφά που υπάρχει δεξιά και αριστερά. Βρίσκεται ανά 50 πόντους από την μία πλευρά και από 50 πόντους από την άλλη.
Συγκρατεί αν θέλετε όλο τον υφιστάμενο τον υπάρχον σοφά διότι δεξιά και αριστερά. Έχει γίνει τέτοιας μορφής επισκευή η οποία έχει γίνει ένα ενιαίο σώμα και δεν αποκολλιέται. Κατά συνέπεια αν θέλετε με μικρότερο κόστος αν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Έχουμε επισκευάσει όλες τις τοιχοποιίες του σπιτιού μας σε τέτοιο βαθμό που να αποκλείουμε στην συνέχεια να εμφανιστούν ρηγματώσεις αυτής της μορφής.
Ανακαίνιση με ευσυνειδησία
Συνήθως στις ανακαινίσεις τις περισσότερες φορές όταν λειτουργούν τα συνεργεία με την λογική ¨άρπα-κόλλα¨ ποτέ δεν δίνουν βάση σε αυτά τα αντικείμενα. Επισκευάζουν το σπίτι, κάνουν μία ανακαίνιση στο παραδίδουν. Με άλλα λόγια κατά την ανακαίνιση παραδίδουνε εν πάση περιτπώσει όποιο συνεργείο αυτό είναι το συνηθισμένο αλλά υπάρχουν και συνεργεία υπάρχουν και εργολάβοι οι οποίοι είναι και ευσεινήδητοι και γνωρίζουν το αντικείμενο. Οπότε θα ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι η κατάσταση της τοιχοποιίας είναι αυτή. Άρα θα πρέπει να προβούμε σε μια γενικότερη επισκευή όλων των επιχρισμάτων για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα στο μέλλον. Και σε αυτή την περίπτωση ανακαίνισης και γενικά σε όλες τις περιπτώσεις όταν κάνεις μια ανακαίνιση στο σπίτι σου.
Οδηγός ανακαίνισης
Για αυτό όταν λέμε στον οδηγό ανακαίνισης την Enfe.gr καθώς και στα πακέτα μας περιγράφουμε με βίντεο εφαρμογής βεβαίως πως εφαρμόζονται δηλαδή αυτά που σας είπα προηγουμένως. Τα οποία τα λέμε στην θεωρητική μορφή και τα λέμε στο βίντεο θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Σε βίντεο εφαρμογής δηλαδή όλη αυτή η διαδικασία καθώς και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την ανακαίνιση. Αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο αν θέλετε το επισκευάζουμε ή το μεταμορφώνουμε από παλιό σε νεόδμητο. Περιγράφεται σε βίντεο εφαρμογής τα οποία θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Ταξινομημένα ανά κατηγορία εργασίας. Στον οδηγό ανακαίνισης καθώς και στα πακέτα τα οποία έχουμε θα τα βρείτε τα βίντεο αυτά. Οπότε αυτά θεωρητικά που σας είπα τώρα θα τα δείτε και σε βίντεο εφαρμογής πως στην πράξη εφαρμόζονται στον οδηγό ανακαίνισης.
Εργασίες ανακαίνισης
Και πως είναι το αποτέλεσμα άλλο αν το λες θεωρητικά και άλλο να το βλέπεις στην πράξη. Εκεί θα δείτε ότι επισκευάσαμε σε ένα βίντεο μια τοιχοποιία σε κάποια προσφυγικά παλιά σπίτια στην Νίκαια μία τοιχοποιία η οποία ήταν από λάσπη και άχυρο, λασπόπληθες. Μια τέτοια τοιχοποιία δηλαδή από χώμα σας δείχνουμε στο βίντεο. Και θα το δείτε στα συνοδευόμενα βίντεο. Το οποίο θα είναι στην ερώτηση αυτή από κάτω ότι καταφέραμε και μετατρέψαμε αν θέλετε το χώμα αυτό σε πέτρα. Το χτυπάγαμε με το σκεπάρνι το οποίο δεν έπαιρνε χαμπάρι που λέμε απλώς δεν υπήρχε καμία , σου έδινε μια αίσθηση ότι χτυπάς μία πέτρα.
Κατά συνέπεια αυτό είναι ένα δείγμα αν θέλετε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε με τις ανακαινίσεις. Διότι μέσα σε μια ανακαίνιση περιλαμβάνονται 15-20 εργασίες. Και κάθε μία εργασία πρέπει να εκτελείται και να αντιμετωπίζεται με τέτοιον τρόπο και τέτοια στόχευση. Ούτως ώστε να διασφαλίζουμε ότι στα επόμενα 20-30 χρόνια οι όποιες επισκευές κάνουμε ή μετατροπές στο σπίτι δεν θα εμφανίσουν κανένα πρόβλημα. Με δύο λόγια να μετατρέψουμε το παλιό σπίτι σε ένα σπίτι καινούργιο νεόδμητο το οποίο θα έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. Ευχαριστώ που με ακούσατε.