Ανακαίνιση σπιτιού χωρίς περιπέτειες

Απαντάμε στο ερώτημα πως θα ανακαινίσω το σπίτι μου χωρίς κατά την διάρκεια των εργασιών να έχω περιπέτειες.

Ανακαίνιση σπιτιού

Είναι συχνό το φαινόμενο και παρατηρείται πάρα πολύ τακτικά κατά την διάρκεια των εργασιών μέχρι να ολοκληρωθεί μια ανακαίνιση είτε αυτή έχει δρομολογηθεί με επιλογή συνεργείων από τον ιδιοκτήτη ένα προς ένα είτε αυτή έχει αναρτηθεί αυτή σε μία εταιρεία και στην μία και στην άλλη περίπτωση να προκύπτουν αδιέξοδα, διεξοτισμοί κατά την διάρκεια των εργασιών να δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και με ποιον τρόπο μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση του σπιτιού μας, του ακίνητου μας χωρίς να μπούμε στις περιπέτειες, χωρίς να έχουμε προβλήματα και διενέξεις κατά την διάρκεια και εκτέλεση των εργασιών. Ως γνωστόν μια ανακαίνιση του σπιτιού από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση της θα πρέπει κατά την διάρκεια αυτή να μεσολαβήσουν και να εκτελέσουν εργασίες 15 με 20 διαφορετικά συνεργεία από εκεί και μετά αντιλαμβάνεστε ότι αν έχεις “ναταραβέρι” ας πούμε με τόσα πολλά συνεργεία η διαδικασία μάλλον το να ελέγξεις όλα αυτά τα συνεργεία και να πεις ότι υπάρχουν και καλά συνεργεία, υπάρχουν και άσχημα συνεργεία αλλά μέσα σε 20 διαφορετικά συνεργεία είναι πολύ σπάνιο να πει κάποιος ότι έκανα τέτοιες επιλογές βρήκα 20 διαφορετικά συνεργεία τα οποία ήταν τέλεια και τα 20. Είναι λίγο απίθανο δεδομένου ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία και αυτό το λέω εκ πείρας υπό την έννοια ότι επί 30 χρόνια περίπου 40 δεν ξέρω εγώ πόσα συνεργάζομαι, συνωστίζομαι με συνεργεία τα οποία εκτελούν εργασίες πριν το ‘12 εκτελούσαμε μόνο εργασίες μετά το ‘12 που έπεσε η οικονομία ασχολούμαστε με τις ανακαινίσεις.

Συνεργεία ανακαινίσεων

Εκ πείρας λοιπόν και από τι βλέπω και στην αγορά πως ακριβώς δρομολογούνται πως ακριβώς εξελίσσονται οι ανακαινίσεις τα συνεργεία τα οποία δουλεύουν επιεικώς πολύ σπάνια θα βρει σε ένα συνεργείο ή κάποιον τεχνίτη ο οποίος θα είναι γνώστης καλός γνώστης της οικοδομής βέβαια θα είναι καλός τεχνίτης και παράλληλα θα είναι και ευσυνείδητος. Υπάρχουν βέβαια παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας δεν είναι αυτός, ο κανόνας είναι ότι το κάθε συνεργείο κοιτάζει με ποιον τρόπο ειδικά όταν σε βλέπει για πρώτη φορά και δεν θα σε ξανά δει πάλι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι με ποιον τρόπο θα τελειώσει νωρίτερα την εργασία του για να πάρει περισσότερα λεφτά αυτόν τον ενδιαφέρει από εκεί και μετά αντιλαμβάνεστε ότι εάν η πλειοψηφία των συνεργείων έχουν αυτήν την αντίληψη και αυτή την κατεύθυνση αντιλαμβάνεστε πόσο καλή θα είναι μια ανακαίνιση, στο τέλος όταν σε όλα στάδια αυτά που προανέφερα θα υπάρχουν ενδεχομένως κακοτεχνίες, προβλήματα κλπ.

Περιπέτειες στην αναακαίνιση σπιτιού

Το κατά πόσο θα υπάρχουν περιπέτειες και όχι σχέση με ποιον τρόπο έχει δρομολογήσει ο ιδιοκτήτης να κάνει την ανακαίνιση του, αν επιλέξει συνεργεία, σταδιακά συνεργεία, 20 διαφορετικά συνεργεία, 15-20 για να εκτελέσει τις εργασίες από μόνος του εκεί υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες οι περισσότερες των περιπτώσεων εκεί κάπου στο μέσον κάπου να τσακωθεί με κάποιο συνεργείο ενώ υπάρχουν αδιέξοδα, διεξοτισμοί, όχι δεν το έκανες έτσι, δεν το έκανες καλά και η νοοτροπία των συνεργείων είναι ότι ποτέ δεν παραδέχονται ότι κάτι το έχουν κάνει υπάρχει μια κακοτεχνία, υπάρχουν κ.α. Πάντα ισχυρίζονται ότι πρέπει να γίνει έτσι, αυτή είναι η τεχνική και έτσι πρέπει να γίνει, εγώ έτσι το ξέρω έτσι το κάνω. Άντε να βρεις άκρη μετά και να βρεις το δίκαιο, όταν υπάρχει μια τέτοια διένεξη ας πούμε με κάποιο συνεργείο και στην πορεία δηλαδή αν κορυφωθεί και αυτή η διένεξη το όποιο συνεργείο ή όποιος τεχνίτης μπορεί και να σας απειλήσει μετά με διάφορους τρόπους με διάφορους μεθόδους. Δυστυχώς η αγορά δεν είναι αυτή την στιγμή ότι το καλύτερο, τα συνεργεία και οι μαστόροι Ελληνικής, Αλβανικής, Κουρδικής δεν ξέρω εγώ τι καταγωγής δεν είναι και ότι το καλύτερο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μεροκάματο τους να τα πάρουν να τα αρπάξουν να πάνε σπίτι τους. Κατά συνέπεια δηλαδή αυτή την στιγμή υπάρχει ένα καινούργιο βίντεο, ένα βίντεο το οποίο έχω βγάλει δικαιολογώντας ας πούμε πιάνοντας αναλύοντας μία μία τις περιπτώσεις τι είναι καλύτερο δηλαδή για κάποιον ιδιοκτήτη να αρχίσει μόνος του με συνεργεία να κάνει την ανακαίνιση και να πάρει μια εταιρεία.

Πως επιλέγουμε συνεργεία

Με τα συνεργεία νομίζω ότι θα προκύψουν σίγουρα αδιέξοδα και προβλήματα τεράστια στο μέσο της ανακαίνισης, άρα δεν το συνιστώ και εκ πείρας ας πούμε εγώ δεν μπορώ να ελέγξω, εγώ τα συνεργεία τα οποία αυτή την στιγμή έχω κάποιες συγκεκριμένα, έχω κάνει αυστηρές επιλογές ας πούμε από τα τα συνεργεία, έχω περάσει πάρα πολλά συνεργεία και μέσα από όλα αυτά τα συνεργεία διάλεξα ας πούμε τα καλύτερα, τα κατά τεκμήριο καλύτερα και πάλι δεν μπορώ να το ελέγξω επακριβώς το πράγμα με το σκεπτικό αν θέλετε το οποίο πρέπει να προστεθεί στο κατά πόσο ελέγχουν τα συνεργεία ότι αυτή την στιγμή τους δίνω σε συγκεκριμένα συνεργεία 365 ημέρες το χρόνο δουλειά. Έχω την δυνατότητα, έχω πει και τα Σαββατοκύριακα αν θέλετε να πάτε να δουλεύετε 365 ημέρες το χρόνο θα έχετε δουλειά. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το κάθε συνεργείο ένας τεχνίτης ο οποίος του δίνω 365 ημέρες το χρόνο δουλειά σαφώς θα κοιτάξει να κάνει καλά την δουλειά του για να μην χάσει την δουλειά του γιατί δεν μπορεί πολύ εύκολα μετά να βρει κάτι αντίστοιχο ούτως ώστε να δουλεύει όλο τον χρόνο και παρά ταύτα απροκύπτουν ας πούμε και κάθε προβλήματα. Φανταστείτε λοιπόν να μην υπήρχαν αυτές οι δύο προϋποθέσεις το γεγονός ότι γνωρίζω επακριβώς πως πρέπει να γίνει η εργασία και τι πρέπει να γίνει και μπορώ να του το επιδείξω ότι αυτό θα το κάνεις έτσι, αυτό θα το κάνεις έτσι, αυτό θα το κάνεις έτσι, αυτό αλλιώς. Φανταστείτε λοιπόν να μην είχε κάποιος τις γνώσεις ας πούμε αν θέλετε τη εμπειρία το πως πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες και τα συνεργεία να μην είχαν αυτό το πλεονέκτημα ότι 365 ημέρες το χρόνο δίνεις δουλειά στο συνεργείο και πάλι προσπαθώ ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαι πάνω από το κεφάλι τους για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου κάνουν κάποια κακοτεχνία ή κάποια στραβή.

Ανάθεση της ανακαίνισης σε εταιρεία

Φανταστείτε λοιπόν πόσο πρόβλημα είναι αν κάποιος πάρει συνεργεία και προσπαθήσει να κάνει την δουλειά του με συνεργεία. Προχωρώντας λοιπόν πάμε στο ότι κάποιος θα θέλει, θα αναθέσει σε μία εταιρεία να του ολοκληρώσει να του κάνει την ανακαίνιση. Εκεί τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα υπό την έννοια ότι δεσμεύεται η εταιρεία ότι παραλαμβάνει αυτό το πράγμα και θα παραδώσει αυτό, το συγκεκριμένο. Υπάρχει μια γραπτή συμφωνία, υπάρχει μια δέσμευση οπότε κατά κάποιον τρόπο δεσμεύεται και η εταιρεία ότι θα εκτελέσει τις εργασίες με συγκεκριμένο τρόπο και με συγκεκριμένα υλικά. Εδώ τι πρέπει να προσέξει κάποιος για να μπορέσει να επιλέξει και την κατάλληλη εταιρεία, την πιο σωστή εταιρεία για να έχει το βέλτιστο το καλύτερο αποτέλεσμα. Καταρχήν ένα πράγμα που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή είναι η σύμβαση, το συμφωνητικό, η προσφορά, το συμφωνητικό το οποίο υπογράφει με την οποιαδήποτε εταιρεία για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης εκεί λοιπόν θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η συγγραφή υποχρεώσεων δηλαδή αυτό το συμφωνητικό να περιγράφει όλες τις εργασίες όσο πιο αναλυτικά γίνεται δηλαδή η συγγραφή υποχρεώσεων που έχουμε στην Enfe.gr ενδεικτικά θα σας πω ότι αποτελείται γύρω από 40-50 σελίδες δεν ξέρω πόσο είναι και μέσα εκεί αναλύονται τα πάντα δηλαδή για κάθε μία εργασία, τι υλικά, τι προϊόντα και τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν ποια είναι επακριβώς η αξία τους ποια είναι τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε υλικού και επιπλέον με ποιον τρόπο θα εκτελεστεί η εργασία.

Συγγραφή υποχρεώσεων

Συγκεκριμένα και αυτό είναι πολύ βασικό και αυτό το αναλύουμε μέσα στην συγγραφή υποχρεώσεων με παραπομπές σε συγκεκριμένα βίντεο τα οποία περιγράφουν το πως θα εκτελεστεί η κάθε μία εργασία ανακαίνιση, ανακαινίζεις τα υδραυλικά ενδεχομένως μία από τις 15-20 εργασίες οι οποίες γίνονται σε μία οικοδομή με ποιον τρόπο θα γίνει η κατασκευή, η υδραυλική εγκατάσταση, συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνει ενδεικτικά λέμε μια περίπτωση με πίνακα υδροληψίας που σημαίνει ότι όλες οι σωληνώσεις θα περάσουν μέσα από το δάπεδο προς 7-8 κατευθύνσεις που είναι μέσα στο σπίτι όπως είναι η κουζίνα, είναι η ντουζιέρα είναι το έπιπλο μπάνιου, είναι το πλυντήριο πιάτων, είναι η λεκάνη της τουαλέτας και όλες αυτές οι σωληνώσεις προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει καμία ένωση των σωληνώσεων μέσα στο δάπεδο ή μέσα στις τοιχοποιίες, οι ενώσεις και η κάθε μία παροχή θα ξεκινάει από τον πίνακα υδροληψίας και θα κατευθύνεται προς τον τελικό προορισμό της που θα είναι είτε η ντουζιέρα είτε το έπιπλο μπάνιου είτε οτιδήποτε. Κατά αυτή την έννοια λοιπόν αν εκτελεστεί μια εργασία με αυτές τις δυνατότητες με συγκεκριμένα και προσδιορισμένα υλικά με συγκεκριμένο και πολύ αναλυτικά περιγραφόμενο τρόπο που θα εκτελεστεί η κάθε συγκεκριμένη εργασία εκεί λοιπόν αποφεύγεται κάθε περίπτωση κακοτεχνίας.

Τι να προσέξετε στη συγγραφή υποχρεώσεων

Κατά συνέπεια αν δείτε κάποια συγγραφή υποχρεώσεων ή κάποιο συμφωνητικό το οποίο ζητάτε από κάποια εταιρεία για την εκτέλεση των εργασιών και εκεί υπάρχει έτσι μια συνοπτική περιγραφή όλων των εργασιών χωρίς να εξειδικεύεται συγκεκριμένα ότι στην συγκεκριμένη εργασία θα χρησιμοποιηθεί αυτό, αυτό, αυτό, αυτό επακριβώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν είναι αυτά και αυτά και αυτά ενδεικτικά, η κόλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την επικόλληση των πλακιδίων ένα ενδεικτικό παράδειγμα πρέπει να αναφέρεται μέσα στην σύμβαση τι κατηγορία θα είναι η κόλλα, οι κόλλες υπάρχουν από 5 έως 15 ευρώ το τσουβάλι, ο κάθε ένας λοιπόν αν θέλετε μπορεί μειώνοντας την ποιότητα των υλικών να εξοικονομήσει 200 ευρώ ας πούμε από κάθε μία εργασία. Είναι πολλά τα λεφτά όταν βάλει ας πούμε κόλλα Β΄ ποιότητας για να κολλήσει τα πλακάκια, ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ξέρει βλέπει ένα άσπρο πράγμα με άσπρη σκόνη δεν μπορεί να γνωρίζει ας πούμε ποια είναι η ποιότητα της κόλλας. Πρέπει να αναφέρεται λοιπόν μέσα στην συγγραφή υποχρεώσεων να λέει ότι η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί είναι της κατηγορίας C2TES1. Αυτή είναι η ανώτερη κόλλα που διασφαλίζει ότι το προϊόν η εργασία θα εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο και δεν υπάρχει περίπτωση να αποκολληθεί και να έχει προβλήματα στο μέλλον.

Τι περιλαμβάνει η συγγραφή υποχρεώσεων

Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να γράφονται μέσα στην συγγραφή υποχρεώσεων εάν δεν γράφεται ή αν δείτε κάποιος ότι σας δίνει μια συνοπτική περιγραφή και δεν γράφει τίποτα δύο πράγματα σημαίνει ότι δεν γνωρίζει είτε έχει άλλο σκεπτικό υπό την έννοια ποιο είναι το σκεπτικό να σας δώσω να καταλάβετε διότι βλέπω την πιάτσα τι ακριβώς γίνεται, το σκεπτικό είναι ότι στην πορεία εφόσον δεν υπάρχει σαφή αναφορά μέσα στην συγγραφή των υποχρεώσεων για κάθε υλικό θα σου εξηγεί στην πορεία και θα σου πει ότι εγώ αυτό το υλικό βάζω δεν γράφουμε τίποτα στην συγγραφή υποχρεώσεων άρα είμαι απελευθερωμένος να βάλω ότι κατά την γνώμη μου θέλω εγώ λοιπόν σου λέει ότι βάζω αυτό το υλικό και αν θέλεις πιο βελτιωμένο υλικό εσύ για να έχεις πιο καλά πρέπει να μου πληρώσεις 5 φράγκα πιο πάνω για να πάρω πιο βελτιωμένο υλικό, αυτό θα γίνει στην μία εργασία θα γίνει στην άλλη, θα γίνει στην άλλη έβγαλε ένα δεύτερο μεροκάματο μια χάρα όμορφα και ωραία είναι σκεπτικό και αυτό να κατεβάζει λίγο την τιμή ας πούμε στην αρχή για να πει ότι θα πάρω την δουλειά και στην πορεία να λειτουργεί έτσι το πράγμα δρομολογημένο, τέχνη εντός για κάθε ένα πράγμα για να το βελτιώσει ο άλλος πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω και έτσι να αναπληρώνει και το χαμένο έδαφος και να παίρνει ένα δεύτερο συμπληρωματικό μεροκάματο παραπάνω και να φέρεται πολύ έξυπνα και πολύ μάγκας ας πούμε. Είναι μια άποψη. Αυτό όμως σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει ευσυνειδησία και το λέω αυτό υπό την εξής έννοια ότι επειδή τα πράγματα σήμερα είναι δύσκολα ο καθένας έχει στην άκρη 5 φραγκάκια και θέλει να ανακαινίσει το χώρο το κτίριο του και έχει συγκεκριμένα έχει 10.000, 15.000 δεν ξέρω εγώ πόσα συγκεκριμένα και λέει να τα διαθέσω για να ανακαινίσω το ακίνητο μου, αν λοιπόν στο μεσοδιάστημα έχει να επιλέξει μεταξύ δύο πραγμάτων μεταξύ ενός προϊόντος το οποίο είναι κακής ποιότητας να το δεχθεί ή να ξανά βάλει το χέρι στην τσέπη, εάν δεν έχει την δυνατότητα να βάλει το χέρι στη τσέπη θα δεχθεί υποχρεωτικά διότι ο άλλος θα του το πει ότι ξέρεις κάτι εγώ δεν δεσμεύομαι από την σύμβαση για να βάλω κάτι διαφορετικό αυτό βάζω.

Προβλήματα στις ανακαινίσεις

Υπάρχει ένα πρόβλημα στην ανακαίνιση και βέβαια υπό την έννοια αυτή ότι το θέτω εγώ καθαρά υπό την έννοια της ευσυνειδησίας και για αυτό τον λόγο, έχω μπει στην διαδικασία, η συγγραφή υποχρεώσεων που κάνουν να περιγράφει τα πάντα με την παρά μικρή λεπτομέρεια, τι ακριβώς θα γίνει και τι ακριβώς θα τοποθετηθεί και δεν έχω ποτέ κατά την διαδρομή μου διαφωνήσει με κάποιον ιδιοκτήτη όλες οι ανακαινίσεις στο τέλος καταλήγουν σε μια φιλία, μια καλή γνωριμία, μια καλή φιλία η οποία κρατάει στην συνέχεια με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα από τα οφέλη και ένα από τα κέρδη μου υπό την έννοια ότι αυτή την εργασία την εκτελώ αυτή την στιγμή όχι τόσο για το ότι έχω άμεση ανάγκη να επιζήσω όχι δεν το κάνω για αυτό τον λόγο λειτουργώ και ενασχολούμαι με τις ανακαινίσεις και σε αυτή την ηλικία γιατί είναι κάτι το οποίο μου αρέσει είναι κάτι που με κρατάει στην ζωή είναι κάτι που μου αρέσει και αν κάτι σου αρέσει θα σου αρέσει και στο τέλος να ζήσεις ένα πολύ όμορφο και με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα δεν μπορεί να σου αρέσουν δύο διαφορετικά πράγματα τα οποία είναι 2 μέτρα αντίθετα, σου αρέσει να κάνεις συνεργασία αυτή είναι χόμπι σου σε γεμίζει, σου φτιάχνει την ζωή αρά θες να ζήσεις ένα βέλτιστο και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από αυτό βέβαια κάποιο άλλο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί ούτως ώστε να εκτιμηθεί τον οποιοδήποτε ιδιοκτήτη όσον αφορά την ακεραιότητα ή την καλή φήμη ή να επιλέξει σωστά μια εταιρεία ένα στοιχείο και ακόμη είναι και η ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας, κατά πόσο δηλαδή η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει μέσα πληροφορίες και σε αναλύσεις πως ακριβώς εκτελούνται οι εργασίες πόσα ακριβώς ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται, η αξία που το χρησιμοποιούν εάν περιλαμβάνει γενικά πάρα πολλές πληροφορίες ούτως ώστε να πληροφορηθεί τον ιδιοκτήτη για κάθε μία εργασία πως θα αποφύγει ορισμένες κακοτεχνίες και τι πρέπει να προσέξει, εάν υπάρχει μια ιστοσελίδα η οποία είναι γεμάτη γενικότητες, έχει “φρου και αρώματα” εμείς κάνουμε αγγέλους κλπ.

Πληροφόρηση για τις εργασίες ανακαίνισης

Ελάτε να σας δώσουμε προσφορά κατά την γνώμη μου αν θέλετε δεν είναι και τόσο πειστικό, εγώ αν ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση θα έψαχνα να βρω κάποια εταιρεία η οποία μου δίνει πληροφόρηση, μου δίνει ενημέρωση, με ενημερώνει πάνω συγκεκριμένα θέματα που με αφορούν, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τις εργασίες τις οποίες σκέφτομαι εγώ να κάνω, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα μου διασφαλίζει τα λεφτά τα οποία θα δώσω να πιάσουν τόπο υπό την έννοια ότι με αυτά τα χρήματα τα οποία έχω, θα έχω ένα βέλτιστο και πολύ καλό αποτέλεσμα και εδώ βέβαια αν θέλετε μεγάλο ρόλο παίζει το ένστικτο του ιδιοκτήτη από την στιγμή που θα δει μια εταιρεία θα δει και κάποια άλλη θα δει και κάποια άλλη το ένστικτο του ιδιοκτήτη κατά πόσο θα λειτουργήσει ούτως ώστε να επιλέξει ας πούμε το καλύτερο και το καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει άμεση σχέση και με την εμπειρία αυτός ο οποίος θα αναλάβει και θα παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών διότι εκείνο το οποίο συμβάλει καθοριστικά στο μία εργασία να γίνει να είναι άρτια χωρίς κακοτεχνίες ένα σημαντικό πράγμα που παίζει είναι η εμπειρία και συγκεκριμένα να πω για την εμπειρία ότι επί 20 ξέρω έγω πόσα χρόνια 30 έκανα καινούργιες οικοδομές από το ΄12 και μετά όταν ασχολήθηκα με τις ανακαινίσεις το παλιό σπίτι εκεί είδα ας πούμε ότι το παλιό σπίτι δεν έχει καμία σχέση με την καινούργια κατασκευή είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα διότι έχεις να κάνεις με παλιά υλικά τα οποία υποχρεούσαι να τα μεταμορφώσεις και να τα μετατρέψεις σε καινούργια είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το ένα με το άλλο.

Ο μηχανικός που θα αναλάβει την εργασία

Υπό την έννοια αυτή θεωρώ ότι εάν υπάρχει περισσότερες εταιρείες σου λέει ότι έρχεται ο τάδε μηχανικός, θα έρθει μηχανικός στο σπίτι ο οποίος θα σου αναλύσει, θα σου πει αυτά τα πράγματα από την εξέλιξη των εργασιών θα παρακολουθεί ένας μηχανικός δικός μας δεν θέλω να υποτιμήσω αν θέλετε την επιστήμη, την τέχνη, του κάθε αρχιτέκτονα του κάθε μηχανικού σαφώς όμως κατά την γνώμη μου αυτός που είναι μηχανικός, δηλαδή μηχανικός με τα όλα του είναι αυτός ο μηχανικός ο οποίος έχει τρίψει τουλάχιστον 30 κοστούμια στην οικοδομή. Αυτός λοιπόν πραγματικά μπορεί να τον εμπιστευτείς για να σου κάνει την δουλειά διότι έχει και την κατάρτιση την επιστημονική έχει όμως και την εμπειρία. Ένας συνδυασμός λοιπόν αυτών των πραγμάτων θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα και ενώ ένας άπειρος μηχανικός ο οποίος πήρε ένα δίπλωμα και θεωρείται επιστήμονας σαφώς είναι επιστήμονας δεν έχει όμως την εμπειρία πως ένα παλιό σπίτι, ένα παλιό υλικό θα αναγκαστείς, θα είσαι υποχρεωμένος να το μετατρέψεις σε καινούργιο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υλικά και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εκτέλεση των εργασιών πράγμα το οποίο δεν διδάσκονται στο πανεπιστήμιο, διδάσκονται μόνο στην πράξη και η εμπειρία είναι αυτή την οποία παίζει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά κάθε μία εργασία που εκτελείται σε μία ανακαίνιση να είναι άρτια και να μην έχει κακοτεχνίες.

Τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ανακαίνισης σπιτιού είναι η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου. Επιλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα κουφώματα αλουμινίου από κορυφαίους Έλληνες κατασκευαστές. Φροντίζουμε ώστε οι προδιαγραφές των κουφωμάτων να είναι οι πιο σύγχρονες. Για παράδειγμα η πρότασή μας είναι να τοποθετήσουμε κουφώματα αλουμινίου με τριπλά τζάμια ώστε να έχουμε μέγιστη ηχομόνωση. Επιπλέον συνιστούμε θερμά τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα από αλουμίνιο διότι προσφέρουν μέγιστη θερμομόνωση. Εδώ έχουμε τη σελίδα ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου.

ανακαίνιση σπιτιού χωρίς περιπέτειες

Ανασηκούμενο κούφωμα αλουμινίου

Μία ακόμα εξαιρετική πρόταση είναι το ανασηκωμένο κούφωμα αλουμινίου. παρέχει εξαιρετικές ευκολίες στο σπίτι στο οποίο θα τοποθετηθεί διότι είναι τα κορυφαία κούφωμα από την άποψη της ευελιξίας. συνεργαζόμαστε με κορυφαία εργοστάσια για να λαμβάνουμε κουφώματα αλουμινίου κατόπιν παραγγελίας μεταξύ των οποίων και κορυφαίο ανασηκούμενο κούφωμα.

Πως θα εκτελέσετε την ανακαίνιση του χώρου χωρίς περιπέτειες

Κατά συνέπεια λοιπόν δεν ξέρω αν σας φώτισα στο πως θα εκτελέσετε μια ανακαίνιση θα δώσετε θα εκτελέσετε την ανακαίνιση του χώρου χωρίς περιπέτειες περιέγραψα αν θέλετε τις κακόπλιες που μπορεί να υπάρχουν που προκύπτουν συνήθως και από εμπειρία θέλω να σας πω ότι αυτή την στιγμή πως λειτουργεί η πιάτσα να το πούμε έτσι ενδεικτικά θα σας πω ότι στις περισσότερες κλήσεις που έχω από ιδιοκτήτες που θέλουν να ανακαινίσουν τους χώρους τους προέρχονται, το 50% θα μπορούσα να πω από ανακαινίσεις τις οποίες είναι παραιτημένες στην μέση. Ξεκίνησα με κάποιον με κάποια συμφωνία στην πορεία στράβωσε το πράγμα δεν ήταν καλή η συμφωνία δεν ήταν περιγραφική, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και στράβωσε το πράγμα και διαλυθήκαν, τσακωθήκαν, στα δικαστήρια κλπ. Και μένει η ανακαίνιση στην μέση. Λοιπόν και οι περισσότερες κλήσεις που έχω είναι να αναλάβω ανακαινίσεις στις οποίες είναι σε ένα μεσαίο στάδιο γιατί την έχει παρατήσει κάποιος προηγούμενος. Σαφώς λοιπόν στην αρχή πήγα, πήρα 1-2 ανακαινίσεις να τις κάνω τις εκτέλεσα στην πορεία όμως άλλαξα γνώμη δεν ασχολούμαι καν με αυτήν την κατηγορία και δεν αναλαμβάνω ανακαινίσεις στις οποίες είναι για πολλούς και διάφορους λόγους ανακαινίσεις τις οποίες έχουν ξεκινήσει και έχουν διακοπεί στην μέση και έχουν διαφωνήσει, τσακωθεί ή οτιδήποτε κάνει ο ιδιοκτήτης με τον άνθρωπο ο οποίος ανέλαβε την συγκεκριμένη ανακαίνιση.

Βέλτιστο αποτέλεσμα στο ακίνητό σας

Κατά συνέπεια αν υπάρχει έτσι με ένα συμμάζεμα όλων αυτών των οποίων σας είπα ενδεχομένως να σας έδωσα περίπου κάποια στίγματα τι πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα ούτως ώστε να διασφαλίσετε τα λεφτά τα οποία θα δώσετε τα οποία πολύ δύσκολα βγαίνουν αυτή την στιγμή, θα τα δώσετε στο ακίνητο σας και θα πιάσουν τόπο και όταν λέω θα πιάσουν τόπο θα είναι υπό την έννοια ότι το αποτέλεσμα το οποίο θα παραλάβετε θα είναι ένα βέλτιστο αποτέλεσμα το οποίο θα έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.