Ανακαίνιση Νίκαια

Εδώ παρουσιάζεται μια ανακαίνιση στη Νίκαια. Αναλάβαμε να ανακαινίσουμε το διαμέρισμα ενός φοιτητή στη Νίκαια. Σε αυτό το video μας παρουσιάζει το βαθμό στον οποίο έμεινε ικανοποιημένος από την ανακαίνιση στο σπίτι του. Η παρουσίαση της πληροφορίας εμφανίζεται υπό μορφή συνέντευξης στην οποία μας μιλάει ο ίδιος ο φοιτητής για τα αποτελέσματα της ανακαίνισης.

Ανακαίνιση στη Νίκαια

-  Γιώργο σπουδάζεις; . Είσαι φοιτητής; Σε τι τομέα; - Σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  στις πολιτικές επιστήμες, ήταν κάτι  που ήθελα. - Επίσης έχεις ένα διαμέρισμα στη Νίκαια στην οποία κατοικείς. - Ναι
Ανακαίνιση Νίκαια Ανακαίνιση Νίκαια

Ανακαίνιση Διαμερίσματος

-Αναθέσατε εσύ και οι γονείς σου  την ανακατασκευή αυτού του διαμερίσματος. Είναι ένα παλιό διαμέρισμα στο οποίο κάναμε γενική ανακατασκευή. Αλλάξαμε τους χώρους όλους φτιάξαμε καινούργια διαρρύθμιση στους χώρους. Φτιάξαμε και καταφέραμε σε 70   τετραγωνικά που είναι το σπίτι  και βγάλαμε μια άνετη σαλανοτραπεζαρία. Δημιουργήσαμε  ενιαίο χώρο με κουζίνα. Κατασκευάσαμε ένα πολύ ωραίο μπάνιο και δυο  κρεβατοκάμαρες, μια πολύ ωραία διαρρύθμιση. Με αυτό τον τρόπο έγινε πολύ πετυχημένη η ανακαίνιση.
Ανακαίνιση Διαμερίσματος Ανακαίνιση Διαμερίσματος

Διαρρύθμιση διαμερίσματος

Είσαι ευχαριστημένος από την διαρρύθμιση; Δηλαδή όπως είναι διαρρυθμισμένο  70 τετραγωνικά σπίτι  που να σου βγάλει δυο κρεβατοκάμαρες, ένα μπάνιο  και ενιαίο χώρο κουζίνας. Και σαλόνι δηλαδή από την διαρρύθμιση, είσαι ευχαριστημένος δηλαδή  είναι λειτουργικό. - Σε κάθε περίπτωση  και για ένα άτομο που είναι φοιτητής  και μένει μόνος του δεν θα άλλαζε τίποτα πραγματικά. Πολύ πρακτικό.

Υλικά κατασκευής

- Πάμε τώρα στα υλικά κατασκευής που μπήκαν. Δηλαδή από την ποιότητα κατασκευής. Ας μας πεις σε αυτό εάν είσαι ευχαριστημένος. -   Είμαι και σε αυτό ευχαριστημένος  δηλαδή πράγματα όπως είναι  τα πλακάκια ή τα υλικά  που χρησιμοποιηθούν  στους τοίχους κτλ.  Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Προβλήματα στην τοιχοποιία

-  Ναι γιατί είχαμε  και εδώ στους τοίχους,  εδώ οι τοίχοι ήταν από τσιμεντόλιθους με χώμα. - Δεν θύμιζε σπίτι.

Ανακαίνιση στην τοιχοποιία

-    Καταφέραμε και βάλαμε ρητίνες στα τοιχώματα. Κάναμε ανακαίνιση τοιχοποιίας. Τα εμπλουτίσαμε, τα σκληρύναμε  και καταφέραμε και φτιάξαμε  ένα θαυμάσιο ανακαινισμένο σπίτι. Βλέπετε  οι τοίχοι έχουν σπατουλαριστεί όλοι. Το σπίτι  έχει γίνει πολύ όμορφο μετά την ανακαίνιση στην τοιχοποία.
Ανακαίνιση στην τοιχοποιία Ανακαίνιση στην τοιχοποιία

Αυτόνομη θέρμανση

Και  η θέρμανση είναι ένα θέμα. Ας δούμε τώρα σε ποιο βαθμο η αυτόνομη θέρμανση  κατά πόσο σε ικανοποιεί. Βάλαμε  αντλία θερμότητας. Ξεκίνησε η λειτουργία της άμεσα η οποία δούλεψε έως τώρα. Για να δούμε συμπεράσματα από τον Γενάρη  μέχρι και σήμερα. Την αντλία θερμότητας  την άνοιξες τον Γενάρη και  την έκλεισες μόλις μπαίνει η άνοιξη. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο  σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία σωστά; Με την αντλία θερμότητας επιτύχαμε την αυτόνομη θέρμανση.
αυτόνομη θέρμανση αυτόνομη θέρμανση

Εξοικονόμηση χρημάτων θέρμανσης

- Ναι σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. -  Μέτρησες καθόλου μήπως έτσι  την κατανάλωση είδες καθόλου;  Της αντλίας πόσο κατανάλωσε,  πρέπει να είναι πολύ μικρή η κατανάλωση. Αλλά  μήπως το μέτρησες  σου ήρθε κανένας λογαριασμός της ΔΕΗ; - Όχι  δεν μου έχει έρθει ακόμα ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Και δεν το έχω κοιτάξει και μόνος μου η αλήθεια είναι.  Αλλά όχι δεν μου έχει έρθει. - Καλά  όταν έρθει να  δούμε την κατανάλωση  που έγινε.

Αντλία θερμότητας

-  Ας επιμείνουμε λίγο στην αντλία θερμότητας. Να δούμε και λίγο τους χώρους. Να δούμε της αντλίας θερμότητας. Εδώ είναι ο πίνακας της αντλίας θερμότητας, δίπλα ο θερμοστάτης. Παρουσιάζουμε αναλυτικά την αντλία θερμότητας. Διότι σας βοηθά να κάνετε εξοικονόμηση χρημάτων από τον περιορισμό των εξόδων θέρμανσης. Δείτε πως είναι η αντλία θερμότητας.
Αντλία θερμότητας Αντλία θερμότητας

Ανακαίνιση δαπέδων

Τα δάπεδα κάτω εδώ  βλέπετε γυαλίζουν. Γυαλιστερό δάπεδο, είναι πολύ ωραίο το δάπεδο. Το πάτωμα γυαλίζει με ένα σφουγγάρισμα δηλαδή  βλέπεις το πρόσωπο σου ας πούμε. Ένας ενιαίος χώρος κουζίνας και  καθιστικού. Βλέπετε τι καταπληκτική δουλειά κάναμε στην ανακαίνιση των δαπέδων.
Ανακαίνιση δαπέδων Ανακαίνιση δαπέδων

Ανακαίνιση κουζίνας

Με την ανακαίνιση φτιάξαμε ωραία κουζίνα και ωραίο ψυγείο. Εχει ταιριάξει  κιόλας με  τα ίνοξ τα δίπλα  που είναι το μικροκυμάτων και ο φούρνος. Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε επίσης οτι ταίριαξε και το ψυγείο. Εδώ βλέπουμε οτι έπρεπε να είναι ευρύχωρο το ψυγείο.  Δηλαδή είναι φαρδύ και έπρεπε να είχε και χώρους.  Η υπόλοιπη κουζίνα Normal, ο φωτισμός της κουζίνας πολύ ωραίος. Βλέπεις το πάγκο της κουζίνας. Εδώ μπορεί ο νοικοκύρης ή  νοικοκυρά  να κάνουν εύκολες τις δουλειές γιατί  έχει πολύ καλό φωτισμό. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταφέρει μια εξαιρετικά επιτυχημένη ανακαίνιση σε κουζίνα.
ανακαίνιση σε κουζίνα ανακαίνιση σε κουζίνα

Η επιλογή μασιφ ξυλείας

Τόσος στα πατώματα όσο και στα πορτακια της κουζίνας επιλέξαμε μασιφ ξυλεία. Η επιλογή υλικών δεν έγινε τυχαία. Γνωριζουμε πολύ καλά ότι για ένα τέλειο αποτέλεσμα ανακαίνισης σπιτιού το μασιφ ξύλο είναι το καλύτερο υλικό. Επιλέξαμε πριστή ξυλεία όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί η αγορά. Εδώ μπορείτε να δείτε μια εξαιρετική εταιρεία για την προμήθεια μασιφ ξυλείας.
μασιφ ξυλεία μασιφ ξυλεία

Ανακαίνιση μπάνιου

Να δούμε το μπάνιο. Και εδώ κάναμε ανακαίνιση μπάνιου. Και ο φωτισμός εδώ πάρα πολύ καλός. Στο μπάνιο έχουμε κάνει ψευδό οροφή επάνω. Ακολούθως έχουμε βάλει φωτισμό σε σποτ. Οπότε έχει πολύ μεγάλο φωτισμό στο μπάνιο.
φωτισμός στο μπάνιο φωτισμός στο μπάνιο
Εδώ στην ανακαίνιση μπάνιου βλέπουμε λεπτομερώς το μπάνιο. Παρατηρούμε πως βλέπουν τα πλακάκια του  δαπέδου.  Απέναντι είναι η ντουζιέρα λαι το έπιπλο μπάνιου. Βλέπουμε το πλυντήριο εδώ. Κομβικό σημείο της ανακαίνισης μπάνιου όπως βλέπουμε ειναι  το έπιπλο μπάνιο με κρυφό ντουλαπιού επάνω. Δίπλα ειναι η ντουζιέρα. Στη συνέχεια υπάρχει ελεύθερος χώρος. Βλέπετε είναι στενόμακρο το μπάνιο αλλά  έχει πάρα πολύ ελεύθερο χώρο  προσβάσιμο. Αξιοποιήθηκε πλήρως με την ανακαίνιση στο μπάνιο. Και βγάλαμε δεξιά του μπάνιου  μέσα από την ντουζιέρα  μία δεύτερη ντουζιέρα. Προχωρώντας στη συνέχεια του μπάνιου βλέπουμε  μία αποθήκη η οποία είναι κάτω από την σκάλα. Περιηγηθηκαμε δηλαδή  σχεδόν όλους τους χώρους του μπάνιου.  Το πλακάκι του είναι ωραίο, πραγματικά  είναι πάρα πολύ ωραίο. Είδαμε όλες τις λεπτομέρειες της ανακαίνισης μπάνιου.
Ανακαίνιση μπάνιου Ανακαίνιση μπάνιου
- Φοβερό γύρω γύρω επένδυση. Είναι φοβερή! -  Λες και είναι μοκέτα, ταπετσαρία. - Ξανά βλέπουμε εδώ το χώρο της κουζίνας, τα ντουλάπια κουζίνας. Να δούμε και λίγο την αντλία από έξω.

Ανακαίνιση στα κουφώματα

Καινούργια κουφώματα, με ηλεκτρικά ρολά, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, το κούφωμα αυτό Γιώργο σφραγίζει; - Ναι!  Απόλυτη ασφαλή - Το θόρυβο  το μειώνει το κούφωμα μέσα; -   Δεν ακούς τίποτα! Πραγματικά τίποτα.  Αυτοκίνητο να περάσει ίσα ίσα το ακούς. -  Ναι γιατί το ανοιγοκλειόμενα έχει ανάκλιση. Τα θερμοδιακοπτομενα κουφώματα έχουν πολύ καλή σφράγιση.  Και εφόσον έχουν σφράγιση καλή έχουν καλή και θερμομόνωση και  ηχομόνωση. Με αυτό το. τρόπο πετυχαίνουμε άριστη  ανακαίνιση στα κουφώματα.
ανακαίνιση στα κουφώματα ανακαίνιση στα κουφώματα
 

Πώς τοποθετήσαμε την αντλία θερμότητας

Να δούμε και λίγο το μοτέρ  της αντλίας το  οποίο το έχουμε βάλει έξω στο δρόμο. Εδώ βλέπουμε την αντλία είναι 11 κιλοβάτ ινβέρτερ. Σωλήνες εδώ έχουν καλυφθεί  όλοι είναι  στην πρόσοψη του σπιτιού. Αλλά δεν ασχημαίνει την πρόσοψη του σπιτιού. Δεν  υπήρχε άλλος χώρος  να τοποθετήσουμε την αντλία  υπό την μορφή του κλιματιστικού την βάλαμε.

Κατανάλωση ενέργειας

Η αντλία θερμότητας είναι  ένα προιόν το οποίο καταναλώνει  κατά μέσο όρο γύρω στα 300 ευρώ το χρόνο.  Υπό την προϋπόθεση ότι θα  την ανοίξεις τον Νοέμβριο και θα την κλείσεις  τον Απρίλιο. Με μια σταθερή θερμοκρασία  στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο, 22 βαθμούς είναι πολύ μικρή  κατανάλωση αντλίας. Για αυτό και είναι ένα προιόν  το οποίο  ναι μεν είναι λίγο ακριβό στην εγκατάσταση του.  Αλλά από εκεί και μετά κάνεις  πολύ γρήγορη απόσβεση  δεν έχεις πετρέλαια, δεν έχεις τίποτα, δεν έχεις τίποτα άλλο να φροντίσεις.

Η αντλία θερμότητας σε λειτουργία

Βάλαμε μπροστά την μονάδα και δουλεύει. Να δούμε την αντλία πάλι. Αυτή τη στιγμή αντλία είναι σε λειτουργία. Ο θόρυβος είναι πολύ μικρός  που ακούγεται.Οι σωληνώσεις που έχουν καλυφθεί όλες. Και επαναλαμβάνουμε  ότι οι τιμές που έχουμε είναι πολύ χαμηλές  σε σχέση με τις αντλίες που υπάρχουν στην αγορά. Το κόστος, η αντλία αυτή  11 κιλοβάτ. Θερμαίνει  γύρω στα 100-120 τετραγωνικά ανάλογα  με το σπίτι. Και έχει την δυνατότητα είναι ινβέρτερ. Επισης έχει την δυνατότητα βέβαια ο ιδιοκτήτης αυτή τι στιγμή  δεν την αξιοποίησε  την δυνατότητα της αντλίας, αλλά η αντλία έχει την δυνατότητα αν αντί για σώματα καλοριφέρ, μπάνιου φανκόιλ  έχει την δυνατότητα αυτή τι στιγμή  να παρέχει θέρμανση το χειμώνα και  ψύξη  το καλοκαίρι. Δηλαδή μία μονάδα  αν θέλετε εξωτερική αντλία θερμότητας   η οποία καταναλώνει μόνο ρεύμα.

Πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας

Το πλεονέκτημα της αντλίας θερμότητας είναι ότι   από τις 4 μονάδες θέρμανσης ή ψύξης  που παρέχει  τις 3 τις παίρνει από την ατμόσφαιρα  και την 1 την καταναλώνει από ρεύμα της  ΔΕΗ. Πιο πρακτικά δηλαδή  η αντλία θερμότητας αυτή τι στιγμή αν αποδώσει στο χώρο  θέρμανση ή ψύξη 4 κιλοβάτ  καταναλώνει ρεύμα μόνο 1 κιλοβάτ. Με άλλα λόγια 1 προς 4 δηλαδή  από οτιδήποτε καταναλώνει μια οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης  στα καλοριφέρ. Είτε υγραέριο είτε  φυσικό αέριο είτε πετρέλαιο.

Πόσο καταναλώνει η αντλία θερμότητας

Η σύγκριση αν θέλετε της κατανάλωσης  είναι 1 προς 4  δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη μονάδα  θέρμανσης ή ψύξης τοποθετήσουμε. Εχουμε το 1/4 της  κατανάλωσης. Δηλαδή αν το πετρέλαιο χρειαζόμαστε  για όλη την χρονιά  1000-1200 ευρώ  ας πούμε για να θερμάνουμε τον χώρο  η αντλία θερμότητας  μας το θερμαίνει με  200 έως 300 ευρώ  όλο το χρόνο. Και έχει το πλεονέκτημα  βέβαια ότι δεν ανοίγουμε  και κλείνουμε για 2-3 φορές την ημέρα.  Φεύγουμε ερχόμαστε  την ανοίγουμε τον Νοέμβριο  βάζουμε μια σταθερή θερμοκρασία  22 βαθμούς και την κλείνουμε τον Απρίλιο και σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα   το σπίτι έχει μια σταθερή θερμοκρασία  22 βαθμούς Κελσίου.

Ψύξη και θέρμανση μαζί

Και  βεβαίως αυτό εάν συνδυαστεί και με σώματα  φαν κόιλ  μετατρέπεται  το καλοκαίρι αυτόματα  σε κλιματιστικό. Εαν έχουμε 4-5 σώματα  μέσα στο σπίτι φαν κοιλ είναι σαν έχουμε 4-5 κλιματιστικά. Βεβαίως μιλάμε για τέσσερα κλιματιστικά   τα οποία λειτουργούν με την ίδια μονάδα  και έχουμε την δυνατότητα να ανοίγουμε και να κλείνουμε  όποιο από όλα θέλουμε.  Εννοείται βεβαίως πάλι με  την μικρή κατανάλωση  την οποία έχει η αντλία θερμότητας. Η ψύξη κοστίζει  όσο έχει και στην θέρμανση. Άρα να καταλήξουμε αυτή τη στιγμή ότι  η αντλία θερμότητας είναι ένα προιόν  το οποίο συστήνεται ανεπιφύλακτα. Διότι  έχει μικρή κατανάλωση, δεν φθείρεται δεν θέλει συντήρηση. Δεν χαλάει, δεν παθαίνει τίποτα. Διασφαλίζει ταυτόχρονα και θέρμανση και ψύξη.

Κόστος αντλίας θερμότητας

Ενδεικτικά σας λέμε  ότι το κόστος της αντλίας αυτή τι στιγμή  για να θερμάνει ή να ψύξει ένα σπίτι 120 τετραγωνικά αυτή τι στιγμή το κόστος  μόνο της αντλίας  είναι 2.800 ευρώ.  Δεν είναι απαγορευτικό  για την Enfe.gr. Αναφερόμαστε σε αντλίες θερμότητας τις οποίες έχουμε δικές μας εισαγωγές. Διαθέτουμε δικές μας αντλίες και έχουμε καταφέρει  και αυτό οι αντλίες οι οποίες πωλούνται στην αγορά  5.000 και 6.000  και 7.000 ενδεχομένως  εμείς να την προσφέρουμε με ένα κόστος στην αντλία  2.800 ευρώ  μία  αντλία αξιόπιστη  ινβέρτερ αντλία. Δεν είναι ονοφ και διπλής αν θέλετε ενέργειας. Παρέχει και θέρμανση και ψύξη. Αρα με αυτή την αντλία  έχουμε την δυνατότητα  να θερμάνουμε και να ψύξουμε  το σπίτι μας με πολύ μικρή κατανάλωση. Είναι το καλύτερο προιόν  το οποίο υπάρχει. Το οποίο βέβαια στην αγορά είναι  ένα  ακριβό προιόν και για αυτό  ο κάθε ιδιοκτήτης δυσκολεύεται. Στην Enfe.gr λοιπόν κάναμε  το ακριβό προιόν, το κάναμε φθηνό και προσιτό για όλους.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.