Αυτόνομη θέρμανση σε ανακαίνιση σε παλιές πολυκατοικίες

Η ανακαίνιση σε παλιές πολυκατοικίες καλό είναι να περιλαμβάνει αυτόνομη θέρμανση. Πως είναι δυνατόν το σύνολο των διαμερισμάτων σε μια παλιά πολυκατοικία να αποκτήσει αυτόνομη θέρμανση; Βεβαίως αυτό γίνεται κατά την ανακαίνιση σπιτιού με ένα σύστημα το οποίο τοποθετούνται θερμιδομετρητές πάνω σε κάθε ένα σώμα κάθε διαμερίσματος. Οι οποίοι θερμιδομετρητές καταγράφουν τις θερμίδες τις οποίες καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα.

Νομοθεσία για την αυτόνομη θέρμανση

Εδώ θα ήθελα να τονίσω το εξής ότι στις αρχές του 2016 ψηφίστηκε ένας νόμος για την αυτόνομη θέρμανση στη βουλή. Κατόπιν κοινοτικής οδηγίας εντασσόμενης στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της καταπολέμησης της σπατάλης ενέργειας. Ο οποίος νόμος παραλληλίζεται αν θέλετε με την κοινοτική νομοθεσία. Βάση τη νομοθεσία αυτής που ψηφίστηκες στις αρχές του 2016 μέχρι το τέλος του 2016 θα έπρεπε όλες οι πολυκατοικίες να είχαν εφοδιαστεί και να είχαν τοποθετήσει το σύστημα της θερμιδομέτρησης σε όλες τις πολυκατοικίες.
Νομοθεσία για την αυτόνομη θέρμανση Νομοθεσία για την αυτόνομη θέρμανση

Αυτόνομη θέρμανση και ανακαίνιση σπιτιού

Βεβαίως αυτή τι στιγμή τέλειωσε το 2016, είμαστε στο 2017. Ένας αριθμός πολυκατοικιών βεβαίως έχει τοποθετήσει θερμιδομετρητές, πιθανότατα κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. Ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλές πολυκατοικίες ακόμα οι οποίες παραμένουνε στο κενό. Την απάντηση τη δίνει η ανακαίνιση σπιτιού. Και το ερώτημα είναι αυτή τι στιγμή αν κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος απευθυνθεί στην γενική συνέλευση της πολυκατοικίας. Και ζητήσει ή απαιτήσει αν θέλετε να τοποθετηθούν θερμιδομετρητές σε όλα τα διαμερίσματα. Σε αυτή την περίπτωση υποχρεούται βεβαίως η πολυκατοικία να εφαρμόσει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία. Και να τοποθετήσει θερμιδομετρητές. Στο κεφαλαίο που αναλύουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέρουμε με λεπτομέρεια πια είναι τα οφέλη που έχουν οι ιδιοκτήτες από την τοποθέτηση των θερμιδομετρητών. Και με ποιον τρόπο ακριβώς γίνεται η εγκατάσταση. Αυτό μπορείτε να το διαβάσετε στην σελίδα μας στο κεφάλαιο αυτό.
Αυτόνομη θέρμανση και ανακαίνιση σπιτιού Αυτόνομη θέρμανση και ανακαίνιση σπιτιού

Αυτόνομη θέρμανση σε παλιές πολυκατοικίες

Επιγραμματικά όμως θα μπορούσα να πω ότι σε όλες τις πολυκατοικίες και ειδικότερα στο εξωτερικό το οποίο έχει δοκιμαστεί το σύστημα αυτό, υπάρχει για όλα τα νοικοκυριά αν θέλετε μια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως τους 50% έως 60% από την αυτόνομη θέρμανση. Και αυτό διότι στην Ευρωπαική Ένωση θεωρούν αδιανόητο π.χ κάποιος ή κάποια οικογένεια να απουσιάζουν από το σπίτι τους ενώ το σπίτι τους να καταναλώνει ενέργεια χωρίς να την έχουν ανάγκη. Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν πάλι σε μια πολυκατοικία κάποιοι που είναι στα κάτω διαμερίσματα να ανοίγουν τα παράθυρα για να φύγει η ζέστη λόγω της πολύ ζέστης που παράγει το καλοριφέρ. Και στα ψηλά διαμερίσματα να κρυώνουν. Και βεβαίως όλα αυτά τα θέματα ζητούσαν μία λύση δίκαιη και αντικειμενική. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισότερες πληροφορίες για την αυτόνομη θέρμανση.
Αυτόνομη θέρμανση σε παλιές πολυκατοικίες Αυτόνομη θέρμανση σε παλιές πολυκατοικίες

θερμιδομετρητής σε ανακαίνιση σπιτιού

Με την θερμιδομέτρηση στην ανακαίνιση σπιτιού τοποθετείται ένας θερμιδομετρητής σε κάθε σώμα.  Καταγράφοντας τις θερμίδες που καταναλώνει το κάθε σώμα, άρα το σύνολο των σωμάτων που υπάρχουν στο σπίτι έχουν καταγραφεί οι θερμίδες οι οποίες καταναλώνονται. Και ο καθένας σε αυτή την περίπτωση πληρώνει ακριβώς αυτό που καταναλώνει. Εάν θέλει να καταναλώσει πολλές ώρες πληρώνει πολλές, αν θέλει λίγες πληρώνει λίγες. Επιπλέον έχει την δυνατότητα αν θέλετε κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος να ενεργοποιήσει ή να ανοίξει 1 ή 2 ή 3 σώματα. Θερμαίνοντας τμήμα του χώρου του σπιτιού του π.χ Μπορεί να θερμάνει το σαλόνι το οποίο κάθεται, σε αυτή την περίπτωση έχει επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας λόγω το ότι θερμαίνει μικρό χώρο. Επίσης μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης στο μεσοδιάστημα αν θέλετε της μία μέτρησης με την άλλη να ελέγχει και να γνωρίζει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει.  Ή και ποια είναι η δαπάνη για αυτές τις θερμίδες που έχει καταναλώσει ούτως ώστε να μπορεί να προσδιορίσει στην συνέχεια ανάλογα με τα οικονομικά του. Να καθορίσει tι περιθώριο έχει και τι δυνατότητες έχει για το υπόλοιπο του μήνα. Kαι να προσαρμόσει αν θέλετε την κατανάλωση τους σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Στην κεντρική μας σελίδα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr.
θερμιδομετρητής σε ανακαίνιση σπιτιού θερμιδομετρητής σε ανακαίνιση σπιτιού

Εφαρμογή της θερμιδομέτρησης σε ανακαίνιση σπιτιού

Βεβαίως τώρα για αυτή τι στιγμή στην Ελλάδα ήδη υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για την εφαρμογή της θερμιδομέτρησης σε ανακαίνιση σπιτιού. Και πολύ απλά μπορώ να σας πω ότι εμείς στην εταιρεία ανακαινίσεων enfe.gr έχουμε και εφαρμόζουμε το πλέον εξελιγμένο σύστημα στην Ευρώπη. Το οποίο έχει την δυνατότητα να καταγράφει εξ αποστάσεως μέσα από το computer της εταιρείας μας τις καταναλώσεις των διαμερισμάτων. Να ελέγχει αν θέλετε, αν κάποιος θερμιδομετρητής παρουσιάσει ή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Η αν κάποιος προσπαθήσει να παρέμβει ούτως ώστε να αλλοιώσει ή να αφαιρέσει έναν θερμιδομετρητή. Αυτά καταγράφονται όλα στο computer. Οπότε ανά πάσα στιγμή υπάρχει εικόνα μέσα στο computer το πως ακριβώς λειτουργεί μία πολυκατοικία. Τι καταναλώσεις έχει και τι ενδεχόμενα προβλήματα ή ελλείψεις μπορούν να παρουσιάζονται.
Εφαρμογή της θερμιδομέτρησης σε ανακαίνιση σπιτιού Εφαρμογή της θερμιδομέτρησης σε ανακαίνιση σπιτιού

Αυτόνομη θέρμανση όλα τα διαμερίσματα

Είναι ένα τέλειο σύστημα στην κυριολεξία είναι η τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας. Και σας παρέχει την δυνατότητα να έχετε αυτόνομη θέρμανση όλα τα διαμερίσματα. Ο κάθε ένας ιδιοκτήτης να ανάβει το καλοριφέρ του όποτε θέλει και όσο θέλει. Και να πληρώνει πάντα σύμφωνα με αυτά τα οποία έχει καταναλώσει.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.