Πως να αποφύγω περιπέτειες σε ανακαίνιση σπιτιού

Πολύ συχνά προκύπτουν περιπέτειες σε ανακαίνιση σπιτιού. Στην συνέχεια του προηγούμενου βίντεο  τι πρέπει να γνωρίζω για να αποφύγω περιπέτειες και αδιέξοδα σε μία ανακαίνιση, συνηθισμένο φαινόμενο.

Προβλήματα στις ανακαινίσεις

Είχαμε μιλήσει  και στο προηγούμενο βίντεο  στη συνέχεια του οποίου είναι αυτή  για μερικές, αρκετές ανακαινίσεις. Για ένα συχνό φαινόμενο  που παρατηρείται στις ανακαινίσεις. Το θέμα είναι ότι  πάρα πολλές ανακαινίσεις ξεκινάνε αλλά δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Και είχαμε εξηγήσει ότι  σε ένα μεγάλο βαθμό  υπάρχουν πολλά αίτια  για τα οποία κάποιες ανακαινίσεις δεν ολοκληρώνονται. Λόγω ότι υπάρχει  κάποια εμπλοκή κατά την  διάρκεια των εργασιών  μεταξύ του ιδιοκτήτη και  των συνεργείων  ή του εργολάβου κλπ.  Και είχαμε εξηγήσει ότι κεντρικό ρόλο  πολύ σημαντικό αν θέλετε για να ολοκληρωθεί  ομαλά και καλά μια ανακαίνιση  είναι η σύμβαση η οποία υπογράφεται  μεταξύ του ιδιοκτήτη και της εταιρείας  των συνεργείων ή οτιδήποτε.

Σύμβαση ανακαίνισης σπιτιού

Η σύμβαση αυτή να είναι  περιληπτική να είναι λεπτομερειακή και να περιγράφει τα πάντα. Και την παρά μικρή καρφίτσα  που θα μπει με λεπτομέρεια  να περιγράφει. Δηλαδή τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά  των υλικών. Παρομοίως  και των προϊόντων, την αξία, τις τιμές των προϊόντων τα οποία θα τοποθετηθούν. Και κατά αυτό τον τρόπο  εάν και εφόσον περιγράφονται τα πάντα  σαφώς δεν υπάρχει, αν θέλετε δυνατότητα. Δεν υπάρχει πεδίο  για να υπάρξει κάποια διαφωνία. Και σαφώς σε αυτές τις περιπτώσεις οι ανακαινίσεις  ξεκινούν ομαλά  και ολοκληρώνονται ομαλά. Αυτό είχαμε πει  ήταν ένα βασικό σημείο  που πρέπει να προσεχτεί από την πλευρά  του ιδιοκτήτη. Η αναλυτική και σαφής  περιγραφή των υποχρεώσεων για αυτό λέγεται και συγγραφή  υποχρεώσεων. Των υποχρεώσεων που έχει ο κατασκευαστής απέναντι στον ιδιοκτήτη.

Απαιτήσεις ανακαίνισης σπιτιού

Να πούμε όμως και κάτι άλλο σημαντικό  που παρατηρείται στις ανακαινίσεις. Συμβαίνει είτε κατά την διάρκεια των εργασιών είτε μετά το τέλος  των εργασιών ανακαίνισης. Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται επιπλέον απαιτήσεις. Σε ανακαινίσεις από συνεργεία  από εργολάβους  κάποιες  ή στο τέλος των εργασιών. Προκύπτουν κάποιες έξτρα απαιτήσεις οι οποίες  δεν περιλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία  που είχε γίνει με τον ιδιοκτήτη όταν ξεκίνησε η ανακαίνιση του σπιτιού. Και βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις το βλέπουμε. Συμβαίνει αρκετές φορές  ο ιδιοκτήτης έκπληκτος απευθύνεται σε όποιον  έχει αυτά τα αιτήματα, υπό την έννοια ότι δεν είχαμε συμφωνήσει κατά τη συμφωνία για την ανακαίνιση.
ανακαίνιση ανακαίνιση

Υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη στην ανακαίνιση σπιτιού

Δηλαδή δεν είχαμε κάνει κάποια συμφωνία  από την αρχή για αυτές τις απαιτήσεις. Με άλλα λόγια πως εμφανίζονται και πως προβάλλονται αυτές οι απαιτήσεις ανακαινίσεων. Συνήθως η απάντηση που παίρνει είναι ότι ναι βέβαια δεν το είχαμε πει στην αρχική συμφωνία  αλλά κάποιες υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη προβλέπονται  από την νομοθεσία. Βεβαίως  και εφόσον προβλέπεται από την νομοθεσία δεν είναι  και βέβαια  για απαραίτητο   να περιγράφεται στην αρχική συμφωνία.  Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδεχομένως, κατά περίπτωση είναι αυτό  οι απαιτήσεις αυτές να είναι και βάσιμες  και νόμιμες. Σε άλλες περιπτώσεις θα είναι  κατά στρέβλωση της νομοθεσίας περί ανακαίνισης σπιτιών. Εκεί θεωρώντας ότι  κάπου έχουν δίκαιο  να διεκδικούν και απαιτούν  κάποια επιπλέον ποσά.
πως να αποφύγω περιπέτειες και αδιέξοδα σε μία ανακαίνιση πως να αποφύγω περιπέτειες και αδιέξοδα σε μία ανακαίνιση

Εκπλήξεις για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού

Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης   βρίσκεται έκπληκτος σε κάποιες καινούργιες οικονομικές υποχρεώσεις. Δυστυχώς οι οποίες δεν είχε προϋπολογίσει  από την αρχή. Δεν τον είχε ενημερώσει κανένας. Και όταν στην συνέχεια ακούει ναι μεν  αυτές οι οικονομικές υποχρεώσεις  δεν περιλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία αλλά  προβλέπονται από την νομοθεσία.  Σαφώς ενδεχομένως όπως προείπα  ότι ενδεχομένως να είναι και βάσιμες  και νόμιμες. Όμως βρίσκεται αντιμέτωπος απέναντι   σε καινούργιες οικονομικές υποχρεώσεις  στις οποίες δεν τις είχε προϋπολογίσει. Ο ιδιοκτήτης του ανακαινιζόμενου σπιτιού σε αυτές τις περιπτώσεις πέφτει από τα σύννεφα. Εάν και εφόσον βεβαίως  δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα  εκεί δημιουργούνται έξτρα περιπέτειες και αδιέξοδα. Υπό αυτή την έννοια  το θέτω αν θέλετε σαν κάτι το οποίο συμβαίνει.

Περιπτώσεις απαιτήσεων ανακαίνισης

Λόγω της θέσης και της ιδιότητας μου δεν μπορώ να επεκταθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το θέτω όμως υπόψιν  των ιδιοκτητών ότι παίζει και αυτό. Να το πούμε στην καθομιλουμένη  παίζουν και αυτές οι περιπτώσεις απαιτήσεων ανακαίνισης. Ούτως ώστε να είναι  αν θέλετε υποψιασμένος  και να προσέξει  όταν γίνεται  η συγγραφή υποχρεώσεων  και υπογράφονται οι υποχρεώσεις. Βεβαίως υποχρεώσεις  και του ιδιοκτήτη  αλλά και του εργολάβου. Αλλά και οποιοσδήποτε  αναλάβει  το έργο αν θέλετε.  Αυτή η γραπτή συμφωνία  να είναι τόσο αναλυτική  ούτως ώστε  να περιγράφει και την παραμικρή  λεπτομέρεια.
Περιπτώσεις απαιτήσεων ανακαίνισης Περιπτώσεις απαιτήσεων ανακαίνισης

Πώς κάνουμε εμείς την ανακαίνιση σπιτιού

Για να πάμε στο δια ταύτα στις δικές μας ανακαινίσεις σπιτιών. Ας επιμείνουμε στο πως λειτουργούμε εμείς. Υπό την έννοια αυτή μπορώ να πω, πότε δεν μας έχει βγει   ας πούμε κάποια περιπέτεια  ή κάποιο πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες.  Επαναλαμβάνουμε τις ανακαινίσεις  όπως θα δείτε αν θέλετε  και στην ιστοσελίδα μας στα σχόλια  των πελατών μας. Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια των ιδιοκτητών. Εκεί θα δείτε που είναι σε on line. Δηλαδή πολύ ελεύθερα  εκφράζεται ο ιδιοκτήτης  το πως τα πήγε  με την Enfe.gr. Εκεί βλέπετε και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι  ιδιοκτήτες. Επίσης παράλληλα δείχνουμε  το τι έχουμε κάνει, τι έχουμε αλλάξει, τι προϊόντα έχουμε τοποθετήσει κλπ.
Πώς κάνουμε εμείς την ανακαίνιση σπιτιού Πώς κάνουμε εμείς την ανακαίνιση σπιτιού

Ιδιοκτήτες που μας εμπιστεύθηκαν την ανακαίνιση του σπιτιού τους

Εκεί λοιπόν φαίνεται ότι  οι ιδιοκτήτες οι οποίοι μας εμπιστεύονται  αν θέλετε την ανακαίνιση τους, στο τέλος  βγαίνουν πολύ ευχαριστημένοι.  Και πολύ αν θέλετε  πρόσχαροι. Έτσι πρόθυμοι  να βγουν στο βίντεο  να πουν για εμάς. Έχουν τη διάθεση να πουν τις λεπτομέρειες των ανακαινίσεων. Να δείξουν έτσι με περηφάνια  το αποτέλεσμα της ανακαίνισης. Παρουσιάζουν το πόσο καλή ήταν η ανακαίνιση. Δείχνουν το πόσο τους άρεσε  ας πούμε τα προϊόντα που  τοποθετήσαμε.   Μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα μας  αν θέλετε  στο κεφάλαιο και στην πρώτη σελίδα  που έχουμε τα σχόλια των  πελατών μας.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη σύμβαση ανακαίνισης

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό  και γιατί  δεν έχουμε καμία εμπλοκή και γιατί  δεν έχουμε κάποια περιπέτεια  αν θέλετε, που ποτέ  δεν μας έχει συμβεί, πολύ απλά για τον εξής λόγο: Ότι η σύμβαση που υπογράφουμε  αν θέλετε με τον κάθε ιδιοκτήτη, αν θέλετε καταρχήν σε όγκο είναι  από 70 σελίδες και πάνω, θα μου πείτε καταναλώνετε μελάνι;  Όχι δεν καταναλώνουμε μελάνι. Θα θέλουμε να διασφαλίσουμε  και εμάς αλλά και τον ιδιοκτήτη  εάν και εφόσον  μέσα στην γραπτή συμφωνία  αυτή περιλαμβάνονται  με την παραμικρή λεπτομέρεια. Περιλαμβάνει τι υλικά και τι προϊόντα  θα τοποθετηθούν στην ανακαίνιση και ποια είναι η χρηματική αξία τους. Αναφέρει ποιες είναι οι τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές  των προϊόντων που θα τοποθετηθούν.  Εάν περιλαμβάνονται και ποια είναι  η αξία τους  αν θέλετε.

Η σύμβαση ανακαίνισης περιλαμβάνει τα πάντα

Περιλαμβάνονται λοιπόν τα πάντα. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει  πεδίο αν θέλετε στην   συνέχεια  κατά την  διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών. Δεν υπάρχει κάποιο πεδίο ούτως ώστε  να υπάρξει κάποια συμφωνία. Φροντίζουμε ώστε να μην υπάρχει κάποιο κενό ή κάποια  ασάφεια η οποία  να ερμηνεύεται  από μεν τον ιδιοκτήτη  έτσι από δε την εταιρεία. Και κατά συνέπεια  να προκύπτουν ασυμφωνίες  και αδιέξοδα. Γιατί περιγράφονται τα πάντα   αυτό είναι το Α και το Ω   αν θέλετε  για να τελειώσει,  να αρχίσει  και να τελειώσει  μία ανακαίνιση. Και βεβαίως τελειώνοντας  να μείνουν ικανοποιημένοι  αν θέλετε  και τα δύο μέρη.
Η σύμβαση ανακαίνισης περιλαμβάνει τα πάντα Η σύμβαση ανακαίνισης περιλαμβάνει τα πάντα

Από την αρχή μέχρι το τέλος της ανακαίνισης

Από την πλευρά την δικιά μας  έτσι βλέποντας την διαδρομή  μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι οι σχέσεις αν θέλετε  με τους ιδιοκτήτες  ξεκινάνε στην αρχή σαν  μια απλή γνωριμία  σαν πρώτη επαφή και μέχρι το τέλος  της ανακαίνισης  οι σχέσεις γίνονται πολύ πιο φιλικές  αν θέλετε. Για τους λόγους τους οποίους προανέφερα.  Και ολοκληρώνοντας την ανακαίνιση αυτό το οποίο μπορώ να πω ότι είναι  κεφάλαιο  και για μένα αν θέλετε και για  την εταιρεία. Βεβαίως και το εννοώ αυτό  είναι ότι οι ανθρώπινες  σχέσεις οι οποίες δημιουργούνται  κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης  στο τέλος συνήθως δεν  σταματάνε. Δημιουργείται μία  σχέση φιλική  υπό την έννοια ότι  όλα πήγαν καλά. Ότι όλα ολοκληρώθηκαν καλά. Και είμαστε αμφότεροι ευχαριστημένοι. Δηλαδή και ο ένας και ο άλλος.
Από την αρχή μέχρι το τέλος της ανακαίνισης Από την αρχή μέχρι το τέλος της ανακαίνισης

Σωστή χημεία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού

Κατά συνέπεια εάν υπάρξει κάποια χημεία αν θέλετε  να πούμε  μεταξύ του ιδιοκτήτη  και του υποφαινόμενου  εκεί η όποια σχέση, η όποια γνωριμία  ότι αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της ανακαίνισης  πολλές φορές έχει και συνέχεια  ανθρώπους τους οποίους  εξακολουθούμε να μένουμε φίλοι. Μπορεί να βρισκόμαστε  στην πορεία. Στην συνέχεια  να πίνουμε ένα κρασάκι, να συζητάμε  δημιουργούμε. Και θέλω  πάντα να δημιουργώ  πολύ καλές σχέσεις  σε αν θέλετε  με τους ανθρώπους τους οποίους  μου εμπιστεύτηκαν  να τους ανακαινίσω το  σπίτι τους.  Και υπό την έννοια αυτή  μου εμπιστεύτηκαν ότι θα κάνω μια πολύ υπεύθυνη  εργασία.

Ποτέ δεν κάνουμε επιφανειακή ανακαίνιση

Διότι η όποια ανακαίνιση  να μην είναι επιφανειακή. Ίσως να μην είναι κάτι το οποίο   με την πρώτη ματιά  όταν θα μπει μέσα ο ιδιοκτήτης  να φαίνεται μεν ωραίο αλλά στο  βάθος να μην έχουν γίνει  όλες αυτές οι επεμβάσεις και οι παρεμβάσεις. Ούτως ώστε το σπίτι ή  ο χώρος ή ο επαγγελματικός χώρος  στην συνέχεια να παρουσιαστούν  προβλήματα. Διότι σε αυτή την περίπτωση βλέπετε και από τα βίντεο των εργασιών.

Video ανακαίνισης σπιτιού

Πρόκειται για βιντεοσκόπηση εργασιών τα οποία έχουμε. Είναι δηλαδή αυτό που προανέφερα  ότι στην γραπτή συμφωνία  την οποία κάνουμε  δεν είναι μόνο κείμενο. Περιλαμβάνονται και βίντεο μέσα  που δείχνουν πως ακριβώς  θα γίνει η εφαρμογή  στην πράξη.  Με άλλα λόγια δηλαδή  περιγράφουμε όπως είπαμε υλικά,  προϊόντα   τα πάντα. Αλλά εκείνο το οποίο  δεν μπορεί να γίνει γραπτώς είναι  ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών. Καλά τα υλικά, καλά τα προϊόντα. Αλλά για να γίνει η εφαρμογή τους θα πρέπει  ο τεχνίτης ο οποίος κάνει  την εφαρμογή  να είναι και έμπειρος και να  γνωρίζει.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις  έχουμε και βίντεο  εφαρμογής τα οποία π.χ λέμε  πως θα τοποθετηθούν τα πλακάκια. Πώς να γίνει η τοποθέτηση πλακιδίων ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη ίση επιπεδότητα. Με ποιο τρόπο να τοποθετήσετε τα πλακάκια ώστε οι ακμές τους να μην προεξέχουν  το ένα από το άλλο  ούτε στο 1/10 του χιλιοστού.  Και αυτό λοιπόν με βίντεο  εφαρμογής το οποίο  το έχουμε μέσα στην συγγραφή  υποχρεώσεων. Περιγράφουμε και βλέπουμε  στην πράξη πως  ακριβώς επιτυγχάνουμε  να διασφαλίσουμε π.χ. ίση επιπεδότητα  στα πλακάκια και να μην  πατάς και να μην σκοντάφτεις. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τοποθέτηση πλακιδίων.

Λεπτομέρειες της ανακαίνισης σπιτιού

Άρα έχουμε καλύψει όλες τις λεπτομέρειες της ανακαίνισης σπιτιού. Και δεν υπάρχει δυνατότητα, δεν υπάρχει πεδίο, περιθώριο  ασυμφωνίας. Δεν μπορεί να συμβεί όπως προκύπτει  όπως βγαίνει  σε πολλές των περιπτώσεων ανακαίνισης. Και ειδικότερα σας είπα ότι  αυτό  το βλέπουμε  διότι ένα μεγάλο ποσοστό  τις ανακαινίσεις  τις οποίες αναλαμβάνουμε  είναι ανακαινίσεις οι οποίες έχουν μείνει στην μέση. Συνεπώς εκεί μας καλούν οι ιδιοκτήτες  να ολοκληρώσουμε αν θέλετε  την ανακαίνιση. Εδώ μπορείτε αν δείτε ένα άρθρο μας που αναφέρεται στην επικόλληση πλακιδίων.
Λεπτομέρειες της ανακαίνισης σπιτιού Λεπτομέρειες της ανακαίνισης σπιτιού
Και εκεί βλέπουμε στην συζήτηση που κάνουμε  επάνω για  ποιον τρόπο υπήρχε εμπλοκή  το τι έγινε στην ανακαίνιση. Γιατί προέκυψε ασυμφωνία, γιατί προέκυψε αδιέξοδο κλπ. Υπό αυτή την έννοια  και από την θέση αυτή θεωρήσαμε ότι  είναι σωστό ότι είναι πρέπων  να ενημερώσουμε  αν θέλετε και τους  ιδιοκτήτες  στο τι πρέπει να προσέχουν, τι πρέπει να γνωρίζουν. Πως ακριβώς πρέπει να λειτουργήσουν. Με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει να περιέχει η συμφωνία   με τα συνεργεία ή με τις εταιρείες ανακαίνισης. Ούτως ώστε να μην προκύψουν  περιπέτειες και αδιέξοδα  κατά την διάρκεια και πριν βέβαια  την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.