Ποιοτικές ανακαινίσεις

Πιο πάνω αναφέρουμε οτι αναλαμβάνουμε και εκτελούμε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις. Και αυτό δεν το λέμε απλά, το εννοούμε κιόλας. Ανακαίνιση για εμάς σημαίνει το το εξής: Παραλαμβάνουμε ένα παλιό σπίτι, σε οποιαδήποτε κατάσταση και να βρίσκεται αυτό, ή έναν επαγγελματικό χώρο. Και στο τέλος παραδίδουμε ένα εντελώς καινούργιο σπίτι, ένα εντελώς καινούργιο χώρο, σαν να κατασκευάστηκε τώρα, την ίδια στιγμή. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ανακαίνιση.

ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού

Ποιότητα στην ανακαίνιση

Σε μια ανακαίνιση παρέχονται δυο δυνατότητες. και στις δυο περιπτώσεις, όταν παραλάβετε το χώρο σας, ο οποίος θα είναι ανακαινισμένος, θα παραλάβετε σχεδόν το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα. Οι διαφορές όμως θα προκύψουν αργότερα. Στη μια περίπτωση, όπου υπάρχει η άριστη κατασκευή, δεν θα απαιτηθεί για σαράντα χρόνια τουλάχιστο να κάνετε καμία απολύτως παρέμβαση ή διόρθωση. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να υπάρχουν προβλήματα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσετε πάλι μια ανακαίνιση στο ήδη ανακαινισμένο σπίτι σας.

ανακαίνιση σπιτιού

ανακαίνιση σπιτιού

Παράγοντες ποιότητας ανακαίνισης

Το αποτέλεσμα μιας ανακαίνισης, για να μπορούμε να βαθμολογήσουμε αν θέλετε το αποτέλεσμα, έχει άμεση σχέση με δυο παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας είναι με ποιον τρόπο θα εκτελεστούν οι εργασίες. Ο δεύτερος παράγοντας είναι τι υλικά και προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν. και επειδή στην Ελλάδα συνηθίζεται το κοινώς λεγόμενο αρπακόλα, και επειδή εμείς δεν είμαστε αυτού του δόγματος, θα σας αναφέρω μερικά σχετικά παραδείγματα για το πως πρέπει να εκτελούνται οι εργασίες ώστε να υπ-άρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ένα παλιό σπίτι ή ένας παλιός επαγγελματικός χώρος κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στο εσωτερικό του. Πως ήταν κατασκευασμένο εκείνη την εποχή, τι υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί. Αυτά αποκαλύπτονται στη συνέχεια, όταν προχωρούμε την ανακαίνιση. και βέβαια ανάλογα με την κατάσταση του χώρου ή του σπιτιού, για να γίνει καινούργιο θα απαιτηθούν πληθώρα παρεμβάσεων και επισκευών.

ποιοτικές ανακαινίσεις

ποιοτικές ανακαινίσεις

Εργασίες ανακαίνισης

Θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα για να έχετε μια εικόνα του πως και με ποιον τρόπο εκτελούμε τις εργασίες ανακαίνισης και τι υλικά χρησιμοποιούμε. Ας ξεκινήσουμε με την επικόλληση πλακιδίων σε ένα υφιστάμενο δάπεδο. Ας υποθέσουμε ότι το δάπεδο από κάτω είναι είτε μωσαϊκό είτε μάρμαρο. Θα απαιτηθεί να κάνουμε επικόλληση καινούργιων πλακιδίων. Καταρχήν όσον αφορά την ποιότητα των πλακιδίων, εμείς στη συγγραφή υποχρεώσεων καλύπτουμε πλακίδια μέχρι δεκαοκτώ ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Από έρευνα που έχουμε κάνει όσον αφορά την ποιότητα των πλακιδίων έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με την τιμή αυτή στη σημερινή αγορά μπορείτε να πάρετε ένα πλακίδιο το οποίο θα είναι ποιοτικό, ένα πλακίδιο μεγάλης αντοχής. Βεβαίως υπάρχουν και φθηνότερα πλακίδια. όμως εμείς θεωρούμε ότι αυτή η τάξη μεγέθους απαιτείται για να αγοράσετε ένα πολύ καλό πλακίδιο.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Στην τοποθέτηση των πλακιδίων παίζουν καθοριστικό ρόλο δύο πράγματα. Πρώτον ο τεχνίτης και δεύτερον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την επικόλληση των πλακιδίων. Για παράδειγμα ένας κακός τεχνίτης με πολύ καλά υλικά μπορεί να σας παρουσιάσει και ένα κακό αποτέλεσμα. Ένας καλός τεχνίτης όμως με πολύ καλά υλικά θα σας αποδώσει ένα βέλτιστο και άριστο αποτέλεσμα.

τοποθέτηση πλακιδίων

τοποθέτηση πλακιδίων

Παράγοντες ποιοτικής τοποθέτησης πλακιδίων

Τι εννοούμε υλικά. και επανέρχομαι στην τοποθέτηση πλακιδίων πάνω στο υπάρχον μωσαϊκό ή μάρμαρο. Βεβαίως θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να πάρουμε μια κόλλα επικόλλησης πλακιδίων αξίας πέντε ευρώ το τσουβάλι. Να τη βάλουμε, να κολλήσουμε τα πλακάκια, να κολλήσουμε τους αρμούς. Σας παραδίδουμε το σπίτι, και από κει και μετά εμείς τελειώσαμε την αποστολή μας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, σε μικρό χρονικό διάστημα θα τρέχετε να μαζεύετε τα πλακάκια. Για να γίνει λοιπόν μια ασφαλής επικόλληση πρέπει να προηγηθούν κάποιες προεργασίες ούτως ώστε να διασφαλίσουμε το καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει καταρχήν όλο το δάπεδο να περαστεί με ένα υλικό το οποίο λέγεται γαλαξιακό αστάρι. Το υλικό αυτό διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση των πλακιδίων με το υπάρχον υπόστρωμα. Στη συνέχεια πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η κόλλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί. Εμείς χρησιμοποιούμε την κατηγορία κόλλας τουλάχιστον C2. Και για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα την κόλλα κατηγορίας C2TE. Εάν λοιπόν συμβούν όλα αυτά και ο τεχνίτης είναι καλός, τότε σαφώς διασφαλίζουμε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να καταστραφεί, θα είναι για μια ζωή.

Ανακαίνιση στα ηλεκτρικά

Τώρα θα φύγουμε από τα πλακίδια και θα πάμε στα ηλεκτρικά. Συνηθίζεται από πολλούς αυτή τη στιγμή να γίνεται βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Για παράδειγμα να γίνει κάποια βελτίωση στον πίνακα, στη γείωση, σε κάποιο ρελέ ασφαλείας ή αλλαγή πριζοδιακόπτη. Αυτή τη στιγμή έχουμε οπτικά τουλάχιστο ένα καλό αποτέλεσμα. όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση κάναμε μια τρύπα στο νερό. Και αυτό επειδή οι υπάρχουσες καλωδιώσει ςπου υπάρχουν μέσα δεν είναι ικανές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ρεύματος του σπιτιού. Λόγω του περάσματος του χρόνου, λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών των υλικών που υπήρχαν τότε πριν από σαράντα χρόνια. Έχουν πάθει ακαμψία και δεν μπορούν να τροφοδοτήσοπυν τις απαιτήσεις ρεύματος που υπάρχουν τη σημερινή εποχή.
Όμως με τα ηλεκτρικά δεν παίζουμε. Εμείς ανακαινίζοντας τα ηλεκτρικά ακυρώνουμε ολόκληρη την παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση. Πετάμε τα πάντα, καλώδια, τα πάντα, δεν μένει τίποτα. και ξεκινάμε από την αρχή. Καινούργιος σύγχρονος πίνακας, καινούργιες σύγχρονες καλωδιώσεις. Νέες ενισχυμένες παροχές για κουζίνα, παροχές για κλιματιστικά, παροχές για συναγερμό, πρίζες τηλεοράσεων, πρίζες δορυφορικής , ιντερνετ, και λοιπά. Όλα αυτά λοιπόν για να λέμε οτι έχουμε μια σύγχρονη πλέον ηλεκτρική εγκατάσταση.

ανακαίνιση στα ηλεκτρικά

ανακαίνιση στα ηλεκτρικά

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Θα πάμε τώρα στα υδραυλικά. Στον τομέα αυτόν παίζουν ρόλο δυο πράγματα, και βασικότερο ρόλο παίζει ο τεχνίτης. Διότι αν ξεκινήσουμε τα υδραυλικά, οι σωληνώσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή είναι οι πολυστρωματικές σωληνώσεις. Εκεί δεν αλλάζουν πολλά πράγματα όσον αφορά τα υλικά. Όμως ο τεχνίτης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν κάνουμε ανακαίνιση στα υδραυλικά. Διότι πρέπει να έχει τις γνώσεις και τη θέληση και την εμπειρία ώστε να κάνει ασφαλείς ενώσεις. Με ειδικές πρέσσες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και να έχει και τον τρόπο και τις γνώσεις και τη θέληση να το κάνει. Βεβαίως εάν και εφόσον ο τεχνίτης είναι καλός, στο τέλος ολόκληρη η υδραυλική εγκατάσταση όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει με ειδικό μηχάνημα να πρεσσαριστεί, να πιεστεί με πίεση έξι ατμοσφαιρών. Αυτό σημαίνει ότι εάν και εφόσον κάποια κόλληση για οποιοδήποτε λόγο ή κάποια ένωση δεν είναι ασφαλής, δεν είναι καλή, αυτό εκεί θα φανεί. Οπότε θα μπορέσουμε να παρέμβουμε και να διορθώσουμε το όποιο πιθανό λάθος να έχει γίνει.

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Ανακαίνιση στα αποχεταυτικά

Στα αποχετευτικά τώρα, πάλι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τεχνίτης. Οι ενώσεις συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό σιφώνι στο κέντρο του δαπέδου. Οι κλίσεις που θα πρέπει να έχουν όλες αυτές οι σωληνώσεις, οι σωληνώσεις απορροής της λεκάνης και η σύνδεσή τους με τον κεντρικό αγωγό. Κατα την ανακαίνιση στα αποχετευτικά θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στις κλίσεις που θα πρέπει να υπάρχουν και στις συνδέσεις. Να συνδεθούν στο δυνατότερο χαμηλό σημείο. Αν απαιτηθεί θα μπούμε μέσα στο φωταγωγό και θα κάνουμε παρέμβαση και στην κεντρική στήλη. ώστε να εξασφαλίσουμε τις ρήσεις και όλα αυτά που θα πρέπει να υπάρχουν ώστε να έχουμε μια άψογη αποχετευτική εγκατάσταση. Και βεβαίως η κόλλα η οποία χρησιμοποιείται για την επικόλληση του pvc πρέπει να είναι η άριστη κόλλα. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες κόλλας. Υπάρχουν εντελώς αδιάβροχες οι οποίες είναι άριστες και διασφαλίζουν οτι δεν θα υπάρχει καμία διαρροή σε αυτόν τον τομέα.

Ανακαίνιση στα αποχεταυτικά

Ανακαίνιση στα αποχεταυτικά

Ανακαίνιση μπάνιου

Ας πάμε τώρα στο μπάνιο. Όπως σ όλες τις εργασίες, παίζει ρόλο τόσο ο τεχνίτης όσο και τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν. Καταρχήν υποθέτουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι υδραυλικές και αποχετευτικές εργασίες και έχει στρωθεί τσιμεντοκονία ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα πλακίδια. Όλο το μπάνιο θα πρέπει να μονωθεί με υδρομόνωση σε ολόκληρο το δάπεδο και στις τοιχοποιίες σε απόσταση 60 εκατοστών από το δάπεδο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε φαινόμενα υγρασιών, διαρροής στους χώρους, κλπ. Σε όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και να προσέξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Επικόλληση πλακιδίων

Συνεχίζουμε πάλι με την επικόλληση πλακιδίων. Πάλι εκεί θα τοποθετήσουμε πλακίδια αξίας δεκαοκτώ ευρώ. Και εκεί κατά τον ίδιο τρόπο παίζει μεγάλο ρόλο η κόλλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν κόλλες με πέντε ευρώ και κόλλες με δεκαεπτά ευρώ. Η κόλλα που χρησιμοποιούμε εμείς είναι η κατηγορία C2TE αξίας δεκαεπτά ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν όμως θα είμαστε σίγουροι ότι τα πλακίδια θα κολληθούν και θα είναι στη θέση τους για μια ζωή. Επίσης στο μπάνιο θα πρέπει να προσεχθούν οι ρήσεις του δαπέδου. Ούτως ώστε οποιαδήποτε νερά πέφτουν μέσα στο μπάνιο, είτε στη μπανιέρα είτε στο υπόλοιπο δάπεδο, το δάπεδο να έχει τις ανάλογες κλίσεις ώστε σε καμία περίπτωση να μη μπορούν να λιμνάσουν πουθενά νερά. Πρέπει τα νερά να κατευθύνονται με τις ρήσεις στην κεντρική αποχέτευση και να φεύγουν.

Έπιπλο μπάνιου

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και το έπιπλο μπάνιου. Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των επίπλων μπάνιου για λόγους οικονομίας γίνονται από μελαμινικά πορτάκια και μελαμινική κατασκευή σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Βεβαίως ένα τέτοιο έπιπλο μπάνιου εκ των πραγμάτων θα έχει μικρή διάρκεια ζωής. Διότι με τις υγρασίες και τους υδρατμούς που υπάρχουν μέσα σε ένα μπάνιο αργά η γρήγορα ένα μελαμινικό έπιπλο μπάνιου θα αρχίσει να φουσκώνει και να δημιουργεί θέματα. Θα έχει μικρή διάρκεια ζωής. Εμείς κατασκευάζουμε ένα έπιπλο μπάνιου δικής μας κατασκευής το οποίο θα είναι από αποκλειστικά και μόνο δυο υλικά: αλουμίνιο και γυαλί. Εκτός του ότι αυτό το έπιπλο μπάνιου θα είναι και αισθητικά πανέμορφο, είναι και 100% αδιάβροχο. Το αλουμίνιο και το γυαλί δεν επηρεάζονται σε καμία περίπτωση από την υγρασία. Άρα ένα έπιπλο μπάνιου τέτοιας κατηγορίας θα είναι ένα έπιπλο μπάνιου για μια ζωή.

Τοιχοποιίες και επιχρίσματα

Θα φύγουμε λίγο και θα πάμε στις τοιχοποιίες και στα επιχρίσματα των παλιών σπιτιών και των επαγγελματικών χώρων. Για να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κάποια σημάδια μπορούμε να τα δούμε από την αρχή. Όταν κάποιος είναι έμπειρος στις ανακαινίσεις μπορεί να διακρίνει την κατάσταση της τοιχοποιίας και των επιχρισμάτων. Αλλά όχι όμως σε απόλυτο βαθμό. Η πραγματική κατάσταση θα αποκαλυφθεί όταν γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, σκαψίματα, ηλεκτρολογικά σκαψίματα. Εκεί θα αποκαλυφθεί η κατάσταση της τοιχοποιίας και των επιχρισμάτων.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Διότι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν προβλήματα. Θα πρέπει λοιπόν η υπάρχουσα τοιχοποιία εάν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση να επισκευαστεί και να διορθωθεί. Ούτως ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα. Επίσης όσον αφορά τα επιχρίσματα σε πολλά σημεία βλέπουμε ότι σκάβουμε σε ένα σημείο και αποκολλώνται μεγάλα κομμάτια επιχρισμάτων. Ο ηλεκτρολόγος ο οποίος θα σκάψει για να περάσει τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις πρέπει να ανοίξει μια μικρή γραμμή για να περάσουν τα καλώδια. Βλέπουμε όμως ότι αποκολλώνται τεράστια τμήματα από επιχρίσματα. Δεν μπορούμε ούτε σε αυτή την περίπτωση να ψιλοδιορθώσουμε την κατάσταση, να μπαλώσουμε την κατάσταση, και να αφήσουμε το πράγμα έτσι. Διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και εκεί πρόβλημα, είναι σίγουρο.

Αντικατάσταση επιχρισμάτων

Θα πρέπει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση, τα επιχρίσματα όπου απαιτείται και όπου υπάρχει πρόβλημα, να αντικατασταθούν, να γίνουν καινούργια επιχρίσματα. Δόξα το θεό αυτό τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά υλικά, και ενισχυτικά υλικά. Ρητίνες, ίνες προπυλαινίου, πλέγματα, έτοιμοι σοβάδες και λοιπά. Τα υλικά αυτά έχουν άριστη πρόσφυση με τα υπάρχοντα υποστρώματα και κατά αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε ότι τα επιχρίσματα που θα σας παραδώσουμε θα έχουν πολύ καλή πρόσφυση πάνω στην τουβλοποιία που ήδη υπάρχει.

Χρώματα του τοίχου

Ένα άλλο κομμάτι είναι τα χρώματα. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ βασικό κομμάτι. Και αυτό υπό την έννοια ότι από την εμπειρία μας στις ανακαινίσεις περίπου στο εβδομήντα τοις εκατό τα υπάρχοντα χρώματα δεν έχουν καθόλου καλή πρόσφυση με τον υφιστάμενο σοφά ο οποίος υπάρχει πίσω από το χρώμα. Όταν δηλαδή σκάβουμε τον τοίχο για να περάσουμε υδραυλικά, ηλεκτρικά κλπ. και βάζουμε μια σπάτουλα ακριβώς εκεί που υπάρχει το χρώμα με τον υπάρχοντα σοφά. Εκεί βλέπουμε ότι μόλις θα βάλουμε μια σπάτουλα μέσα ξεκολλάει ολόκληρο το χρώμα και φεύγουν πανεύκολα τα χρώματα. Πολύ απλά δηλαδή σ αυτή την περίπτωση τα χρώματα απλώς στέκονται. Δεν έχουν πρόσφυση καμία με το σοφά.

Και αυτό βέβαια έχει μια εξήγηση. Όταν παλιά σπατουλάριζαν τα σπίτια το υλικό το οποίο υπήρχε ήταν τσίγκος, λάδι και κάποια άλλα προϊόντα. Τα οποία αναμίγνυαν και κατα αυτό τον τρόπο σπατουλάριζαν το σπίτι. Το λάδι όμως το οποίο υπήρχε μέσα σιγά σιγά άρχιζε να βγαίνει προς τα έξω με συνέπεια η πρόσφυση του χρώματος με τον υπάρχοντα σοφά να μην είναι ικανοποιητική. Εάν λοιπόν εμείς δεν κάνουμε καμία παρέμβαση και απλώς σπατουλάρουμε τα σημεία τα οποί έχουμε σκάψει και πάνω σε αυτή την επιφάνεια βάλουμε έναν καινούργιο μηχανισμό, τότε πολύ απλά σε αυτή την περίπτωση θα προστεθεί ένα ακόμα βάρος στον υφιστάμενο χρωματισμό ο οποίος δεν έχει καλή πρόσφυση με το σοφά. και σε μικρό χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να σκάνε και να γίνονται φλούδες και να πέφτουν τα χρώματα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα παλιά χρώματα. Να μη μείνει τίποτα. Στη συνέχεια ο τοίχος θα πρέπει να σπατουλαριστεί με κατάλληλα υλικά. Υπάρχουν όπως είπαμε πάρα πολύ καλά υλικά. Να ασταρωθεί με ένα πολύ καλό αστάρτι υψηλής διείσδυσης και στη συνέχεια να βαφτεί. Μόνο σε αυτή την περίπτωση λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει το χρωματισμό του σπιτιού μας και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε καμία παρέμβαση για μια ζωή.

Εσωτερικές πόρτες

Υπάρχουν πάρα πολλές εσωτερικές πόρτες στην αγορά. Και μάλιστα αν πάμε σε βιτρίνες που πουλάνε πόρτες, βλέπουμε κάποιες πόρτες που έχουν θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα. Και βεβαίως είναι ένα κίνητρο να επιλέξουμε να αγοράσουμε μια πόρτα που είναι πολύ ωραία. Δεν είναι όμως το αισθητικό της πόρτας. Είναι το κατασκευαστικό. Από τι αποτελείται μια πόρτα. Υπάρχουν εσωτερικές πόρτες που το εξωτερικό τους περίβλημα, δηλαδή η εμφάνισή τους είναι κυριολεκτικά ένα απλό χαρτί. Έχουν θαυμάσια εμφάνιση, πολύ όμορφες, πανέμορφες. Αλλά ένα απλό χαρτί σαν επικάλυψη της πόρτας τι διάρκεια ζωής μπορεί να έχει;

Πόρτες laminate

Σε αυτές τις περιπτώσεις με τα σημερινά δεδομένα επιλέγουμε τις πόρτες που έχουν επικάλυψη με laminate τουλάχιστο πάνω από 0,07 του χιλιοστού έτσι ώστε να έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα και αντοχή. Κατά δεύτερο λόγο η κάσα της πόρτας να μην είναι από mdf. Διότι αυτό με τα σφουγγαρίσματα φουσκώνει και από κει και μετά έχουμε μια καταστροφή της πόρτας. Η κάσα λοιπόν της εσωτερικής πόρτας πρέπει να είναι από σύνθετο ξύλο πλακάς. Εμείς το έχουμε δοκιμάσει. Το έχουμε βάλει μέσα σε μια γυάλα επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες και δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όλα τα προϊόντα που θα μπουν στην οικοδομή πρέπει να προσεχθούν. Έτσι ώστε να μπουν τα καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα από τους καλύτερους τεχνίτες. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πόρτα ασφαλείας

Πάμε τώρα στην πόρτα ασφαλείας. Εκεί υπάρχει μια παραπλάνηση. Ο καθένας που θέλει να πουλήσει το προϊόν του παρέχει μια πόρτα ασφαλείας η οποία είναι διπλής, τριπλής, τετραπλής θωράκισης. Η οποία κλειδώνει σε δέκα, είκοσι ή τριάντα σημεία. Και αυτά είναι κάποια τρικ που χρησιμοποιεί όποιος θέλει να προβάλλει και να πουλήσει μια πόρτα ασφαλείας. Όλα αυτά λοιπόν είναι τρίχες κατσαρές. Με δεδομένο το γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος με μπαζούκας και να ρίξει σφαίρα μπαζούκας. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Εκείνο που έχει σημασία σε μια πόρτα ασφαλείας, είναι η κλειδαριά της. Η τάξη μεγέθους από μια κλειδαριά μέτριου βαθμού μέχρι μια απαραβίαστη κλειδαριά δεν ξεπερνάει τα ογδόντα ευρώ. Εμείς σε αυτό δίνουμε σημασία. Δίνουμε τα ογδόντα ευρώ και έχουμε τη σιγουριά οτι για δεκαπέντε χρόνια θα είναι απαραβίαστη.

Κουφώματα αλουμινίου

Και τελειώνοντας φτάνουμε στα εξωτερικά κουφώματα, στα κουφώματα αλουμινίου. Κυκλοφορούν στην αγορά πάρα πολλές σειρές κουφωμάτων αλουμινίου, από πάρα πολλές εταιρείες. Κάθε σειρά έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις άλλες. Και ποιοτικές διαφορές, και οικονομικές διαφορές. Εμείς ανεπιφύλακτα μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη χρονική περίοδο προτείνουμε να τοποθετηθούν θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών. Κάποιος μπορεί αυτό να το θεωρήσει σαν λεπτομέρεια. Όμως δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια. Αυτής της κατηγορίας τα κουφώματα σε σχέση με τις συμβατικές σειρές αλουμινίων που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια εξασφαλίζουν 60% ως 70% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου. Υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση. Σαφώς είναι λίγο πιο ακριβά. Αλλά είναι αυτό που λέμε οτι τα συγκεκριμένα κουφώματα αλουμινίου αξίζουν τα λεφτά τους. Διότι όταν να έχετε μια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 60% ως 70%, αυτό σημαίνει ότι γλιτώνετε πολλαπλάσια χρήματα που θα δίνατε στη Δ.Ε.Η.

κουφώματα αλουμινίου

κουφώματα αλουμινίου

Θερμομονωτική ικανότητα

Και εκτός αυτού υπάρχει και το άλλο που αυτή τη στιγμή ψηφίστηκε σαν νόμος του Ελληνικού κράτους. Βάσει κοινοτικής οδηγίας η οποία αναφέρει ότι τα ακίνητα που είναι ενεργοβόρα, δηλαδή δεν έχουν υποστεί παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τη θεμομονωτική ικανότητά τους, αυτά τα ακίνητα θα πληρώνουν υψηλή φορολογία. Τοποθετώντας λοιπόν θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, το ενεργειακό πιστοποιητικό του σπιτιού σας θα είναι αναβαθμισμένο κατά μία, δυο έως και τρεις κατηγορίες. Ανάλογα και με τις άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν. Σε αυτή την περίπτωση, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πληρώνετε τη μισή φορολογία από ότι θα πληρώνατε εάν δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τη θερμομονωτική ικανότητα που έχει το σπίτι.

By | 2016-09-18T09:11:15+00:00 September 18th, 2016|Συχνές Ερωτήσεις|