Προβλήματα στις ανακαινίσεις

Προβλήματα στις ανακαινίσεις 2015-08-21T13:41:03+00:00

enfe-logo

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΣΗΜ: Το άρθρο αυτό είναι αρκετά μεγάλο και ενδεχομένως να σας κουράσει να το διαβάσετε όλο. Όμως επειδή μια ανακαίνιση δεν είναι μια απλή υπόθεση (όπως φαίνεται), επειδή οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και τα χρήματα λιγοστά, αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε προσεχτικά. Αυτά που θα παρουσιάσουμε είναι μια άγνωστη πραγματικότητα για εσάς και θα είναι ένα καθοριστικής σημασίας «εργαλείο» έτσι ώστε χρησιμοποιώντας το να κερδίσετε χρήματα και να αποφύγετε δυσάρεστες περιπέτειες στις ανακαινίσεις.

1) ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ: Η έκδοση άδειας είναι απαραίτητη σε μια ανακαίνιση σπιτιού διότι αν προκύψει μια καταγγελία και ερχόμενη η αστυνομία στερείσαι αδείας, τότε μπλέκεις σε περιπέτειες που μπορεί να σε οδηγήσουν ακόμα και στην αυτόφωρη διαδικασία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο μηχανικός ή ο ειδικός που θα ζητήσει από την πολεοδομία την έκδοση άδειας, να γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο, την αιτιολογία και τι στοιχεία περιλαμβάνονται στην άδεια. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τα μυστικά και τις λεπτομέρειες, τότε επειδή η πολεοδομία κοινοποιεί την άδεια στο ΙΚΑ και επανελέγχει τα στοιχεία της, κινδυνεύετε στην συνέχεια σε μεταγενέστερο χρόνο να σας κοινοποιηθεί ένα γενναιόδωρο πρόστιμο από ΙΚΑ και πολεοδομία (4.000 – 10.000) και να τρέχετε και να μην φτάνετε. Επίσης αυτό μπορεί να γίνει από καταγγελία είτε κάποιου γείτονα είτε από οποιονδήποτε.

Εμείς γνωρίζουμε τον τρόπο έκδοσης της άδειας, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία και εργασίες ούτως ώστε να είστε καλυμμένος κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων και στην συνέχεια να μην υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε σε καμία περιπέτεια. Αναλαμβάνουμε και την έκδοση αδείας ανακαίνισης χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς.

2) Η εταιρεία που θα επιλέξετε για την ανακαίνιση να είναι αξιόπιστη και πιστοποιημένη. Κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι και επιτήδειοι στην αγορά που μπορεί να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα και περιπέτειες και να σας παραδώσουν ένα έργο με κακοτεχνίες, εμφανείς ή καλυμμένες έντεχνα χρησιμοποιώντας δεύτερης ποιότητας υλικά και κακοτεχνίες απόκρυφες (υδραυλικά, αποχετευτικά, ηλεκτρικά) που στην συνέχεια μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα.

Για την εταιρεία μας, η αξιοπιστία και η πιστοποίηση μας είναι τα έργα μας. Επί δεκαετίες κατασκευάζουμε από τα θεμέλια έργα στα βόρεια προάστια πολυτελούς κατασκευής, αυξημένων απαιτήσεων για απαιτητικούς πελάτες. Δείγματα γραφής θα διαπιστώσετε πατώντας το link «ΕΡΓΑ ΜΑΣ» στο site μας www.enfe.gr

Ειδικότερα, δείτε το υπό ανέγερση έργο μας στου Παπάγου όπου παρουσιάζουμε ένα πρωτοποριακό κτίριο υπερσύγχρονων βιοκλιματικών ενεργειακών οροφοδιαμερισμάτων, ενεργειακά αυτόνομων όπου ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος εξασφαλίζει μηδενικές δαπάνες για θέρμανση, ψύξη, κοινόχρηστα και μηδενική δαπάνη για την ΔΕΗ. Επιπλέον αυτών, από την αυτοπαραγώμενη ενέργεια, ο ιδιοκτήτης θα παίρνει ως δώρο από την ΔΕΗ 1.500€ τον χρόνο, αρκετά για να του εξασφαλίσουν τις διακοπές τους.

Παρόμοιες εφαρμογές εφαρμόζουμε και στις ανακαινίσεις, παρουσιάζοντας προτάσεις, νέες διαρρυθμίσεις χώρων, κατασκευή με ακριβά και πιστοποιημένα υλικά, εργασίες πολυτελούς κατασκευής για να έχετε την ευχάριστη έκπληξη όταν παραλάβετε το σπίτι σας, να διαπιστώσετε ότι μπήκατε σε ένα διαφορετικό, καινούριο και υπερσύγχρονο σπίτι.

3) Συνηθίζεται σε μια ανακαίνιση (και αυτό θα το αντιληφθείτε παίρνοντας κάποιες προσφορές από εταιρείες) οι συγγραφές υποχρεώσεων να είναι ασαφείς με ένα τελικό κόστος το οποίο μπορεί να είναι ελκυστικό. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν αρχίσετε να επιλέξετε τα υλικά που επιθυμείτε ή μια εργασία να γίνει όπως την ονειρεύεστε, να παίρνετε την απάντηση ότι το προϊόν αυτό δεν το καλύπτει η εταιρεία μας ή κάποια εργασία την εφαρμόζει με διαφορετικό τρόπο με μη πιστοποιημένα υλικά κ.α. και έτσι να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση είτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη, είτε να διαπληκτιστείτε, είτε να συμβιβαστείτε ότι θα παραλάβετε ένα σπίτι χαμηλότερο των προσδοκιών σας και ενδεχομένως με σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες.

Εμείς, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τα πακέτα μας, περιγράφουμε με λεπτομέρεια όλες τις εργασίες , τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, τις εγγυήσεις, καθώς και την μέγιστη αξία την οποία καλύπτουμε. Κατά την διάρκεια των εργασιών αποδεχόμαστε τον έλεγχο είτε από εσάς είτε αν επιθυμείτε από κάποιον εξουσιοδοτημένο μηχανικό σας και τυχόν παρατηρήσεις ή υποδείξεις σας τις εφαρμόζουμε επακριβώς.

Στην συγγραφή υποχρεώσεων που υπογράφουμε, περιγράφουμε τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια και αυτό για μας είναι ένα ευαγγέλιο που το εφαρμόζουμε κατά γράμμα. Καθ’ αυτόν τον τρόπο αποκλείουμε την πιθανότητα να προκύψουν προστριβές κατά την διάρκεια και έως το τέλος των εργασιών και δικαιούμαστε να λέμε ότι:

«ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΣΑΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ»

4) ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ (ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ.

Είναι σύνηθες πλέον το φαινόμενο κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος κάποιας ανακαίνισης, κάποια συνεργεία είτε διότι δεν πληρώθηκαν για τις υπηρεσίες τους, είτε διότι έτσι επιθυμούν, είτε ενδεχομένως με την καθοδήγηση των σωματείων τους (θέλω να πιστεύω όχι με την καθοδήγηση και κάποιων εταιριών) να προσφεύγουν είτε στο ΙΚΑ είτε στις πολεοδομίες, με καταγγελίες (πολλές φορές αστήριχτες) στο ΙΚΑ απαιτώντας στις περισσότερες περιπτώσεις υπερβολικά και αστήριχτα ένσημα (πέραν της πραγματικότητας) και στις πολεοδομίες καταγγέλλοντας πολλές φορές ψευδώς ότι εκτέλεσαν εργασίες που στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν πραγματοποιήθηκαν. Επίσης, κάποια καταγγελία μπορεί να προέρθει από κάποιον κακοπροαίρετο γείτονα.

Δυστυχώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων, παρόμοιες καταγγελίες γίνονται αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες επιβάλλουν στον ιδιοκτήτη του έργου τσουχτερά πρόστιμα και χρηματικές απαιτήσεις (πχ άμεση καταβολή ενσήμων με τσουχτερές προσαυξήσεις). Σε άλλες περιπτώσεις, σημαντικά πρόστιμα και κυρώσεις από την πολεοδομία και σε ακραίες περιπτώσεις, ένα κτίριο ή διαμέρισμα να κηρυχτεί αυθαίρετο. Τέλος, ακόμα και ποινικές κυρώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δηλαδή με δυο λόγια, πχ κάποιος που από το υστέρημα του διαθέτει ένα ενδεικτικό ποσό 15.000 € για να ανακαινίσει την οικία του, είναι πιθανόν στο τέλος να καλείτε να πληρώσει άμεσα ένα ποσό 5000-15000 για πρόστιμα, υποχρεώσεις και κυρώσεις και να μπλέξει σε μια απίστευτη και πολύπλοκη περιπέτεια.

Σας επισημαίνουμε ότι σε οποιαδήποτε κατασκευή ή παρέμβαση σε ένα κτίριο και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, «κύριος του έργου» είναι πάντα ο ιδιοκτήτης, προς αυτό στρέφονται οι προαναφερόμενες καταγγελίες και σε αυτόν επιβάλλονται κυρώσεις, πρόστιμα και προσαυξημένες υποχρεώσεις στο ΙΚΑ. Οι οποιεσδήποτε ιδιωτικές συμφωνίες δεν ισχύουν διότι υπερισχύει ο νόμος.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν συμβεί περιστατικά όπου κάποια συνεργεία να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες απαιτώντας κάποια χρηματικά ποσά τα οποία αν δεν τους καταβληθούν θα προβούν στις προαναφερόμενες καταγγελίες.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μόνο εμείς διότι:

  1. Είμαστε πάντα συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους όσο αφορά πληρωμές που δικαιούνται και σε όλα τα δικαιώματα τους. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ (όχι με λόγια, αλλά με χαρτιά και με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες)

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ

Άρα ένας εργαζόμενος δεν νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία διότι ικανοποιείται και του παρέχονται όλα τα δικαιώματα του και αν διανοηθεί να το πράξει (ψευδώς), πολύ απλά θα βρει τον μπελά του.

  1. Σχετικά δε με κάποιον κακοπροαίρετο συνεργείο ή εργαζόμενο ο οποίος επιχειρήσει είτε να εκβιάσει τον ιδιοκτήτη ζητώντας χρήματα, είτε να προβεί σε διαστρεβλωμένες ή ανυπόστατες καταγγελίες για να επωφεληθεί, έχουμε επεξεργαστεί και εφαρμόζουμε στην πράξη ένα νομικά επεξεργασμένο πλάνο λειτουργίας, πάντα στα πλαίσια της νομοθεσίας που όχι μόνο κατοχυρώνει πλήρως και αδιαμφισβήτητα τον ιδιοκτήτη, αλλά αν το επιχειρήσει κάποιος, εκτός ότι δεν θα γίνει πιστευτός, θα βρεθεί κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα (ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες, δυσφήμιση της εικόνας του ιδιοκτήτη και της εταιρίας) και βεβαίως θα υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις (οι οποίες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες)

ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ) ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  1. Μόνο εμείς σας διασφαλίζουμε ότι είμαστε σε θέση να σας κατοχυρώσουμε πλήρως ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να έχετε οιασδήποτε μορφής περιπέτεια.
  2. Μόνο εμείς στην συγγραφή υποχρεώσεων παρουσιάζουμε (όπως θα διαπιστώσετε και στα πακέτα μας) επακριβώς τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε, την αξία τους, τα ακριβή και ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα iso και τις πιστοποιήσεις των υλικών, τον τρόπο και την σειρά των εργασιών αλλά και τον συνδυασμό άριστων προϊόντων, ποιοτικής εργασίας και τοποθέτησης τους στον χώρο σας έτσι ώστε να παραλάβετε ένα πολυτελές σπίτι. Η συγγραφή υποχρεώσεων είναι πιο λεπτομερής από ότι εμφανίζεται στα πακέτα μας διότι είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του σπιτιού σας και στις δικές σας απαιτήσεις.
  3. Μόνο εμείς μπορούμε να σας προσφέρουμε την πλέον οικονομική προσφορά για την ανακαίνιση σας (πάντα σε συνδυασμό της ποιότητας εργασίας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων) λόγω του ότι μπορούμε να χαμηλώσουμε τα κοστολόγια λόγω του μεγάλου κύκλου εργασιών μας διασφαλίζοντας μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα και σχετικά χαμηλότερο κόστος εργασιών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

ΣΗΜ 1: Το άρθρο αυτό σας το προσφέρουμε για να το χρησιμοποιήσετε σαν εργαλείο στην διαπραγμάτευση σας με οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμείτε ούτως ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για σας χωρίς να μπείτε στις απρόβλεπτες περιπέτειες που σας παρουσιάσαμε.

ΣΗΜ 1: Είμαστε στη διάθεση σας να σας εξειδικεύσουμε λεπτομερώς τα προαναφερθέντα και αν εκτιμήσετε ότι όσα περιγράφουμε στην ιστοσελίδα μας σας ικανοποιούν, καλέστε μας να επισκεφτούμε τον χώρο σας, να σας προτείνουμε λύσεις και να σας δώσουμε την προσφορά μας.

Η πιο καλή και ενδεχομένως η πιο συμφέρουσα πρόταση που σας κάνουμε είναι να έρθετε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, να σας εξειδικεύσουμε κάτι που πιθανόν έχουμε παραλείψει, στην συνέχεια εάν επιθυμείτε να πάρετε κάποιες προσφορές και μετά να προσδιορίσουμε μια συνάντηση στο χώρο σας (χωρίς καμία επιβάρυνση), να τα συζητήσουμε όλα, να σας λύσουμε τυχόν απορίες και να σας δώσουμε την δική μας προσφορά. Επίσης καλό θα είναι να δείτε τα πακέτα ανακαίνισης που διαθέτουμε.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ.

enfe-logo

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 4 ΜΕΤ/ΣΗ
www.enfe.gr & www.fine-eurohome.gr
email:info@enfe.gr  &  fine-eurohome@hotmail.com
τηλ: 210 2828977 & 6932 340645